Alerionin Ritarit

Alerionin ritarit ovat kunnioitettu veljeskunta täynnä ritareita, jotka ovat omistautuneet palvelemaan Mitraa. Veljeskunta oli ennen vähäpätöinen ritarikunta. Vallanperimyssodan aikana he olivat ainoa järjestö jotka olivat Dariuksen suvun puolella, muut järjestöt vannoivat uskollisuutta Barcalle. Markadian voiton jälkeen ja Dariuksen suvun aatelisoimisen jälkeen järjestö on noussut suurimmaksi ja arvostetuimmaksi järjestöksi koko maassa. "Lentää kotkien kanssa" on ilmaisu jota käytetään liittyessään ritarikuntaan.

Ritarikunnan jäsenet ovat raivokkaan uskonnollisia ja sen jäsenien on annettava vala Mitralle ja palveltava Mitran kirkkoa. Köyhyyden ja siveyden valat ovat tyypillisiä järjestön uskollisimpien jäsenien kesken, mutta niitä ei vaadita.

Tämä ritarikunta ei vaadi jäseniensä omaavan aatelisverta. Kuka tahansa maajussi voi päästä järjestöön, kunhan läpäisee ankarat jäsenyyskokeet. Lähes kaikki ritarikunnan jäsenet ovat aatelissukuisia, koska vain harvoin maanviljelijät harjoittelevat taistelemista hevosten ja miekkojen kanssa. Joka tapauksessa, muutamat järjestön arvostetuimmat jäsenet ovat ihan tavallisia sankareita jotka ovat vastanneet Hohtavan Herran kutsuun.

Nykyisin olisi helppoa ajatella että Alerionin ritarit ovat ainoa ritarikunta koko maassa. Tämä on väärää tietoa (ks. alempaa) mutta on ilmiselvää että tämä järjestö on vaikutusvaltaisin sotilaallinen organisaatio koko Talingardessa.

Ritarikuntaa johtaa itse Kuningas Markadian V, lisänimeltään Rohkea. Hän on myös Alerionin ritareiden korkea-arvoisin jäsen.

Gryphonin pyhä veljeskunta

Toinen merkittävä ritarikunta Talingardessa on Gryphonin veljekset, joka on todellisuudessa koalitio vanhoista veljeskunnista joiden selvinneet jäsenet yhdistyivät Vallanperimyssodan jälkeen. Ritarikunta on hyvin maallinen, liittyäkseen ei tarvitse vannoa jumalallisia valoja. Liittyvien henkilöiden tosin tulee olla aatelissukuisia.

Vallanperimyssodan jälkeen ja Voittajan armahduksen jälkeen, Veljekset ovat todistaneet heidän lojaalisuudensa Talingardelle uudelleen ja uudelleen. Lukemattoman monta Veljestä on palvelleet komentajina Vartiomuurilla. He ovat kantaneet jokaista sotilaallista virkaa jokaisessa sotilaallisessa haarassa.

Tänä päivänä on kuitenkin ilmiselvää että heidän järjestönsä on rappeutumassa. Veljeksiä johtaa Lordi Vasternus Barca, kuninkaan luotetuin komentaja. Veljesten sisällä velloo kateutta Alerionin Ritareiden saamasta suuresta vallasta ja heidän kokemasta huomiosta.

Mitran kirkko

Jos Talingardessa on jokin organisaatio joka voisi olla yhtä voimakas kuin kuningasperhe, olisi se Mitran kirkko. Jokaisessa pienessäkin yhteisössä on vähintään pieni kirkkohuone ja yksittäinen Mitran pappi. He ovat mukana talonpoikien elämässä enemmän kuin mikä tahansa muu ryhmä. Jokaisessa syntymässä ja kuolemassa, jokaisessa avioliitossa ja jokaisessa juhlassa on mukana Mitran pappi. Kirkko on voimakas hyvätahtoisuuden järjestö koko kuningaskunnassa. Onko historiassa koskaan ollut organisaatiota niin suurella voimalla ja vaikutusvallalla, joka on onnistunut välttämään korruptiota. Ei kuitenkaan voi sanoa että kirkko ei ole kokenut skandaaleja. On ollut pappeja jotka ruokkivat paheitaan, piispoja jotka käyttävät kirkon rahaa omiin tarkoituksiinsa, kardinaaleja jotka käyttävät asemaansa voiman keräämiseen pyhän työn sijasta - näitä esimerkkejä ja muitakin väärinkäyttöjä tapahtuu. Mutta se mikä tekee Mitran Kirkosta merkittävän on se, että miten harvoin näitä väärinkäyttöjä tapahtuu. Hohtavan Herran palvelijat ovat luotettuja henkilöitä Talingarden kansalaisten silmissä.

Kirkkoa johtaa Suurkardinaali Vitalian Estyllis. Kirkko nauttii suuresta vaikutusvallasta ja kulttuurista. Matharynissa, maan pääkaupungissa, suuri Solariksen pyhätön Katedraali on juuri valmistunut. Sen korkealle kohoavat freskot ja mahtavat patsaat ovat ainutlaatuisia koko saarella.

Pyhän Macariuksen Luostari

Tämä luostarimainen järjestö on omistautunut parantamaan sairaita ja helpottamaan ihmisten tuskaa, seuraten järjestön perustajan Pyhän Macarius Mendikantin jalanjälkiä. He tekevät kaiken ilman maksua tai mitään odotuksia takaisinmaksusta. Tämän vuoksi he ovat ansainneet kansan rakkauden ja kiitollisuuden koko valtakunnassa.

Lisäksi, sodan aikana, tämän munkkikunnan veljekset seuraavat armeijaa taisteluun. He parantavat sodan molempien osapuolia, tehden parhaansa ihmiselämien kuolemisen minimoinnissa. On myös tarinoita näistä munkeista parantamassa mörköpeikkoja jotka hyökkäsivät Vartiomuurille. Munkit paransivat mörköpeikkoja toivoen että nämä suopeudenosoitukset johtaisivat lopulta karvaisten olentojen elämänasenteiden muutokseen. Tällä veljeskunnalla on myös toinen syy kuuluisuuteen. Suurinosa papistosta jotka palvovat Mitraa eivät tule koskaan taikomaan yhtään jumalallista loitsua. Monet papit, vaikka palvovat Mitraa, eivät ole Mitran tahdon välittäjiä. Niistä harvoista papeista jotka osaavat oikeasti käyttää jumalallista magiaa, suurin osa kuuluvat tähän veljeskuntaan.

Tämän munkkikunnan johtaja haluaa pysytellä anonyymina, mutta todennäköisesti asuu Pyhän Macariuksen Luostarissa, joka on veljeskunnan tukikohta.

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped