S01E02: Intiaanein mailla

Tapahtuu: 24.08.2009 1700 @ Ruusulankatu 19 a 2
Mukana: Aleksi, Hanna, Sonja, Sorsa

Matka reservaattiin, kivipaasien arvoitus ja paljastuksia Niilo Särkijärven aikaisemmasta elämästä.

Tällä sivulla (:toc:)

Aiheet: Harhapolku, preludi ja peliraportti


Mitä oikein tapahtui, ja miksi?
CC-NC-SA / enemcore

Intiaanein mailla

...Tummanpuhuva tiipii. Yön varjot peittävät kymmenet kerrokset kirjaimia nahan pinnassa. Hiiltä, punamaata ja värejä, joiden alkuperä jäköön kertomatta. Kameran kääntyessä kohden teltan suuaukkoa kaiken peittää tuhkanharmaa sade...

...Sateen keskeltä ilmestyy matalaäänisillä moottoripyörillä kolme miestä kyrilisten kirjaimien koristamissa jengivaatteissaan. He pysähtyvät omakotitalon pihaan ja kaivavat esiin aseita. Sade peittää taas kaiken muuttuen lumiseksi...

...Säänpieksämä rekka tulee esiin myräkän keskeltä. Se pysähtyy jäisen joenpenkan laitaan ja ottaa kyytiin yhden äskeisen kohtauksen motoristeista. Kuski esittelee itsensä. Mies vastaa: Pavel, ei suomesta. Ukrainasta...

...Traileri päättyy yksinäisen miehen noustessa mäkeä ylös kahden korkean kivipaaden juureen. Hän katsoo kohden nousevaa aurinkoa hämmästyneenä tai peloissaan...

Ennen peliä

Lue minut!

 1. Painajaisen luonteesta
 2. Kadotettujen kyvyistä
 3. Jaana Koutana
 4. Harry Laakso
 5. Niilo Särkijärvi
 6. Hedwig Thompson

Tehtäviä

 1. pelaajat Painajaisen luonteen lyhyt kuvaus
  • Sonja (Aleksi): Rankaisija (korjaaja) (ok)
  • Aleksi (Sorsa): Arkkitehti (valtias) (ok)
  • Hanna (Sonja): Tuhoaja (vapauttaja) (ok)
  • Sorsa (Hanna): Shamanistinen diktaattori (valtias)
 2. pelaajat Tunnusmusiikki hahmolle, ja painajaiselle (siis sille jota pelaa)
 3. Vili Ohjeelliset esimerkkivoimat painajaiselle kadotetun ja painajaisen käytössä (ok)
 4. Vili Hahmot verkkoon (ok)
 5. Vili S01E01 jälkimaininnat, synopsis ja epilogi (ok)
 6. Vili S01E02 Traileri (ok)

Havaintoja

Mitä tapahtui?

Pikainen synopsis:

Kadotetut saapuivat illalla läheisen reservaatin "kulttuurikeskuksen" ja motellin pihaan. Jaana tekee hyvin nopeasti tuttavuutta paikallisen intiaanipojan kanssa biljardipöydässä. Harry ottaa huoneen, ja muut nukkuvat nupissa.

Aamu alkaa kuuden maissa Bret Hollerin ja hänen punatakkikollegansa kolistellessa nupin ovea. Niilo ja Hedwig valehtelivat sujuvasti olleensa eilen suurin piirtein täällä lainvalvojat jäivät kuitenkin seuraamaan hahmojen edesottamuksia etäältä.

Aamupalalla huomattiin eilisillan Wallaman Jackillä olevan hörhö- ja matkamuistobisnestä reservaatin länsipuolella, ja päätettiin lähteä moikkaamaan kaveria. Ajatuksena oli löytää joku inkkari, joka tietää jotain... koska intiaanit tietää aina jotain.

Wallamanin maja paljastui lähinnä uusvenäläisiä turisteja palvelevaksi "intiaanitietäjän longhouseksi". Kadotetut kyselivät Wallamanilta tämän tiedoista mökin sisällä - ja ostivat kolme Jaana Koutanan varjon aidoksi vedeksi tunnistamaa vesipulloa monen tavallista vettä sisältäneiden joukosta. Wallaman suostui opastamaan kadotetut asioista tietävän serkkunsa luokse, jos nämä jäisivät hänelle yhden auki. Kadotetut suostuivat.

Samaan aikaan ulkona... Harry Koutana oli jututellut longhousen edessä rihkamatiskiä pitänyttä Wallamanin tytärtä, joka alkoi pikkuhiljaa vakuuttua linnakundin siisteydestä - kun muut keskeyttivät tilanteen melko tökerösti, ja saivat samalla kuulla Harryn olleen linnassa.

Koko porukka lähti Wallamanin mukaan. Tämä opasti porukan toisen serkkunsa eräylimyymälään kulttuurikeskuksessa, josta osa kadotetuista osti itselleen eräilykamat (riistohintaan). Koska Wallamanin asioista tietävää serkkua ei voinut tavata päiväsaikaan, päättivät kadotetut lähteä Wallamanin opastuksella tutustumaan läheiseen kauniiseen vuoristojärveen.

Trangian lämmittäessä ruokaa, tuntematon herrasmies soitti Särkijärvelle. Hänen perheensä kimppuun oli hyökätty vanhastaan tutun kuuloisen kaverin toimesta. Tyyppi ei ollut motoristiystävineen vahingoittanut perhettä, vaan tyytynyt varoittamaan Niiloa reittiämällä tämän kauan sitten hylkäämän kotitalon seiniä haulikolla.

...Vahna tuttu muistutti Niiloa kymmenisen vuotta sitten tapahtuneesta välikohtauksesta pohjoisessa...

Niilo oli kuljettamassa jälleen kerran uuden ilmeisesti suuren, mutta melko tuntemattoman yrityksen lastia kohden pohjoisia kaivospaikkoja. Matkan varrella hänen kyytiinsä oli noussut Yuri Nazarenkoksi itsensä esitellyt kaveri, jonka moottorikelkka oli hajonnut vähän matkaa Niilon reitistä itään.

Nazarenko paljastui entiseksi linnakundiksi, ja Afganistanin sodan rintamapakolaiseksi. Kaiken kaikkiaan kaverista tuli aika nopeasti sellainen kuva, että mitä pikemmin tämä jatkaisi matkaa omaan suuntaansa, sitä parempi.

Onneksi hieman matkaa eteenpäin, sijaitsi rekkamiesten usein käyttämä lepopaikka - eräänlainen lomakeskus tai erämökki, jonka suihkujen ja alakerran punkkien käytöstä vallitsi kovalla rahalla aikaansaatu yhteisymmärrys rekkamiesten unionin ja mökin omistajan välillä.

Niilon ja Nazarenkon saapuessa mökkiin heitä odotti kolmen iloisen ja bilettävän teksasilaisnuoren joukko. Nämä kolme melko naiivia amerikkalaista olivat saapuneet porukan ainoan pojan isän helikopterilla paria päivää aikaisemmin ja odottivat mökissä pian saapuvia ystäviään.

Seuraavaksi paikalle saapuivat kuitenkin Nazarenkon ystävät. Yurin ja Niilon saunoessa amerikkalaisnuorukaisen kanssa, Nazarenkon kätyrit paukkasivat sisään aseet ojossa. Muutaman hieman nolon ja kauhuelokuvamaisen kohtauksen jälkeen Niilo löysi itsensä kiinni keittiön patterista.

Nazarenko eteni toisen kaverinsa kanssa Niilon rekalle, ja alkoi ilmiselvästi purkaa lastia. Tässä vaiheessa sisään paukkasi useita alkuperäisväestön edustajia aseineen (joista yksi oli verikosto) tappaen vartioimaan jääneen venäläisen matkallaan. Ennen kuin intiaanit ehtivät listiä "silminnäkijöitä" laskeutui kaikkialle epäluonnollinen pimeys.

Niilo pakeni pimeän turvin metsään, mutta ei tiennyt mihin mennä... ennen kuin salaperäinen, tuttu mutta karmaiseva voima näytti hänelle polun turvaan.

Seuraamalla tyhjästä lumeen ilmestynyttä polkua Niilo pääsi läheiselle kukkulalle, jolta Waine tarkkaili tilannetta. Waine kuulusteli Niiloa nopeasti, ja päätti molempien olevan samalla puolella. Niilon tarkistettua tilanteen (ja huomattua kolmannen, operaatiota komentaneen henkilön paikalla) yökiikareilla, Waine kysäisi häneltä FBAG:n lastin mukana antamista kahdesta paketista. Ymmärrettyään ettei Niilo tiennyt niistä, ja tajuttuaan niiden olevan vielä talolla, Waine evakuoi itsensä ja Niilon alueelta hyvin nopeasti.

Niilon selvittyä tilanteesta Waine antoi hänelle mökin tuhonneesta lumivyörystä kertovan lehden, ja opasti vastikään heränneen kadotetun muiden samankaltaisten pariin.

..Lyhyen takauman ja sen käsittelyä seuranneen keskustelun jälkeen kelattiinkin sitten suoraan iltaan...

Illalla kadotetut seurasivat Wallamania ihan oikean Shamaanin teltalle. Teltta oli kivikasoilla muusta metsästä erotetulla osalla läheisen vuoren metsäisää rinnettä. Wallaman ei suostunut tulemaan kivikasoilla rajatun alueen sisälle, ja ohjeisti kadotetut olemaan kohottamatta ääntään.

Shamaani paljastui vanhoja tapoja ja intiaaniuskomuksia noudattavaksi tuonenrengiksi, ja onnistui samaan aikaan olemaan hieman 70-lukuhenkisesti hipihtävä. Hän suostui auttamaan kadotettuja, antamalla näille jäljet paljastavan kiven, koska nämä kertoivat syynsä avoimesti ja Niilo lupautui tappamaan Wainen siskon päättääkseen takaumassa esiintyneiden intiaanien tehtävän näiden käytössä olleella kirveellä.

Peliteknisesti Niilon saama verikosto on kyky, jonka avulla voi vahingoittaa mitä tahansa Squimish-intiaanien vihollista. Sen kantaja pidetään intiaanien joukossa aina sotasankarina ja koko heimon puolesta taistelevana soturina. Kyvyn avulla voi siten myös selvittää minkä tahansa sosiaalisen haasteen.

Tavattuaan shamaanin, kadotetut lähtivät matkaan kohden sitä paikkaa ja vuorokaudenaikaa, jolloin Waine oli kulkenut Kadonneiden Unelmien kahvilan pihan halki.

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped