Metodi

Bluebook

Blue booking, tai kotitehtävät on metodi johon törmäsin ensimmäisen kerran lukiessani siitä M:tAn pelinjohtajan opasta. Magessa oli kyse käytännössä suljetusta (WW!), ohjeistetusta ja kirjallisesta kommunikaatiosta pelaajien ja pelinjohtajan välillä.

Pelinjohtaja kanavoi pelaajien toiveita antamiensa raamien puitteissa pelin sisällöksi. Tätä helpottaa huomattavasti se mitä aiemmin ne on tässä wikissä/minulla tiedossa.

Tässä yhteydessä muutamme tätä käytäntöä siten, että kaikkien pelaajien toiveet kirjoitetaan tähän wikiin. Dokumentoinnnin ja avoimmuuden nimissä.

Ensimmäisen kauden kotitehtävät arkistoituna

Yhdeksännet kotitehtävät (2/2)

 • Kaksi säröehdotusta Pekalle
 • Kaksi säröehdotusta Aleksille
 • Seuraavassa jaksossa palattaneen taulujen jäljille (koska isän jäljet on melko kylmät). Kyseessä on ennakkotietojen mukaan seitsemäs taulu. Mitä taulu voisi esittää, tai mitä se voisi tarkoittaa?

Kahdeksannet kotitehtävät (1/2)

 • Jatketaanko seuraavassa jaksossa pääjuonen seuraamista?
 • Mitä tapahtui edellisenä iltana (jota hahmot eivät muista)?

Maria

 1. Kyllä. Mielestäni välijaksoa ei tarvita.
 2. Yhdistetään Klasun ja Toukon versiot. (Eritoten poro).

Klaus:

 1. Kyllä sitä olisi kiva saada hieman eteenpäin...
 2. Hahmot joivat itsensä kunnon kuosiin, tappelivat muutaman baarin asiakkaan kanssa, ostivat viinapullot, menivät taksilla mökilleen jatkoille muutama naaras (vain ali- ja yli-ikäisiä) mukanaan. Naiset joivat viinat ja lähtivät pois, Pekka paini poron kanssa. Lopulta kaikki pystyssä olevat keskustelivat maailmanpolitiikasta nukahtamiseen asti. Joku virtsasi nurkkaan koska joku oli sammunut vessaan. Perus after-ski meininki.

Touko:

 1. Mielellään, toki, itseasiassa toivoin moista jo viime pelikerralta.
 2. Edellisenä iltana paikallinen - kovin myyntihenkinen - baarimikko johdatti kaksi pelaajahahmoparkaa juopottelemaan näiden omalle mökille näiden omalla rahalla, itse voitot käärien. Mukaan tietenkin oli sattunut pari kyseenalaisen ikäistä naarasta ja jokin inhoittava valinta, ihan vain huvin vuoksi ;)

Seitsämännet kotitehtävät

 • Edellinen jakso oli x-files henkeen aivan sivussa pääjuonesta - seuraavan osalla palaisin mielelläni Walléniin ja kadonneisiin tauluihin - kuitenkaan en vastusta zombiesplatterajatusta: Haluatko siitä täyden pelikerran, vai jotain joka pelataan takaumana kesken yhtä kertaa.
 • Pitäisikö Jarmo Kontion päästä kostamaan? Tietyllä tavoin toivoisin tämän turhautumisten ketjun loppuunkäymistä - toisalta sen voisi vaan haudata.
 • Haluatko selvennystä siihen mitä FEH itseasiassa teki hautausmaalla? (jos haluat, minkä suuntaista)
 • Yksi uusi kyky hahmollesi (tai vapaavalintaiselle sivuhahmolle).

Tuukka:

 1. Pääjuoneen olisi mukava palata, ehkä koko pelikertaa ei olisi mukava uhrata zombeille, mutta jos nämä juonet voisi limittää toisiinsa, niin voisi toimia.
 2. Kyllä se olisi olennaista. Tätä juttua ei selvitetty loppuun.
 3. No kyllä se kiinnostaa.
 4. Pitää miettiä.

Klaus:

 1. Zombiesplatterin ei tarvitse välttämättä olla takautumaa kummempi. Eikä sen tarvitse olla splätteriä. Eikä siinä tarvitse olla edes zombeja, kannibaalit on kanssa jees. Kyllä pääjuoneen on varmaan ihan hyvä palata.
 2. Jarmo saa minun puolestani tulla kokeilemaan onneaan, olihan hän sentään hieno mies. Toisaalta Jarmo veti motoristikavereiltaan välistä kymppitonnin ja tappoi muutaman siinä sivussa: Voi olla miehellä itselläänkin tarvetta piilotella...jos saa hra. Templarilta suunvuoron.
 3. Kait ne siellä jotakin kaiveli. Parempi ettei tiedä.
 4. Ilmoitan, kun olen keksinyt sopivan. Saa ehdottaa.

Touko:

 1. Zombiesplatteri ei kuulosta hirveen soveliaalta, ainakaan sen mielikuvan perusteella, joka mulle on muodostunut nyt parista pelikerrasta. Jos jollakulla on visio kokonaisesta jaksosta sitä niin... go get 'em tiger!
 2. Toivoisin, että Jarmo Kontio olisi - vähämielinen, aivonsa piloille nyrkkeillyt juntti kun on - varsin pysyvästi Nathan av Munckin hallussa. Toki isäntäruumistaan mielyttääkseen, kenties jonkin diilin seurauksena, Nathan saattaisi selvittää asian joskus hamassa tulevaisuudessa. Jarmon pelaaminen ei mitenkään älyttömästi - ainakaan edellisen pelin jälkeen - houkuttelisi, Nathanissa sensijaan on jotain hiottavaa vielä.
 3. En ainakaan itse kaipaa. Tuntematon laittaa arvailemaan enemmän ja mitäpä tuolla tiedolla tekisikään.
 4. (pohdinnassa)

Kuudennet kotitehtävät

 • Palaako Toukon pelaama etsivä peliin, ja olisiko hyvä idea pitää tämän etsivän ympärillä yksi spesiaalijakso.
 • Toivotko hahmoilla olevan mahdollisuuden palata taulujen perään
 • Oletko valmis pelaamaan sivuhahmoa spesiaalissa - joka käsittelee jotain pelissä olleista sivuhahmoista?
 • Kuvaile yksi hahmosi lapsuudenystävä ja hahmon suhde tähän. Yksi lause riittää. Ei viisastelua siitä että Aleksi ja Pekka ovat lapsuudenystäviä. Toukon kohdalta tämä tarkoittaa raksamiestä, Marialle käyvät tohtori tai Kristiina Isokoski.

Klaus:

 1. Kyllä. Kyllä. Saisi maistaa omaa lääkettään vähän.
 2. Joo, eikä Kristiina Isokoskikaan ole saanut vielä viimeistä sanaa tässä asiassa.
 3. Olen.
 4. Naapurin Heikki Koskenaho oli Pekan paras ystävä ala-asteella, kunnes Pekka joutui tarkkikselle.

Tuukka:

 1. Miksipä ei, ainakin jos etsivä liittyy jotenkin Kristiina Isokoskeen ja tauluihin.
 2. Kyllä, itse asiassa niistä tauluista on tullut hahmolleni pakkomielle. Tavalla tai toisella ne on saatava takaisin.
 3. Kyl.
 4. John Hänninen, tiet erosivat kun yläasteikäisenä John alkoi impata ja palvoa saatanaa. Nykyinen Kokoomuksen kansanedustaja.

Touko:

 1. Kuulostaa toimivalta. Ei ole kuitenkaan liian suppea hahmo, lihaa luiden ympärille löytynee muutoinkin kuin donitseja syömällä. Mielellään pelaisin!
 2. Taulut ja taulut. Jotain suttuisia tauluja, joita jotkin vandaalit VÄITTÄVÄT olevan Rouva Isokosken hallussa. Törkeää.
 3. Serkku Henrik Gustafsson, muksuina yhdessä omppuvarkaissa ja myöhemmin poliisiopistossa. Molemmat pitäneet päänsä kiinni toisen tekosista ja valehdelleet toistensa vaimoille alibeja. Luottamus on ja kaveria on autettava.

Maria

Viidennet kotitehtävät

 • Kuka on Reetta, joka oli varastamassa tauluja?
 • Kuka on maalannut nämä taulut?
 • Yksi kirja tai teos paksiin.
 • Mullasta maan? tulee sisältämään muutaman psykedeeliseltä vaikuttavan tapahtuman. Toivotko näiden olevan totta, vai vain harhoja?

Klaus:

 1. Sisarpuoli tai "vihollinen" ts. liittyy isän häviämiseen. Ehkä molempia.
 2. Läänintaiteilija, isäpappa
  • Tuukka tuossa alhaalla vihjaa siihen että näin ei ole. Tuotantoyhtiö kieltää kaikki huhut aiheeseen liittyen.
 3. Malleus maleficarum, tilattu netistä
  • Siellä, käytettiin viime sessiossa
 4. Onko sillä jotain eroa? Totta.
  • On. Tuotantoyhtiön virallisen kannan mukaan henget ovat "toldellisia".

Tuukka:

 1. Teinisatanisti, mahdollisesti läänintaiteilijan äpärä. Tuskin itsenäinen, jonkun palkkaama/manipuloima, mahdollisesti jopa itsensä Vapaavuoren?
  • Mahdollisuus siitä että vapaavuori olisi palkannut kyseisen naisen on äärimmäisen mielenkiintoinen.
 2. Mahdollisesti läänintaitelija. Tarkempi tutustuminen tauluihin vastaa tähän kysymykseen.
 3. Häh?
 4. Käsittääkseni hahmoni on jo vakuuttunut yliluonnollisen todellisuuden olemassaolosta, joten tämä ei ole hahmolleni ongelma.
  • Erinomaista

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped