(Gaeliksi: Loch Mhòrair)

(:toc:)

(:num:)

Mukana:V, Ane, Arttu, Anna, Pekka
Missä:Ruusulankatu 19
Milloin:2.7.2012

Perusajatus

Tutustumispeli asetelmaan, tilanteesen, mekaniikkaan ja porukkaan. Käsitteli varsinaisen kamppiksen merkittävintä sivuhahmojen porukkaa Silmänkääntäjien huonekunnan Kadotettuja.

Synopsis

Lontoolainen heikko silmänkääntäjäperhe jäljitti kadonnutta jäsentään Lyniä Mallaigin ja Loch Morairin ympäristössä saatuaan tämän painajaiselta mystisen avunpyynnön.

Saavuttuaan Mallaigiin kadotetut törmäsivät outoon ja hieman vaikeaselkoiseen kahvilabaarikirjakaupan pitäjään ja tämän tyttäreen saaden lopulta näiltä selville Lynin tutkineen järven vedenpinnassa havaittuja Morag-merihirviöön liitettyjä värähtelyjä.

Tapahtumapaikka

Peli sijoittui Loch Morarin (makean veden vuono) ja Mallaigin kylän läheisyyteen.

Saitti

Säännöt

Käytetään vedosta 036 ja kadotettuja koskevia lisäsääntöjä

Huom koska psyykesääntöjä ei ole vielä kirjoitettu vedokseen 036, sovelletaan aikaisempaa arkistoitua versiota säännöistä.

Kadotetut

Yleiskuvaus kadotetuista löytyy Harhapolkun vedoksesta 036
(http://mekanismi.sange.fi/pmwiki/pmwiki.php/Harhapolku036/Kadotetut)

Silmänkääntäjien voimat

Silmänkääntäjien kyvyt ovat usein (mutta eivät aina) luonteeltaan melko huomaamattomia, ja lähinnä yhden tai muutaman ihmisen havaintoihin, tunteisiin tai käsitykseen vaikuttavia.

Allaolevat kyvyt on annettu esimerkkeinä hahmonluontia varten. Kyvyt valitaan samaan tapaan kuin muutkin ominaisuudet, joten hahmolla on todennäköisesti enintään kolme kykyä (teoreettinen maksimi 5, mutta ei ehkä kovinkaan järkevää)

Kyky Pirunkieli hahmo pystyy saamaan kenet tahansa uskomaan valhettaan. Kyky ei toimi ollenkaan puolitotuuksiin tai valkoisiin valheisiin.

Kyky Kuoleman kuiskaus hahmo saa muut paikallaolijat kuulemaan kuiskauksia ja vihjailuja pian koittavasta tuhosta ja kuolemasta. Laskee kaikkien kohteiden tasapainoa aina yhdellä.

Kyky Varjokuva hahmo saa muut kuvittelemaan paikalla olevan lisää väkeä. Tuolilla oleva vaatemytty voi näyttää aseistetulta henkivartijalta jne.

Kyky Kadotuksen kasvot hahmoa silmiin katsova ihminen vaipuu kauhun valtaan. (ja menettää pisteen tasapainoa) Uhrista riippuen tämä saattaa paeta, vaipua katatoniaan tai todella harvinaisessa tapauksessa hyökätä kadotetun kimppuun.

Kyky Ennakkoluulot hahmo pystyy luomaan keskustelukumppanilleen sitkeän ja pinttyneen väärän ennakkoluulon jostakin asiasta tai henkilöstä.

Kyky Näkymätön käsi hahmo pystyy varastamaan toiselta mitä tahansa tämä pitää taskuissaan tai muutoin piilossa (olettaen että hahmo tietää esineen olevan toisella)

Kyky Raivon kutsu hahmo saa kaikki paikallaolevat ärtymään ja lopulta raivostumaan. Hahmo ei kuitenkaan voi ohjata raivoa, vaan se kohdistuu satunnaiseen asiaan. (voiman käyttö on hyödyllisintä hahmon ollessa itse piilossa).

Kyky Ohikulkija hahmo voi kulkea ohi/ulos/läpi mistä tahansa tilanteesta tai vartiojoukosta kuten poliisisaarrosta, lukitsemattomasta kuulusteluhuoneesta kesken kuulustelun jne. Tämä kyky ei kuitenkaan avaa lukkoja tai auta hahmoa muutoin vapautumaan vankilasta tms.

Kyky Kuuluu kalustoon muut paikallaolijat tai paikalle tulevat ihmiset eivät huomaa hahmoa niin kauan kuin hahmo ei tee mitään huomionarvoista. Paikalta poistumisen yrittäminen tai vaikkapa aseen esiinkaivaminen rikkovat kyvyn vaikutuksen.

Kyky Vanha kaveri ihminen jota hahmo puhuttelee kuvittelee tuntevansa hahmon pitkän ajan takaa. He olivat hyviä ystäviä, mutta ajautuivat jostain syystä erikseen.

Kyky Unen ääni hahmo pystyy kommunikoimaan kenen tahansa yksittäisen näkemänsä kadotetun kanssa huomaamatta. Hahmo sekä kyvyn kohde voivat vapaasti vaihtaa ajatuksia ja tuntemuksia keskenään.

Painajaisen voimat

Seuraavat voimat/kyvyt ovat kadotetun ja painajaisen käytettävissä aina. Jokainen voima on jaettu "passiiviseen" ja "aktiiviseen" tilaan. Kadotettu menettää pisteen tasapainoa käyttäessään aktiivista versiota voimasta.

Painajainen voi käyttää kumpaa tahansa voimista vapaasti vaikka ei olisi vapaana.

Vaistot

passiivinen Kadotettu tunnistaa toiset kadotetut aina vaistonvaraisesti. Hän myöskin tunnistaa luonnollisen- ja harsotodellisuuden. Hän voi myös aistia toisesta ihmisestä tai olennosta huokuvan toiseuden tai erikoisuuden tarkkailemalla tätä hetken aikaa.

aktiivinen Painajaisen aistit kertovat tarkasti tämän maailman ja harsotodellisuuksien erot. Hän näkee harson rajat selvästi, ja pystyy kertomaan kenestä tahansa onko:

  • Tämä kuolevainen,
  • Elossa/kuollut/unessa jne.
  • "Toinen"/"Herännyt",
  • Kadotettu
  • Painajaisen vallan alla, ja onko tämä
  • Harsosta vai tästä maailmasta kotoisin

Painajainen pystyy lisäksi aistimaan muiden ihmisten ja olentojen tunnetilat melko tarkasti.

Enteet

passiivinen Kadotettu voi kokea lyhyitä premonitioita tai enteitä tilanteista hämähäkkivaiston henkeen. Sääntöteknisesti voiman passiivinen käyttö vastaa luonnon puuttumista tilanteeseen.

aktiivinenPainajainen kykenee kommunikoimaan näkyjen ja enteiden kautta. Käytännössä tämä näkyy asioiden esiintuomisena tai pienenä muokkaamisena. Ehkä kaikki vaan näkevät sen pistoolin sheriffin vyöllä. Ehkä seinään kirjoitettu teksti sanoo "I Shot The Sheriff". Ehkä siinä seinällä olikin se kirjoitus, vaikka sitä ei äskettäin ollut.

Kaiut

passiivinen Kadotettu pystyy kiinnittämään nukkujan tai toisen huomion toisaalle ilman merkittävää toimintaa. Esimerkiksi traileria vartioiva kaveri saattaa lähteä tsekkaamaan "kuulemaansa ääntä lähipusikossa" tai kadotettua jahtaava tyyppi saattaa avata väärän oven "kun se tyyppi vaikuttaa menneen tästä". (Huom. tämä kyky ei toimi heränneisiin tai yliluonnollisiin olentoihin)

Aktiivinen Turvatalossa (tai muutoin perheen lähistöllä ollessa) kadotetun painajainen pystyy suojelemaan tätä vaaratilanteilta. Painajainen voi heittää esineitä, aiheuttaa elektromagnettisia ilmiöitä tai muutoin vaikuttaa tilanteeseen.

Irtipäässyt painajainen voi aina myös repiä koko tilanteen itse hallitsemaansa harsotodellisuuteen. Tässä harsotodellisuudessa painajainen hallitsee koko (lähi)todellisuutta.

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped