Riimutaonta ja suuri menetys

Prologi

Sankarit ovat tutkineet Riimuahjoa ja ovat keränneet erilaisia esineitä tehdäkseen itselleen aseet Riimuruhtinas Karzougia vastaan. Takana ovat jo Ahneuden, Ylpeyden, Himon kuin Vihankin osat Ahjosta. Armand sai kunnian tai tuomion olla seuraava Vihan Ruhtinas, saaden Vihan Merkin otsaansa.

Tyyntä myrskyn edellä

Tutkittuaan Vihan Salit lävitse, sankarit palaavat keskusalueelle hoitamaan haavojaan ja valmistautumaan viimeisiin vaiheisiin Riimuahjossa. Muiden nukkuessa Armand palaa takaisin Vihan Saleihin etsimään komponenttia riimutaontaan. Vakoojalla ei ole mitään tietoa mitä ottaa mukaansa mutta lopulta ottaan vyölleen muutaman miekan ja palaa takaisin muiden luokse.

Loitsijakaksikon nukkuminen jatkuu, kun Armand herättää Kravenin ja kaksikko suuntaa Laiskuuden Labyrinttiin. Kuitenkin tutkimus jää lyhyeksi, koska ilma on täynnä syövyttävää happoa, joka aiheuttaa rajua yskimistä ja kaksikon on pakko palata muiden luokse.

Kun loitsijatkin ovat valmiit, suuntaavat kaikki Mässäilyn Kryptiin. Tarkoitus olisi löytää komponentteja ja myös ehkä apua siihen, mikä on Vihan Salien komponentti. Heti ensimmäiseen huoneeseen astuttuaan sankarit kuulevat matalaa valitusta ympäri Kryptaa. Samantien huoneen salaovet avautuvat ja kuusi muumiota käy sankarien kimppuun. Käydään nopea taistelu, joka ei juurikaan hidasta sankareita. Camlonin loitsimat liekit tuhoavat muumion lähes yhtätehokkaasti kuin Kravenin hilppari. Sankarit jatkavat eteenpäin, saapuen huoneeseen jossa on kuusi patsasta, jotka pitelevät erilaisia ruoka-aineita käsissään. Yhden oven takaa Armand kuulee ihmisen kiljaisun ja sankarit päättävät tutkia asiaa.

Seuraten kiljumista sankarit päätyvät salaovelle, johon he varovaisesti astuvat. Yrittäen pysyä piilossa sankarit saapuvat huoneen suulle. Huoneessa pyörii pitkissä kaavuissa hyvin laiha mies pöytien keskellä. Yhdellä pöydällä makaa kahlehdittuna mies, jota kaapumies leikkelee auki. Mies huomaa vieraansa ja pyytää ehitä astumaan sisään, esitellen itsensä Kazaveniksi, mässäilyn kryptan ruhtinaaksi. Kraven aloitta keskustelun ja Kazaven jakaa tietojaan hieman nuuasti, hän on kiinnsotuneempi ihmisen leikkelystä kuin vieraistaan. Kuitenkin lich tekee sopimuksen sankarien kanssa: hän kertoo sen mitä sankarit tarvitsevat jos he tuovat hänelle Ordikonin ja Vihan Saleissa tappamiensa vihollisten ruumiit. Kraven suotuu ja sankarit lähtevät hakemaan ruumiita.

Tämä tehtävä herätti muissa hieman ristiriitaisia tunteita, Kraven luotti liian helposti Kazaveniin. Kuitenkin ruumiit haetaan ja Kazaven kertoo mitä he tarvitsevat: viinipullon eräästä huoneesta. Kazaven jätti kuitenkin kertomatta zombi- ja luurankovartijoista, joita kyseinen huone kuhisi. Kuitenkin sankarit selviävät aalloissa hyökkäävistä epäkuolleista ja saavat viinipullon.

Riimutaonta

Kun kaikista Riimuahjon osista on hankittu konponentti, aloittavat sankarit pohdinnan siitä, millaisia aseita he tarvitsevat. Karzougia vastaan varmasti yksi mutta entäs muut Riimuruhtinaat. Armand haluaisi tehdä kaikille erilaiset aseet, varmuuden vuoksi. Kuitenkin päätetään tehdä Kravenin hilpparista anti-Karzoug ja antaa Camlonin tutkia asetta ennen muiden lumoamista. Oikeat osat tuodaan riimualtaan läheisyyteen, Delvahinen "lelut" ja peilin sirpale Ylpeyden salista. Allas imaisee esineet itseesnä ja alkaa hohtaa vaalen vihreänä. Camlon käyttää Kravenin hilpparin altaassa ja antaa sen nopeasti Kravenille. Kraven tuntee miten ase ottaa häneen yhteyden mutta ei muuta. Hohde aseesta häviää ja tulee hiljaista.

Yht'äkkiä kaivosta lähtee valojuova päin Karzougia esittävää patsasta ja patsas puhettelee sankareita, ääni on sama kuin Mokmurianin kuollessa: Te. Taas. En voi kuin ihailla optimismianne mutta aseenne eivät ikinä pääse Xin-Shlastiin asti. Te kuolette täällä Riimuhajossa. Patsas tempaisee aseensa jalustasta ja huitaisee sillä kohti sankareita. Taistelu jättiläispatsasta vastaan kuulostaa erittäin pahalta ja sankarit vetäytyvät varovaisesti miettien keinoa pärjätä Karzoug-patsaalle. Aivan kuin tilanne ei muutenkin olisi huono, näkymätön vihollinen käy Armandin kimppuun takaapäin ja Nante paljastaa todellisen minänsä loitsien Kraveniin hyökkäysloitsun nauraa käkättäen. Nopea tehtävienjako seuraa mutta viholliset eivät suostu ottamaan niitä vihollisia jotka heidät haastavat. Kraven saa vastaansa Nanten, joka siirtää tämän kauaksi alkuperäisestä vihollisesta, Karzoug-patsaasta. Alazor, jonka piti taistella Nantea vastaan saa tuntea Karzoug-patsaan vihan. Armand yrittää olla välittämättä nälymättömästä vihollisesta ja koittaa saada patsaan huomion itseensä.

Nante sulkee Kravenin muista tulikehällä, käkättäen että haluaa rauhassa tuhota Kravenin. Palkkionmetsätäjä tuntee olonsa hyvin epämukavaksi, koska hän ei voi satuttaa naisia. Camlon yrittää vahingoittaa patsasta loitsuilla mutta huomaa sen turhaksi ja saa maistaa jättiläisglaivea. Armand väistelee iskuja mutta ei itse saa juurikaan vahinkoa aikaan. Alazor kumoaa tulikehän ja on valmis loitsimaan Nantea. Kraven ottaa jalat alleen kun liekit häviävät, jättäen Nanten kiroamaan pappia. Camlon toipuu iskusta ja loitsii Nantea taikavasamilla, yrittäen häiritä naikkosta. Juuri kun Kraven on pääsemässä lyömään patsasta hilpparilla, muuttaa Nante tämän kivipatsaaksi. Raskas isku sankareille, Karzoug-patsas nauraa voitonriemuisesti ja kohottaa aseensa murskatakseen Kravenin.

Ennen iskun osumista jokin valkoinen ja suuri lennähtää sankareiden ylitse, paiskautuen voimakkaasti päin patsasta. Suuri valkoinen lohikäärme syöksee jäätä patsaan kasvoille ja aloittaa taistelun sen kanssa. Sankarien hämmästyksen hävittyä he pystyvät taas keskittymään taisteluun. Camlon palauttaa Kravenin takaisin ihmiseksi, Alazor käristää Nanten voimakkaalla salamalla ja Armandin vihollinen tulee näkyväksi, paljastuen Xaliasaksi, jonka he jättivät Hiekkasärkkään. Armand päättää nitistää paskiaisen siihen paikkaan, eikä kiinnitä huomiota Nanteen, joka Alazorin hämmästykseksi muuttaa muotoaan nuoremmaksi ja kauniimmaksi naiseksi. Kraven ryntää paikalle huomattuaan tilanteen ja kauhuksi huomaa maassa makaavan, kuolevan naisen omaksi siskokseen...

Suuri menetys

Taistelu on pian ohitse, patsaan lumous häviää ja ilmassa kaikuvat Karzougin sanat: Tämä ei ole viimeinen taistel.. tulkaa, sankarit. Etsikää minut Mhar-Mastiffin huipulta, jos ette kerran arvosta elämäänne. Saatte kunnian olla ensimmäiset jotka kuolevat Shalastin lipun alla 10 000 vuoteen..... Kuitenkin osalta sankareista nömö sanat menevät ohitse, sillä Kravenin siskon kohtalo herättää heissä myötätuntoa. Arachne kertoo miten hän tuli lumotuksi ja joutui vasten tahtoaan Karzougin agentiksi. Alazot toteaa, että se on jo ihme että Arachne on vielä elossa sillä sähkölatauksen olisi pitänyt tappaa tämä heti. Arachne hyvästelee veljensä ja hiljaisuus laskeutuu jälleen Riimuahjoon.

Epilogi ja valmistautuminen

Sankarit valmistavat itselleen Karzougin vastaiset riimuaseet, koska tämä uhkaa tällä hetkellä eniten heitä ja Varisiaa. Vaikka valkoisesta lohikäärmeestä oli heille apua, eivät sanakrit luota tähän ja huijaavat tämän jäämään Riimuahjoon, itse poituessaan sieltä. Alazorin ulottuvuussiirto heittää heidät lähelle Storvallin Portaita, josta he teleporttaavat Hiekkasärkkään.

Sankarit hoitavat asioitaan Hiekkasärkässä ja Magnimarissa. Kaikki valmistautuvat lähtöön kohti Kodar-vuoria, etsimään tietä Xin-Shalastiin. Brodert Quink antaa heille luettavaksi kirjeen Punasiipi Charmsilta, vanhalta Tiennäyttäjältä, joak kertoo kääpiöveljeksistä jotka kertoivat löytäneensä kultakaupungin Kodar-vuorilta. Armand lupaa kirjoittaa Quinkille raportin tapahtumista jos he saavat kopion krijeestä. Quink suostuu ja sankareilla on nyt yksi vihje apunaan Xin-Shalastin löytämiseen. Saatuaan valmsitelut tehtyä, Camlon teleporttaa heidät Kodar-vuorten juurille josta alkaa heidän seikkailunsa viimeinen vaihe.

Pj:n kommentit

Sellainen pelikerta. Tässä on yhdessä kaksi pelikertaa, Riimuahjon viimeinen osa ja siitä seuraava matkaan valmistaumiskerta. Menivät mukavasti yhteen joten en suotta tehnyt lyhyttä omaa osaa sille.

Riimuahjon lopputaistelu. Yön ja valveen rajamailla saa yleensä loistavia ideoita ja tämä oli yksi niistä. Mukavan eeppinen verrattuna kirjan lopputaistoon, ainakin pelaajat tykkäsivät. Nanten pohjana toimi Paizon tällä hetkellä testaavana oleva Noita-ammatti, joka toimi mainiosti korkealla tasolla. Lohikäärmeen ja Xaliasan lisääminen toivat myös lisänsä taisteluun, Xaliasan tapaaminen Riimuahjossa yllätti pelaajat toden teolla. -Blue_Hill

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped