Sanasto

Suppeita määritelmiä ja vakiintuneita suomennoksia Starfinderin maailman relevanteista käsitteistä.


Aava (the Vast):
Galaksin osat, joihin matkustaminen on vaarallista ja aikaaviepää. Tämä johtuu alueilla sijaitsevien liirtomajakoiden vähyydestä, ei alueiden etäisyydestä.

Absalom-asema (Absalom Station):
Kadonneen Golarionin paikalla sijaitseva suuri avaruusasema, joka toimii Maailmainliiton pääkaupunkina ja aurinkokuntien välisen kaupan ja diplomatian keskuksena.

Aukko (The Gap):
Noin 3 000 vuoden mittainen sekava ajanjakso, joka sekoitti ja nollasi ajanlaskut sekä historiankirjoituksen. Ei ole varmaa tietoa, mitä kaikkea Aukon aikana tapahtui, mutta Golarionin planeetta katosi ja sen paikalla aurinkokunnassa on nykyään Absalomin avaruusasema. Aukko päättyi 317 vuotta sitten. Nykyinen ajanlasku lasketaan tästä hetkestä ja nyt on vuosi 317 Aukon jälkeen (After Gap).

Kulotähtien tapaus (The Scoured Stars incident):
Katastrofaalisella tavalla pieleen mennyt Tähdenetsijöiden tehtävä vuonna 316 AJ, jonka seurauksena suurin osa järjestön jäsenistä ja resursseista on vankina pienessä tähtiryppäässä läpäisemättömän Jumalkilveksi nimetyn voimakentän takana.

Liirto (the Drift):
Ulottuvuus, joka mahdollistaa käytännöllisen matkustuksen aurinkokuntien välillä. Matka, joka muuten kestäisi vuosikymmeniä tai jopa -satoja, voidaan suorittaa päivissä tai viikoissa. Liirtoon voidaan päästä käsiksi vain teknologisin laittein, ei magialla.

Liirtomajakka (Drift beacon):
Nämä joko luontaisesti esiintyvät tai Triunen pappien paikalleen tuomat mysteeriset objektit auttavat aluksia suunnistamaan Liirrossa. Mitä useampia liirtomajakoita tietyllä avaruuden kolkalla on, sitä nopeampaa on sinne matkustaminen. Voimakkain tunnettu liirtomajakka on Absalom-asemalla sijaitseva Tähtikivi.

Maailmainliitto (Pact Worlds):
Aurinkokunnan laajuinen liittouma, jonka täysjäseniä ovat Aballon, Absalomin asema, Akiton, Castrovel, Verces, Triaxus, Eox, Bretheda, kasathojen maailmalaiva Idari sekä asteroidivyöhyke Diaspora. Aucturn, Liavara sekä aurinko luokitellaan protektoraateiksi. Voimakas Aspis-konsortio (Boo!) katsotaan tarkkailijajäseneksi.

Parvi (the Swarm):
Kaiken edeltään syövä lauma insektoideja, jonka ilmestyminen sai aikaan rauhansopimuksen Maailmainliiton ja Veskariumin välillä.

Tarinatorni (Lorespire Complex):
Tähdenetsijöiden päämaja Absalom-asemalla

Tähdenetsijät (Starfinder Society):
Seikkailija-historioitsijoiden, arkeologien ja löytöretkeilijöiden muodostama hyvämaineinen järjestö, jonka jäseniä olette. Tähdenetsijät ovat joutuneet viime aikoina koville.

Tähtikivi (Starstone):
Absalom-aseman ytimessä sijaitseva voimakas artifakti, joka tuottaa virtaa koko asemalle, ja joka toimii myös voimakkaana liirtomajakkana, jonka ansiosta Absalom-asemalle voi matkustaa muutamassa päivässä mistä tahansa galaksin kolkasta.

Veskarium
Vesk-rodun militaristinen valloittaja-imperiumi, joka oli ennen sodassa Maailmainliittoa vastaan, mutta joka nykyään on liittolainen.

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped