Talvi Rannickissa ja paluu kotiseudulle

Prologi

Sankarit onnistuivat estämään Barl Luunmurskaajan hyökkäyksen, taaten turvaa Rannickin lähialueille. Jätteistä on ehkä päästy eroon taas vähäksi aikaa. Linnakkeen entinen johtaja Lamatar nostatetaan kuolleista tämän rakastajattaren Myrianan toimesta. Samooja päättää jäädä pitämään huolta Valkopajukosta.

Talvi

Konnanselkäläisten pyynnöstä Rannickin uudet ruhtinaat jäävät viettämään talvea Rannickiin. Talvi kuluu nopeasti korjaustöitä johtaessa, linnaa edustaessa ja lähialueita partioidessa. Sankarit saavat kunnon lepotauon sankaroinnista. Kuitenkin linnan johtaminen on kovaa työtä kuten talvi osoitti.

Monet karavaanit toivat linnakkeelle rahaa ja sen korjaaminen sujui yllättävän nopeasti. Karavaanikillan työntekijä asuminen linnakkeessa tuotti noin 100 kultaa kuussa. Tämä helpotti myös tarvikkeiden hankintaa ja nopeutti linnakkeen sisätilojen uusimista jättien jäljiltä. Karavaanikääpiöltä saadaan myös arvokasta tietoa linnakkeen puolustuskoneiden suunnittelua varten, josta varsinkin Kraven on innoissaan.

Keskitalven juhlan aikaan Rannickin ruhtinaat haastetaan perinteiseen "keskitalven kisaan", jossa ruhtinaat saavat näyttää taitonsa kylän omia tai lainattuja mestareita vastaan. Kisat menevät selkeästi ruhtinaiden hyväksi, kuitenkin ruhtinaat joutuvat maksumiehiksi [jos kylä voittaa 500 kultaa heille, jos ruhtinaat voittavat 100 kultaa heille]. Talven aikana sankarit tekevät tuttavuutta myös Korvosasta saapuneisiin alempiin aatelisiin, pappismiehiin ja Tiennäyttäjäkillan jäseniin. Yaris, sankarien vanha tuttu, suo heille myös visiitin. Konnanselän kylä muistaa ruhtinaita kaukoputkella, kiitokseksi suojelusta.

Paluu

Kevään koittaessa sankarit saavat kutsun Hiekkasärkkään, heitä pyydetään satokauden avausjuhlaan kunniavieraiksi. Saatuaan vaadittavat muodollisuudet hoidettua linnakkeella sankarit astuvat lauttaan, jota ohjastaa tuttu puolituiskapteeni miehistöineen. Linnake jätettiin Kaven Nopsajalan huostaan, muiden Mustien nuolien kieltäytyessä kunniasta.

Matkattuaan hieman yli viikon Othon lautalla, sankarit saapuvat Magnimariin. Sankarit päättävät käydä Armandin isän tavernassa katsomassa Albertia ja heidän tavarahuonettaan. Kuitenkin Nauravan Ritarin majatalon ovet ja ikkunat on hakattu umpeen laudoilla. Sisältää löytyy täysin hajotettu majatalo. Pölyn määrästä päätellen majatalo on ollut autoina parisen kuukautta. Yläkerrasta löydetään varas, joka yrittää päästä sisään lukittuun huoneeseen. Varas häädetään ulos nopeasti ja sankarit tarkistavat tavarasäilönsä, kaikki on likimain tallella. Kaupunginvartijoilta saadaan kuulla, että Naurava Ritari on ollut tyhjillään kuukausia, kun se joutua jonkinlaisen hyökkäyksen kohteeksi. Haastattelemalla Riatarin vakioasiakasta saadaan selville, että hyökkääjät olivat huppupäisiä miehiä, joiden hupuissa oli monisakarainen tähti.

Armand haluaa varmistusta perheensä kohtalosta ja pyytää Alazoria loitsimaan loitsun jolla saataisiin tietoa hänen perheestää. Tarkan pohtimisen jälkeen Alazor saa selville, ettei kenenkään ryhmään kuuluvan perhe ole suuressa hengenvaarassa. Kaikki ovat myös Varisiassa. Saatuaan asiat Magnimarissa hoidettua sankarit suuntaavat alakuloisina kohti Hiekkasärkkää.

Hiekkasärkässä kyläläisillä kestää Ameikoa myöten tajuta, että kylän sankarit ovat palanneet takaisin Hiekkasärkkään. Camlon ja Kraven jäävät Ruosteiseen Lohikäärmeeseen tarinoimaan kun taas Armand ja Alazor suuntaavat Zantuksen puheille. Alazor haluaa ostaa kirkolta parannusjuomia ja pari parannussauvaa kun taas Armand haluaa pyyhkiä muististaan viimeisimmät päivät. Armand on järkyttynyt isänsä ja perheen majatalon kohtalosta, eikä pysty mihinkään toimintaan järkytyksensä vuoksi. Zantus on ymmärtäväinen ja tarjoaa Armandille juomaa, joka pyyhkii tämän muistin muutaman päivän ajalta. Toivuttuaan hämmennyksestä Armand on omaitsensä ja suuntaakin tarinoimaan tuopin äärelle.

Epilogi

Seuraavana aamuna sankarit ovat aikaisessa ylhäällä kiertelemässä Hiekkasärkkää. Miten he ovatkaan kaivanneet sitä. Aamun ensisäteet ylittävät Korppiorret, Hiekkasärkän läheisyydessä sijaitsevan mäkisen alueen. Sankarit havaitsevat isoja tummia hahmoja auringon valoa vasten, ne ovat tulossa kohti Hiekkasärkkää! Kivijättiläiset ovat täällä!

PJ:n kommentteja

Ah, miten rakastan cliffhangereitä. Yhtä hyvän heitin viimeksi ensimmäisellä pelikerralla, kun sankarit saivat Tsuton kirjeen käsiinsä. Pelaajat olivat repiä housunsa kun ilmoitin pelin jatkuvan seuraavalla kerralla. Lopetimme kuitenkin hyvässä hengessä. ^^

Pelikerta rakentui pitkälti omaan sävellykseeni, käytin apunani vain HMM:n takaa löytyvää "Fortress Weekly Events"-taulokkoa, jotta saataisiin jotain tekemistä talven ajaksi. Tuloksia taidettiin heitelä joku kymmenkunta, joista osa pelattiin paremmin kuin toiset. Talvikisat olivat pelaajien ehdoton suosikki tapahtuma. Suunnittelin pelikerran tälläiseksi välipalaksi kahden kirjan väliin ja se toimi melkoisen hyvin. Paremmin kuin odotin. Seuraavalla kertaa sitten taas ison juonen pariin. -Blue_Hill

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped