Kaapparin työt

Aika: 10. Sarenith - 19. Sarenith

(:toc:)

Prologi

Aamun Raivo jätti Ricketyn pajan taakseen, nosti pääkallolipun salkoon ja valmistautui Kuumeren laivojen ryöstelyyn, merirosvon elämään. Päällystö pohti heti lähdön jälkeen mahdollisia kohteita ja suunnaksi otettiin etelä ja Sargavasta lähteneet alukset jotka tulisivat tämän meren halki.

Elämää merellä

Lähdön iltana kannen alla on tappelu, jonka ratkaisemisesta tulee Rokun tehtävä. Punaniska Cog ja pajalta miehistöön palkattu mies ottavat yhteen nyrkein, särkien sermejä ja muita kalusteita. Roku laittaa tappelulle pisteen, saa miehet sopimaan ja rankaisee heitä yhteistyöllä kalusteiden korjaamiseksi. Tämä tapahtuma johtaa muutaman päivän päästä Rokun ja Morianin keskusteluun laivan säännöistä ja rangaistuksista, joista myös miehistöä muistutetaan.

Tappelusta seuraavana päivänä Roku ja Dario aloittavat miehistön kouluttamisen taistelua varten. Idea on Darion mutta Roku on mielellään auttamassa tässä tehtävässä, onhan taistelutaito ratkaisevassa osassa laivoja valloittaessa. Erityisesti heikompia miehistön jäseniä neuvotaan ja etsitään omaa tapaa osallistua. Kuitenkin treenit keskeytyvät, saari edessä!

Saari on pieni, sille ei oikeastaan mahdu muuta kuin pieni kylä ja hieman peltoa. Varastorakennukset ja Cheliaksian lippu houkuttelevat ryöstämään kylän. Tämä suunnitelma laitetaan käytäntöön yöllä, merirosvot hiipivät kylän liepeille ja hyökkäävät vartijoiden kimppuun nopeasti. Taistelu ei vie kovin pitkään, sotilaat laittavat vastaan voimakkaasti koiriensa kanssa mutta merirosvot ovat lopulta voitokkaita. Saaliiksi saadaan lähinnä mausteita.

Sotilailta ryöstetyssä kartassa on kolme merkittyä paikkaa, joista tämä saari on yksi. Päällystö päättää, että nämä cheliaksialaiset kohteet ovat hyviä ryöstettäväksi ja ottavat suunnan kohti lähintä. Sotilastornin päiväkirja löytyy viitteitä merirosvonmetsästysalus Valloittajasta joka oli käynyt saarella muutama viikko sitten. Päällystö sopii, että tämän valtavan laivan näkyminen horisontissa tarkoittaa aina pakenemista.

Muutaman päivän purjehduksen jälkeen Aamun Raivo joutuu vahvaan sumuun ja tietäen, että yksi kartalle merkityistä paikoista lähenee, he päättävät edetä varoen. Mitaba lähettää lintunsa tiedustelemaan ja myös soutuveneellä tiedustellaan sumun laajuutta ja meren syvyyttä. Varovaisuus koituu merirosvojen onneksi, sillä sumu päättyy yllättäen, tuoden heidät sotilaslinnoituksen läheisyyteen, jonka satamassa on useita sota-aluksia odottamassa lähtöä. Nopeasti soutuvene tulee takaisin ja laiva käännetään ympäri. Sotilastukikohdan ja sota-alusten kanssa ei lähdetä leikkimään. Suunta käännetään kohti kolmatta merkittyä kohdetta.

Taistelua ja saalista

Merirosvot aloittavat takaa-ajon Sambalot laivan kanssa. Kohteella ei mitään halua antautua ja takaa-ajo kestää useita tunteja kunnes ollaan taistelu etäisyyksillä. Morian keskittyy laivan ohjaamiseen, Roky tähystää, Mitaba komentaa sotakoneita ja Dario miehistöä kannella. Taistelu laivojen välillä ei kestä kauaa mutta Sambalotilla on yllätys: mantikori. Hirviö vapautuu taivaalle ja lennähtää häiritsemään Aamun Raivon miehistöä. Kuitenkin kapteeni Morianin johdolla merirosvot pääsevät hyökkäämään laivaan. Taistelu ihmismiehistöä vastaan on suhteellisen nopea mutta kapteeni ja tämän luottomiehet saavat apua mantikorilta, joka tuottaa hieman enemmän päänvaivaa. Kuitenkin Sambalot saadaan valloitettua ja sen kuorma siirrettyä parempaan talteen.

Illan saapuessa tähystäjä huomaa savua muutaman mailin päästä. Hetken pohdinnan jälkeen tilanne päätetään tarkistaa. Hetken päästä tilanne avautuu heidän eteensä: merirosvolaiva on liekeissä ja cheliaksialainen kevyt sota-alus on kiinnittynyt siihen ja sotilaat marssittavat merirosvoalus Vorsfangin miehistöä palavaan laivaan. Päällystö päättää, että tällaista ei hyväksytä ja Aamun Raivo käy hyökkäykseen Nääntynyttä Harjasta vastaan. Merirosvot loikkaavat chelish-aluksen kannelle, aiheuttaen sen että kapteeni pakenee kannen alle ja kuusi eliittisotilasta puolilevypanssareissa saapuu kohtaamaan hyökkäävät kaapparit.

Näin raskaasti panssaroituja vihollisia uudet merirosvot eivät ole vielä kohdanneet, mikä tuottaa hieman ongelmia. Sotilaat puolestaan ovat hyvin koulutettuja ja osaavat hakea merirosvojen hyökkäyksestä heikkoja puolia yhteistyöllä. Kuitenkin hitaan varmasti sotilaat kaatuvat merirosvojen edessä, voitto ei kuitenkaan tule helposti: nelikko on väsynyt ja haavoilla taiston jälkeen. Vorsfangin miehistö kuitenkin pelastetaan palavasta laivasta ja kiittollisuuden osoituksena he liittyvät Aamun Raivon vahvuuteen.

Sota-aluksen kapteenille Roku kaivertaa otsaan palavan pääkallon muistutuksena siitä, että he eivät katso tällaista ihmisten polttamista hyvällä. Osa Aamun Raivon miehistöstä katselee touhua kauhistuneena mutta kukaan ei kommentoi asiaa suuremmin, päällystö oli tehnyt päätöksensä rangaistuksesta. Myöhemmin Dario kertoi Rokulle mielipiteensä siitä, että mokoman kapteenin ei olisi pitänyt antaa edes elää.

Epilogi

Maustekylän ryöstöstä saadulla kartalla on vielä yksi paikka tutkittavaksi ja sitä kohti laiva käännetään. Laivan ruumassa on vielä tilaa parille saaliille ennen pakollista käyntiä satamassa. Kuumemerellä seikkailuista ei ole pulaa!

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped