Pelin tapahtumat sijoittuvat Seattlen (USA) ja Vancouverin (Kanada) seudulle.

Geographica

Eli mihin ihmeeseen UV sijoittuu - ja miten tapahtumapaikat poikkeavat todellisista esikuvistaan.

Pelin tapahtumat sijoittuvat vuoden 2009 Kanadan ja Washington Staten alueelle. Pelissä esiintyvät paikat ovat ainakin ulkoisilta piirteiltään ja/tai arkimaailmassa kuten esikuvansa.

Tällä sivulla

(:toc:)(:num:)

Vancouver

CC-BY Vancouverin profiili

Vancouver on kaupunki Brittiläisen Kolumbian provinssissa Kanadassa. Kaupungissa asuu noin 578 000 ihmistä eli se on Kanadan kahdeksanneksi suurin kaupunki. Suur-Vancouverin väkiluku on yli 2,1 miljoonaa asukasta ja se on Länsi-Kanadan merkittävin väestökeskittymä ja koko maan kolmanneksi suurin suurkaupunkialue.

Useimmissa elämänlaatua mittaavissa tutkimuksissa Vancouver on Pohjois-Amerikan paras ja maailman viiden parhaan kaupungin joukossa.

Arkeologiset löydökset osoittavat, että Vancouverin ympäristössä eli rannikon salish-intiaaneja jo 500 vuotta eaa. Nykyisen kaupungin paikalle perustettiin 1870-luvulla sahakylä nimeltä Granville, joka sai kaupunkioikeudet vuonna 1886. Samalla se nimettiin uudelleen Vancouveriksi kapteeni George Vancouverin mukaan. Hän oli englantilainen merikapteeni, joka oli tehnyt seudulle tutkimusmatkan vuonna 1792.

Vancouver on Kanadan toiseksi suurin satamakaupunki. Sen merkittävimmät elinkeinot ovat kaivosteollisuus, metsäteollisuus, biotekninen teollisuus, ohjelmistoteollisuus, elokuvatuotanto ja matkailu. Kaupungissa vierailee vuosittain lähes 9 miljoonaa ihmistä, joista 60 % on kotoisin Kanadasta.

Vancouver on Kanadan tärkein ja Pohjois-Amerikan kolmanneksi suurin elokuvien tuotantokeskus Hollywoodin ja New Yorkin jälkeen. Elokuva- ja televisioteollisuuden arvioidaan työllistävän yli 36 000 ihmistä

(lähde: wikipedia http://fi.wikipedia.org/wiki/Vancouver)

Vancouver kuuluu monen Brittiläisen imperiumin suurkaupunkien tapaan Hunnunvartijain veljeskunnan etupiiriin. Hunnunvartijat katsovat Aselevon valvonnan kuuluvan heidän toimivaltuuksiinsa kaupungissa ja sen välittömässä ympäristössä.

Britannialaisista veljistään poiketen Vancouverin Hunnunvartijat ovat lähinnä hyväntahtoinen herrakerho, joka tyytyy useimmiten sovittelemaan Aselepoon liittyvät kysymykset. Tämä ei tarkoita sitä, etteivätkö he tarvittaessa olisi kykeneviä tiukempiin otteisiin.

Seattle

CC-NC-ND
novenarik

Seattle sijaitsee Yhdysvaltain Washingtonin osavaltiossa, 180 kilometriä etelään Kanadan rajasta. Kaupungissa itsessään asuu noin 600000 asukasta ja koko suurkaupunkialueen väkiluku on hieman alle 4 miljoonaa.

Kaupunki tunnetaan grunge-musiikista, Jimi Hendrixistä, Starbucksista ja Frasierista.

Seattle ei kuulu suoranaisesti minkään yliluonnollisesta tietävän organisaation etupiiriin - eikä kukaan valvo Aselepoa tiukasti sen alueella. Merkittävin heränneiden ryhmä on FBAG, joka ei kuitenkaan ole pätkääkään kiinnostunut mitä kaupungissa tapahtuu - niin kauan kun kukaan ei vaikeuta heidän toimiaan alueella.

Pleasant Valley

Pleasant Valley on muutaman farmarin asuttama laakso viisi kilometriä maiden välisestä rajasta etelään. Laaksossa ei ulkoapäin (saati kartalla) ole yhtään mitään erikoista.

Laaksossa oletetaan sijaitsevan FBAG:n toimitiloja.


The roadside cafeteria "Lost Dreams"
(CC-BY / Ian Muttoo)

Alice Lake Provincial Park

Alice Laken luonnonpuisto sijaitsee 80 kilometriä pohjoiseen Vancouverista. Hieman luonnonpuistosta etelään sijaitsee tienvarsikuppila "kadonneet unelmat. Luonnonpuisto on aivan läheisen reservaatin laitamilla.

S01E01: Kadotetut tapasivat em. kahvilassa joukon erikoista karnevaaliväkeä. Lyhyen tuttavuuden aikana ei selvinnyt, mistä tarkemmin oli kyse - mutta eräät kadotetuista epäilivät karnevaaliväen olevan vittroja. Paikalle saapunut miesjoukko reservaatista ilmeisesti hoiteli vitrrat tavalla tai toisella kadotettujen odottaessa takavasemmalla. Vittrojen voi olettaa liittyvän ainoon?.


Tantalusvuori, Cheakamus -reservaatti 11.
CC-NC-ND (brotherxi@flickr)

Cheakamus Indian Reserve 11

Cheamakus on Squamish -intiaanien reservaatti muutaman tunnin ajomatkan päässä Vancouverissa. Reservaatti koostuu pääosin erämaasta, ja muutamasta pienestä kylästä. Alue on nimetty merkittävimmän asutuskeskuksensa, Cheakamuksen, mukaan ja se on suurin brittiläisen kolumbian intiaanireservaateista.

Cheakamus, tai Chiyakmesh, tarkoittaa "kala-aidan kansaa" tai ehkä hieman laventaen "Patosumpun väkeä". He ovat osa laajempaa Squamish (pyhän veden kansa) -intiaanien heimoa.

S01E02: Paljastui että "Wallamann Jackillä" oli reservaatissa rihkamakauppa ja noin 16- vuotias tytär. Jack myöskin opasti joukon kadotettuja (pelaajien hahmot) reservaatin alueella asuvan shamaanin luo. Jackin mukaan shamaani oli tavattavissa vain öisin.

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped