Kohti Huurakalloa

Prologi

Tutkiessaan kummallista vajoamaa keskellä Hiekkasärkän kylää, sankarit tapasivat Xaliasa nimisen miehen, joka on uudelleen syntynyt Lamashtun voimasta. Xaliasa kertoo heille Thassiloniasta ja paikasta nimeltä Riimuahjo. Sankareilla ja Xaliasalla on yhteiset intressit Riimuahjon suhteen joten he päättävät tehdä yhteistyötä. Armand on erittäin epäluuloinen miekkosen suhteen.

Suunnitelmia ja tutkimusta

Sankarit käyvät todenteolla Xaliasan riimin kimppuun, yrittäen koota tiedonrippusia Riimuahjosta kasaan. Heidän tavoitteensa on saada Riimuahjosta tietoa ja voimaa kohdata Karzoug, mitä ne ikinä sitten ovatkaan. Riimin analysointi vie kuitenkin aikaa, koska Camlonin tiedot Riimuahjosta ovat erittäin rajalliset. Erilaisia teorioita heitellään ilmassa mutta ainoastaan sisäänkäynnin sijainnista päästää tarkkaan varmuuteen, kiitos Alazorin maantietämyksen. Ennen kuin sankarit voivat suunnata Myrskynalisen järvelle, täytyy heidän käydä hyödyntämässä Jorgenfistin kirjastoa.

Kraven, Alazor ja Camlon lähtevät hankittujen teleportti-loitsujen avulla Jorgenfistiin, kun taas Armand jää vahtimaan Xaliasaa, johon hän ei luota tipankaan vertaa. Jostain syystä mies ei voi lähteä kovin kauas Hiekkasärkästä, ilmeisesti hänet on sidottu jollain tapaa katakombeihin. Armand myös ratkoo riimiä muiden ollessa poissa.

Tiedonhakureissu sujuu ilman suurempia ongelmia ja Camlon lisää tietoaan Thassiloniasta ja Riimuahjosta. Moni heidän arvauksistaan oli mennyt lähelle oikeaa mutta silti moni asia jää hämärän peittoon. Paluu käy nopeasti Alazorin asettaman palautussana-loitsun avustuksella. Kaikkien ollessa taas koolla pohdinta jatkuu.

Lähtöpäivän aamuna Kravenin ja Armandin luokse saapuu kumarassa kulkeva vanha nainen, joka kertoo olevansa Tuulilaulun luostarista. Hän kertoo molemmille hämmentävät ennusunet, jotka hän oli heistä nähnyt: Kraven tulee saamaan itselleen paljon mutta kokee suuren menetyksen sitä tavoitellessaan ja Armand tulee tuhoamaan jotain suurta mutta on vaarassa tuhoutua myös itse. Naisen esittelee itsensä Nanteksi ja haluaa seurata sankareita heidän matkoillaan, jotta saa unilleen ratkaisun ja myös hyvän lisän luostarin aikakirjoihin. Hieman pitkin hampain sankarit suostuvat tähän järjestelyyn.

Huurakallon ruhtinas


Huurakallon ruhtinas, Jääkita

Sankarit ja Nante siirtyvät teleportilla Myrskynalisen rannalle. Alazorin tietojen pohjalta sankarit löytävät tiensä lähellä järvenrantaa olevalle kukkulalle, joka sijaitsee Huurakallon alarinteillä. Kukkulalla oleville patsaille aloitetaan työ avainten saamiseksi. Camlon loitsii loitsunsa ja pian koko mäki ja Huurakallo tärähtelevät rajusti, kun muinainen avainsäilö avautuu, tuoden pian esille kultaisen avaimen. Samaa tekniikkaa käytetään kahteen seuraavaankin patsaaseen, kunnes työ keskeytyy..

Taivaalta sankarien kimppuun syöksyy valtava valkoinen lohikäärme, karjuen ja kylmyyttä syösten se liitää sankarien ylitse kadoten pilvien ja nousseen pakkassumun keskelle. Kraven valmistautuu taisteluun lohikäärmeen kanssa kun muut taas yrittävät saada paleltumat kuntoon ja estää Camlonia juoksemasta pakoon. Pian lohikäärme lennähtääkin sumun seasta, napaten Kravenin hampaidensa väliin ja lentäen pois. Kauhistuneena muut päättävät kerätä muut avaimet, Kraven kyllä kestää lohikäärmeen kanssa hetken aikaa. Lohikäärmen kylmästä kidasta Kraven päätyy Myrskynaliseen, kun lohikäärme tiputtaa hänet alas. Kravenin löytämä sormus kuitenkin pelastaa tiputuksen vammoilta mutta hän on nyt kaukana muista, pitkä uintireissu edessä.

Armand, Camlon ja Alazor yrittävät pysyä suojassa lohikäärmeeltä mutta vastustaja on ovela, tehden vain hetkellisiä laskeutumisia ja hyökkäyksiä sankareiden kimppuun, antamatta kunnon tilaisuutta hyökätä. Ilman Alazorin parannusloitsuja kolmikon olisi käynyt nopeasti huonosti. Avainten saaminen vie kuitenkin todella paljon aikaa ja Kravenista ei ole tietoakaan. Tilanne näyttää huonolta. Lohikäärmeestä huolimatta avaimet saadaan kerättyä ja Kravenkin ilmestyy mäelle, uitireissu sujui kuulemma yllättävän hyvin. Kuitenkin lohkäärme on erimieltä sankarien pakenemisesta, hyökäten Kravenin kimppuun, iskien tämän tajuttomaksi. Camlon ehti jo valmistella ulottuvuusoven kun Kraven lyyhistyy. Paikalle lennähtää Nante, joka parantaa Kravenin tajuihinsa ja pian sankarit siirtyvät Huurakallon portille.

Epilogi

Nopean parantamisurakan jälkeen sankarit lähtevät kulkemaan vuoren sisään. He löytävät lohikäärmeen luolan, jossa on seitsemän jäätynyttä kivipaalua, joihin avaimet sopivat. Napattuaan luolasta tarpeellisen oloisia esineitä, sankarit astuvat avaamaansa porttaaliin, toivoen että he pääsevät vielä takaisin.

Pj:n kommentit

Melkoisen näppärä pelikerta, homma eteni mukavasti ja seuraavalla kerralla päästään aloittamaan puhtaalta pöydältä kun sankarit aloittavat Riimuahjon tutkimisen. Tässä teille vielä luettavaksi suomennettu Riimittelijän Riimi, jonka annoin englanninkilisen ohella pelaajille tutkittavaksi. Nopeasti tehty ja kömpelö käännös mutta tulipahan tehtyä:

Jos taikuutta mahtavaa halajat,
vanhaan Riimuahjoon käy.
Vain siel' taide velhon
mahtavaa ja tehokast on.

Savuavan peilin itäpuolt' kulj'
kun päivä jo läntheen laskeep.
Miss' seitsemän hiljaist' kasvoa odottaa,
siel' portti Ahjoon kohtaa.

Muinaset ruhtinaat kivestä tehdyt,
jokaisell' avain tarkast' tehty.
Oikea loitsu tahi rukous tarjoa
ja avain ota, jo portaat ylös kapua.

Jäätyneellä vuorell' Xin odottaa,
äänensä Hänen jo pimeyteen vajoaa.
Kahdest' käännä avaint' Riimussa
''jo Ahjon nähdä voit.

Nyt olet Ahjoon liittynyt,
tääll' tietos avarra.
Ja kun kuolevaisuus koskettaa,
elä huoli, työs koskaan Ahjost' ei katoa.
-Blue_Hill

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped