Huutokauppa ja kohti Ohdakepäätä

Prologi

Vaikean ja väsyttävän päivän päätteeksi sankarit päättävät, että katakombeista saadut tavarat pitää myydä pois. Huutokauppaa pidetään parhaimpana vaihtoehtona.

Huutokauppa

Aamupäivä kuluu katakombeista informoimiseen ja huutokauppaväen keräämiseen. Ennen itse huutokauppaa sankarit päättävät aloitushinnan kaikille tavaroille. Huutokauppa alkaa. Tavarat menevät nopeasti kaupaksi ja ryhmä tekee hyvää voittoa. Isä Zanthuksen tarjous Lamashtun kirjasta ja symbolista päihittää Gandethuksen tarjouksen ja isä Zanthus pääsee tuhoamaan nämä epäpyhät esineet. Sankarit jäävät vain voitolle ja Ameiko kiittelee heitä, majatalokin teki mukavat voitot huutokaupasta.

Synkkiä pilviä

Shalelu palaa samana päivänä kylään kertomaan huolestuttavia uutisia. Hiidet on kasannut yhteen ihmisjoukko, joka majailee Ohdakepään alakerroksissa. Hiisien johtaja, komentaja Rignugget kerää taas hiisiä yhteen epäonnistuneen hyökkäyksen jälkeen. Hiisien määrä Ohdakepäässä laski melkoisesti hyökkäyksen takia, joten nyt olisi paras hetki estää tuleva hyökkäys, josta Tsuton päiväkirjassa puhuttiin. Ikävä duuni mutta jonkun se on tehtävä.

Sankarit lähtevät pakkamaan kamojaan tiedustelureissua varten. Likimain tunnin päästä kaikki on valmista ja Shalelu johtaa joukkoa kohti Neulasjoen ja Neulasmetsän haaraa. Muutaman tunnin reissu taittuu joutuisasti. Neulasmetsässä Shalelu yrittää johdattaa joukon terävien neulasten ja piikkien ohitse turvallisesti. kohti Ohdakepään linnoitusta.

Ohdakepään ympäristö

Metsästä selvitään mutta törmätään uuteen ongelmaan. Tiheä piikkipensaikko ympäröi Ohdakepäähän vievää siltaa. Armand lähtee etsimään reittiä pensaikon lävitse, löytäen sokkelosta hiisiä. yhdessä päätetään kiertää kymmenen hiiden sakki ja jatkaa toista reittiä eteenpäin. Vastaan tulee hiisirakkeja, jotka voitetaan nopeasti. Armand etsii sillan ja jopa testaa sen kestävyyttä. Muun joukon lähtiesäs kohti siltaa vihainen puuma hyökkää Camlonin päälle, repien ja raastaen tämän rintakehää auki. Peto voitetaan mutta sen pesää ei haluta tutkia, jos kissoja olisi vaikka lisää.

Armand näyttää miten silta näyttäisi kestävän heidän painonsa ja juoksee sillan ylitse. Muu ryhmä astuu sillalle. Silta romahtaa heidän jalkojensa alta. Ainoastaan Camlon onnistuu nappaamaan sillan ehjästä tukiköydestä kiinni, muiden tippuessa alas. Kraven menettää iskussa tajuntansa, Alazorin uintia taas haittaa painava haarniska. Onneksi Shalelu on valppaana ja pelastaa kohti pohjaa vajoavan Kravenin. Köyden ja entraushaan avulla kolmikko pääsee ylös. Silta korjaillaan ja lopulta kaikki ovat oikealla puolella siltaa.

Shalelu ja Armand päättävät tarkistaa linnoituksen ulkopuolelta kuuluvat hiisien kiljahdukset. Kaksikko pääsee seuraamaan hiisien julmaa urheilua jossa pääosassa on lokki, keppi ja kivet. Hiidet niitataan nuolilla ja kivillä melko nopeasti.

Armand ketteränä avaa oven Ohdakepään linnoitukseen kiipeämällä ikkunasta ja avaamalla lukon sisäpuolelta. Trofeehuoneesta ei vihollisia lyödy ja ryhmä tutkii eteisestä lähtevät käytävät.

Vartiotornista löydetään nukkuvia hiisiä, toinen nitistetään heti. Toista kuulustellaan hetki, kunnes hänet heitetään alas tornista mereen. Valtaistuinsaliin linnoittautuneet hiidet saavat odottaa, koska loitsut alkavat olla lopussa. Shalelu tutkii linnakkeen ympärystän ja toteaa yhden nurkan helposti puolustettavaksi. Sankarit vaipuvat uneen...

Poistit Gogmurtin? -Navdi

En poistanut, sankarit pelästyivät puumaa niin pahasti, että eivät halunneet tutkia ohdakekäytäviä tarkemmin vaan juoksivat sillalle. Päätin, että OK Gogmurt jää kohtaamatta. Lopulta Ohdakekäytävien hiidet huomasivat hyökkäyksen tuhot (Ripnugget hävinnyt linnoituksesta) ja pakenevat Gogmurtin johdolla. -Blue_Hill

Ne voi sitten palata häiriköimään Hiekkasärkkään sillä välin kun hahmot ovat Koukkuvuorella ottamassa senkkaa nenästä. ;) -Navdi

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped