Recap: Löysitte Dern Fosimuthin, mies oli totaalisen paskassa kunnossa ja houraili unissaan. Ette tienneet mikä tarkalleen ottaen häntä vaivasi, joten etsitte käsiinne Toivonnotkon papin, kylän tilanteeseen varsin lakonisesti suhtautuvan pharasmiitin. Tämä sai Dernin tokenemaan sen verran, että selvisi, että hänet sairaalakuntoon oli saanutkin Taergan Flinn. Etsitte Dernin lootin, mm. tietoinen miekka, joka tuntui tykkäävän Meron ajatusmaailmasta. Nukuitte yön kylässä ja ollessanne lähtemässä aamulla kohti Cassomiria, ovellenne ilmestyi ensin vihainen väkijoukko ja sitten epäkuollut, joka paljastui kyläläisten aiemmin lynkkaamaksi pormestariksi. Hoitokodin pihalla oli myös vanha mies, joka mutisi kadonneista rakkaista ja täydellisestä naisesta. Pääsitte vihdoin takaisin kohti Cassomiria teille nyt paljon myötämielisempien kyläläisten saattelemana.

Cassomirissa havaitsitte ensin, että työnantajanne olivat lähteneet etsimään Flinniä metsästä, selkeästi väärin perustein. Etsitte Dernille temmpelin hoitopaikaksi, veitte Meron pidätttämät tyypit putkaan ja kävitte tapaamassa vankia, joka kummitteli aukiolla ja oli tappanut isänsä. Tämä pyysi teitä hautaamaan murha-aseensa isänsä hautaan, joka olisi Tristezan talolla, samassa paikassa, johon Tulles ja Crandel olivat suuntaamassa.

Saitte myös läjän sidequesteja erinäisiltä NPC:iltä ympäri Cassomiria ja kaivelitte muistianne. Verduranin metsä paljastui pelottavaksi paikaksi, jossa voisitt kohdata lähes mitä vain ja johon katoaa jatkuvasti ihmisiä, myös kokeneita eränkävijöitä.

Metsässä löysitte ensin hylätystä kylästä vielä nopeammin hylätyn leiripaikan. Jatkoitte matkaa joenrantaa pitkin, kohtasitte kummittelun, jossa nuori nainen syöksyi vetiseen kuolemaansa. Lykky purki kummittelun hyppäämällä perään ja Mero sukelsi naisen sormuksen joesta. Kuulitte myös harhaanjohtavaa lapsen itkua, mutta Lykky osasi suunnistaa teidät takaisin tielle siitä huolimatta. Seuraavaksi kohtasitte harpyijoita, ja vaikka suurin osa jossain vaiheessa joutuikin niiden laulun valtaan, selvisitte ja löysitte niiden ilmeisesti kauppiailta ryöstämän läjän tavaraa.

Ensi kerralla matka metsän halki kohti Tristezan taloa jatkuu...

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped