Ohdakepää

Prologi

Väsyneinä ja loitsunsa kuluttaneina sankarit päättävät yöpyä Ohdakepään alueella. Camlonin ja Alazorin nukkuessa Shalelu, Kraven ja Armand pitävät vahtia. Aamu sarastaa....

Valtaistuinsalin taistelu

Shalelu potkii nukkuvat sankarit hereille, hiisien partio on liikkellä. Ilmeisesti linnoittautuneiden hiisien hermot pettivät odotteluun. Aamutokkurasta huolimatta hiidet voitetaan ilman ongelmia.

Joukko suuntaa kohti linnoitettua huonetta ja Armand onnistuu avaamaan lukon mutta Kravenin tehtäväksi jää potkia barrikadi sisään. Huoneesta löytyy hiisiheimon johtaja, komentaja Ripnugget, tämän henkivartijat ja hiisilumoaja. Ripnugget ehdottaa, että taistelun sijaan neuvoteltaisiin asiat halki. Sankareista tämä on hyvin epäilyttävää mutta Armand ottaa tarjouksen vastaan ja Ripnuggetin pyynnöstä lähtee lähestymään valtaistuinta. Ripnugget ja "Gekkis"

Ansahan se oli. Hiisisissit lataavat jousensa mutta vain yksi saa osuman Armandiin. Muut ryntäävät huoneeseen pelastamaan toveriaan ja vetämään epärehellistä hiisijohtajaa käkättimeen. Taistelu kestää noin minuutin verran, Ripnugget osoittautuu yllättävän kovaksi taistelijaksi. Kuitenkin Camlonin sokaisu-loitsut pitävät hiiden poissa taistelusta ja Kraven ja Alazor pääsevät mätkimään tätä melko vapaasti. Ripnuggetin ratsu, "Gekkis", todetaan liian vaaralliseksi pidettäväksi elossa ja eläin kokee saman kohtalon kuin ratsastajansa. Armand käy pyhää sotaa hiisissiä vastaan, lopulta tappaen tämän hiiden omalla pitkäjoudella, ilman nuolia.

Taistelun jälkeen

Sankarit lepäävät hetken taistelun jälkeen. Aikaa kulutetaan Ripnuggetin kuulusteluun. Hiisien johtaja ei paljasta juuri mitään yllättävää. Aarrevaraston sjainti ja salakäytävän sijainti paljastuvat kuitenkin ja tästähän joukko riemastuu. Nopean tutkimuksen jälkeen aarrearkku löydetään ja Ripnugget löydään aarteidensa joukkoon odottamaan paluuta Hiekkasärkkään.

Toinen kerros

Ryhmä lähtee hieman tahattomasti eri reittejä alempaan kerrokseen, josta kuulivat Ripnuggetilta. Armand käyttää pohjoista käytävää kun taas muu ryhmä, jotka eivät mahtuneet Ripnuggetin huoneen "koiranluukusta", käyttävät eteläistä reittiä. Muun ryhmän tavoite on löytää Armand ennen kuin miehen käy huonosti. Kravenin johtama ryhmä kulkee luolastossa kohti pohjoista, ohittaen ruokailuhuoneen, aulan jonka yhteen oveen on työstetty kolmisilmäisen shakaalin pää. Alazor tunnistaa symbolin Lamashtun merkiksi. Myös hiisien taidehuone ohitetaan pienen tarkastelun jälkeen. Hiisien jumala "Gog", josta myös Ripnugget puhui, herättää hieman arveluja.

Armandin laskeutuessa portaita hän löytää huoneen, jossa on karttoja Hiekkasärkästä ja sen lähialueista. Nopeasti hän kasaa kaikki huoneen kartat ja laput mukaansa. Toista hyökkäystä Hiekkasärkään suunnitellaan jo. Muu ryhmä saapuu huoneeseen ja joukko on iloisesti koossa.

Karttahuoneesta päätetään ajtkaa tuntemattomaan suuntaan eli länteen päin. Huoneesta löytyy naisloitsija, joka lopulta hyökkää sankarien kimppuun. Ongelmaksi muodostuu se, mitä naikkoselle tehdään. Alazor pistäisi hengiltä, muut taas ottaisivat vangiksi. Kravenin kieltäytyessä lyömään naista Shalelu hoitelee naisen tajuttomaksi napakalla nyrkin iskulla. Joukko suuntaa alempaan kerrokseen huoneesta löytyneen salaoven kautta.

Kohtaaminen Nualian kanssa

Hiljaa ryhmä laskeutui ikiaikaisia portaita Ohdakepään sisään. Ensimmäisenä vastaan tuli patsassali, jonka patsaat oli kylläkin tuhottu. Patsaiden määrä hämmästytti sankareita, ylemmässä kerroksessa patsaita ei ollut mutta alemmassa niitä taas oli enemmänkin. Oven takaa löydettiin käytävä jota vartioi yhteensä kolme patsasta. Käytvää epäiltiin ansoitetuksi mutta Armand ei tätä suotunut uskomaan. Samalla hetkellä lattia hänen allaan painui ja vain vakoojan nopeat refleksi pelastivat hänet patdaiden aseilta ja tippumiselta tuntemattomaan. Ansan laukeaminen selvästi kuultiin käytävän toisessa päässä, koiran ulvona kuin manalasta toivotti seikkailijat tervetulleiksi alempaan kerrokseen. Armand paikansi ansan tärkeimmät mekanismit ja jumitti sen, jotta ryhmä pääsisi liikkumaan eteenpäin.

Käytävän pohjoispuoleinen ovi päätetään tutkia. Oven takaa löytyy pyöreä huone punaisella marmorireunastalla. Myös Nualia odottaa ryhmää miekkansa kanssa. Lyhyen sananvaihdon jälkeen Nualia käy taisteluun yhdessä katossa vaanineen kalmakoiran kanssa.

Nualia osoittautuu yllättävän kovaksi taistelijaksi miekkansa ja demonisen kätensä kanssa. Ensin tippuu maahan Kraven ja seuraavaksi Armand, taistelua käyty alle puoli minuuttia. Shalelu puuttuu peliin, parantaen Kravenin ja Armandin takaisin taistelukuntoon parannussauvallaan, kun ryhmän virallinen parantaja Alazor on sidottu taisteluun kalmakoiran kanssa. Lopulta Camlonin hyökkäysloitsu tainnuttaa Nualian ja koirakin saadaan hoideltua pois omalle maailmantasolleen.

Kraven menetti taistelussa hilpparinsa mutta muuten kuolemaa vältettiin. Sankarit kiittävät Shalelua parannustuesta, ilman mannunvartijan apua taistelun tulos olisi voinut olla toinen. Nualia laitetaan kahleisiin ja aletaan miettiä mitä seuraavaksi tehdään...

Bruthazmus ja Orik oli toisaalla? Tentamortiin jne. ei törmätty? Lyriestä oli meikäläisilläkin paljon hupia. Ai joo. Jos nää spoilaa niin poista vaan kommentit jos uskot että pelaajasi lukevat näitä. -Navdi

Eivät olleet toisaalla, tyypit vain "juoksivat" käytävää pitkin suoraa alakerrokseen ja voittivat ykköskirjan päävihollisen ennen tämän apulaisia. Kuudennessa pelikerrassa selviää miten Orikin, Tsuton ja Bruthazmuksen kanssa toimittiin. -Blue_Hill

Ah, ok. Ja tentamort, shadowit jne? Mun pelaajilla ei ollut tossa vaiheessa juurikaan magic-aseita, joten varjot oli koitua noille kuolemaksi. Onneksi monkin touch oli riittävän kova, että se onnistui pysyttelemään elossa juuri tarpeeksi pitkään. -Navdi

Tentamortista ja varjoista lisää peliraportissa nro. 6 ^^ Varjot ovat kova vastus matalan tason ryhmälle, jolla noita taika-aseita ei ole siunaantunut. -Blue_Hill

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped