Rannickin valtaus

Prologi

Sankarit ovat tappaneet joukon jättejä linnoituksen ulkopuolella ja ovat vesiputouksen sisällä, valmiina iskemään jättien kimppuun.

Hämäystä ja hyökkäystä

Jotta linnakkeen valloitus kävisi hieman helpommin, jättejä hämätään useammalla eri tavalla tavalla. Ensin Jakardros, Shalelu ja Kaven aloittavat sähköliskojen savustamisen linnakkeeseen. Kraven ja Armand hoitavat "uudet" parakit liekkeihin. Armandin tiedustelun pohjalta päätetään myös hajottaa vanha tähystystorni. Luolia käyttäen Kraven juoksee pihan poikki ja napauttaa lahon tornin maan tasalle. Lopulta päästään tunkeutumaan linnakkeeseen kellarin kautta.

Kellarissa joukkoa on vastassa äärimmäisen kaunis nainen, joka jostain syystä tuntee Kavenin. Kavenin petturuus paljastuu. Mies yrittää pakoon mutta Armand nappaa hänet nopeasti otteeseen ja kun taistelu lamia matriarkan, Lucrecian, kanssa alkaa, hän käskee Kavenia valitsemaan puolensa. Taistelu lamiaa vastaan ei kestä kauaa, isolla ylivoimalla ja Kravenin hilpparilla Lucrecia kaadetaan. Lucrecia pidetään kuitenkin hengissä, vaikka taistelussa tämä menetti jalkateränsä (Lamialla jalkaterät?.Ihmismuodossa kyllä. Kraven teki sen verran hyvin vahinkoa viimeisellä iskulla, että jotain näkyvämpää vammaa piti kehittää nopeasti. Hieman epälooginen ratkaisu mutta.. Ei se huono ole. Ehkä se hakkasi käärmehännän poikki ja tämän seurauksena ihmismuodossa olikin jalkaterät poikki. ;)) Jotain tuon suuntaista ^^ Hänet päätetään heittää vankilaan odottamaan lopullista tuomiota.

Vankilasta löydetään tuttuja. Lyrie, joka vangittiin Ohdakepäässä, on nyt vankina Rannickissa. Hän oli saanut valita vankilan ja Rannickin väliltä ja valinta oli ollut looginen. Lyrie kertoo lisää jättien hyökkäyksestä. Matkaa jatketaan yhtä miestä vajaana, Kaven jätetään myös vankilaan, koska petturiin ei luoteta.

Rannickin ykköskerroksesta suurin osa jäteistä on hävinnyt mutta vielä muutama on linnoittautunut huoneisiin. Matkaa jatketaan kohti yläkertaa, kunhan yksi jätti isompi jätti tiputetaan täyslaidallisella nuolia ja yhdellä salamalla.

Yläkerran tiloista päätetään tutkia ensimmäisenä Erastilin temppeli. Temppelin sisustus on uusittu mitä irvokkaimmilla taideteoksilla ja Erastilin symbolit on vaihdettu Lamashtun symboleihin. Temppelissä on myös Kreegien jättiheimon johtaja, Jaagrath Kreeg, joka käy hyökkäykseen. Iso kokoinen jätti ei pärjää sankareille ja pian jätti kaatuu maahan. Saman tien yksi yläkerroksen muista ovista aukeaa ja Camlonin päälle syöksyy jätti. Camlon väistää iskun juuri ja juuri ja pain jätti ryntääkin karkuun, kun huomaa kaatuneen johtajansa. Myös jätin perässä tullut naispuolinen loitsija jätti ryntää karkuun. Loitsija kaatuu ennen ulkotasanteen ovea mutta ensimmäinen jätti pääsee ovista ulos. Vale syöksyy jätin perään kirveidensä kanssa tappaakseen jätin. Vale saa iskun kaulaansa ja lyyhistyy maahan. Jakardros kostaa toverinsa kuoleman.

Loppuilta kuluukin viimeisiä jättejä linnakkeesta ulos Jaagrathin päätä ja aseita hyväksi käyttäen. Myös vankeja ja vanhoja tuttuja haastatellaan. Armand käy synkän keskustelun Kavenin kanssa kun taas Kraven yrittää saada Lyrienistä itselleen tietolähteen siskonsa etsintää varten. Lähes yksimielisinä sankarit päättävät, että Vale on saatava takaisin eloon ja seuraavana päivänä suuntaavat takaisin Konnanselälle nostattaakseen hänet kuolleista. Mukaan otetaan myös Lucrecia ja jätteiltä saatua saalista.

Epilogi

Kaven nostatetaan kuolleista ja hän aloittaa kuntoutuksen. Isä Shreed kiittää sankareita linnan takaisinvaltaamisesta ja tarjoaa palkkioksi työstä käskynhaltijan virkaa.

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped