Mekanismi

UEC - London

Hassu ajatus:
Mitäpä jos UEC:n aloittamista odottaessa tekisi sille kepeämmän sisarpelin mallia CSI Miami?

Harhapolkupeli Epätilaan(Un-space) vastoin parempaa tietoa törmäävästä mediatoimistosta . Epätilan ajatus ja osa pelin taustamateriaalista on peräisin Steven Hallin Haitekstistä (RST / The Raw Shark Texts). Peli käsittelee Fraunhoffer-Bohr AG:n Un-space Exploration Committeen velkavankeudesta pelastaman mediatoimistoa ja sen sotkeutumista epätila-anomalioiden dokumentoimiseen etelä Britannian alueella.

Aikataulu

Aka. matriisi

Lähtölaukaus

Pelaajahahmot ovat Lontoolaisen (uus)mediatoimiston omistajat, jotka epäonnistuneen liikevuoden takia, joutuvat hyväksymään sangen epäilyttävän tarjouksen, kansainväliseltä, joukkotuhoaseita valmistavalta yrityshirviöltä.

Hahmonluonti

Harhapolun hahmonluontia muutetaan seuraavasti:

  • Jokainen terä, kuvaa sitä miten, miksi tai millä tavoin hahmo on velkaantunut siten että hänen oli pakko lähteä FBAG:n kelkkaan.

Metodiikka

Tuotantokausiajattelu

Peliä pelataan, kuin se olisi TV-sarja. Jokainen pelisessio sisältää itsenäisen juonen, tai osan muutaman session jatkojuonta - joiden taustalla tapahtuu sarjan tuotantokauden pääjuoni. Peli on siis rytmitetty kuten tv-sarjan tuotantokausi/jaksot.

Toisin kuten UEC:ssä, tässä pelissä metajuonta edistetään koko ajan, ja joka jaksossa. Metajuoni lähtee liikkeelle lähtölaukauksesta, jonka tarkka muoto tehdään yhdessä pelaajien kanssa - vaikka perusajatus (yllä) onkin kirjoitettu kiveen.

Pelinkuljetuksessa käytetään metodia Tuotantokausiajattelu

Nopeat leikkaukset

Pelissä käytetään "nopeita leikkauksia". Kun yksi pelin käänne on käsitelty tyydyttävästi, eikä asiaan liity enää mitään keskeneräistä, jota kannattaisi käsitellä - leikataan suoraan keskelle tilannetta, jossa tapahtuu jotain kiinnostavaa. Myös pelaajat voivat osallistua uuden kohtauksen alustamiseen, vaikka kohtauksen käynnistyttyä siitä vastaakin pelinjohtaja. Kohtaus alkaa aina tilanteesta, jossa on jo jotain käynnissä. Esimerkiksi auton saapuessa vihamiesten pihaan tai hahmon juuri saatua puhelinsoiton nimettömältä tiedonantajalta.

Pelinkuljetuksessa käytetään metapelimetodia Nopeat leikkaukset.

Lavastus

UEC-pelin mallin mukaan pyritään mahdollisimman suureen määrään visuaalista, ja kosketeltavaa materiaalia, kuten leikkeisiin, dokumentteihin ja kuviin. Näiden tekovastuu jakaantuu koko porukalle, vaikka pelinjohto vastaakin niistä pääosin.

Kontekstianomaliat

Peli sijoittuu "outoja sattumia"-genreen. Tämä näkyy pelissä ennen kaikkea siten, että outojen tilanteiden ympäristössä tapahtuu anomalioita, jotka rikkovat kontekstin. Pelikonteksti ei siis noudata puhtaasti premissiä, tai oikeammin premissi sisältää mahdollisuuden genre/teema/kontekstianomalioille outojen ilmiöiden yhdeydessä.

Tyyli ennen tarkoitusta

Tämä peli tavoittelee tyyliä ennen tarkoitusta. Eli toisin kuin UEC:ssä, roskavaikutteet (pulp) ovat sallittuja, jopa suositeltavia - kunhan pysytään edes jollakin tasolla uskottavan puitteissa.