Eli salattu todellisuus

(:toc:)

(:num:)

Locus

Maya, uni, arkitodellisuus

Se tavallinen maailma, jossa ihmiset käyvät töissä, pelaavat roolipelejä ja istuvat perjantaisin kulmakuppilassa. Tunnetaan myös harhana, mayana, unena, arkitodellisuutena ja luonnollisena todellisuutena.

Tämä osa todellisuutta noudattaa luonnonlakeja ja kausaliteettia.

Harso, lavasteet, unohdettu todellisuus

There are myth-places. They exist, each in their own way. Some of them are overlaid on the world; others exist beneath the world as it is, like an underpainting.

There are mountains. They are rocky places you will reach before you come to the cliffs that border the end of the world, and there are caves in those mountains, deep caves that were inhabited long before the first men walked the earth.

They are inhabited still.
Neil Gaiman - Anansi Boys, Chapter four

Todellisen maailman ympärille kietoutunutta epätodellisuuksien vaippaa kutsutaan Harsoksi tai Harsoiksi. Se ei ole yhtenäinen tai täysin rationaalisesti selitettävissä oleva ilmiö vaan pikemminkin joukko unohdettuja, kadonneita ja lumottuja loukkoja jossain luonnolliseksi todellisuudeksi kuvitellun maailman lavasteiden välissä.

Suurin osa Harsoista on pieniä yhden tai muutaman ilmiön hallitsemia pienoistodellisuuksia, joihin vahingossa eksyminen johtaa useimmiten ihmisen menehtymiseen tai vähintään varomattoman seikkailijan psyyken lopulliseen murtumiseen. Käytännössä näissä Harsossa asuivat epätodelliset olennot ja ilmiöt näyttävät ravitsevan itseään niihin eksyneillä.

Da'at, raaka todellisuus

Heränneet voivat katsoa läpi Mayasta nähden maailman todellisen luonteen, mukaanlukien tavallisesti huomaamattomat raot ja niistä pilkistävät Harsot ja harson esiasteina pidetyt kaiut.

Edes heränneen psyyke ei kestä kovinkaan pitkään raa'an todellisuuden näkemistä, ja suurin osa siitä tietävistä pitääkin silmänsä visusti kiinni. Kuka oikeasti tahtoo vaikkapa nähdä oikeuslääketieteellisen ruumishuoneen jatkuvan ikuisesti kaikkiin suuntiin kohden menneisyyttä, jokaisen sinne kerran tuodun ruumiin jääkaapin kolahtaessa kiinni kuolemaan johtaneiden syntien painosta.

huom: raa'assa todellisuudessa kyvyt jotka muokkaavat hahmon ulkonäköä, muuttavat tämän näkymättömäksi jne. lasketaan erikoisuuksiksi. Toisin sanoen herännyt joka katsoo läpi Mayasta raakaan todellisuuteen, saa heittää näkymättömien olentojen tai yliluonnollisten naamioiden läpi näkemisestä näiden kykyjen käyttäjää vastaan.

Toispuoli

Tämä luku on tyhjä

Panthenon

Toiset

Yliluonnollisesta tietoiset, ja usein yliluonnollisilla kyvyillä varustetut ihmiset ja olennot. (käytännössä kaikki tämän luvun esittelemät olennot ja paljon lisää)

Heränneet

"Heränneet ovat pieni joukko toisia, jotka halutessaan pystyvät katsomaan maailman todellisia kasvoja ja siten muuttamaan sitä pelkän tahdonvoimansa avulla. Heränneetkään eivät kuitenkaan pysty tekemään tätä jatkuvasti tai edes kovinkaan pitkään yhtäjaksoisesti. Raaka todellisuus, reikineen, mahdollisuuksineen ja lavasteiden välistä pursuavine Harsoineen on yksinkertaisesti liikaa ihmisen psyykeelle, ja siten heränneet pyrkivät elämään pääsääntöisesti tavallisessa, asioista tietämättömien näkemässä todellisessa maailmassa. Tai enintään siellä asti, missä suurin osa toisista on jo totta..."

Sivulta: Heränneet

Valaistunut

  1. Toinen, joka ei ole Langennut tai Luotu.
  2. Nimitys Näkymättömän sodan löyhälle liittoumalle, johon myös Ordo Vellum kuului ennen Aselepoa.

Silmänkääntäjä (Kadotettu)

Silmänkääntäjät ovat yksi Kadotettujen suvuista. Kadotetut ovat erikoislaatuisia toisia, joiden painajaiset antavat heille mittavia yliluonnollisia kykyjä karmaisevalla hinnalla.

Silmänkääntäjien suku hallitsee Hunnunvartijoiden kanssa tehdyn sopimuksen nojalla Lontoon metropolialuetta pelin alussa.

Langennut [t. ylösnoussut] jumala

Olento jonka sielun eläimellinen luonto on ottanut vallan kietoen isäntänsä pysyvästi syvään Harsoon. Langenneet jumalat toimivat todellisessa maailmassa lähinnä palvelijoidensa ja palvojiensa välityksellä.

Langennutta jumalaa ympäröivän syvän harson läpäiseminen on lähes mahdotonta - ja johtaa lähes varmasti sen läpäisseen olennon tuhoutumiseen tai sulautumiseen langenneeseen itseensä.

Ordo Vellum tunnustaa Langenneiden jumalien olemassaolon ja oikeuden toimia todellisuudessa Aselevon nojalla. Järjestön suhde kuhunkin Langenneeseen jumalaan on erillinen ja tilannekohtainen.

Luotu jumala

Luodut jumalat ovat erikoisin toisten tunnistama todelliseen maailmaan vaikuttava voima. Ihmisten välisistä ajatuksista ja sanoista syntyneet olennot vaikuttavat olevan olemassa vain puolittain ja vaikuttavan maailmaan pelkästään lähettiläidensä ja näkymättömästi orjuuttamiensa palvelijoiden kautta.

Virallisen teorian mukaan Luodut jumalat syntyvät "vahingossa" Fluid continuum -periaatteen mukaisesti:

Aste1. Sigil2. Servitor3. Egregore4. Godform
SeliteAjatus tai käsiteAate, Idea, ArvoMeemi, korporaatio, uskontoLuotu jumala
EsimerkkiSana, lippu, symboliSuvaitsevaisuus, tietoturva, rehellisyysAnonymous, Apple, ZenPax Romana/Americana, Kapitalismi, Kommunismi

Ajatus luotujen jumalten takana on, että kun ilmiö tai aate menee niin pitkälle, että se alkaa hallita luojiaan, siitä tulee lopulta tietoinen olento - jonka kanssa on Harhapolun on mahdollista kommunikoida suoraan.

Lisää aiheesta wikipedian sivulla http://en.wikipedia.org/wiki/Egregore

Ordo Vellum myöntää virallisesti Luotujen jumalien olemassaolon Aselevon nojalla, vaikka järjestöllä ei olekaan muuta virallista linjaa Luotuihin.

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped