"Valaanluu" Pilk

Vuorovetten kiven korkkaus

Aika: 25. Sarenith - 12. Erastus

(:toc:)

Prologi

Paettuaan onnistuneesti merirosvonmetsästäjäalus Valloittajalta merirosvot kääntävät suunnaksi kaakon ja Senghorin kaupungin. Tarkoituksena on myydä ryöstösaalista ja tehdä hankintoja laivalle mutta myös henkilökohtaisiin tarpeisiin. Suurkaupunkiin saavutaan neljän päivän purjehtimisen jälkeen.

Vapaapäivät Senghorissa

Aamun Raivon saapuessa Senghoriin pääkallolippu otetaan ajoissa alas, kaupungissa kun ei juuri merirosvoista välitetä. Satamassa pitkävene tulee laivaa vastaan ja satamamestari Babolo, lihava koreasti pukeutunut mies, tulee jututtamaan laivan päällystöä kaupunkiin saapumisesta. Kuultuaan myytävästä omaisuudesta ja laivan rauhanomaisista aikeista, Babolo antaa heille luvan laskea laivan satamaan.

Päällystö kertoo miehistölle ohjeet kaupungissa toimimiseta. Kaksi päällystön jäsentä on aina töissä, samoin puolet miehistöstä kahden päivän ajan jota seuraa kaksi päivää vapaata. Ensimmäisenä kahden päivän vapaalle pääsee pisimpään mukana ollut miehistö, joka palveli yhdessä päällystön kanssa Koiruoholla. Roku ja Dario ovat päällystön työhön jäävät, Roku jää komentamaan laivaan ja Dario taas lähtee hieromaan kauppoja. Miehistö ynnä Morian ja Mitaba suuntaavat tutkimaan kaupunkia.

Morian ja Mitaba kiertävät kaupungin temppeleitä ja nähtävyyksiä. Molemmat käyvät Besmaran temppelissä, jossa Morian jää hetkeksi rukoilemaan tai muistelemaan merirosvojen jumalattaren edessä. Mitaba tekee saman Gozrehin altailla. Kaksikon matka päättyy tavernaan, jossa he kertovat seikkailuistaan Kuumemerellä, hankkien mainetta. Seuraavana päivänä Roku ja Dario pääsevät kiertelemään kaupunkia. Kaksikosta Roku haluaa saada Senghorista hyvän yleiskuvan ja päivä kuluukin erilaisia paikkoja etsien ja mieleenpainaen. Myös heidän iltansa päättyy tavernaan, jossa heitetään vitsiä ja tarinoidaan menneistä.

Kaupunkireissun aikana vietetään monta kosteaa yötä mutta myös tutkimusta tulevan varalle tehdään. Roku ja Morian päätyvät paikalliseen kirjastoon, johon on talletettu paljon tietoa merikartoista historiallisiin tapahtumiin. Roku maksaa kahden päivän tutkimisoikeudesta ja Morian liittyy hänen seuraansa. Roku etsii tietoja Senghorin historiasta, kaupunki on kuitenkin rakennettu raunioiden päälle sekä Kahleiden historiasta, varsinkin siitä mikä se on joskus ollut. Morian taas kopio itselleen vanhoja merikarttoja, joissa on saaria joita ei ole nykyisissä kartoissa.

Morianin ja Rokun palatessa baarista heidän kimppuunsa hyökkää Aspis agentteja, jotka ovat katkeria heidän laivan ryöstöstä. Neljällä aspiksella ei kuitenkaan ole mahdollisuuksia hieman juopuneita merirosvoja vastaan vaikka yllätysetu olikin hyökkääjillä.

Viikon oleskelun jälkeen tarkastetaan miehistön tilanne ja myyty omaisuus. Vain kaksi on joukosto poissa, Rosie ja Conchobar. Huhu kertoo heidän joutuneen tavernassa tappeluun, joten päällystö päättää lähteä tutkimaan tilannetta. Myytävää on vielä muutamaksi päiväksi, joten pysähdys Senghorissa jatkuu vielä. Jäljet johtavat upseeriston hirttäjäisiin, jossa Rosie ja Conchobar ovat molemmat syyllisinä yhdessä tianilaisen merimiehen kanssa. Dario haluaa keskustella sotilaskomentajan kanssa ja onnistuu lahjomaan miehistön jäsenet vapaiksi, vain tianilainen kohtaa loppunsa hirttolavalla. Rosieta ja Conchobaria rangaistaan laivasta poistumiskiellolla.

Tavernassa päällystö pääsee kuuntelemaan mielenkiintoista keskustelua: Vuorovetten kivelle matkalla oleva laiva tarvitsee saattajaa, jotta linnan ostamat ruuat ja muu rahti pääsee turvallisesti perille. Toinen kapteeni kuitenkin hylkää työtarjouksen. Hetken pohdinnan jälkeen Morian astuu esille ja ilmoittaa surumieliselle miehelle ottavansa tarjouksen vastaan. Mies esittäytyy Albersiksi ja kyselee heti Morianin laivasta ja ammatista. Palkkasotureina esintyvät merirosvot saavat sopimuksen syntymään, kunhan Albers on tarkastanut heidän laivansa. Lähtö on muutaman päivän päästä, Albersin laiva on Aallonmurtaja.

Kuolinkellot

Kahdentoista päivän oleskelun jälkeen Aamun Raivo jättää Senghorin taakseen, seuraillen Aallonmurtajaa. Merirosvojen tarkoituksena on tunkeutua Vuorovetten kivelle ovelasti, tutkia sen mahdollisia puolustuksia ja valloitusmahdollisuuksia. Dariosta koko retki on huono idea, joka ei tule päättymään hyvin. Matka Vuorovetten kivelle kestää viisi päivää, joten matkallakin voi sattua vaikka mitä.. Ensimmäisen purjehduspäivän iltana Morian näkee laivan katoavan auringon laskuun, mikä ei kuitenkaan jää kapteenin mieltä painamaan.

Seuraavana päivänä lähdöstä raskaassa lastissa purjehtiva kauppalaiva purjehtii heidän ohitseen ja merirosvot voivat vain katsoa helpon saaliin ohi lipumista. Yöllä Morian ja Mitaba kuulevat sumussa pronssikellon lyöntejä ja yhtäkkiä heidän laivansa vierestä lipuu ohitse suurehko alus, Kuolinkellot, jonka kannelta kellon lyönnit kuuluvat. Toisen laivan kapteeni kääntää kuolleita kasvojaan kohti tarkkailijoita ja pian laiva katoaa taas sumuun. Aamun Raivolla tehdään hälytys varmuuden vuoksi ja yövartio tuplataan. Seuraavana päivänä aavelaivaa pohditaan ja Kuolinkellojen tarinaa muistellaan: kapteeni "Valaanluu" Pilkin valastusalus, joka upposi mutta joka nyt ilmestyy kolmena yönä kummittelemaan kunnes kolmantena yönä hyökkää saalistamansa laivan kimppuun. Päällystö päättää lisätä yövartijoita jo seuraavaksi yöksi, vaikka en yö ei olekkaan vielä hyökkäysyö.

Miten väärässä saattoi päällystö olla, kun violetti yö koittaa niin Kuolinkellot ilmaantuu taas maisemiin ja pamauttaa voimalla Aamun Raivoa päin! Miehistö ja päällystö käyvät puolusasemiin ihmetellen, miten kummitusalus hyökkää jo nyt eikä tarinan mukaisesti? Hetkeä ennen taistelun alkua Morian kuitenkin keksii syyn: auringonlaskuun kadonnut alus ensimmäisenä matkustuspäivänä oli myös Kuolinkellot, he vain eivät nähneet alusta kunnolla! Vihollislaiva heittelee köysien avulla epäkuollutta miehistöä Aamun Raivon kannelle ja taistelu elämästä on käynnissä!

Suolavettä tiputtavat epäkuolleet saavat vastaan hurjasti taistelevan miehistön. Mitaba tietää, ettei näitä epäkuolleita pelota tuli koska suolavesi suojelee niitä. Roku yllättää kaikki vaihtamalla normaalit tulella vahvistetut iskunsa salamoihin. Epäkuolleet kaatuvat suhteellisen nopeasti mutta kapteeni Pilk ilmaantuu laivan kannelle. Dario saa maistaa tämän epäkuollutta kättä, joka tunkeutuu hänen keuhkoihinsa ja alkaa puristaa. Muut koittavat tuhota epäkuolleen ennen Darion menehtymistä. Roku iskee viimeisen niitin epäkuolleeseen, polkaisten tämän tulisella potkulla kannen pintaan, josta epäkuollut hajoaa sumuksi ja Dario vapautuu. Hetken kuluttua pronssikello soi jällleen ja Kuolinkellot vajoaa meren pimeyteen kapteeninsa kanssa.

Loppumatka Vuorovetten kivelle sujuu rauhallisesti mutta hieman pelokkaissa tunnelmissa.

Vuorovetten kiven uusi isäntä


Vuorovetten kiven torni

Lopulta laivat saapuvat Vuorovetten kivelle. Luoto on pelkkää kalliota, josta nousee 70' jalkaa korkea torni. Saarelle on yksi ainoa satama, joka on villinä vellovan lahden toisella puolella. Päällystö nousee Aallonmurtajan kyytiin ja Albers ohjaa laivansa taitavasti halki virtausten. Tornin juurella saapuessa Albers koputtaa oveen ja oviluukku avataan. Ser Royster McLeagh esittää tiukkoja kysymyksiä Albersin seuralaisista ja moittii miestä ventovieraiden tuomisesti Vuorovetten kivelle. Tornin huipulta Vuorovetten kiven emäntä, lady Agatha Smitheen, kysyy miksi Aamun Raivo, hieman jo mainetta hankkinut merirosvoalus on hänen saarensa tuntumassa. Alkaa neuvottelu siitä saavatko merirosvot palkkaansa vai eivät, he kuitenkin ovat kunnioittaneet Albersin kanssa tehtyä sopimusta tähän hetkeen asti täysin. Lady Smitheen haluaa neuvotella ja kutsuu heidät torniinsa jos yksi merirosvoista jää heidän panttivangikseen vierailun ajaksi. Roku suostuu panttivangiksi jotta neuvottelut pääsevät käyntiin.

Roku viedään vankilakomeroon muutaman sotilaan kanssa kun taas muut pääsevät pitopöytään lady Smitheenin, Albersin ja Ser McLeaghin kanssa. Vuorovetten kiven historiaa käydään lävitse ja ladyn edesmenneeltä aviomieheltä paljastuu yksi tuttu vihollinen, kapteeni Harrigan. Kerrottuaan, että Harrigan ei ole heidän ystävänsä vaan oikeastaan vihollinen, lady Smitheen muuttuu hieman ystävällisemmäksi. Lopulta neuvottelun huippukohta saavutetaan: lady Smitheen ehdottaa naimakauppoja Kahleiden tyylillä kapteeni Morianin kanssa.

Kahleiden tyyliset naimakaupat tehdään tietyn mittaiseksi ajaksi, esimerkiksi vuodeksi, ja tänä aikana pari on virallisesti liitossa, nauttien toistensa etuuksia ja suojelusta tarpeen mukaan. Tarjouta halutaan pohtia rauhassa ja merirosvot palaavat laivaansa. Naimakauppa tarkoittaisi, että Vuorovetten kivestä tulisi heidän linnoituksensa ja Morianista sen herra mutta se toisi myös velvollisuuksia. Dario ei pidä tätäkään hyvänä ideana, ladylla on jotain suunnitelmia joista ei kerro. Kuitenkin tarjous päätetään ottaa vastaan, huomenna on häät!

Iltaa vietetään juhlien, Mitaba juhlii melko lennokkaasti ja saakin maistaa Morianin nyrkkiä heittäessään huulta naimisiinmenosta ("taitaa olla ensimmäinen kerta sulle, vai mitä?"). Morian siirtyy levolle. Seuraavana päivänä vietetään häitä, jotka Sandara Quinn Besmaran palvelijana toimittaa. Häissäkin syödään ja juodaan mutta hieman rauhallisemmin kuin edellisenä päivänä. Häälahjoja vaihdetaan, Morian saa ladyn edesmenneen miehen rautapaidan itselleen kun taas lady saa Aamun Raivon ruumasta silkkejä ja puuvillaa lahjaksi.

Epilogi

Vuorovetten kivi on korkattu ja uusi sivu merirosvojen tarinassa on käännetty. Tuoko kallionen saari heille onnea kuten Merryl Puunverto kastaessaan Aamun Raivoa oli todennut? Se jää vielä nähtäväksi, samoin se mitä saaren hallitseminen tuo tullessaan.

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped