Toinen Osa. Vuosi 499. Kampanjan vuosi 14.

8 vuotta sitten Keisari Cornelius nousi valtaistuimelle hänen isänsä Luciuksen lopulta kuoltua yli 50 hallintovuoden jälkeen. Senaatin sisällisota myös päättyi hyvin nopeasti tämän myötä ja Hadriaanit nauttivat voitosta. Primukset vetäytyivät politiikan byrokratian suojiin ja odottelemaan uutta päivää.

Keisari Cornelius nostatti keisarikunnan voimaa ja hallinnon tehokkuutta. Yllätyksettömästi eivät kaukaisemmat provinssit ja alueet pitäneet tästä keskushallinnon nostamisesta sekä huomattavasti kasvaneista veroista. Lopulta pari vuotta takaperin jordeinialaisen kruununprinssin menehdyttyä riitelyssä keisarillisten veronkantajien kanssa, jordeinialainen Kuningas Luthor Tindragon sai tarpeeksensa. Hän yhdisti koko Jordeinian ensimmäistä kertaa vuosisatoihin ja julisti valtakunnan irti Keisarikunnasta. Tästä alkoikin Lännen Suuri Sota.

Luthor menestyi erinomaisesti sodan alkuhetkinä, mutta keisarillinen kruununprinssi Lucellius Maximus johti Keisarikunnan vastaiskun Länteen ja pysäytti tämän etenemisen. Jordeinia silti hallitsee nykyisin lähes koko Jordeiniaa sekä merkittäviä osia saebien sekä therodealaisten maista. Luthor myös on saanut liittolaisiksensa Therodean merkittävimpiä kaupunkeja kuten Megalopoliksen sekä jopa Therodeapoliksen. Saebit vastaavasti taas ovat pitkälti pysyneet keisarikunnalle uskollisina ja heidän tuellansa sota ei osoita loppumisen merkkejä. Rannikolla myös ovat nousseet merkittäviksi mysteeriset merivaltiaat, jotka ovat ottaneet koko rannikon kuristusotteeseensa, eikä ilman heidän lupaansa yksikään laiva purjehdi.

Idässä taasen Marcellus Maximus on nimitetty Sedonian Ylimmäksi kuvernööriksi ja velvollisuus on rankka nuorelle miehelle. Mitään pahempaa kriisiä ei vielä sentään ole päällä, mutta tasankojen heimot liikehtivät poikkeuksellisen vilkkaasti. Paikallisissa valtasuhteissa myös vaikuttaa ryppyjä syntyneen. Ilman tukea voi Idässäkin syntyä oma kriisinsä Lännen lisäksi.

Onneksi Marcelluksen vanhoja tuttavia on saapunut hänen luoksensa. Sekä Saqr että Rosabella ovat saapuneet Sedonikseen ja vieläpä lähettiläinä edustamassa omia osapuoliansa. Marcellus ja hänen neuvonantajansa valmistautuvat vastaanottamaan arvostetut vieraat ja toivovat että hyviä uutisia on tulossa.

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped