Pelipäivä: 2019-08-06

Työtarjous (OLYMPIA: DEVIL'S HIGHWAY, jakso 8)

Martha menee sairaalaan, Shan vain koukkaa sen kautta ja menee sitten Baughmaneille. Baughman kutsuu Shanin olohuoneeseen. Hän kertoo, että joku ylempi taho oli käskenyt, että majoitus on täällä. Hän vain välittää tietoa: ylempi taho tietää Shanin aiemmista kokemuksista yliluonnollisen kanssa ja voisi tarjota työpaikkaa uudessa organisaatiossa. Virallisessa. Shan on varovaisen kiinnostunut.

Baughman antaa käyntikortin, taustalla herttakuningatar, lukee yksi sana: OLYMPIA. Se pitää näyttää, kun kysytään, ”Voisitteko näyttää korttinne ja niin edelleen.” Tapaaminen museossa Phoenixissa ensi viikon lopulla.

Maanantai 12.8.1996

Aamulla Clyde Baughman tulee Readyn kotiin. Hän tietää myös Readyn kiinnostuksesta ufojuttuihin ja tarjoaa samaa kun Shanille. Totta kai. Baughman antaa kortin.

Clarence (lääkäri) kertoo Marthalle, että Baughman on tullut sairaalaan. Martha puhuu hänelle, ja Baughman antaa hänellekin tarjouksen. (Martha on hyvin järkyttynyt, koska hän on kertonut yliluonnollisesta kokemuksestaan vain pastorilleen.) Hän haluaa kuitenkin kuulla lisää ja saa kortin.

Ready pyytää äitiään lähettämään 100 valmisruoka-annosta yömajaan, jonka huoltaja joutui aina vastaamaan yöllä hänen soitteluihinsa.

Max kertoo, että Martha saa kolmisen viikkoa sairaslomaa. Myös Shan saa viikon sairaslomaa, mikä on ihan tyypillistä ainakin tällaisten rankkojen kokemuksien jälkeen. Patrick on myös sairaslomalla. Ready sen sijaan ei pidä mitään lomia vaan kirjoittaa lupaamiaan artikkeleita.

Shan kuulee, että Wyomingissä on helikopteri tippunut alas. Shan lentää kotiin ja kertoo vanhemmilleen jännästä keikasta, mutta ei yksityiskohtia. Sen sijaan meteorologi Lillian Racketille hän kertoo aivan kaiken työtarjousta myöten. Lillian on erittäin kiinnostunut ja haluaa itsekin moisen tilaisuuden.

Perjantaina museossa olemme taas koolla. Ready on normaalissa vaatteissaan, Martha kasuaalina ja Shan mustissa heavy metal -tamineissa (bändipaita, käsittämätöntä tekstiä ja jos saisikin selvää, se olisi joku tuntematon montanalainen bändi).

Vahtimestari pyytää näyttämään kortit. Hän ohjaa meidät suljetulle osastolle. Siellä on tummaihoinen nainen, kuin muotilehdestä.

Martha tunnistaa, että tyypin ääni on aika tuttu, hänhän soitti Marthalle. Shan ei ole aivan varma.

Hän on kansallisesta organisaatiosta, joka käsittelee epätavallisia uhkia Yhdysvalloille. Epätavallinen rekrytointiprosessi. He tarkkailivat, kun suoritimme tehtävää. Ja koska suoritimme sen niin hyvin, he kiinnostuivat ja ovat nyt valmiita tarjoamaan meille töitä. Pitäisimme päivätyömme, mutta meidät kutsuttaisiin ajoittain tekemään erikoishommia, ja he varmistaisivat, että niistä ei ole harmia muille töillemme.

Ne neljä henkilöä (Olivia + kaverit) olivat töissä hallitukselle, suurin osa heidän sanomastaan piti paikkansa. Eivät olleet samasta organisaatiosta kuin hän. Kaksi heistä kuoli helikopterionnettomuudessa Wyomingissa. Ilmeisesti pallo räjähti, toivottavasti Santanan ruumis tuhoutui. Maastoetsintöjä tehdään.

Heidän organisaationsa haluaa enemmänkin estää kuin tutkia näitä uhkia.

Hän käy läpi meidän kaikkien panoksen ja vahvuudet tehtävässä ja paljastaa kaikkien kokemukset yliluonnollisen kanssa, ei erityisen yksityiskohtaisesti kuitenkaan. Mainitsee Marthan kotikaupungissa olevan kirotun talon, jossa kuulemma oikeasti tapahtuu jotain pahaa. Shanin kokema olentojen läsnäolo ja mystinen parantuminen on hyvin yleistä ja niistä löytyy tietoja, mutta heillä ei ole tietoja juuri siitä kyseisestä jutusta. Readyn sedän kokemat ufojutut ovat niinikään suht tyypillistä tavaraa.

Museo on valittu temaattisesti. He tekevät työtä, jonka tarkoitus on estää ”paloja”, sammuttaa ne ennen kuin edes näkyy savua.

Martha kyseenalaistaa uhkien tuhoamisen. No joo, siitä pitää tietää niin paljon, että se voidaan torjua. Epäterve kiinnostus tarkoittaa, että niitä uhkia halutaan hyödyntää tai jopa kaupallistaa.

Palloa kutsuttiin EBE2:ksi (extraterrestrial biological entity).

Hän antaa meille numeron, johon voimme soittaa; yhdistyy vaihteiden kautta hänelle. Lisäksi sähköpostiosoite ja PGP-avain salausta varten.

Hänen koodinimensä on OLYMPIA. Meidän yksikkömme koodinimi on V-solu (tai VEGA). Kaikkien nimien pitää siis alkaa V:llä. Hän antaa meille kolme nimeä.

Ready on VAUGHN. Shan on VIN.

Hän sanoo, että Gutierrez vaikutti pätevältä, mutta häntä ei voi värvätä siviiliammattinsa ja yhteyksiensä vuoksi. Mutta hänen apuaan voisi joskus pyytää.

Se oli siinä.

Seuraavaksi n. 3 kuukauden kotivaihe.

Ready oli aiemmin sitä mieltä, että ei rupea mitään rituaaleja suorittelemaan, mutta jos nyt kuitenkin. Hän rupeaa kokoamaan tietokantaansa. OLYMPIA antaa yhteystiedon ANDREAan, joka on joku tietokanta-asiantuntija. ANDREA on käytännöllinen ja tylppä, mutta neuvoo Readya.

Ready opiskelee rituaalia ja menettää 6 sanitya. Breaking point rikkoutuu! Työnarkomania nostaa selvästi päätään.

Shan palaa Montanaan perus-FBI-hommiin. Hän ei kerro meteorologi Lillian Racketille, että on nyt töissä jännäorganisaatiossa. Hän kyllä miettii kovasti, miten saisi rekryttyä Lillianinkin. Hän tutkii vähän Wyomingin onnettomuutta, mutta se on ihan julkisesti salainen.

Koska Shan viettää tervettä elämää, hän saa 2 sanitya. Lisäksi hän pyytää isäänsä ja jotain tämän tuttua opettamaan hänelle vähän luolailua, koska se selvästi on joskus tarpeellista ja hyödyllistä. No sitähän hänen isänsä on koittanut 30 vuotta jankuttaa…

Martha kokee, että hänet on nyt kutsuttu pyhään taisteluun pahaa vastaan. Hän kamppailee itsensä kanssa, koska hän haluaa jotenkin selvittää kotipaikkansa outoja juttuja. Lopulta hän tutkii New Jerseyssä kirjastossa jotain aiheeseen liittyviä lehtileikkeitä. Suunnilleen muutaman vuoden välein siinä kirotussa talossa tapahtuu kauheita. Se kuitenkin tekee aina kauppansa.

Martha soittaa kotikotiinsa. Äiti vastaa. Martha ei sano mitään, vaan sulkee puhelimen.

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped