Kohti uusia seikkailuja

Prologi

sankarit onnistuivat jotenkin torjumaan kivijättiläisten hyökkäyksen. Kylä kuitenkin kärsi pahoja vahinkoja ja sankarit menettivät yhden toverinsa taistelussa, joten enne kuin jättiläisten perään voidaan lähteä täytyy sankarien tehdä nopea visiitti Magnimarissa.

Magnimar

Sankarit saavat kylän johtajistolta pyynnön suojella pientä karavaania, joka hakee suojaa Magnimarin muurien sisältä. Armand suostuu tähän pyyntöön, onhan se vähintä mitä he voivat kotinsa menettäneille tehdä. Kokouksen jälkeen Titus Scarnettin poika pyytää sankareita pelastamaan hänen sukulaisensa kivijättiläisiltä mutta myös tietyt arvopaperit olisi syytä tuhota. Scarnettien suku lupaa sankareille 3000 kultaa siitä, että he pitävät nämä paperit poissa kyläläisten silmistä. Sankarit lupautuvat tähän hämäräperäiseen työhön, palkkio on tarpeeksi suuri.

Sankarit ohjastavat karavaanin ulos kylästä, kohti Magnimaria. Matkalla Armand ihmettelee mukaansa saamaansa lukittua laatikkoa joka tulisi avata "oikeaan aikaan". Avain laatikkoon on isä Zanthuksella mutta laatikko Armandilla. Muut yrittävät saada Armandin huomion pois laatikosta mutta muuten matka sujuu mukavasti.

Kaupungissa sankarit saattelevat kyläläiset sukulaistensa luokse ja hoitavat asioitaan. Kaartinkapteeni Celmarain lupaa Kravenille ratkaisun siihen, miksi Naurava Ritari on autio, Armandin muistia ei haluta palauttaa. Sankarit kiertelvät kaupunkia tehden ostoksia, Kraven hankkii itselleen uuden hilpparin, vanha adamanttimiekka ostetaan samalla takaisin ja Xaneshan keihäs myydään sepälle. Armand vaihdattaa rahansa timattipölyksi, Alazor taas smaragdin muotoon. Kraven ja Armand hoitavat hius- ja/tai partapehkonsa kuntoon paikallisessa parturissa ja myös vaatteita käydään uusimassa. Lopulta [viinakaupan kautta] sankarit suuntaavat Nauravan Ritarin majatalolle. Ilmenee kuitenkin, että majatalo suljettu karanteenin vuoksi. Kummallinen tuholaisongelma, joka aiheuttaa paiseita tartunnan saaneissa. Kuitenkaan tavernaa vartioivien miesten mukaan Armandin perheellä ei ole hätää.

Hämmentyneinä sankarit suuntaavat Cayden Cayleanin temppelille etsimään majapaikkaa. Temppeli paljastuu juottolaksi ja pian Armand ja Kraven ovat tarinoimassa rannickin takaisin valtaamisesta. Alazor hoitaa itselleen tarvikkeita Camlonin henkiin herättämistä varten.

Camlon Nethyksen valtakunnassa

"Kävelin pitkää tietä pitkin, tarkastellen ympäröivän maailman jokaista yksityiskohtaa. Toisella puolella maailma jatkuvasti tuhoutui mutta katsoessani toiselle puolelle maailma parani tuhostaan. Tiesin olevani Nethyksen valtakunnan rajalla. Haistoin ilmassa raa'an voiman, joka on muuttumaton vakio Materin maailmantasolla, voima josta kaikki halusivat olla osallisia, voima jonka kaikki haluaisivat valjastaa käyttöönsä. Katsoessani tuhotuvaa puolta tiestä ymmärsin, että kukaan ei voisi hallita tuota voimaa.

Iloiset, puhtaat sävelet kaikuivat korvissani kun tarkkailin parantuvaa maailmaa. Seestisyys ja kauneus valtasivat sieluni, kun katselin maailman korjaavan itseään. Tuhon ja parantumisen kierto näytti siltä, ettei yksikään kuolevainen voisi sitä kiertoa ikinä katkaista. Näky oli lumoavan kaunis.

Yht'äkkiä tunsin miten tie allani alkoi hajota. Ääni pääni sisällä puhutteli minua: "Eikä olekkin upean näköistä. Täydellinen tasapaino elämän ja kuoleman välillä. Kuitenkin sinun aikasi ei vielä ole tullut. Ystäväsi kutsuu sinua palamaan Materian tasolle. Palaa takaisin ja liity tähän tasapainoon myöhemmin, ylpeä Camlon Depsris!"

Otin askeleen kohti eteeni avautuvaa porttia ja pian äsken kulkemani tie jäi taakseni."

-Camlon Despris palattuaan Nethyksen valtakunnan esisaleista

Jättiläisten perään!

Saatuaan ystävänsä takaisin, sankarit palaavat takaisin Hiekkasärkkään. Nopeiden valmistelujen jälkeen sankarit ovat valmiit takaa-ajoon vaunuilla ja hevosilla. Matka sujuu kevät säässä nopeasti, Galdurianin pikkukylä on kokenut samaa kuin Hiekkasärkkä. Hukankorvan metsästäjät taas olivat havainneet pari viikkoa sitten kivijättiläisiä metsässään. Hukankorvan ja Korppinummien välissä törmätään joukkoon jättejä, jotka ovat ryöstäneet jostain lehmiä ja muita nautaeläimiä. Taistelu on lyhyt mutta jäteiltä saadaan tieto, että Mokmurianin alaisuudessa on myös jättejä ja nämä neljä olivat karkureita. Korppinummelaiset saavat lehmänsä takaisin kun sankarit saapuvat kylään.

Epilogi

Lähestyessään Storvallin Portaita Armand huomaa jättiläisen tarkkailevan alueita portailta etelään. Sankarit alkavat lähestyä vihollisen alueita.

Pj:n kommentit

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped