Seitsemän Sahamylly

Prologi

Foxgloven kaupunkiasunnolta löytyneet pergamentit ohjasivat sankareita kohti Seitsemän Sahamyllyä. On ilta kun sankarit lähtevtä matkaan kohti sahamyllyä..

Saha

Sahaa lähestytään varovasti ja sisään mennään joenpuoleisesta ovesta. Alakerroksesta ei löydetä mitään mielenkiintoista ja matkaa jatketaan suoraa ylempiin kerroksiin. Sahan alla sijaitsevat vesipyörät häiritsevät kuuntelua mutta antavat myös sankareille tiettyä huomaamattomuutta.

Toisesta kerroksesta löydetään sahantyöntekijöitä, jotka lyhyen jutustelun jälkeen hyökkäävät Armandin päälle, vetäen nylkypuukkonsa esille. Taistelu jää melko lyhyeksi, kolmella kultistilla ei ollut juurikaan mahdollisuuksia ryhmää vastaan. Vihollisten haavat sidotaan ja heidät laitetaan köydellä pakettiin lautakasan taakse. Matka jatkuu seuraavaan kerrokseen. Armand löytää erittäin kirjavia juhlakaapuja ja yrittää huijata toisen kerroksen sahamiehiä, epäonnistuen siinä taidokkaasti. Käydään taas lyhyt taistelu, jossa viholliset laitetaan nippuun. Tällä kertaa armoa ei anneta ja vihollisilta otetaan henki pois. Matka jatkuu...

Ylimmästä kerroksesta löytyy avoin huone, jossa kaksi sahatyöläistä on töissä. Armand, edellisestä viisastuneena päättää taas yrittää huijata miehiä. Sahatyöntekijän vaatteet niskaan ja matkaan. Tämän kertainen huijaus onnistuu ja muu porukka pääsee yllättämään nämä kaksi kultisteiksi epäiltyä. Toinen ehtii huutaa pomoa apuun mutta nopeasti kultistit lyödään maahan. Huoneen perällä ovi aukeaa mutta kukaan ei tule ulos. Kuluu hetki ja Kravenin rintaan osuu nyrkki. Mies tuntee miten kirous lankeaa hänen ylleen. Kirouksen langettaja, pitkä haltiamies muuttuu näkyväksi. Armand tunnistaa hänet yhdeksi kaupungin rauhantuomareista, Ironbriariksi.

Taistelu rauhantuomarin kanssa on pitkä. Ketterä mutta hyvin panssaroitu Ironbriar ei kuitenkaan saa nylkypuukollaan juuri mitään aikaiseksi. Lopulta Camlonin loitsu muuttaa Ironbriarin suhtautumisen sankareihin ja mies alkaa kertoa sahamyllyn todellista tarkoitusta. Loitsun vaikutus kuitenkin katkeaa yllättäen ja Ironbriar huomaa, että häntä on hallittu nyt kahdesti. Rauhantuomari alkaa tehdä kauppaa sankarien kanssa tiedoista joita hänellä on.

Ironbriar kertoo Xaneshasta, lamiamatriarkasta joka on murhien todellinen suunnittelija. Rauhantuomari toivoo, että sankarit antaisivta hänelle aikaa karata kaupungista ennen kuin he lähtevät Xaneshan perään. Kauppaa käydään ja lopulta yhteisymmärrykseen päästään. Ironbriar kertoo kaiken mitä tietää Xaneshasta ja tämän kätyreistä.

Sillanalisen kellotorni

Sankarit suuntaavat seuraavana päivänä kaartinkapteeni Kelmarainin puheille ja kertovat mistä kultistit voidaan käydä poimimassa talteen. Rauhantuomarin kanssa tehtyä sopimusta päätettiin kunnioittaa eli Kelmarainille ei kerrota kuka oli kultinjohtaja eikä sitä, että rauhantuomari karkasi kaupungista heidän avustuksellaan. Kapteeni kiittää sankareita.

Illan tullen joukko suuntaa kohti Sillanalista. Kaupungin osa on maineensa veroinen. Kujilta tarkkailevat silmät ja kuolonhuudot vauhdittavat saappaiden liikuttamista. Kellotorni on heikkokuntoinen rakennus, jota ympäröi torin tapainen aukio. Sankarit liikkuvat tornin suojiin nopeasti, aukiolle ei haluta jäädä. Ovi kellotorniin avataan ja muistetaan,e ttä rauhantuomari varoitti lihagolemista, joka vaanii kellotornin alakerroksessa. Kärryjen takaa nähdään liikettä ja pian golemi käykin hyökkäykseen.

Sankarit olivat kuitenkin varautuneet tähän. Kraven veti esiin adamantiumisen pitkänmiekan, jonka sankarit olivat saaneet haltuunsa ja kävi hyökkäykseen. Alazorin loitsu hajotti golemin viikatteen varren, olento joutui käyttämään asettaan sirppinä. Käydään taistelu, jossa Kraven pilkkoo golemin kilon paloihin. Golemi osoittautui kovaksi vastustajaksi mutta ennakkotiedot sen ominaisuuksista koituvat sen kohtaloksi. Sankarit tutkivat alakerran ja suuntasivat ylös.

Armand, Camlonin loitsujen tukemana, rakensi rikkoutuneeseen portaikkoon köysiradan, jota pitkin muukin ryhmä pääsisi ylös kellotorniin. Suurin pelko oli kuitenkin se, että ylhäällä vaanivat Naamattomat huomaisivat kiipeilijät. Kiipeilymatkasta selvitään ja sankarit pääsevät kellohuoneen portaikon juurelle vaanimaan Naamattomia. Kraven käy rynnäkköön yhtä Naamatonta vastaan yhdessä Camlonin jouden kanssa, kunt aas Armand ja Alazor juoksevat tömäämään yhden Naamattoman huoneen keskellä olevan aukon lävitse alas. Naamattomat voitetaan melko nopeasti, kaksi kokee raa'an tippumisen alakertaan, yksi kaatuu Kravenin hilppariin.

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped