Kodar-vuorten Ruhtinas

Prologi

Sankarit teleporttasivat Kodar-vuorten juurelle ja aloittavat viimeisen etappinsa kohti xin-Shalastia. Apunaan "Punasiipi" Charmsin kirje, jonka mukaan kääpiöveljekset perustivat tukikohdan, josta oli tarkoitus johtaa kultakaupungin etsimistä. Tällä hetkellä Vekkerien talon löytäminen vaikuttaa sankarien parhaalta tiedonlähteeltä.

Vekkerien Mökki

Sankarit valetavat vuorilla neljä päivää ilman merkkiä Vekkerien pirtin löytämisestä. Lopulta, hämärän jo laskeutuessa sankarit huomaavat laakson laidalla talon, josta heidän epäonnekseen ei loista valoa. Matka oli vaivalloinen vaikka vihamielisiin otuksiin ei törmättykkään. Sankarit lähestyvät taloa idästä, kahlaten syvässä lumessa eteenpäin. Pihalla seisova kuollut puu ei luo toivoa että joku ottaisi heidät vastaan. Ulvova tuuli kantaa eläimen ulvaisuja kun sankarit avaavat oven mökkiin.

Sankarit tuntevat miten talossa on jokin vialla ja heidän tutkiessaan taloa se saa myös vahvistuksen. Kääpiö, joka pyytää heitä syömääm koksia, jota alakerrassa säilötään. Kukaan sanakreista ei koe sitä hyväksi ideaksi ja kääpiö on pian poissa. Ylös vievissä portaissa ollut ansa oli tiputtaa Camlonin alas mutta päivittäinen lento-loitsu estää tämän. Portaissa kettinki käy Kravenin kimppuun mutta lopettaa yhtänopeasti kuin aloittikin. Portaiden yläpäästä löydetään oleskutila, joka on varutettu kamiinalla. Ennen kuin mökkiä tutkitaan enempää, päätetään leiriytyä tähän vaikka Kravenista ulkona nukkuminen olisi turvallisempaa. Armand ja Alazor suuntaavat ulos, muistellen että kuolleen puun vieressä oli klapipino.

Kelopuu ei ollutkaan niin kuollut kuin luultiin, sillä nopeasti se käy kaksikon päälle, huitoen oksillaan hurjasti. Kuitenkin iskujen kohde, Armand väistelee ketterästi ja Alazor käyttää vähäiset tuliloitsunsa puuhun, yhdessä pyhyyden kanavoinnin kanssa ja puu on voitettu. Armandin tarkkojen silmien ansiosta he jopa hyötyivät puun voittamisesta, juurien lomassa ja koloissa oli kätkettynä hieman aarteita.

Sankarit sytyttävät tulen ja tutkivat mökin yläosan loppuun, löytäen Vekkerien päiväkirjan. Alazor ottaa asiakseen lukea sen, koska taitaa kääpiökielen sankareita parhaiten. Kummalliset tapahtumat, jotka muistuttavat Foxgloven kartanosta, seuraavar heidän edetessään. Ulko-ovesta juoksee sisään kääpiö, joka varoittaa heitä muista jotka ovat tulossa syömään heidät ja kääpiö katoaa lumisateeseen jälkiä jättämättä. Keittiöstä löytyy puolikaskääpiö, jäljelle jääneestä osata löytyy tylppien hampaiden jälkiä. Kaikesta huolimatta sankrit päättävät yöpyä oleskelutilassa. Tämä ei voi mennä enää pahemmaksi..

Vekkerien Kohtalo

Kaikki päättävät nukkua kunnolla koko yön päivien matkaamisen jälkeen. Miten he ovatkaan kaivanneet lämpöä, kattoa päänsä päälle ja suojaa tuulelta. Kuitenkaan yö ei suju niin hyvin kuin sankarit suunnittelivat. Armand herää yöllä kuulemaansa voimakkaaseen koputukseen alaovelta. Armand herättää muut ja suuntaa ovelle tarksitamaan tilanteen. Koputukset lakkaavat ja Armand avaa oven, saaden tuta kylmän tuulen ja lumen kasvoillaan. Samalla hetkellä koko mökki tärisee voimakkaasti kuin sitä lyötäisiin jollain. Armand saa oven vaivoin suljettu ja palaa muiden luokse tärinän jatkuessa. Ylhäällä muut ovat huomaavinaan ryömiviä kääpiöitä, tuntien voimakasta nälkää. Armandin palattua alkaa ympäri mökkiä kuulua ääniä, jotka valittavat nälkää. Pian talo rauhoittuu mutta keskeltä oleskelutilan lattiaa nousee ylös kääpiönhaamu.

Haamu haistaa ahneuden ja halun löytää Ahneuden Kaupungin sankareissa ja pelottelee heitä, että heille käy kuin hänelle. Kuitenkin tietäen epäonnistuvansa tässä haamu, Silas Vekker, pyytää sankareita hakemaan veljensä Karivekin ruumiin läheiseltä kaivokselta, jossa tämän sielu on edelleen piinattuna, hulluna. Jos sanakrit tekevät tämän, hän näyttää tien Xin-Shalastiin. Sankareille ei jää juurikaan vaihtoehtoa ja nukuttuaan yön he suuntaavat saamansa kartan suuntaan.

He löytävät kaivoksen nopeasti ja paikantavat myös paikan, jossa kääpiön luut ovat. Kuten Silas oli sanonut hänen veljensä haamu vartio paikkaa edelleen paikkaa ja sankarit saavatkin vastaansa hirviömäisen kääpiäkummituksen, jonka puremat tuntuvat repivän ihon irti. Kuitenkin kääpiöllä ei ole juurikaan mahdollisuuksia ja karjuen Karivekin haamu hajoaa ilmaan. Sankarit yöpyvät taistelupaikalla ja suuntaavat seuraavana aamuna takaisin mökille, sapauen perille illalla.

Vuorten Ruhtinas

Sankareiden tuodessa luut oleskelutilaan Silas Vekker ilmestyy lattian lävitse paikalle, samoin kun veljensä haamu, jonka sankarit tuhosivat aiemmin. Tuuli ja lumisade ovat olleet kokoa ajan voimakkaat kun sankarit ovat olleet mökin läheisyydessä mutta sää muuttuu nyt vielä kauheammaksi. Tuuli kantaa eläimen mylvintää ja Silas pyytää sankareita antamaan hänelle hetken aikaa veljensä kanssa. Armand kysyy tietääkö Silas mikä tuon mylvinnän päästää ja ennen kuin Silas aloittaa veljensä mielen korjaamisen hän toteaa: "Tarkoitettako Vuorten Ruhtinasta?"

Sankarien ilmeet venähtävät ja samalla hetkellä oleskelutilan ikkunat lyövät sisään päästäen tuulen ja lumen sisään. Mylvintä kuuluu jälleen mutta lähempää. Sankarit aavistavat jo pahimman. Yht'äkkiä portaikkoon ilmestyy reikä kun jokin lyö sen sisään ja sankarit saavat ensimmäisen silmäyksen Vuorten Ruhtinaaseen, hirvenpäiseen ja pitkään hirviöön, jonka kynnet näyttivät siltä, että voisivat repiä miehen kahtia ilman suurempia ongelmia. Hirviä päästää voimakkaan ulvaisun, joka saa veren hyytymään. Sankarit kuitenkin eivät peräänny vaan asettuvat puolustautumaan. Alazor kutsuu paikalle tulielementtaalin, Kraven asettaa itsensä näytille, yrittäen saada hirviön kimppuunsa. Camlonin loitsimat liekit kuitenkin saavat hirviön hyökkäämään loitsijan kimppuun mylvien. Camlon saa osansa kynsistä ja hampaista, muiden rientäessä apuun. Sankareilla on riittävästi tulta ajamaan hirviö pois. Hirviö muuttuu lumeksi heidän silmiensä edessä ja tuulen mukana poistuu paikalta. Tuuli rauhoittuu, samoin lumisade.

Epilogi

Silas Vekker saa palautettua veljensä järjen ja kiittää sankareita. Vaikka hänestä parempi palkkio auttajilleen olisi, että hän ei kertoisi Xin-Shalastin sijaintia hän tietää etteivät he jättäisi kaupungin etsintää. Toivottaen onnea hän kertoo, että sivut ovat tulleet takaisin päiväkirjaan, joka on Alazorilla. Mökkiin palaa rauha Silaksen hävitessä näkyvistä. Sankarit jatkavat matkaansa kohti Xin-Shalastia seuraten Vekkerien kirjan antamaa reittiä. Matka vie yli kaksi viikkoa, lopulta he saapuvat Jääsumun Solaan, joka on nimensä veroinen. Varovasti sankarit kulkevat jäällä kun heitä puhetellaan. Laakson vartija kyselee sankarien tarkoitusperistä ja lopulta tulee esiin. Nymphi on sankarien auttaman Myriana-nymphin serkku ja haluaa tarjota yösijan sukulaisensa auttajille. Sankarit hyväksyvät tarjouksen.

Pj:n kommentit

Erittäin antoisa pelikerta kaikin puolin. Vekkerien mökissä oli tunnelmaa ja muutenkin koko settinki toimi mukavasti vaikka alkuun pelkäsin paljon pahempaa. Pelaajat kiittelivät. Jätin kummittelusta turhan mekaniikan pois ja annoin kaikkien kokea kummittelun ilman sen suurempaa will-saverumbaa. -Blue_Hill

Ithaqua ftw! ;) Joo, toi on yksi osioita, joiden pelaamatta jääminen omassa kamppiksessa harmittaa eniten. -Navdi

Wendigo ja mökin tapahtumat ovat kyllä sellainen paketti, että Foxgloven kartano jäi ainakin itselläni kakkoseksi. Kartanossa hieman liikaa tarinaa kerrottavaksi mutta Vekkerien mökissä ei niinkään/se selviää sankareille muutenkin kuin kummittelun kautta. Toivottavasti saat vielä tilaisuuden vetää Riimuruhtinaiden Nousun aivan loppuun saakka. :) -Blue_Hill

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped