Paikkoja

(:toc:)

Zirnakaynin

Ikuisen yön pääasiallinen näyttämö

Syvällä varjomaiden uumenissa sijaitseva pimentohaltioiden valtakunnan pääkaupunki.

Mierani

Maailmanlopun kaiun pääasiallinen näyttämö

Mieranin metsä sijaitsee Riddleportista reilun 100 kilometriä luoteeseen Calphiak-vuorten toisella puolella. Metsä on yksi Varisian suurimmista, ollen reilusti yli 10'000 neliökilometria kokoinen. Mierani on perinteisesti ollut yksi Golarionin haltioiden asuinpaikoista, eikä sinne ole koskaan ollut juuri asiaa muunrotuisilla. Taivaanputoamisen aikoihin haltiat kuitenkin jättivät Mieranin vartiomatta. Haltioiden paluusta on vielä niin vähän aikaa, että heillä on tiettävästi edelleenkin riesanaan ettercap-heimoja, vaarallisia lihansyöjäkasveja, sekä Sirppisarvi-niminen voimakas vihreä lohikäärme. Haltiat vartioivat metsänsä salaisuuksia mustasukkaisesti. Velashun ylämaiden shoanti-paimentolaisten keskuudessa liikkuu runsaasti huhuja ja tarinoita siitä, mitä haltiat itse asiassa piilottelevat valtakuntansa rajojen sisäpuolella.

Mieranin uumenissa sijaitsi ennen muinoin mahtava Celwynvianin haltiakaupunki. Kaupunki tiettävästi tuhoutui täysin Taivaanputoamisessa. Metsän ulkopuolella ei nykypäivänä tiedetä juuri mitään kaupungin nykyisestä tilasta. Muita Mieranin tärkeitä paikkoja ovat pieni kylä Tyrskykoto meren äärellä metsän koillisreunalle, kauppa-asema Aavatuuli Velashtun ylängön ja metsän rajalla, sekä jossain metsän uumenissa väitetysti sijaitseva kylä Kyynelten lehto.

Paholaisen kyynärpää

Tyhjyyden lasten pääasiallinen näyttämö

Parikymmentä mailia etelään Riddleportista sijaitseva viiden mailin pituinen ja kahden mailin levyinen kuunsirpin muotoinen saari. Saarella sijaitsee joitain raunioita siellä n. kolmekymmentä vuotta sitten olleesta asutuksesta, joka hylättiin hämärissä olosuhteissa. Saarella huhutaan kummittelevan. Vastikään saareen iskeytyi pyrstötähti, joka toi muassaan hirviömäisiä muukalaisolentoja. Pyrstötähden iskeytyminen saareen sai myös liikkeelle huhuja arvokkaasta tähtiraudasta, jolla uskottiin olevan mithralin kaltaisia ominaisuuksia käytettynä haarniskojen ja aseiden valmistamiseen. Puolenkymmentä retkikuntaa suuntasi saarelle Suuressa Tähtirautaryntäyksessä, mutta ainoastaan yksi laivoista palasi. Eloonjääneet kertoivat kauhutarinoita hirviöistä ja aaveista, eikä tähtirautaakaan ollut löytynyt aivan niin paljoa kuin oli oletettu. Pian insidentin jälkeen Paholaisen Kyynärpää jäi unohduksiin kirottuna ja hylättynä paikkana, jonne ei kellään järjellisellä olennolla olisi mitään asiaa.

Riddleport

Varjon taivaalla pääasiallinen näyttämö

Riddleportin sijaitsee pohjoisessa Varisiassa Velashu-joen suistossa Varisianlahden rannalla. Kaupunkia ympäröivät korkeat kukkulat kolmella suunnalla, jotka pohjoisessa muuttuvat vuoriksi ja idässä suomaaksi. Riddleportin luonnollinen satama-allas on syvä ja suojaisa. Riddleportin merkittävin nähtävyys on nk. Cypherportti: valtavan kokoinen tuntematonta kivilajiketta oleva kaari, johon on kaiverrettu Thassilonialaista alkuperää olevia riimuja. Muita maanmerkkejä ovat kaupungin perustajan Ewon Maskyrin rakennuttama linnake Maskyrin saarella Velashu-joessa, Clegg Zincherin omistama Zincherin areena, paikallisen velhojen killan kiltatalo Riddleportin lounaisnurkkauksessa, Silkkihuivin Huoneena tunnettu Calistrilin temppeli (ja bordelli) sekä peliluola Kultainen Hiisi. Riddleportin kaupunginosat ovat Satama, Tuulenpuoli, Länsiranta, Rasvatyyni, Kiljunkeittäjä, Hylkypiha, Sisäsatama, Joenranta, Maskyrin saari, Paholaisen Haarukka, Maakrapula, Pelurinmäki ja Hautausmaa.

Riddleport sijaitsee muinaisten thassilonialaisten Karzougin ja Sorsheenin valtioiden rajavyöhykkeellä.

Satama

Satama on ensimmäinen mitä kaupunkiin mereltä saapuva matkailija näkee. Satama on rakennettu aivan täyteen ja täysin ilman järkevää asemakaavaa. Maan loputtua osa taloista on jouduttu rakentamaan laitureille. Sataman tienoilla sijaitsee kymmenkunta halpaa juottolaa, joissa iltavapaalle päästetyt merimiehet voivat tuhlata vaivalla ansaitsemiaan (tai merirosvojen tapauksessa ryöstämiään) pennosia. Satamassa on harvoin hiljaista. Veden varaan ei kuitenkaan kannata joutua, sillä Riddleport kumoaa oikeastaan kaikki jätteensä satama-altaaseen, tai Velashu-jokeen, joka virtaa satama-altaaseen. Tämä tuo puolestaan paikalle kaikenlaisia saalistajia, kuten riuttarapuja, barracudia, paholaiskaloja ja bunyipejä. Ja jos näiltä säästyt vähintään, sairastut likaisesta vedestä. Sekä Kultainen Hiisi että Zincherin Areena sijaitsevat satamassa, kuin myös Riuttarapu-taverna.

Kiljunkeittäjä

Yksi Riddleportin köyhimmistä ja ränsistyneimmistä kolkista on Kiljunkeittäjänä tunnettu kaupunginosa, jonka nimen alkuperän historia on autuaasti unohtanut. Kiljunkeittäjässä sijaitsee vanhan Sarenraen papin Isä Padrikin pitämä Pyhän Kaspieranin köyhäintalo, sekä varkaiden ja muun roskasakin suosima taverna Ponupannu. Kaikilla rosvoparoneista tuntuu olevan jotain intressiä Kiljunkeittäjään, jossa on enemmän tavernoja ja bordelleja asukasta kohti kuin missään muussa kaupunginosassa, mutta kenelläkään ei ole alueella niin paljoa vaikutusvaltaa kuin "Kerjäläisten kuningas" Varnal “Jänishuuli” Knockmarilla. Huhuja on kuitenkin alkanut liikkua, että sekä Pomo Croat, että Avery Slyegh olisivat laajentamassa liiketoimintaansa alueella, ja on vain ajan kysymys, ennen kuin tilanne eskaloituu jengien väliseksi sodaksi.

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped