Sivuhahmoja

(:toc:)

Zirnakaynin

Pimeänmailla sijaitseva drow-haltioiden pääkaupunki, jonka nimi käännettynä yleiskielelle tarkoittaa viimeistä kotia.

Huone Vonnarc

Matron Pravora Vonnarc, female drow
Huoneen Vonnarc valtiatar, Areshkagalin ylipapitar. Vetäytynyt syrjään kokonaan käytännön asioiden hoitamisesta.

Alicavniss Vonnarc, female drow
Huoneen Vonnarc ensimmäinen tytär, yksi Zirnakayninin voimakkaimmista velhoista. Vonnarcin suvun de facto johtaja.

Faidaeva Vonnarc, female drow
Huoneen Vonnarc toinen tytär. Areshkagalin papitar. Sadistinen tyranni.

Erdrinneir Vonnarc, male drow
Huoneen Vonnarc ensimmäinen poika. Alicavnissin sykopantti ja itsekin taitava velho, joskin sukupuolensa takia auttamattomasti ja pysyvästi sisarensa varjossa.

Tiryin Vonnarc, male drow
Huoneen Vonnarc toinen poika on nuorin Pravoran tunnustetuista lapsista. Toisin kuin suvussa on ollut tapana, Tiryin on huomattavasti enemmän kiinnostunut miekkailusta ja sodankäynnistä kuin taikuudesta.

Vähäisempi aateli

Axsima Vonnarc, female drow
Sadistinen kidutusperformanssitaitelija.

Eskervalla Vonnarc, female drow
Väitetysti Matrona Pravoran kolmastoista tytär. Dekadentti juoppo.

Neskeir Vonnarc, male drow
Socalasin akatemian velho, jonka kaikki lahjat ovat pienten eläinten kiduttamisessa.

Undamesta Vonnarc female drow
Huoneen Vonnarc orjaemo (ts. majordomo). Teräväkielinen tyranni, jonka tiedetään purkavan paineita alhaissyntyisten drowien kanssa vietetyissä verisissä ja riettaissa orgioissa.

Xemandrios Vonnarc, male drow
Arka ja haurasvartaloinen Areshkigalin hurskas seuraaja.

Vartijoita

Drovoanis, male drow
Kaartin kapteeni Drovoanis on kokenut veteraani. Kookas mies, jolla on jyrisevä ääni, hapon polttama, jykevä leuka, sekä äärimmäisen lyhyt pinna.

Covakis, male drow
Taitava jousiampuja ja auttamaton kerskuri, jonka huhutaan olevan ainakin yhden Toinen tytär Faidaevan lapsista isä.

Disakav, female drow
Taitava soturi jolla ei ole kieltä ollenkaan.

Imannis, male drow
Alistuvan persoonan omaava kookas ja kokenut soturi.

Shoyli, female drow
Luihu ja salavihkainen selkäänpuukottamiseen erikoistunut soturi.

Palvelusväkeä

Eronas, female drow
Keittiön päällikkö on julma ja äkkipikainen nainen, joka rakastaa alamaistensa nöyryyttämistä.

Harado, male drow
Hovimestari. Kumararyhtinen, iäkäs mies, jonka tiedetään olevan salaa ihastunut orjaemo Undamestaan.

Mellios, male drow
Keittiöpiika. Varmasti talon pahin juoruilija ja yksi taitavimmista vastuunpakoilijoista ja kantelijoista.

Oparik, male drow
Tallipäällikkö. Ihannoi ratsastusliskoja lähes fanaattisesti.

Shiovom, male drow
Hiljainen ja uuttera yleismies, jolla tiettävästi on vähäisiä taikuudenlahjoja.

Mierani ja Velashu

Mieranin metsä, haltioiden ikiaikainen asuinpaikka, on tällä hetkellä sotatoimialuetta. Lady Eviana Nirgassanin johtamat haltiat ja Shin'rakorathi-rajavartijat pitävät hallussaan metsän reuna-alueita, sekä Kyynelten Lehdon, Aavatuulen ja Tyrskykodon kyliä. Celwynvianin kaupunki on Nolvennis Azrinaen johtaminen pimentohaltioiden miehittämä. Lisäksi Mieranissa vaikuttaa ettercapien heimoja ja Sirppisarvi-niminen vihreä lohikäärme.

Velashun ylämaat ovat shoanti-barbarien heimojen ja Velashun ratsuruhtinaiden aluetta. Ylämailla asuu lisäksi etelästä muuttaneita taldaani-uudisraivaajia ja varisialaisia paimentolaisia.

Haltioita

Eviana Nirgassan, elf sorcerer
Kyynelten lehdon valtiatar. Theirastran ja Ithelrilin isoäiti.

Kaerishiel Neirenar, elf ranger
Mieranin rajavartioiden kapteeni. Tuima ja epäluuloinen haltiasoturi.

Shalelu Andosana, elf ranger
Mieranin rajavartija.

Yaghada Vonnarc, drow infiltrator
Huoneen Vonnarc soluttautuja ja salamurhaaja.

Muita

Birger, Fastvi ja Elwin, human commoner
Velashun ylängön uudisraivaajia Pajunotkon pitäjästä.

Gardi Asmundinpoika, human barbarian
Velashun ratsuruhtinas, ulfen-sukuisen Velashun ratsuruhtinaiden heimon soturi. On vannonut kostoa rakastettunsa Aska Halvorintyttären surmasta.

Grimfaxi Halvorinpoika, human barbarian
Velashun ratsuruhtinas, ulfen-sukuisen Velashun ratsuruhtinaiden heimon päälliköitä. Päällikkö Halvor Haaraparran poika.

Sirppisarvi, green dragon
Mieraniin metsään asettunut voimakas vihreä lohikäärme.

Kuolleita

Aska Halvorintytär, human barbarian
Velashun ratsuruhtinas, ulfen-sukuisen Velashun ratsuruhtinaiden heimon soturi. Päällikkö Halvor Haaraparran tytär.

Riddleport

Riddleportissa valtaa pitää tittelillä rosvoruhtinas varustettu yksinvaltias. Tällä hetkellä vallan kahvassa on Gaston Cromarchy, joka on onnistunut pysyttelemään pallillaan jo kolme vuosikymmentä. Cromarchyn menestyksen avain ovat palkkasotureista koostuvat santarmit, jotka toisin kuin aikaisempien rosvoruhtinaiden turvajoukot eivät koostu rantautuneista merirosvoista, vaan "maakravuista". Tämä on ollut omiaan vahvistamaan heidän uskollisuuttaan Cromarckylle. Cromarckyn alaisuudessa on kahdeksan rosvoparonia, joista kullakin on oma erikoisalansa rikollista toimintaa (joskin myös jonkunverran päällekkäisyyttä esiintyy). Riddleport on Cromarckyn vallan alla stabiilimpi kuin koskaan, mutta niinkin suureksi kaupungiksi se on silti kaukana sivistyneestä. Santarmit pitävät huolen siitä, että suuremmilta selkkauksilta vältytään, mutta rosvoparonien väliset yhteenotot eivät silti ole ollenkaan tavattomia.

Gaston Cromarcky, human
Riddleportin kaupungin Rosvoruhtinas. Cromarckyn kerrotaan luoneen menestyksekkään uran merirosvona, jonka punaisella kallolla ja viikatteella koristeltua lippua pelättiin aina Korvosassa ja Magnimarissa asti. Cromarckyn merirosvoudella hankittu varallisuus mahdollisti hänen käytännössä ostaa itselleen Riddleportin valtiaan paikan, ja vaikka Cromarcky on kun onkin pesunkestävä rikollinen Riddleport ei ole koskaan ollut niin stabiili ja vauras kuin hänen valtansa alla. Cromarckyn palatsi sijaitsee Maskyrin saarella keskellä Velashu-jokea. Hänellä on oma aitio Zincherin areenalla.

Rosvoparonit

Avery Slyeg, human expert/rogue
Luiseva mies, jolla on kierot silmät, pömpöttävä vatsa ja riitaisa tukka. Erikoisalana on salakuljetus, mustan pörssin kauppa ja luukutus. Häneltä saa kuulemma edullista viinaa ja epämääräistä shittiä. Mies omistaa lukuisia paatteja ja purtiloita. Slyegin päämajana toimii Velashu-joen länsirannalla sijaitseva majatalo "Jokirosvo". Huhutaan, että Slyegin miehiä on viime aikoina nähty tavallista enemmän Kiljunkeittäjässä. Spekulointi mahdollisesta aluekiistasta Varnal Knockmarin kanssa on jo alkanut.

Clegg Zincher, human fighter/rogue
Omistaa Zincerin areenan. Gladiaattoriotteluita, vedonlyöntiä, ihmiskauppaa. Järjestää myös sovittuja otteluita areenallaan. Zincherin areena sijaitsee lähellä Riddleportin satamaa ja melkein Kultaisen Hiiden naapurissa. Zincherin päämaja, viisikerroksinen kasarmirakennus, jonka koko ylin kerros on Zincherin omassa käytössä, sijaitsee reilun kivenheiton päässä areenasta.

Elias Tammerhaukka, human
Velho. Arvoitusten killan vanhin. Luetaan rosvoparoneihin pikemminkin arkaanin valtansa kuin rikollisen toimintansa ja sotilaidensa määrän takia. Arvoitusten killan kiltatalo sijaitsee Riddleportin lounaisnurkkauksessa lähellä Cypherporttia. Toinen mielipide (Repo) väitti, että Eliaksen jengi on vähälukuinen, mutta täynnä velhoja - Ithelril pitää tätä väitettä epäuskottavana.

Pomo Croat, half-orc
Katujengejä, kovistelijoita, hysmiehiä, suojelurahabisnestä ja päihdekauppaa. Uusien prospektijäsenien tulee osoittaa sitkeyttä, kovuutta ja ehdotonta lojaalisuutta Ei kovinkaan yllättävästi useimmat Croatin miehistä ovat puoliörkkejä. Croatin päämajana toimiva linnoitettu kartano sijaitsee pohjoisessa Riddleportissa Silkkikadun päässä. Trokaa viinaa, joten yhteentörmäys Slyegin kanssa lie väistämätön, mikäli huhut Slyegin tuotteista pitävät paikkaansa.

Shorafa Pamodae, tiefling
Callistrian ylipapitar ja Silkkihuivin Huoneen matroona. Prostituutio ja informaatiokauppa. Silkkihuivin Huoneena tunnettu pyramidimainen rakennus Riddleportin keskivaiheilla toimii sekä bordellina että Calistrilin temppelinä.

Varnal “Jänishuuli” Knockmar, human rogue
Kerjäläisten kuningas. Tasku- ja murtovarkaiden, katujengien ja kerjäläisten verkosto. Knockmarilla on useita piilopaikkoja satama-alueella ja vielä ränsistyneemmässä "Kiljunkeittäjän" kaupunginosassa. Knockmarin liikanimi tulee synnynnäisestä haljenneesta yläleuasta, joka saa hänet muistuttamaan hieman jänistä. Kerrotaan, että varmin tapa saada Knockmar menettämään malttinsa on vihjata jotain hänen ulkonäöstään, esim nimittämällä häntä Jänishuuleksi.

Ziphras, human wererat rogue
Uusia tulokkaita, luultavasti tuorein rosvoparoneista. "Laivarottien", yhden Riddleportin voimakkaimmista katujengeistä, johtaja. Laivarottien aluetta on "Hylkytarhana" tunnettu, soista suistomaata oleva alue hökkeleitä ja laivojen hylkyjä Riddleportin itäpuolella. Huhujen mukaan Ziphras kyllä värvää jengiinsä väkeä aika ajoin, mutta tarkat valintakriteerit eivät ole tiedossa. Kerrotaan myös, että ne, jotka ovat päässeet jäseniksi Ziphrasin Laivarottiin ovat muuttuneet käytökseltään varsin kummallisiksi.

Muita

Akron Erix, human fighter
Järkälemäinen shoantimies. Clegg Zincherin oikea käsi.

Argentus Blakely, human, wizard 5+
Arvoitusten killan velho. Erikoistunut Cypherportin ja varjon taivaalla tutkimiseen.

Hyglag, gnoll barbarian
Gladiaattori. Zincherin areenan hallitse mestari.

Kwava, elf druid/ranger
Shin'Rakorathin valvoja. Kaukaisesta Mwangista kotoisin oleva Ekujae-haltia. Kwavalla ei ole pysyvää asuinpaikkaa, vaan hän operoi kaikkialla Varisiassa.

Lily Parmentier, human bard
Kultaisen Hiiden tarjoilija, joka pysytteli Vancaskerkinin leivissä huolimatta avajaisillan ongelmista.

Rähmäsilmä, half-orc fighter/rogue
Pomo Kroatin kapteeneja. Operoi Sataman ja Kiljunkeittäjän aluella. Häviöllä 0-2.

Saul Vancaskerkin, human expert/rogue
Lyhyt pönäkkävartaloinen Kultaisen Hiiden omistaja. Uhkapelejä, vedonlyöntiä. Vancaskerkinin vastikään ostama ja kunnostama "Kultainen Hiisi" sijaitsee Riddleportin satama-alueella lähellä Zincherin areenaa. Kantaa usein mukanaan maagista pistomiekkaa, panssaria ja korvakorua.

Tawrin Flen, human aristocrat/ranger
Magnimarilaisen sluupin Uivelo kapteeni. Merirosvo. Tiettävästi etsintäkuulutettu Korvosassa, Nidalissa ja Cheliaxissa. Suositteli kaupunkiin salakuljettamilleen haltioille majapaikaksi Jokirosvoa.

Thuvalia Barro, tiefling sorcerer
Angvar Thestlecritin rakastajatar, noita, palkkasoturi ja ryöväri. Osallistui Kultaisen Hiiden ryöstöön ja pakeni onnistuneesti paikalta saaliin kanssa. Barro nähtiin seuraavaksi merirosvoalus Pääkallokiitäjän kyydissä ja viimeksi Paholaisen Kyynärpäällä, josta hänen onnistui jälleen paeta aluksensa kanssa drow-haltioiden ja seikkailijoiden taistellessa keskenään.

Vanha Neddy, human expert/rogue
Satamassa ja Kiljunkeittäjässä viihtyvä jalaton kerjäläinen. Raen kontakti. Yarr!

Kuolleita

Angvar Thestlecrit, human wizard
Vancaskerkinin vihamies, velho ja palkkasoturi. Yritti kumppaneineen ryöstää Kultaista Hiittä, mutta kaatui Theirastran ampumiin nuoliin. Kukaan ei ole nähnyt häntä sittemmin.

Beltias Croin, human rogue
Silmälappumies. Huhun mukaan Knockmarin jengiä. Tiettävästi ajettu tiehensä tai tapettu kaupunkiin saapuneiden haltioiden toimesta.

Bojask, half-orc ranger
Saul Vancaskerkinin "petomestari". Piti kenneliä ja toimi Saulin turvamiehenä. Murhasi Felnen, laverteli Saulin suunnitelmia, ja sai vaivanpalkakseen aukileikatun kurkun.

Garms Kauhistuttava, ogrekin fighter
Gladiaattori, Zincherin areennan entinen hallitseva mestari, joka työsopimuksensa päättymisen jälkeen on pyörinyt lähinnä puolituisvaras Repon matkassa. Garms kuoli Paholaisen Kyynärpäällä seireeni Virashin aaveen kynsissä.

Depora Azrinae, drow fighter
Ensikosketus viholliseen tapahtui syvällä Riddleportin satama-altaan alla. Taistelun ja takaa-ajon jälkeen Depora Azrinae kaatui Theirastran nuoleen ja putosi Cypherportilta Varisianlahden mustia vesiä kohti.

Isä Padrik, human cleric of sarenrae
Pyhän Kaspierianin köyhäintaloa isännöivä vanha Sarenraen pappi, jolle ruumiiden poistaminen ei näytä aiheuttavan tunnontuskia - ainakaan jos se auttaa häntä itseään. Isä Padrik oli seikkailijoille kiitollisuudenvelassa köyhäintalon vallanneiden rikollisten poistamisesta. Murhattiin hämärissä olosuhteissa.

Larun Felne, human expert
Kultaisen Hiiden salipäällikkö, kokki, majordomo ja vähän kaikkea muutakin. Vancaskerkinin ystävä jo vanhastaan. Bojask murhasi hänet Vancaskerkinin käskystä.

Repo, halfling rogue
Varnal Knockmarin jengiin kuuluva puolituinen, erikoiosaamiseltaan "näppi", eli taskuvaras. Repo löytyy päivisin Ponupannusta. Joutui jonkun aika sitten ongelmiin Croatin miesten kanssa. Pikku Repolaisen pelasti pulasta kolmen kopla vastikään saapuneita haltioita, joiden nähtiin myöhemmin vierailevan Avery Slyegin luona. Ithelril surmasi Repon Paholaisen Kyynärpäällä, jotta totuus pimentohaltioiden olemassaolosta ei tulisi julki.

Samaritha Beldusk, half-elf wizard
Ensimmäisen kerran sataman Riuttarapu-tavernassa nähty ja myöhemmin Kultaisessa Hiidessä kohdattu kaunis puolihaltia. Saapui Riddleportiin aikomuksenaan hakea noviisiksi Arvoitusten kiltaan. Oppilasta etsivää mestaria ei kuitenkaan löytynyt, joten Samaritha elätti itsensä esiintyvänä taitelijana, kunnes päätti hakea töitä Kultaisesta Hiidestä. Vastikään Samaritha löysi itselleen opettajan velhokillasta. Tämä opettaja sai kuitenkin surmansa Paholaisen kyynärpäälle suuntautuneella epäonnisella tutkimusmatkalla. Samaritha liityi pian opettajansa seuraan Theirastran surmattua hänet, jotta totuus pimentohaltioiden olemassaolosta ei tulisi julki.

Shindiira Misraria, drow cleric of Nocticula
Shindiira, Paholaisen Kyynärpäällä kohdattujen drow-haltioiden johtaja, kuoli emäntiään vastaan kääntyneen demonisen miekkavalaan hampaissa.

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped