S01E02 - Kylmän taivaan alla (von Kreuz)

Ajattoman ajan loistoa Lontoossa. Häirintää, vakoilua ja diplomaattisia suhteita. Itsemurhien aalto nostaa esiin Antarktikseen haudatun salaisuuden

Mukana: Ane, P, O, Art ja V.

(:toc:)

TAG Harhapolku, Ordo Vellum, Peliraportti

Hahmonkehitys

 • Rachel Simmons: kyky: Komentava ääni - Kuten preacherissa, kaikkien äänen kuulevien on *pakko* totella välittömästi. (Huom, kukin kuulijoista voi tulkita käskyt haluamallaan tavalla)
 • Ryan Hart: kyky: Suojaavien sinettien mestari - Pystyy luomaan suojaavia sinettejä, jotka pitävät niiden kohteen loitolla. (Huom, sinettien tehokkuus riippuu siitä, miten hyvin ne voi kohdistaa kohteeseensa)
 • Heinz Kritter von Kreuz: erikoisuus: Lex Inducisae, Aselevon lakimies.
 • Udo Enem: erikoisuus: Noitatohtorin koulutettavana - Udo oli ennen lapisotilaaksi päätymistään Noitatohtorin koulutettavana.

Peli

Raportti Aselevon osapuolille

Kuolemantapausten tutkinta Lontoon alueella johti kahden Aselevon piiriin kuulumattoman rajatapauksen jäljille. Hyde Parkissa meneillään ollut rituaali keskeytettiin. Rituaalia johtanut rajatapaus eristettiin pienintä mahdollista voimaa käyttäen. Toinen rituaalin osallistunut rajatapaus riisti oman henkensä. Lisäksi viisi nukkujaa menehtyi.

Huomioita raportista (metapeli):

 • Raportti ei huomioi Lontoossa kolme viikkoa aikaisemmin kuollutta Silmänkääntäjää, jonka kuolema kuitenkin oli osa Aselevon nimissä lähetetyn komitean tutkimusta. Silmänkääntäjä kuului Aselevon piiriin.
 • Raportti ei ottaa kantaa vain nousseeseen itsemurhamäärään (kuolemantapaukset) Lontoossa. Ei muihin yliluonnollisiin ilmiöihin tai Silmänkääntäjien väitteissä esiintyneisiin hyökkäyksiin heitä vastaan.
 • Lontoon poliisi toimi useamman kerran "yhteistyössä tiedustelupalveluiden kanssa" tapahtumien aikana. Voidaan olettaa komitean omaavan vaikutusvaltaa poliisin yli Silmänkääntäjien valtapiirissä.

Tuomiopäivän kello

6 astetta ennen Ragnarökia

AsteOV EsimerkkiOV Sallittu voimankäyttö
7Ei aktiivista toimintaaTarkkailu, varautuminen pahempiin tilanteisiin
6nukkujat vaarassaVaaran rajoittaminen, kuten rajatapausten eristäminen.
5Operatiivit vaarassaYliluonnollisen uhan tai rajatapauksen poistaminen
4Herännyt vaarassaKilpailevien operatiivien poistaminen
3Herännyt menehtynytTapaukseen osallistuneiden poistaminen
2Hyökkäys herännyttä vastaanToisen järjestön tai toimijan eristäminen tilanteesta, osallistuneiden poistaminen''
1Eristyksen rikkominenAvoin hyökkäys toista järjestöä tai toimijaa vastaan
0Hyökkäys ilman oikeutustaRagnarök

Synopisis

-- 27.6.2012 --

Von Kroiz heittää tyttöystävänsä lentokentälle (Skotlanti, työmatka). Enim purkaa haulikon patruunoista tehdyn ansan ulko-ovessaan ja kiilaa sen kulmaan pienen tikun, jotta kukaan ei voisi käyttää sitä huomaamatta.

Kaksi aseistettua poliisivartiota tervehtii heränneitä looshirakennuksen edessä tylysti. Pompöösi julkisivujärjestön päämaja ei uppoa toisen asteen Hunnunvartijoiden tyylitajuun.

Carol Oldham (I .·. Ohjaaja) ja "J" Water (I .·. Neuvonantaja) tapasivat sankarimme looshirakennuksen teehuoneessa. Paikalla ollut looshirakennuksen "steward" yski kovasti looshin ohjaajan ja nähijän kertoessa sankareille järjestetyistä "pienestä avusta". Sankarien käyttöön oli varattu Looshirakennuksen viides kerros ja läheisen hotellin (Threadneedles Hotel) ylin kerros kokonaisuudessaan. On syytä huomauttaa että looshirakennusta ei näy Googlen kartan satelliittikuvissa, vaikka se sijaitsee samalla aukiolla Royal Exchangen kanssa.

Tilattuaan tarpeelliset tutkimusvälineistöt Looshirakennukselle (pöytiä, tietokoneita, fläppitauluja jne) sankarit jatkoivat matkaansa hotellille, jonka aula ja portaikot toivat Von Kreuzin mieleen erään hyvin samankaltaisen hotellin pariisissa vuonna 1944...

Liittoutuneet ovat matkalla kohden Pariisia. Sota on jo hävitty. Tai näin ainakin voi päätellä raporteista. Von Kreuz ystävineen juo sotasaaliina saatua Shampanjaa suruunsa ja päätyy porttolaan. Yllättävä SS-upseeri tarjoaa hänelle töitä kesken ilakoinnin.

Silmänkääntäjiä (Kadotettuja) tervehditään The Sovereignista käsin. Treacherous Undertowissa istuva Young Nick kertoo kaupungin asioista. Tai sitten vain viivyttää. Ainoa selkeä vihje on itsemurhien aalto, joka alkoi muutamaa viikkoa ennen Lynley Health Insitute and Infirmaryn tapahtumia.

Useampaa nuppineulaa ja lankaviritelmää myöhemmin paljastuu, ettei itsemurhia yhdistä selkeästi mitään aikaan tai paikkaan sidottavissa oleva tekijä. Eikä edes tausta, lääkitys tai mielenterveydelliset seikat. Yksi kuolleista on kadotettu (Silmänkääntäjä)

Von Kreuz ja Enim tunkeutuvat löytämänsä Silmänkääntäjän (Cassandra Hyatt, ei selvinnyt pelissä) omistamalle klubille, jossa von Kreuz yrittää provosoida kadotettua hyökkäämään kimppuunsa. Kadotettu paljastaa klubin olevan painajaisensa riivaama "turvatalo", paikka joka suojelee siellä asuvia kadotettuja. Cassandra ei pidä Silmänkääntäjä Elaine Barthin kuolemaa merkittävänä.

-- Jatkuu iltapäivällä 28.6.2012 --

Kahvilan eteen pysähtyy limusiini, jonka ovi avautuu. Sankarimme kipuavat aselevon tunnuksin verhoilluille limusiinin penkeille ja auto lähte liikkeelle. Tummennetut lasit ja hiljaiset äänet saavat von Kreuzin muistelemaan pariisista alkanutta seikkailuaan...

Useampi junamatka ja Cannesin rantabaareissa dokattu ilta myöhemmin von Kreuz astuu valitsemansa tiimin kassa nimettömän sukellusveneen kannelle mukanaan pieni Fraunhoffer-Bohr AG:n tunnuksilla koristeltu laukku, ranteessaan kahdella metallilevyllä varustettu ranneke ja taskussaan tutkimusprotokollat yksi ja kaksi. Ensimmäisen protokollan mukaan toiseen ei vielä saa tutustua, eikä sitä myöskään todennäköisesti tulla tarvitsemaan tehtävällä.
Kahden viikon kuluttua vedenalainen alus saapuu määränpäähänsä. Salaista supersotilasohjelmaa toteuttavaan Uuden Swambimaan natsitukikohtaan etelmantereella. Sääolosuhteiden johdosta alus jättää Von Kreuzin tiimin ja näiden avuksi varatut kaksi joukkueellista SS -kommandoja rantaan ja poistuu avomerelle. Tukikohdan valot ovat poissa päältä, eikä sieltä kuulu ääniä. Ehkä kyse on vain lumen vaimentavasta vaikutuksesta. Ehkä kyseessä on jotain vakavampaa.
Tukikohdan messistä paljastuu karu näky. Nälkään kuolleet sotilaat ovat teljenneet itsensä sisälle ilman ruokavarastoja. Ruumiit ovat jäykkiä pakkasesta ja niitä ei sulateta jatkotutkimuksia varten. Koko leiristä ei löydy yhtään elävää sielua. Ainoa vihje tapahtumista on kartta, johon on kirjoitettu epämääräisiä merkintöjä kauempana olevasta säähavainto, ja koetilasta.
Koetila on heppoinen lato korkealla mäellä. Valetussa lattiassa on upotettu messinkinen kuvio, joka muistuttaa seitsensakaraista tähteä kehässä. Kokeeseen osallistuneet henkilöt istuivat tuoleilla tähden eri sakaroissa. Osa koehenkilöistä oli ammuttu, kaikki loput kadonneet. Laboratoriohenkilökunnan ruumiita koristavat komeat raateluarvet.
SS -upseeri astuu maahan upotetun tähden viivan yli. Kaikki muuttuu oudoksi. Von Kreuzin ranteen metallipala, ja sen vieressä oleva kontrollipala ovat molemmat muuttuneet lähes hiilenmustiksi. Avataan protokollan 2 sisältävä kirjekuori. Paniikkia, ammuskelua ja sekavaa toiminta. Von Kreuz aktivoi protokollan 2 käynnistävän lähettimen. Neutroniaalto puhdistaa valkean lakeuden.
Ikuisuudelta tuntuvan ajan jälkeen Von Kreuz herää hieman. Lumessa kävelee useampi henkilö. Johtajan nimilätkässä lukee "Automaton". Von Kreuz todetaan eheyttämiskelpoiseksi ja nostetaan paareille. Matka jatkuu lautasmaisen VTOL-aluksen uumeniin... Noin 40 vuotta myöhemmin huuhaaihmiset puhuvat Vril-teknologiasta.

Limusiinin kuljettaja paljastuu kahden tunnin ajomatkaa myöhemmin "Silmänkääntäjien kuninkaaksi", jonka sukupuolta on vaikea määrittää. Ilmeisesti Hunnunvartijoiden ja Silmänkääntäjien väliset suhteet ovat olleet vaikeita jo pitkään. Johtuen Ordo Vellumin järjestelmällisistä poistotoimista ja vainosta Silmänkääntäjiä kohtaan ennen Aselepoa tai Lontoon 1883 rauhansopimusta.

Kesken matkaa I.·.asteen tiedustelija Gabriel soittaa. Hän on onnistunut jäljittämään osan itsemurhista "ryhmäterapiaa" pitävän ihmisen potilaisiin. Tosin vain osan. Matkalla terapianpitäjän asunnolle selviää, että hänen ryhmissään olevat ihmiset ovat olleet erittäin alttiita itsetuhoiselle käytökselle viimeisen kolmen tai neljän viikon ajan. Se ei riitä selittämään 700% nousua, mutta selittää kolmanneksen aivan viimeaikojen tapauksista.

Taksimatkan M25:selta terapeutin asunnolle menee nopeasti poliisipillien seuratessa törkeää ylinopeutta ajanutta taksia. Asuintalon edessä odottanut Gabriel selvittää asiat poliisien kanssa kadulla: "soittakaa sisäisen tarkastuksen päällikölle, Richard Thomlinille, ja sanokaa että kyseessä on operaatio Kevään Merkit". Taksikuski selviää sakoitta poliisien kiroillessa jotain verisistä aaveista (bloody spooks, perhanan vakoojat).

Terapeutti paljastuu osaksi jonkinlaista okkultistien tai salaliittoteoreetikkojen epäformaalia verkostoa - ja erittäin kiinnostuneeksi "Unien Herrana" tai "Painjaisten Valtiaana" nähdyn olennon mahdollisesta vaikutisesta varhaiskeskiaikana. Valitettavasti kriittinen osa hänen haltuunsa päätyneitä 0.·.asteen hunnunvartijan A. Crowleyn ja "hiljaisena oppilaana" itsestään puhuvan henkilön välistä kirjeenvaihtoa puuttuu asunnosta. Sieltä löytyy kuitenkin tulosteita skannatuista vanhoista FBAG:n testipöytäkirjoista koskien eräiden voimien kanavointia kuolevaisiin kohteisiin... Uudessa Swambimaassa.

Von Kreuz tuhoaa todisteet Swambimaasta ja kontaktoi FBAG:tä mahdollisesti saksassa vielä sijaitsevasta messinkitähdestä, jota oli tarjottu asunnon omistajan käyttöön anonyymistä sähköpostiosoitteesta. Ryan Hart tutkii tarkemmin tomuksi hajonnutta Hartsiruusua, joka oli pitänyt kaikuja ja harsoja poissa asunnosta.

Terapeutin ilmoitustalua ja sähköposteja seuraamalla selviää että he aikovat suorittaa jonkinlaisen rituaalin illalla suljetussa Hyde Parkissa terapiaryhmän kanssa. Vaikuttaa siltä että he yrittävät käyttää A.Crowleyn ideoiden kautta parannettua versiota Uuden Swambimaan koejärjestelystä tehdäkseen jotakin... kammottavaa.

Matka puistoon kestäisi ruuhkassa liian kauan, joten Enim avaa asunnon ovesta kulun terapeutin ilmoitustaulussa olleen Hyde Parkkia esittävän kuvan laidasta löytyvään huoltorakennuksen ovelle. Matkalla syvää juoksuhautaa pitkin läpi Harsojen, kaksi Sudenmorsianta kulkee Enimin molemmin puolin ja tarjoaa tälle mahdollisuutta hypätä Fenririn kelkkaan. Enim kieltäytyy kohteliaasti.

Hyde Parkissa rituaali on täydessä käynnissä. Von Kreuz tietää mitä on tulossa ja päättää keskeyttää sen välittömästi. Simmons pysäyttää kaiken komennolla. Rituaalilla on selkeästi kaksi järjestäjää. Terapeutti ja viulisti. Viulusti näyttää olevan kaiken takana, ja terapeutti enemmän toisen asioista kiinnostuneen nukelta.

Seuraa lyhyt selkkaus, joka päättyy molempien syyllisten vangitsemiseen, ja toisen ei aivan tarkoitukselliseen itsemurhaan oudon yliluonnollisen voiman vaikutuksesta. Kehään istumaan mennyt Von Kreuz tuntee äänen päässään: "Te taas, miksi ette anna minun olla". Tai ehkä vain "Te - taas".

-- Aamuyö 29.6.2012 --

Jälkiselvittely ruumiiden poistoineen jätetään poliisin harteille. Sankarimme poistuvat pubiin miettimään tapahtunutta. Seuraa eeppinen krapula, ja seuraava jakso.

Palaute ja kommentit pelistä

Pekka: Ennen ensi peliä voitaisiin käsitellä hahmojen suhtautuminen sivullisten kuolemiin, ja miten organisaatiorakenne toimii. Jälkimmäinen käsiteltiin kyllä aluksi, mutta sen freesaus voisi olla järkevään.

Mitä tulee ensimmäiseen, hahmot jättävät nykymallilla jälkeensä aika leveän virran kuolleita nukkujia, ja ei ole aivan 100% selkeää kuinka tavallista tämän pitäisi olla eri hahmojen mielestä.

Päiväkirjamerkintöjä

Mustekynän rapina paperilla täytti huoneen. Ryan istui silmät suljettuina, lootusasennossa yhdellä lattialle tippuneista sohvatyynyistä. Okkultistin katse suuntautui hieman yläviistöön, kuin kuunnellen jotain vain hänen korvilleen kuuluvaa ääntä. Ulkona peltisille ikkunalaudoille osuva sateen ääni sulki muun maailman jonnekin kauas pois.

27. kesäkuuta, 2012
Ordo Vellumin HQ, London, England

Muut saapuivat tänään Lontooseen. Olin jo hetken toivonut, että uutisissakin jo asioita seuraavien silmiin pistänyt itsemurha-aalto laantuisi tai osoittautuisi jonkun tavallisen mielipuolen masinoimaksi. K-solun Valvoja Iainin kehoitus kertoo jotain aivan muuta. Saavuimme hetki sitten Lontoon looshin tiloihin. Jonkun paikallisen mielestä oli ollut järkevää sijoittaa päämajan eteen kaksi aseistetun poliisin miestä. Itsemurhista ei suoraan selvinnyt mitään järkevää. Asia tuskin yllätti ketään.
Ensimmäisen solun ohjaaja, rouva Carol Oldham suhtautuu Silmänkääntäjiin yhtä hyvin, kuin meidän rakas Tuomarimme, herra von Kreuz. Kun Aselevon osapuolia käsitellään lähtökohtaisesti vihollisina alkavat toiveeni yhteistyöstä murentua jo ennen kommunikaatiokanavien avaamista. Rouva Simmons ei varsinaisesti yritä muuttaa asetelmaa. Huomaan jälleen kaipaavani hänen veljeään.

Treacherous Undertow, London, England

Tapaaminen Silmänkääntäjien yhteyshenkilön, Young Nickin kanssa vahvistaa epäilyni. Tästä tulee hyvin pitkä tehtävä. Kukaan muista ei tunnu ymmärtävän kylmän sodan toimintalogiikkoja. Eikä sitä, että meidän merkittävällä maagisten resurssien ylivoimallamme ei ole pelin alussa ihan kamalasti väliä. Suotuisikohan Vachenko vetämään meidän solulle peruskoulutuksen?

28. kesäkuuta, 2012
Ordo Vellumin HQ, London, England

Von Kreuz ja Udo ovat käyneet jollain Silmänkääntäjien klubilla "keräämässä tietoa." Udo näytää syylliseltä johonkin ja välttelee katsettani. Pelkään, että Tuomarimme tiedonkeräysmetodit saattavat vielä tulla vainoamaan meitä myöhemmin. Päätä särkee taas. Pitäisköhän tämän olla enää normaalia? Ja miten normaali pitäisi meidän ammatissamme määritellä?

29. kesäkuuta, 2012
Hyde Park, London, England

Näin taas sen unen.
Kuljen aina saman puutarhan läpi tummana edessä kohoavan kartanon ovelle. Jostain syystä ihooni osuva saden tuntuu jäätävän kylmältä, vaikka on vasta syksy. Tiedän, että kartanossa odottaa jokin vastaus kysymykseen, jota en juuri sillä hetkellä muista. Tiirikoin puutarhaan johtavien massiivisten kaksoisovien lukon tärisevin sormin, vedän vielä kerran syvään henkeä ja avaan oven.
Nukkuva jumala on heräämässä ja toi helvein natsirobotti von Kreuz ammuskelee jotain kultisien vangitsemia kodittomia, kuin ne olisivat tuomiopäivän airueita. Jollain omalla logiikallaa, josta se ei suostu kertomaan. Lisäksi se pimittää tietoa, mikä ei sinänsä ole yllättävää. Pimittäisin itsekin, jos kyseessä olisi tietyt menneisyyden yksityiskohdat. Sen yhteydet Fraunhofer-Bohr AG:hen epäilyttää.
Tilanteen "rauhoituttua" käy ilmi, että kultistien kaulojen ympärillä on kuristavat lumoukset, jotka syöksevät kohteiden sielut aktivoituessaan niin syvälle Harsoon, että niitä on täysin turha lähteä hakemaan. Miten lumoukset aktivoituvat? No tieytysti jos yrittää paljastaa jotain omasta kultistaan. Toinen kultisteista on siis kuollut ja toista ei voi kuulustella.
Päivän aikaisempien tapahtumien ajattelusta saa pelkästään lisää päänsärkyä. Silmänkääntäjien kuningas, käytöstavat ja avoimet puhelinkeskustelut. Ei helvetin helvetti. Taas näitä päiviä…
Päätä särkee.

Esimateriaalit

Teaser

Operatiivit saapuvat Lontoon päämajaan. Silmänkääntäjien kuningaan toiveita on vaikea kieltää. Pariisin lämpö ei riitä Neuschwabenlandin kylmyydessä. Varjoista paljastuu tuttuja kuvioita.

Ennen peliä

 • Hahmonkehitys: yksi vapaavalintainen tausta, erikoisuus, kyky tai särö hahmonluontisääntöjen mukaisesti.
 • Edellisen pelikerran palaute: hahmojen elämän esittely pelissä? Muut toiveet?
 • Tuomiopäivän kellon esittely: mitä metapeli on ja mihin se vaikuttaa pelissä
 • Sivuhahmot: pelissä tulee vastaan joitakin kohtauksia, joissa osa pelaajista pelaa von Kreuzin historiallisia matkakumppaneita. Hahmot on kirjoitettu etukäteen valmiiksi, ja jaetaan pelin alussa.

Neuschwabenland

Muuta materiaalia

Suhdekartta 1 session tiedoilla täydennettynä: Attach:Suhdekartta_s01e01.png

Rituaalikehä: Attach:rituaali_1024.png

Puretaan omalle sivulleen kuvineen, "kunhan saan aikaiseksi"

Henkilöitä

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped