Kapteeni Hestrig Orlov
  • Sankarit suunnittelevat matkaansa kohti Kalpeaa Tornia. Suostuttelusta huolimatta Nadya haluaa tulla mukaan. Päivän valmistautumisen jälkeen suuntaavat he kohti Kalpeaa Tornia. Kalpean Tornin luona he tajuavat, että kotitonttu Salvan mainostama viemäriaukko on liian kapea muille paitsi pienelle väelle. He päättävät lopulta koittaa huijata tiensä sisään, esittämällä Rohkarin rosvoja.
  • He pääsevät sisään, mutta paljastuvat kuitenkin huijareiksi. Ovivartijoiden ja peikon kukistettuaan siirtyvät he tornin sisälle, jossa he pieksevät vielä hieman lisää vartijoita. Sankarit löytävät myös sinisen pulverin, jolla he pääsevät liikkumaan ylös tornin kerroksissa.
  • Toisessa kerroksessa he kohtaavat muutaman keijun, ja pian heidän kimmppuunsa käy jättiläisnainen Hestrig Orlov, joka huitoo suurella lyömämiekallaan pahaa jälkeä sankareihin, huutaen jotain jostain Yraxista. Nainen voitetaan, ja tämä kutistuu takaisin ihmiskokoon. Etsiessään tietä ylöspäin törmäävät Pablo ja la Gorda Lady Argenteaan, jonka he hieman myöhemmin tajuavat olevan huijari. Hän paljastuukin lopulta döpllegangeriksi, joka latelee informaatiota henkensä pitimiksi.
  • Tie ylöspäin Radosekin luokse löytyy ilmatar Jairess Sonnin luota, joka pitää huolta tornin korpeista. Jairess ei ole uskollinen tornin asukkaille, ja antaa vapaan pakoreitin vastineeksi violettia pulveria jolla pääsee tornin neljänteen kerrokseen. Sankarit valmistautuvat, ja siirtyvät Radosekin tukikohtaan, jossa talvinoita on jo heitä odottamassa. Nadya vaatii tietää missä hänen tyttärensä on, ja Radosek kertoo; sankarit surmasivat tämän, tai sen mitä hänestä oli jäljellä nukkevahdin muodossa.
  • Taistelu alkaa Nadyan jousen helähtäessä, ja Radosek (sekä tämän liittolainen Mierul Ardelaine ja muutama jääelementaali) vastaa samalla mitalla. Jääpiikkejä kohoaa lattiasta, Radosek manaa lunta ja kuolettavaa kylmyyttä minkä kerkeää ja Mierul koittaa pärjätä miekkataistelussa Akarielin kanssa. Jääelementaalit lyödään, ja Pablon eläinrääkkäyksen ja Gragin lumousten avulla Radosek saadaan katonrajasta lyöntietäisyydelle. Noidan pakoyritys katkaistaan, ja pian Kalpean Tornin senesalkki on lyöty, ja jäljellä on vain lapsensa menettäneen äidin suru.

Radosek Pavril, talvinoita

Talven Valta

Hahmot:

Laulu-ja soitinorkesteri GraniittiEdesmenneet hahmot

Ensilumi:

Kahlittu Tupa:

Impi, Emo, Akka:

Jäätyneet Tähdet:

Rasputinin on kuoltava!:

Infoa:

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped