Nyt on aika aloittaa pelaajahaku Turmeltuneen Taival -kampanjaa varten. Kirjoitin alle hieman lähtökohtia siihen, miten tästä saadaan tehtyä yhdessä hieno kokemus kaikille. Teksti näyttää kovin viralliselta, mutta tarkoituksena on saada kampanjasta mahdollisimman onnistunut. Näkisin, että tässä pelaajien hakuvaiheessa on hyvä selittää, että mitä itse haen kampanjalta ja toivon että näkisitte asiat samalla tavalla.

Etsin kampanjaani neljää innokasta pelaajaa. Neljää siksi, koska se antaa kaikille tasapuolisesti niin sosiaalista kuin fyysistäkin tilaa. Neljällä pelaajalla kaikki saavat niin sanottua ruutuaikaa tasaisemmin. Kirjoitin alle muutamia ohjenuoria, jotka toivottavasti antavat ajatuksia siitä millaista kampanjaa olen rakentamassa. Sivun lopussa on sitten ohje itse pelaajahaun tekemiseen.

(:toc:)

1. Säännölliset pelikerrat

Kampanja sisältää kuusi kirjaa, joiden aikana pelaajahahmot nousevat aina tasolle 20 asti. Tämä tarkoittaa varmaankin kahden vuoden sitoutumista. Haluaisin, että pelaaja olisi valmis sitoutumaan noin kaksi kertaa kuussa tapahtuviin sessioihin. Useampi kerta tietenkin käy, mutta haluaisin pitää kaksi kertaa kuussa pelitahdin. Pidemmät välit pelaamisessa tuppaavat vähentämään tarinallisuuden vaikutusta, sekä aiheuttavat ongelmia muistamisessa (ai kuka tuo NPC onkaan?). Tietenkin yllättäviä menoja voi sattua, pidempiä taukojakin, mutta jos pyritään pitämään tämä tahti, niin kampanja rullaa helposti eteenpäin.

Kampanja olisi tarkoitus aloittaa syksyllä 2016. Ennen tätä pidetään pieni hahmonluontikerta, jossa kerron valituille pelaajille vähän omia ajatuksiani kampanjan aloittamisesta ja etenemisestä.

2. Hahmon rakentamisesta juonellisesti ja mekaanisesti

Koska kyseessä on kampanja, jossa pelataan pahoja hahmoja, haluaisin että hahmoissa näkyisi tätä pahuutta. Kenenkään ei todellakaan tarvitse jo heti alussa olla Keisari Palpatine tai Hans Gruber, vaan parasta hahmonkehitystähän on se kun luonne ja maneerit kehittyvät juonen edetessä. Heikkoudet ja luonteenviat ovat hyvä rakennuspalikoita, joiden päälle voi lähteä rakentamaan vaikka mitä.

Mekaanisesta osasta sen verran, että miuta ei huvittaisi hypätä optimointijunan kyytiin. Hahmot saa, ja heidän pitääkin olla tehokkaita ja hyödyllisiä, mutta yhden tempun ponit käyvät varmasti tylsäksi. Kampanjan aikana tullaan tarvitsemaan paljon erilaisia taitoja ja kykyjä, joten erikoistuminen useampaan asiaan varmasti kannattaa.

3. Mekanismin ylläpitämisestä ja maailman rakentamisesta

Haluan rakentaa tästä mekanismi-sivusta täydellisen tietopaketin kampanjan edistymisestä ja tähän tarvitsen pelaajien apua. Haluan että hahmolomakkeet löytyvät päivitettyinä mekanismissa, jotta pelinjohtajana voin käyttää tietojanne sujuvan pelaamisen avustamiseen. Lisäksi haluaisin, että joku (tai miksei kaikkikin) pelaaja(t) päivittäisi aina pelikerran jälkeen, että mitä sillä pelikerralla on tapahtunut. Kaikkein mielenkiintoisinta luettavaa on kun sen kirjoittaa hahmon näkökulmasta. Tästä tosin voidaan keskustella kampanjan alkaessa enemmän.

Minusta olisi myös mukavaa, että pelaajat osallistuisivat pelimaailman rakentamiseen. Olisiko hahmo kotoisin jostain kalastuskylästä? Mikä sen nimi on, keitä siellä asuu? Mitkä ovat suhteesi sen asukkaisiin? Tällä tavalla saadaan luotua ja kehitettyä tätä valmista pelimaailmaa meidän näköisemmäksi.

4. Joustetaan säännöistä tarvittaessa

Mie en tämän kampanjan aikana halua vääntää kättä liikaa sääntöjen kanssa. Tämä tulee toimimaan molemminpuolisesti, eli olen myös hyvin halukas joustamaan säännöistä teidän etunne puolesta. Tärkeintä on mielestä pelin sujuvuus ja nopea eteneminen kohtauksesta toiseen. Varsinkin kun tässä tullaan etenemään tasolle 20 asti, tulen tekemään nopeita päätöksiä pelinjohtamisessani, ja välillä Core Rulebookin säännöt saavat lentää seinään. En hae tällä kuitenkaan mitään GM vs Pelaajat lähtöasetelmaa, haluan vain että pelissä keskitytään pelaamiseen, ei liialliseen sääntökirjojen kahlaamiseen.

5. Pidetään hauskaa

Tämä on oikeastaan se tärkein. Haluan että kampanjasta tulee kaikille osapuolille hauskaa ja mielenkiintoista. Haluan tarjota teille mielenkiintoista vaihtelua tavalliseen roolipelikokemukseen ja haluan että kaikilla on kivaa. Tehdään tästä yhdessä kiva kokemus!

Näin haet pelaajaksi!

Tutki hieman näitä sivuja. Olen koonnut tietoa maailmasta ja Mitrasta, joiden avulla saatte jo nyt hieman näkökulmaa Talingarden maailmasta. Näiden tietojen pohjalta lähde miettimään minkälaista hahmoa haluaisit pelata. Vielä sinun ei tarvitse tietää hahmoluokkaa tai muita mekaanisia osia, mutta kerro minulle vähän ajatuksiasi mahdollisen hahmosi taustasta ja luonteesta.

Lisäksi toivoisin että kertoisit miulle mitä toivoisit näkeväsi kampanjassa. Mitkä asiat tekisivät tästä kampanjasta sinulle mahdollisimman mieluisan? Entä mitä asioita et missään tapauksessa haluaisi? Kaikki ajatukset ja toiveet ovat arvokkaita, vaikka ne sinusta tuntuisivatkin pieniltä. Näin voimme jo ennen kampanjan alkua suunnitella ja sopia yhteisistä pelisäännöistä.

Kun olet pohtinut näitä asioita, lähetä miulle sähköpostia osoitteeseen atte piste kiljunen ät gmail piste com. Otsikoi viestisi ”Haen Turmeltuneen Taival -kampanjaan”.

Aikaa pelaajahaun tekemiseen on sunnuntaihin 15.5. klo 18 asti. Tämän jälkeen valikoin pelaajat ja tiedotan asiasta sähköpostitse.

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped