Eli mitä Heränneet ovat ja miten ne toimivat Harhapolussa

Vain äärimmäisen harvoin saattaa joku tavallinen ihminen herätä siihen todellisuuteen jossa toiset asuvat. Eikä suurin osa toisistakaan todellisuudessa näe maailman todellisia kasvoja ympärillään.

Heränneet ovat pieni joukko toisia, jotka halutessaan pystyvät katsomaan maailman todellisia kasvoja ja siten muuttamaan sitä pelkän tahdonvoimansa avulla. Heränneetkään eivät kuitenkaan pysty tekemään tätä jatkuvasti tai edes kovinkaan pitkään yhtäjaksoisesti. Raaka todellisuus, reikineen, mahdollisuuksineen ja lavasteiden välistä pursuavine Harsoineen on yksinkertaisesti liikaa ihmisen psyykeelle, ja siten heränneet pyrkivät elämään pääsääntöisesti tavallisessa, asioista tietämättömien näkemässä todellisessa maailmassa. Tai enintään siellä asti, missä suurin osa toisista on jo totta...

Heränneet Harhapolussa

Kyky: Herännyt

Tässä pelissä jokaisella hahmolla on yksi ylimääräinen kyky: herännyt. Kykyä voi pelissä käyttää seuraavilla tavoilla:

  • Todellisen maailman näkeminen: hahmo menettä yhden pisteen tasapainoa, mutta näkee maailman "todellisen" luonteen hahmon sielun tai hengen silmin. Yliluonnolliset ilmiöt ottavat todellisen hahmonsa, hahmo näkee Harson ja sen rajat jne. Herännyt voi myös päätellä paikalla aikaisemmin tapahtuneesta huomattavasti, jos tapahtumat ovat jättäneet jälkeensä kaikuja.
  • Todellisuuden muuttaminen: hahmo menettää yhden pisten tasapainoa, muuttaa todellista maailmaa tahtonsa avulla, ja saa tahto -arvonsa verran ylimääräisiä *onnistumisia* haasteessa.

Huom: Heränneet *eivät* menetä tasapainoa astuessaan todellisuuden ulkopuolelle. He tietävät epätodellisuuden olevan olemassa. Tämä ei suojaa hahmoa pitkäaikaiselta altistumiselta harsolle.

Terminologiaa

Heränneet puhuvat todellisesta maailmasta raakana todellisuutena. Käsite pitää sisällään niin yliluonnollisen, luonnollisen kuin todellisen ja epätodellisen (harso) maailman.

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped