Xanesha ja vanhoja tuttuja

Prologi

Sanakrit suuntasivat Sillanalisen kellotornille kohtaamaan murhien takana olleen Xaneshan. Selvittyään golemista ja tappavasta portaikosta, sankarit kohtasivat kolme Naamatonta, jotka voitettiin myös ilman ongelmia. Matka jatkuu kohti ylempiä kerroksia..

Xaneshan pesä

Matkaa jatketaan yhä ylös, nyt talon ulkorakenteita pitkin. Kevyt ulkorakenteet tärisevät sankarien alla ja viimeisenä tulleen Alazorin kohtalo onkin irtonainen lankku, joka lähettää puolihaltian kohti maankamaraa. onneksi Camlon on hereillä ja loitsii nopeasti loitsun, joka pelastaa Alazorin hengen. Pappi suuntaa takaisin kellotorniin, muiden tutkiessa uutta kerrosta, todeten sen korppeja lukuun ottamatta tyhjäksi.

Lopulta kaikki pääsevät ylimpään kerrokseen, joka todetaan tyhjäksi, Xanesha ei ole kotosalla. Nopeasti sankarit tutkivat ylimmän kerroksen ja löytävät mielenkiintoisia dokumentteja. Ensimmäinen pergamentti sisältää listan murhatuista hiekkasärkkäläisistä ja magnimarilaisista. Yllättyksekseen sankarit löytävät myös omat nimensä, pormestarin nimen ja Armandin isän nimen listalta. Asiakirjat laitetaan nopeasti talteen ja ryhmä jää odottamaan Xaneshan paluuta, jota ei pitkään tarvitse odotella. Sillanalisen yllä näkyy miten käärmemäinen olento tulee taas näkyväksi ja suuntaa kohti kellotornia. Nopeasti sankarit valmistautuvat taisteluun.

Xanesha saapuu torniin ja sankarit käyvät taisteluun. Kravenin hilppari ja Armandin puukotus tekevät Xaneshaan paljon vahinkoa, ennen kuin tämä ehtii edes huomata sitä. Camlon aloittaa loitsupommituksen huomaten kuitenkin, että hänen kohteensa vastustaa magiaa melko hyvin. Xanesha kuitenkin virkoaa ja vammoistaan huolimatta iskee Kravenin maahan kolmella iskullaan. Seuraavaksi maassa onkin Armand, joka välttää kuolemaa vain täpärästi. Alazorilla on kiire parantaa maahan kaatuneita joten kutsuu paikalla Gozrehin palvelijan, taivaallisen musta karhun joka käy hyökkäykseen. Kraven ja Armand virkoavat ja Xanesha huomaa pian olevansa piiritetty. Xanesha pakenee lentäen ovi aukosta ulos, saaden musta karhun peräänsä. Karhu tippuu alas ja katoaa matkalla, ensin "halattuaan" Xaneshaa ilmassa. Sankarit siirtyvät ampuma aseisiin ja pian Xanesha tippuukin maahan, ilmeisesti tajuttomana mutta kuolleena, kun osuu maahan.

Juhlia ja vapaa-aikaa, vihdoin!

Seikkailijat voivat vihdoin kutsua itseään sankareiksi. Pormestari Grobaras palkitsee kaupungin uudet sankarit ruhtinaallisesti ja järjestää heille juhlat. Samalla uudet sankarit hoitavat suhteitaan kaupungin johtohahmoihin ja aatelisiin.

Kaksi viikkoa kuluu kirjaston ja kaupungin palveluita käyttäen. Armand, Camlon ja Alazor käyvät lumoamassa aseensa, Kraven päättää lumota haarniskansa. Kraven löytää entisen työkaverinsa saappaat eräästä putiikista ja ostaa ne itselleen. Hän muistaa miten reippaasti yli satakiloinen äijjä oli pysynyt lumen päälle muiden kahlatessa umpihangessa. Armand löytää itselleen kätevän repun, johon voi tunkea melkein loputtomasti tavaraa. Alazor ja Camlon täydentävät loitsutarpeitaan ja Alazor hankkii itselleen kutsumissauvan. Molemmat taikojat hankkivat myös loitsukääröjä pahan päivän varalle.

Kaksi viikkoinen kuluu ja sankarit saavat kutsun Grobaraksen luokse. Hänellä on kuulemma jotain tehtävää sankareille...

Muokkasin kellotornia hieman sisältä tekemällä itse kellotasoon "reiän" josta pystyi kyyläämään alakerrokseen. Otti hieman päähän kun kellotason kartta oli niin huono, jotenkin itse en saanut siitä juuri mitään selvää. Jätin tekstistä pois sankarien XP:n metsästys matkan Ohdakepäähän, kävivät potkimassa Malfesnekoria perseelle Shalelun kanssa. Antikliimaksi vrt. Xaneshan kanssa taistelu... Ainiin, musta karhu nimettiin "Goljat Cerberos Iesus D. Rockerfelleriksi". :P-Blue_Hill

Meillä tuo meni hieman eri tavalla. Frankiesta ja Xaneshasta ei saatu mitään ennakkovaroitusta, josta seurasi jotakuinkin Vuoro 1: Frankie halkaisee elf barbarianin kahtia viikatteen kriittisellä osumalla. Vuoro 2: Xanesha viettelee monkin puolelleen Charm Monsterilla. Vuoro 3: Loput hahmot (kaksi rangeria) ottavat ritolat. Ihan mainion kuuloista tuo teidänkin kyllä, joskin arvaan, että Xanesha olisi ollut paljon vaarallisempi jos sitä ei oltaisi yllätetty "housut kintuissa". Huomasitko muuten, että talkissa on vastausta aiheeseen Society? -Navdi

Omalla porukalla olit osiaan se pieni ongelma, että saapuessaan Magnimariin ja kohdatessaan Xaneshan sankarit olivat tasolla viisi... Se tuotti pientä päänvaivaa, en kuitenkaan halunnut antaa "varoitusta" pahasta vihollisesta nostamalla sankarien tasoja. Eli annettiin sit vähän toisenlaista etua. Oli myös jännittävää nähdä miten pelaajat käyttää etuaan. Pongasin sun viestin Talkissa, en ehtinyt vain vastaamaan siihen. Mulle tuo käy, pitää vaan NiTessineen ottaa vielä yhteyttä. :) -Blue_Hill

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped