S01E03 - Rattaita rattaiden sisällä

Yöllisten avustama pako vuonon vainolaisen kynsistä. Narkomaanin lähiomaisen arki iskee vasten kasvoja. Ordo Vellumin historian salaisuudet nousevat pintaan. (Tai miksi Ryan Hartista tuli hunnunvartija).

Mukana: Ane, Ann, Art, O, P, V.

(:toc:) (:num:)

TAG Harhapolku, Ordo Vellum, Peliraportti

Hahmonkehitys

Peli

Raportti Aselevon osapuolille

Tutkimus Lontoon tilanteesta jatkuu. Välitön uhka torjuttu edellisen raportin mukaisilla toimenpiteillä. Ordo Vellum on poistanut yhden operatiiveistaan Lontoon alueella. Kyseessä on järjestön sisäinen toimepide, joka ei kuulu Aselevon piiriin eikä liity Lontoon tämänhetkiseen tilanteeseen. Toimenpide johti yksittäisten sivullisten Nukkujien menehtymiseen.

Huomiot (Metapeli):

  • Lontoon tilannetta selvittävä yksikkö on selkeästi joko äärimmäisen vaarallinen, Ordo Vellumin organisaatiorakenteen sisäinen puhdistusyksikkö, ulkona Ordo Vellumin hiearkiasta tai kaikkia näitä. He ovat valmiita poistamaan "omia" operatiivejaan tarvittaessa nopeasti.
  • Raportti ei mainitse ryhmittymän matkaa lontoon ulkopuoliseen Ordo Vellumin hallussa olevaan kartanoon, jota ei ole käytetty Lontoon vuoden 1888 kriisin jälkeen. On epäselvää liittyykö nykytilanne ko. tapahtumiin.

Raportti Ordo Vellumille

I .·. Asteen Neuvonantaja J Waters poistettu järjestölle ja järjestön toiminnalle vaarallisena yksilönä. Aselevon osapuolia tiedotettu johtuen Lontoon tilanteesta. Auktorisaatio toimenpiteille: Rachel Simmons, Heinz Kritter von Kreuz.

Huomiot (Metapeli):

  • Simmons on II .·. Asteen Ohjaaja. Euroopassa ei tiedettävästi ole häntä korkeammalla Ordo Vellumin hiearkiassa sijaitsevaa aktiivista operatiivia. Päätöksen kyseenalaistaminen tai kiertäminen vaatisi Ordo Vellumilta poikkeuksellista halua paljastaa voimavarojaan mantereella.

Tuomiopäivän kello

5 astetta ennen Ragnarökia

Kelloa nostettu vain yhdellä askeleella J Watersin kuoleman johdosta: kyseessä oli sisäinen toimenpide, joka ei suoraan vaikuta muiden aselevon osapuoleten toimintaan. Sen voi kuitenkin katsoa kiristävän tilannetta.

Synopisis

Operatiivit ovat aamiaisella päivittämässä juuri Lontooseen saapuneen Agnes Harperin tietoja tilanteesta, kun Lontoon I .·. Asteen Ohjaaja Carol Oldham saapuu paikalle vihaisena. Von Kreuzin aikaisempi tunkeutuminen voimakkaan Silmänkääntäjän turvapaikkaan on saanut Silmänkääntäjät luopumaan aikaisemmasta diplomaattisesta suhtautumisestaa Ordo Vellumiin: mafiaperheen tavoin toimiva Silmänkääntäjien huone on aloittanut Ordo Vellumin nukkuja-assettien neutraloinnin Lontoossa (tosin onneksi lähinnä poliittisin keinoin) ja vetänyt pois yhteyshenkilönsä Citystä. Toimenpiteiden johdosta Ordo Vellum on menettänyt merkittävimmän operatiivinsa Yardissa.

Oldham saadaan lopulta rauhoitettua. Hän saa ennen lähtöään puhelun Heathrown lentokentän turvallisuusvastaavalta. Vellumin liputtama "neiti Hart" on otettu kiinni huumausainerikoksesta tullin toimesta. Operatiivi Hart päättää lähteä selvittämään asiaa. Muut seuraavat perässä.

Heathrown huoltotunneleissa vastaan tulee Hartille tuttu hahmo. Valitettavasti Hart ymmärtää vasta liian myöhään kyseessä olevan oudon poplarimiehen, jonka hän oli pistänyt merkille myös vanhempiensa kuolinyönä. Tuo mustanpuhuva mies oli seissyt sateessa äänettä, ja katsellut tieltä suistunutta autoa tuima ilme kasvoillaan.

Hartin sisko löytyy tullin erillisestä kuulusteluhuoneesta. Peililasin takaa Hart ja muut operatiivit seuraavat lääkärien yrityksiä pitää "heroiinia vatsassaan kuljettanut" Hartin sisko hengissä. Hart kiroilee nähneensä sen miehen ennenkin. Lääkäri antaa heikon ennusteen.

Harper järjestää Hartin sisarelle paikan turvallisessa yksityissairaalassa "arkaluontoisena diplomaattisena henkilönä". Lentokentän turvallisuuspalvelut tekevät hieman liian ison numeron "arkaluontoisen henkilön" kuljetuksen piilottelusta.

Sairaala on pieni klinikka koilislontoossa. Hart soittaa J Watersin paikalle hoitamaan asian "toista kautta" - Matkalla J Waters saa soiton kolmannen asteen hunnunvartijalta, joka lupaa J Watersille Hartin paikan toisen asteen solussa, jos Waters hoitelee Hartin siskon parantamisen sijaan.

Simmons kertoo sairaalan itäsiiven rauhalisessa oleskelutilassa Hartille tosiasioita "siitä illasta jolloin tapasimme". Paljastuu etteivät kolmannen asteen hunnunvartijat ole kovinkaan yhtenäinen tai ainakaan samaan maaliin pelaava joukkio. Käy myös selväksi, että Hartin kolmannen asteen kontakti on lähes varmasti sekä tämän vanhempien kuoleman, että sisaren nykytilanteen takana.

Muistoja kartanolta...

Operatiivit näkevät J Waterin suuntaavan kohden sairaalan etuovea pitkällä äänenvaimentimella varustettu ase kädessään. Matka läpi pienen sairaalan on pidempi kuin matka Hartin siskon huoneeseen. Von Kreuz ehtii paikalle nopeammin kuin on inhimillisesti mahdollista (kyky), ja hyökkää huoneeseen hubriksen (tasapaino 0) vallassa. J Waters on ampunut paikalla olevan lääkärin - ja on ampumassa Harttia. Von Kreuzin Tahto tulkitsee J Watersin petturiksi ja teloittaa tämän miehen omalla pistoolilla. FBAG:n uraaniluoteja sisältävällä Machbuster I-pistoolilla.

Enim hoitaa Organisatsyan kaverit siivoamaan paikan - ja soittaa paikalle tuntemansa henkilääkärin. Punaisella irkkuparralla varustettu vähän yli kaksimetrinen skotti-apassi saapuu paikalle operatiivien pyöritellessä silmiään. Báine (Bovnieh) Runs In the Shade stabiloi Hartin siskon, operatiivien luvatessa suojella Fenŕirin kaupunkiin järjestämää taidenäyttelyä "jossa esitetään erään paikallisen mustan friikin maalaama outo taulu" (Báine ei tiedä Enimin maalanneen taulua, tai hahmojen tietävän mistä taulussa on kysymys).

Lyhyen keskustelun jälkeen von Kreuz järjestää Hartin siskon FBAG:n operoimaan "turvalliseen kuntoutuskeskukseen Suomeen" (alunperin pietariin, muutettu rapsaa kirjoitettaessa, koska synergia).

Kartanolla taas... Lily of Hollow:n päiväkirjan skannit mukaan.

Palaute ja kommentit

Päiväkirja

Nona-neiti kuuntelee paperin rapinaa tarkkaavaisena, pää hieman kallellaan. Outo tapahtuma toistui aina tasaisin väliajoin ja Nonan oli hyvin vaikea ymmärtää sen merkitystä. Sen verran hän oli oppinut, että tapahtuman häiritseminen ei ollut helppoa ja johti onnistuessaan usein lopputulokseltaan negatiivisiin seurauksiin. Toisaalta Hankkija oli unohtanut ruokkia hänet ja oli istunut paikallaan nyt jo melkein tunnin. Kasvamassa määrin nälkäinen olento harkitsi, kaikesta huolimatta, suoraa interventiota.

5. heinäkuuta, 2012
Ordo Vellum HQ, London, England

Kuka olisi voinut arvata, että helposti, muutamassa päivässä löytyvä Silmänkääntäjä on joku sen verran iso taho, että hän ei koe enää tarvetta piilotella? Eivät selvästi ainakaan herrat von Kreiz ja Enem. No, nyt von Kreizin "diplomatia" on maksanut Lontoon alueen tärkeimmän poliisikontaktin ja tulee varmasti maksamaan vielä paljon lisää, jos tilannetta ei korjata. Välillä minun on hyvin vaikeaa ymmärtää miten tuo mies (?) on vielä hengissä.

5. heinäkuuta, 2012
Schofield Infirmary, London, England

Linda näytti niin kovin kalpealta maatessaan kuulusteluhuoneen pöydällä. Miksi en tajunnut ajoissa kuka se mies on? Miten ihmeesä en? Simmons puhuu ja puhuu. Tavallaan olen tiennyt tuon kaiken jo pitkään, mutta iso osa minusta ei halunnut ajatella asiaa. Varmaan sama osa, jonka herra Rain ajoi hulluksi silloin 2000-luvun alussa. Paskiainen. En oikein jaksa olla Simmonsien salailusta vihainen, vaikka oikeastaan kai pitäisi. Rachelin tapauksessa asian voi vielä ymmärtää. Se varmaan oletti, että Marcus on jo kertonut. Marcus olisi voinut sanoa joskus jotain. Tulee mieleen se kohta siinä mafialeffassa… A Bronx Tale'ssa. "And now… You can't get out."

[Sivu puuttuu]

Nonan niskakarvat ovat pysyssä. Kissa köytistää selkäänsä ja astelee varovaisesti kauemmas risti-istunnassa istuvasta miehestä. Kynä lentää paperin pinnalla nopeasti ja väkivaltaisesti, rikkoen sanojen aluissa paperin pinnan. Hankkijan lähellä ei ole nyt hyvä olla.

Paska tilanne. Paska, paska tilanne. Water on kuollut, samoin yksi kappale Nukkujia. Eräs tuntemani henkilö puhui Walterin vaihtamaan toimintamallia. Henki puhuu kyllä, kun sen pakottaa ja tilanne on Waterin osalta selvä. Sitten kuuluu enää kysymys miten tilanne pitäisi omalta osaltani tulkita. Ja jotta hommat eivät toimisi liian hyvin, olen nyt siskoni hengen velkaa kaikista maailman ihmisistä von Kreutzille. Ja nyt paikalla on joku helvetin skotti-apassi. Nyt ollaan sitten velkaa myös Fenrirille.

[Sivu puuttuu]

[Sivu puuttuu]

Edelleen hieman villikissaa muistuttava olento istuu ikkunalaudalla ja syö tyytyväisenä maksapateeta. Toisella puolella huonetta Hankkija polttaa viimeisiä sivuja kirjoittamastaan tekstistä. Joitain asioita ei kannata kirjata ylös.

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped