Pelin lähtökohdat

Täsmennetään ensimmäisen pelikerran jälkeen hahmojen taustojen ja pelin tyyliseikkojen osalta.

Peli sijoittuu yliluonnollisella väritettyyn versioon nykypäivän maailmasta, jossa näkymätöntä sotaa varjoissa käyvät salaliitot, langenneet [tai ylösnousseet] jumalat, ja muut oudot olennot ovat ajautuneet väliaikaiseen Aselepoon toistensa kanssa.

Tässä tuntemattomien ja vaarallisten voimien hallitsemassa maailmassa - kauan sitten kuollut ja tuhottu langennut jumala on nousemassa haudastaan Lontoon alta, vähät välittäen näkymättömän sodan Aselevosta tai ihmiskunnan tulevaisuudesta.

Toiset sodan osapuolista haluavat herättää langenneen jumalan. Toiset taas haluavat palauttaa olennon voiman todellisuuteen, mutta vain saadakseen sen itselleen. Väliaikaista rauhaa omien sanojensa mukaan turvaava Ordo Vellum on julistanut ratkaisevansa tilanteen Aselevon antamissa raameissa.

Pelaajien hahmot edustavat Ordo Vellumin sisään kätkeytyvää todellisuutta tahtonsa avulla taivuttavien heränneiden pientä joukkoa, joka on lähettänyt yhden erittäin vähän yliluonnollisen vaikutuksesta saastuneen solunsa edustamaan järjestöä tilanteen selvittämisessä.

Käytänössä pelaajien hahmot edustavat Ordo Vellumin ylintä operatiivista astetta, ja heidän toimi- ja päätösvaltansa tilanteen ratkaisun suhteen on lähes rajaton. Tarvittaessa hahmot voivat kukin pyytää halutessaan apua päätöksiin sekä henkilökohtaiselta ylemmän - hallinnollisen - asteen heränneeltä Ordo Vellumin mestarilta tai kutsua paikalle järjestön vaarallisen, mutta tehokkaan poistajina tunnetun solun.

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped