Pelipäivä: 2019-07-06

Loppu tulee (OLYMPIA: DEVIL'S HIGHWAY, jakso 7)

Colorados on aika järkyttynyt. Hän, Martha ja Garcia puhuvat siitä, onko Manuelilla ollut laittomia aseita. No ei kai?

Jos se on Santana, FBI:n pitäisi ottaa ohjat käsiin. Mutta Colorados ei voi olla täysin varma.

SWAT-ryhmä olisi hyvä kutsua paikalle. Colorados soittaa ja hoitaa asian. Garrett lupasi, että tänne lähetetään iskujoukko. Hän soittaa sitten omilleen, jotta he pääsisivät tänne vahtimaan.

Jose Clarence on sairaalassa ottamassa vastaan. Shan kertoo, että Williamsia on ammuttu olkapäähän ja hän on huonossa kunnossa. Hänelle valmistellaan leikkaussali.

Shanilla on varmaan murtunut kylkiluu. Readyllä häntäluun tärähdys. He saavat lähinnä kipulääkkeitä. Ready saa hipansa takaisin, Shan yhden. Hernandez sai jonkun pienen ruhjeen yrittäessään napata Readyä.

Puoli kahdeksan jälkeen mesalle alkaa tulla porukkaa. SWAT-ryhmä tulee autolla. Poliisilaitoksen väki on siellä silminä. SWAT-ryhmän komentajajärkäle tulee juttelemaan Marthalle. Martha kertoo, mitä luolassa on ja mitä kannattaisi tehdä. Mahtuvatko järkäleet sinne? No ehkä jos varusteita karsitaan vähän. Kammioon kannattaa heittää ensin joku savukranaatti ja sitten mennä sisään.

Ryhmä menee sisään. He ähisevät mennessään. Myöhemmin kuuluu pari tussahdusta. Edelleen myöhemmin he palaavat taas ähisten, kaikki ovat tallella.

Epäilty ei ole paikalla. Siellä on kolme ruumista ja joku pallo, leiriytymispaikka.

Helikopteri ei ole löytänyt maastosta mitään.

Martha, Colorados ja Garcia menevät SWAT-ryhmän kanssa kammioon. SWAT-ryhmäläiset vahtivat sivukäytäviä.

Ruumiit ovat järkyttäviä. Kaksi ruumiista ovat samanlaisessa kunnossa kuin aikaisemmat, mutta rintakehää ei ole rikottu. Vatsa auki, hyvin tyhjiin imetty, melkein luurankoja. Kolmas ruumis perällä on vähän tuoreempi. Sillä on rinta auki, mutta ei kuitenkaan ihan niin rujosti kuin maastosta löytyneillä.

Martha tutkii ruumiita. Ei saa juuri mitään selville.

Colorados tuntee kuolleet. He ovat ne kolme shamaania: Palmer Valor, Joseph Nachise, David Bylas. Miksi he eivät ole kuolleet samaan aikaan? Onko joitain pidetty vankina ja hengissä luolassa? Ei ole siteitä.

Kummallisen pallon vieressä on patja ja muuta pikkukamaa. Osa on selvästi shamaanien, osa on geneeristä. Kahdella shamaanien patjalla on nukuttu pidempäänkin.

Martha menee ulos ja soittaa Shanille, kysyy mesan muista käytäviestä ja sivukammioista. Se reitti, jota päin Santana oli menossa, vie mesan päälle. Ja mesan päältä pääsee edelleen takaisin sisään. Sieltä löytyy sivukammiokin.

Martha suunnittelee komentajan kanssa sivukammion tutkimista.

Sitten hän tutkii kuulaa. Täydellinen pallo, tumma, harmaa. Lasitettu, metallinen? Se ei ole ihan läpinäkymätön. Sisällä on ehkä kaksi vihreää valonlähdettä. Martha työntää sitä ja se on suht kevyt. Joku kolmas vihreä valo välähtää.

Helikopteri vie osan SWATista mesan päälle. He etenevät suunnitellusti. Ei löydy ketään, mutta aseita löytyy. Käsiaseita, rynnäkkökivääri. Niissä on panoksia ja lisäpanoksia. Rynnäkkökivääri on armeijan kalashnikov, mistähän lienee kotoisin. Ei tunnistenumeroa, näyttää vanhalta. Martha tajuaa, että se on hyvin vanha, mutta hyvin huollettu. Sillä on ammuttu.

SWAT-ryhmäläinen veikkaa, että ne ovat vain pudonneet, niistä on haluttu eroon. Käsiaseellakin on ammuttu, siitäkin on viilattu numero.

Pallo ja ruumiit halutaan pois täältä. Niille tilataan kuljetus.

Ready käy hakemassa autonsa poliisiasemalta ja menee sitten kotiin. Hänen äitinsä kertoo, että joku Baumaster FBI:stä kävi kyselemässä häntä.

Shan lähtee sairaalalta taksilla Baughmaneille. Hän ehtii lepäämään jonkin aikaa ennen kuin Malory tulee koputtelemaan. Malory kertoo, että täällä kävi joku vanha mies ja nuori nainen mustalla pakulla kyselemässä meidän peräämme. Ei Olivia. Malory ajoi heidät pois.

Martha tulee myöhemmin myös nukkumaan.

Lauantai 10.8.1996.

Martha soittaa Readylle, joka ei vastaa. Hän soittaa Readyn äidille, joka käy kiskomassa Readyn puhelimeen.

Menemme poliisiasemalle. Pallosta on otettu sormenjäljet. Ne lähetetään Phenixiin analysoitavaksi. Santanan mökille lähetetään tekninen tutkija ottamaan sormenjälkiä. Appelbaum tulee. Aseistakin on otettu sormenjäljet.

Kaksi Coloradosin alaista on ollut vahtimassa mesaa. Eivät ole nähneet mitään.

Kun Colorados lähtee tekemään hommiaan, rupeamme leikkimään pallolla. Shan tutkii sitä ja tajuaa, että yksi valo välähtää, kun palloa siirtää. Jonkin ajan tökkimisen jälkeen siinä palaa jatkuvasti yksi valo. Shan vlaisee palloa erilaisilla valoilla. Siellä on varmaankin jotain kiinteää, joka blokkaa valon. Seuraavaksi pannaan pallo isoon lavuaariin siivouskomerossa. Se kelluu, tiheys on noin puolet veden tiheydestä.

Menemme sairaalaan. Williams on ihan okei, ei ole työkykyinen mutta voi puhua ja tulee kuntoon.

Clarence antaa meidän käyttää röntgenlaitteita. Siellä näyttäisi olevan jotain, joka näyttää pehmytkudokselta ja jotain viivasuoria juttuja, jotka heijastavat todella hyvin, kuin johtoja. Jännää! Pallo ei tehnyt mitään kuvauksen aikana, mutta siinä palaa edelleen yksi valo.

Pallosta ei tunnu kuuluvan mitään. Shan menee sen kanssa eristettyyn huoneeseen ja kuuntelee stetoskoopilla. Kuuluuko sieltä jotain suhinaa?

Lisätutkimuksia voisi tehdä Phoenixissa. Magneettikuvaus, spektrianalyysi. Viemme pallon nyt kuitenkin takaisin poliisiasemalle turvaan.

Ready käy juttelemassa Hernandezin kanssa. Kuula ei kuulu rituaaliesineistöön. Hernandez on huolestunut, hän epäilee, että kuolleet olivat shamaaneja. Readykään ei tiedä, mutta olettaa, mutta sanoo, ettei voi kertoa.

Shan menee osavaltion helikopterin kyytiin silmäilemään mesan ympäristöä.

Martha ajelee mesalle. Coloradosin virka-auto on siellä. Mesan päältä kuuluu ihmisten puhetta. Martha huhuilee ja Colorados tulee kurkkimaan alas.

Colorados ilmoittaa huonoista uutisista. Martha kiipeää viritettyjä köysitikkaita ylös. Ne ovat antamassa ensiapua jollekin Coloradosin miehelle, on kolkattu tajuttomaksi. On saatu nyt herätettyä. Hän ei tiedä mitä on tapahtunut. Hänen parinsa oli löytänyt hänet aamulla.

Martha tutkii aukon ympärystän. Siitä lienee joku laskeutunut sisään hiljattain.

Martha soittaa Shanille. No, Shan ei pysty vastaamaan, koska meteli, mutta saa yhteyden helikopterin radiolla. Shan ja helikopterin pilotti tulevat mesalle hakemaan loukkaantuneen sairaalaan.

20 vapaaehtoista tulee mesalle vahtimaan. Suuaukkoja on kolme: vesiaukko, kyljessä ja mesan päällä.

Readyltä tulee tekstiviesti. Hernandez ei tiedä mitään palloista.

Ready saapuu Phoenixiin. Hän hakee tietokoneeltaan ufo-hakemistonsa ja hakee, löytyisikö hänen omasta ufo-kirjastostaan tietoja jännäpalloista. Menee pitkään. Löytyy tietoja palloista, mutta ei juuri tällaisesta. Armeija ei liene kehitellyt tällaista, mutta ehkä sittenkin.

Helikopteri pysäköidään mesan päälle. Shan yöpyy siellä.

Sunnuntai 11.8.1996.

Huomasimme yöllä mesalla, että kojootit ulvoivat hirveästi.

Marthalle soitetaan. Colorados kertoo, että poliisiasemalle on hyökätty. Kaksi poliisia on kuollut. Hän haluaa kaikki pois mesalta haravoimaan San Carlosia.

Poliisiasemalla on ollut kaksi tyyppiä paikalla päivystämässä. Oven läpi on tultu brutaalisti. Ne on ammuttu ovelle konetuliaseella hyvin nopeasti ja tehokkaasti. Toinen niistä oli jopa Vietnamin veteraani ja hänkään ei ollut kerennyt tekemään mitään. Tapahtui varmaankin kolmelta aamuyöstä. Hirveä sotku, hirveää voimaa on käytetty, ja pallo on kateissa. Myös aseet on viety. Muita kamoja ei.

Martha katsoo, että ovi on väännetty rikki voimalla sorkkaraudalla.

Porukkaa poliisiaseman vieressä heräsi yöllä laukauksiin. Joku mies juoksi kaakkoon. Miehellä oli reppu ja luultavasti ase. San Carlosin asemalle on soitettu, siellä ei tietenkään vastattu. Muille laitoksille tulleet soitot on tehty noin kello 3:25.

Ready soittaa Johnnylle, joka on kunnossa ja auttaa vapaaehtoisena tarkistamaan kaupunkia. Hän kertoo, että kojootit olivat huutaneet yöllä hirveästi.

San Carlosissa on enää kolme poliisia. Colorados haluaa käydä kaupungin läpi tiheällä kammalla ja tarkistaa, että kaikki ovat kunnossa ja Santana ei piileskele missään. Martha epäilee vähän, että joku saattaisi vetää herneen nenään siitä, että konkreettisia asioita tapahtuu vasta sitten, kun poliiseja kuolee…

Ready käy viereisissä rakennuksissa etsimässä valvontakameranauhoja. Kolmannessa on joku paikalla ja sieltä nähdään, että joku juoksi tuohon suuntaan.

Shan menee toisen helikopteripilotin kanssa lentokentälle. Musta helikopteri on edelleen siellä. He lentävät kaupungin yllä tarkkailemassa mahdollista epäilyttävää toimintaa tai avuntarvitsijoita.

Marthalle soitetaan. Sormenjälkitutkimuksia on joudutettu ja on vahvistettu, että ne kuuluvat Emmanuel Santanalle. Martha soittaa Coloradosille ja kertoo sen. Puhelimesta kuuluu kolme pistettä. Hän haluaa Marthan ja tiimin poliisiasemalle heti pian.

Koska Santana on nyt selvä epäilty ja hän on sotilaskarkuri ja kansallinen turvallisuus jne. niin tutkinta siirtyy FBI:lle.

Colorados jatkaa San Carlosin turvaamista. Garretin porukkaa ja vainukoira on tulossa.

Martha soittaa FBI:lle. Pomot eivät ole paikalla, mutta niihin otetaan yhteyttä, koska hätätilanne. Sieltä saisi 10 FBI-agenttia. US Marshall servicestä saadaan erityisesti 20 karkurien etsintään erikoistunutta. Garrettilta saa 40 state trooperia. Apassivapaaehtoisia on 180.

Osavaltion poliisi saa hoidettua poliisiaseman teknisen tutkinnan nopeiten, koska ovat jo tulossa paikalle.

Santanan mökiltä mennään hakemaan haju.

Koira saa hajujäljen ja seuraa sitä enemmän Peridot’n suuntaan kuin mesan. Jälki katoaa jossain tien paikkeilla. Onko täällä ollut pakoauto? Tarkistetaan tievalvontakamerat. Tiesuluilla ei ole tullut Santanan näköistä tyyppiä vastaan.

Meillä on koiria, 250 henkilöä, 3 helikopteria.

Sormenjälkien mukaan poliisiasemalle murtautunut henkilö oli tosiaan Santana.

Rupeamme varustelemaan joukkoja. Lämpökameroita, luotiliivejä, satelliittipuhelimia, verkkoaseita, hätäraketteja.

Shan menee taas lentämään helikopterilla. Musta helikopteri on häipynyt. Kaksi tuntia sitten, itään.

Koirat lähtevät viuhkana etsimään lisäjälkiä. Jälki löytyy joen eteläpuolelta, San Carlosin ja Peridot’n välisestä tiestä pikkuisen itään. Lähetetään uusi viuhka siitä.

Ready soittaa Hernandezille. Hernandez on sitä mieltä, että nyt Kojootti on sekaantunut. San Carlosissa on kuultu kauheaa kojoottien ulvontaa yöllä. Hänen mielestään rituaali olisi paras tapa saada yhteys. Readyä epäilyttää tehdä sitä uudestaan, kun hän on muutenkin jo vähän huonossa kunnossa.

Ready soittaa Onawalle ja pyytää häntä soittamaan ympäri reservaattia ja kysymään missä ja milloin kojootit ovat ulvoneet. Santanan mökiltä Mt. Grahamille asti.

Koirien kanssa mennään eteenpäin. Reitti menee Peridot’n ohi ja jatkaa suunnilleen tien 70 pohjoispuolella kaakkoa kohti.

Onawa soittaa Readylle. Peridot’ssa on aamuyöllä ulvottu. Geronimossa paljon myöhemmin. Mt. Grahamilla aamupäivällä.

Ready soittaa Marthalle ja kertoo, missä kojoottien ulvontaa on kuultu. Mt. Graham on epäilyksen alla. Marthan mielestä pienempi ryhmä voisi jatkaa metsässä koirien kanssa. Joku ryhmä voisi ajaa suoraan Mt. Grahamille.

Martha soittaa observatoriolle ja varoittaa porukkaa.

Ready soittaa paikkoihin, jotka ovat Mt. Grahamista kaakkoon. Lähimpänä on Fort Grant. Siellä ei ole kuultu.

Observatoriosta soittaa Marthalle FBI-agentti, joka on päässyt sinne varmistamaan tilanteen. Mitään ei ole sattunut.

Koirapartiot etenevät. He tulevat luolaisalle ja kanjoniselle alueelle. He tulevat rinteelle, ilmeisesti Santana on kiivennyt ylös.

Porukka on väsynyttä. Virkein koira viedään observatorion ympärille. Siellä ei ole hajujälkiä. Observatorion henkilökunta lähetään kotiin, turvallisuusporukka jää. Helikopterit tiirilevat lämpökameralla, mutta nyt ei ole vielä tarpeeksi kylmää.

Ready kysyy Hernandeziltapyhästä Mt. Grahamin luolasta. Hän soittaa Marthalle ja kertoo siitä. On aika mahdollista, että Santana olisi voinut mennä sinne. Ready päättää tulla myös paikalle. Hän lopettaa paikkoihin soittelun ja kojoottien huutelun tutkimisen. Hän hakee Hernandezin.

Ready ja Hernandez saapuvat observatoriolle noin yhdeksältä.

Suunnittelemme taktisen iskun pyhään luolaan. Kaksi sivuaukkoa, yksi pääaukko. Sivukäytäville lähetetään kummallekin 8 tyyppiä, 10 menee pääkäytävästä ja 14 jää jälkijoukkoon. Koira vaikuttaa selvästi siltä, että luolassa on haettua hajua.

Shan pörrää luolan yläpuolella lämpökameran kanssa.

Ready ja Hernandez menevät Readyn autoon. Ready yrittää jotenkin rukoilla kojoottia, mutta ilman rituaalia. Hernandezin mielestä peyotea kyllä tarvittaisiin. Readylle tulee epävarma olo.

SWAT-ryhmä lähtee etenemään. He saavuttavat kammion. Siellä ei ole ketään, mutta siellä on paljon kulkemisen merkkejä. Siellä on ruumis, josta puuttuu paloja. Päätetään kaasuttaa sivukäytävät, joihin ei pääse varusteiden kanssa.

Martha menee tutkimaan ruumista. Nuori mies, jota ei ole revitty niin pahasti kuin haudattuja. Hyvin tuore, mutta kuiviin imetty. Kammiossa on hieman veriroiskeita.

Marthalle soitetaan radiopuhelimesta, että kojootit ulvovat. Samoihin aikoihin Shan huomaa, että kauempana joku hahmo on pakenemassa paikalta.

Shan ja helikopteripilotti lähtevät seuraamaan hahmoa. He menevät hahmon perään ja varmistavat, että kyllä se on ihminen. Se ampuu päin! Helikopteri jättäytyy kauemmas.

Muut ahtautuvat autoihin ja lähtevät luolalta. Yritämme katsoa kartoista, että missä kohtaa olisi kätevintä jättää auto taakse ja jatkaa jalan.

Ready soittaa Tennesseen poliisilaitokselle ja kysyy isä Franklinin tavaroista. Yöpäivystäjä ei tiedä mitään eikä pääse käsiksi mihinkään. Ready soittaa yömajan ja kysyy, oliko Franklinilla palloa. Oli. Ready soittaa Marthalle ja sanoo, että pallo oli ollut isä Franklinillakin. Sitä ei saa rikkoa.

Jätämme kaksi autoa tielle varalle, jos Santana meneekin lähemmäs jotain muuta tietä. Muut lähtevät metsäpaloalueelle.

Martha on niin hyvä kuski, että he saavuttavat Santanaa nopeasti. Muut autot jäävät pikkuisen jälkeen.

Kuuluu kova laukausääni. Martha huomaa suuliekin. Hän pysäyttää auton ja käskee porukan ulos.

Kuuluu toinen laukaus. Marthan vieressä olevaan trooperiin osuu. Liiveihin, on ok. Rupeaa nousemaan pystyyn.

Shan ja pilotti keskustelevat hetken, että kumpi on parempi ampuja. No kumpikaan ei ole kovin hyvä. Pilotti ottaa lämpötähtäimellä varustetun kiväärin ja rupeaa ammuskelemaan. Ei osu, mutta ainakin sen olettaisi häiritsevän.

Santana ampuu taas. Jotakuta osuu jalkaan. Hän ei pysty jatkamaan. Marthan autossa ollut tarkka-ampuja on löytänyt hyvän kiven ja ampuu sen tuesta. Ei osu.

Kolmen muun auton väki pääsee liikkeelle. He tulevat Marthan ryhmän takana.

Santana ei vaikuta tekevän mitään hetkeen. Joukkomme etenevät. Shanin mukaan Santana on paikallaan.

Santana ampuu, mutta mitään ei tapahdu. Yksi tarkka-ampujista osuu Santanaan. Sitten Santana osuu kaikkein taaimmaiseen tarkka-ampujaan. Hän on ok, vaihtaa paikkaa. Tarkka-ampujat ampuvat, kaksi osuu aika hyvin. Etäisyys on edelleen suuri, joten päätämme, että kaikki juoksevat eteenpäin.

Santana osuu Marthan vasempaan jalkaan. Yksi tarkka-ampuja ampuu, mutta ei osu.

Martha ei pysty tekemään mitään. Ryhmän komentaja käskee Shania suuntaamaan valonheittimet Santanaan. Shan ohjaa kopteria ja pilotti suuntaa valot. Santana ampuu helikopteria, mutta ei osu.

Santana ampuu sitten taas troopereita. Osuu, mutta ei hyvin.

Santana ampuu kiven takana tarkka-ampujaa kypärään. On ok. Myös yhteen tavalliseen trooperiin osuu liiveihin. Sitten toistakin tarkka-ampujaa osuu, pystyy jatkamaan.

Lopulta pääsemme haulikoiden kantamalle. Marthan autosta kaksi haulikkoa ja tarkka-ampuja ampuu. Seuraavasta autosta yksi haulikko osuu. Toisesta kaksi haulikkoa ja tarkka-ampuja osuu. Kolmannesta kukaan ei osu.

7+2 juoksee lähemmäs, muut ampuvat. Yksi haulikko ja tarkka-ase jumittuvat.

2 vaihtaa verkkoaseeseen, 2 ei vielä. Lähelle päässeet huomaavat, että Santana on ihan riekaleina. Ei ole mitenkään mahdollista, että sellaisessa kunnossa voisi vielä jatkaa.

Muutaman ampumisen jälkeen Santanaa osuu suoraan naamaan ja hän kaatuu ja on liikkumatta.

Verkkoaseen omistaja ampuu verkon Santanan päälle. Santana kierähtää pois alta täysin tuhoutuneine naamoineen. Verkkoaseen omistaja kirkuu ja juoksee pakoon.

Toinen verkkoase valmistautuu ampumaan, jos/kun Santana nousee ylös. Muut ampuvat Santanaa, kolme feilaa kriittisesti. Yksi juoksee pakoon. Tarkka-ampujat ampuvat raajoihin. Santana jotenkin korisee ja huutaa. Joukot ovat järkyttyneitä eivätkä toimi kovin hyvin enää.

Santana nousee ylös. Verkkoaseen omistaja ampuu ja verkko lentää Santanan päälle, se kietoutuu. Santana tipahtaa ja vierii hieman alaspäin. Hän on jättänyt repun ja pallon vähän kauemmas. Shan ksäkee joukkoja pysäyttämään Santanan.

Paikalle tulee musta helikopteri, joka tuuttaa megafoniin, että älkää ampuko, olemme ystäviä. Shan käy radiokanavat läpi ja saa yhteyden.

Santana on saatu pysäytettyä. Pysäyttäneet tyypit ovat niin järkyttyneitä, että eivät pysty tekemään mitään. USeimmat pysyttelevät kaukana eivätkä halua katsoa sinne päinkään. Santana sätkii edelleen. Yksi trooper kaatuu Santanan päälle. Shan käskee joukkojen vetää tyypin pois. Tottelevat hitaasti, tekevät kuitenkin.

Marthalle soittaa nainen, joka sanoo lähettäneensä artikkelit. Sanoo, että tyypit eivät ole ystäviä. Heille voi antaa pallon, mutta ei sitä mikä tuli sen sisällä. Ei kerro kuka on, ei sano muuta.

Musta helikopteri laskeutuu hyvään paikkaan.

Shan miettii, saisiko laskeuduttua helikopterilla Santanan päälle niin, että toinen jalaksista painaisi tämän kiinni maahan. Liian riskialtista.

Marthan luo tulee 4 tyyppiä, Olivia, Emmett, nuori nainen (Rosa Ferreira NSA:sta), vanha mies (Harvey Salas). He ovat olleet jutun perässä. Vakoilusatelliitista pudonnut osa on ollut sotilaskarkurin hallinnassa. He haluavat sen. Siihen liitty biologisia uhkia.

Martha käskee kuvailemaan satelliitin osaa. No, se on saattanut palaa ilmakehässä muodottomaksi. Harvey sanoo, että sen pitäisi olla pyöreä ja pallomainen, jossa on harmaa, lasimainen pinta.

He menevät autolla reppua päin. Sieltä löytyy pallo. Martha toteaa, että se on rikostutkintatodiste ja Martha haluaa siitä kuittauksen. Hän täyttää lomakkeen ja pyytää kirjoittamaan kuittauksen. Emmett hoitaa sen. Martha tajuaa, että Emmett ei ehkä ole kirjoittanut nimeään montaa kertaa. Emmett ottaa pallon ja vie sen helikopterille.

He haluavat ruumiinkin, se on biologinen vaara.. No, Martha pyytää siitäkin kuittauksen. Olivia kirjoittaa.

Olivia menee ruumiin lähelle. Shan laskeutuu lähelle ja tulee pois helikopterista.

Olivia kaatuu sitten maahan. Shan juoksee Olivian luo. Olivia on pistänyt itseensä jotain. Vastamyrkkyä? Joo. Shan pysyy vähän kauempana.

Shan kysyy aiemmin Santanan päälle kaatututta tyyppiä vahtivalta tyypiltä radiopuhelimella, että hengittääkö kaatunut vielä. Ei. Olivia sanoo, että vastamyrkkyä voi kokeilla, mutta on varmaan liian myöhäistä. Shan kokeilee, ei tunnu tehoavan.

Shanillekin soittaa nainen, joka lähetti artikkelit. Hän käskee edelleen olemaan antamatta tyypeille sitä, mikä tuli pallon sisällä. Shan yrittää kysyä, kuka soittaja on. Ei vastaa. Puhuu jotain siitä, että toivottavasti tiedätte, mitä teette. Shan miettii, että varmasti tietäisimme, jos meille kerrottaisiin juttuja vähän enemmän.

Emmett tulee ja heittää Santanan päälle jonkun pressun ja rullaa sen sitten niin, että Santana jää sen sisään. Hän ja Harvey kantavat Santanan helikopteriin.

Shan yrittää kysyä, että jos tällaisia jotenkin ihmeen kaupalla sattuu vielä, niin mitä ihmettä tällaisessa tilanteessa pitäisi tehdä. Olivia on liian. Ei pysty puhumaan hyvin. Hän sanoo, että ottavat yhteyttä.

Juttu on melkein ohi.

Vielä pitäisi siivota. Karkuun juosseet tyypit pitää etsiä, ruumis pitää panna pussiin. Haavoittuneet pitää kerätä. Ainakin osan porukasta pitää mennä sairaalaan tartuntatautitutkimuksiin.

Mennään herättämään Ready ja Hernandez.

Nuori mies on matkan varrelta poimittu josatin talosta, läheltä observatorita. Tunnistetaan.

Gutierrez tulee tutkimaan trooperin ruumiin, onhan se täysin tuore eikä siin ole mitään muuta kuin myrkkyä, joka olisi voinut aiheuttaa kuoleman. Hän on myös tutkinut muistiinpanojaan ja todennut, että on mahdollista, että joissain tapauksissa jotain on tullut sisältä ulos.

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped