Kuun piiri
(Public Domain, Wikimedia Commons)

UV S00E01: Suljettu Astia

Koko homma jäi ainakin mun osalta ihan auki. Se operaatio meni jotenkin vikaan - mut en mä osaa sanoa mitä oikein tapahtui. Itseasiassa mä en edes muista tarkkaan miten se koko homma meni. Tiedän vaan noista teidän mulle näyttämistä papereista, että meidän piti ottaa kiinni joku teini, jossain kansallispuistossa...

Kahden pelikerran pituinen pilotti Pleasant Valleyn vankimielisairaalaan suljettujen entisten liittovaltion agenttien todistamista tapahtumista, ja niiden seuraamuksista.

Pelissä käytetään useita kokeellisia ja freeform tekniikoita, kuten Kolmannen Orleansin tuottajakokousajatuksista? lainattua tutkimuskomiteaa. Kaikki tarpeellinen pyritään esittelemään tällä sivulla.

Tämän sivun lisäksi pelaajien oletetaan tutustuvan:

(Sivut kannattaa lukea annetussa järjestyksessä)

Usvaisia muistikuvia
(CC NC ND http://StarTigerOne.deviantart.com)

The Birch Bay Committee

Hallituksen asettama salainen tutkimusryhmä. Mä pidin niitä pelkkinä salaliittoteoreetikkojen houruina ennen kuin BBC otti muhun yhteyttä. Ja kyse ei nyt ole siitä tv-yhtiöstä. Nykyään mä tiedän niin paljon todellisesta maailmasta - että sä pitäisit mua höyrypäänä jos mä edes vihjaisin mitä sulle ei vaan oo kerrottu

Pelaajien hahmot olivat vielä vuoden 2007 syksyllä yksi Birch Bay Committeen (BBC) tieteellisistä tutkimusryhmä, johon heidät oli valittu akateemisten tai turvallisuusalan meriittiensä perusteella.

Valinnan suoritti ryhmien toimintaa ohjaava Birch Bayn komitea, USA:n ja Kanadan hallinnon antamalla mandaatilla.

Peli alkaa komitean tapaamisella, jossa vielä kasvottomia komitean jäseniä esittävät pelaajat muodostavat tarvittavan operatiivisen tiimin "valitsemalla" tehtävään oikeilla meriiteillä varustetut tutkijat ja operatiivit. Kun operatiivien konseptit ovat selvillä - valitsee kukin pelaaja yhden luoduista konsepteista hahmolleen ja kirjaa sen hahmon profiiliin.

Tässä yhteydessä pelaajat myös kehittävät peliin sen tahon tai agentuurin, jota heidän komiteanjäsenensä edustaa.

Esimerkki

Pienoisen pohdinnan jälkeen päädytään seuraavanlaiseen ryhmään:

 • Ryhmänjohtaja: CIA/SAS operatiivi, jolla laaja kokemus soluttautumis- ja peitetehtävistä.
 • Tutkija 1: Entinen FBI:n psykologinen profiloija, joka nykyään toimii alan professorina Berkleyssä.
 • Tutkija 2: Kanadan hallituksen salaiseen ESP-ohjelmaan osallistunut ensihoitoon erikoistunut lääkäri.
 • Tutkija 3: Kaidalta polulta useaan kertaan laistanut yksityisetsivä, joka on erikoistunut outoihin tapauksiin

Komitean tapaamisen jälkeen - pelaajat päättävät komitean jäsenten olevan:

 • 1: CIA:n sisäpiirin luottomies/nainen
 • 2: MI-6:n sisäpiirin luottomies/nainen
 • 3: FBAG:n nimittämä edustaja, johon muut eivät luota
 • 4: USA:n presidentin oma luottomies - jotta homma ei lähtisi käsistä
 • 5: Puheenjohtaja Neiti Cross. Tausta tuntematon.

Konseptien jälkeen, pelaajat saavat vielä antaa hahmoilleen kaksi taustaa tai erikoisuutta Harhapolun hahmonluonnin mukaisesti.

Mitä oikein tapahtui, ja miksi?
(CC NC SA http://enemcore.deviantart.com)

Alice Lake Incident

Tervetuloa erikoisosastoon. Niimpä niin. En mä niitä syytä. Ei me oltais uskottu niitä, vaikka ne ois alusta asti kertoneet mistä on kyse. Kato maailmassa on paljon oudompiakin tapauksia, kuin selittämättömät katoamiset. Mut miks mä teille niistä kertoisin. Ette te mua kuitenkaan uskoisi.

Ensimmäinen osa peliä käsittelee ryhmän viimeistä tehtävää, Alice Lake:n kansallispuistoon. Mitä puistossa tapahtui tai miksi ryhmä hajosi ja yritti kadota maan alle selviävät tässä pelissä.

Tämä osa koostuu osittain kuulustelukohtauksista, joissa hahmoja kuulustellaan yksittän - ryhmänä tai pienryhminä. Kuulustelua johtaa aina pelinjohtaja, apunaan ne pelaajat, joiden hahmot eivät ole paikalla.

Kuulustelukohtaukset perustuvat ennalta annettuun kuva- ja tekstimateriaaliin, joiden perusteella pelataan auki Alice Laken tapahtumat. Tapahtumat pelataan väläytyksinä, ja imperfektissä.

Kuulustelukohtauksien kysymyksiin ja vastauksiin liitetään tarvittaessa kelausta (flashback) itse tapahtumiin. Kelatut kohtaukset pelataan "kuten tavallisesti roolipeliä".

huom: Ei haittaa, jos tapahtumista jää hatara kuva, tai jos pelaajahahmojen tarinat poikkeavat toisistaan.'

Mitä tehtävästä tiedetään (etukäteen)

 1. Tavoitteena oli kiinniottaa Vancouverilainen Alice Palgane.
 2. Kohde oli kansanuskovainen pakana ja pyrki pääsemään yhteyteen palvomiensa taru-olentojen kanssa.
 3. Kiinnoton oli määrä tapahtua, Neiti Palganen ollessa suorittamassa katsomukseensa liittyvää riittiä Alice Laken kansallispuistossa.
 4. Vastoin ryhmän ennakko-oletuksia, jokin meni pahasti vikaan - ja kaikki ryhmän jäsenet pakenivat paikalta.
 5. Neiti Palgane ei koskaan jäänyt kiinni - mutta hän ei myöskään päässyt pakoon kansallispuistosta.
 6. Jokin tuntematon vaisto tai aavistus kertoo hahmoille näiden paluun olevan pian käsillä.

The Birch Bay Incident

Ne kyseli ja kyseli. Ihan kuin ne ois voineet käsittää mistä oli kysymys. Mut lopulta mä tajusin ettei niillä oo mitään väliä. Oikeesti kysymys oli musta, ja siitä mitä mun pitäisi kysyä itseltäni. Nyt mä näen, että ne on ne oikeat vangit - ja että mä oon koko ajan ollut vapaa. Ne kuvittelee näiden seinien ja kahleiden rajoittavan mua... ihan niinkuin mäkin äsken. Eikä ne varmaan avaa silmiään edes huomatessaan mun lähteneen litomaan...

Toinen pelikerta alkaa ensimmäisen hahmon varjon herätessä, ja pitää sisällään paon vankilasta - paluun Alice Lakelle ja "tehtävän" konkluusion.

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped