Uusi ja vanha huume (OSWALD: ?, jakso 1)

Maanantai, 2.5.2016.

Hahmot tuntevat toisiaan jonkin verran.

 • Hart tuntee Thanin vietnamilaispiireistä. He ovat jutelleen okkultismista ja Hart on vähän kysellyt alkuperästään (kertonut isovanhempiensa nimet).
 • Hart on lukenut Ulysseksen julkaisuja.
 • Vic on tehnyt pari hommaa Chicagon poliisin kanssa ja on tavannut Joanin.

Tapaaminen Chicagon pääpostissa klo 8, siellä meidän pitäisi tavata Tranquility. Olemme kaikki kuusi siellä. Projektille on annettu koodinimi NOSTALGIA.

Kokoushuoneessa on kivat tuolit, syötävää, juotavaa, ei pelkkiä donitseja!

Thanilla ei ole tänään migreeniä (mahku 1d10). Joan toi makaronileivoksia, tervehtii iloisesti kaikkia.

Joan on normaalipituinen, ylipainoinen, asiallisissa siviilivaatteissa, valkoihoinen, harmaantuvahko lyhyt tukka.

Thanilla on perusvaatteet, fyysisesti heikohko, tervehtii iloisesti myös.

Vic on pitkä, pitkässä takissa ja tukevissa saappaissa, päässä sotilastyyliä jäljittelevä hattu ja selässä iso reppu. Tervehtii muita asiallisesti mutta ihan ystävälliseen sävyyn. Hän syö yhden hedelmäpalan ja leivoksen.

Ulysses katsoo Viciä pitempään kuin muita. On poissaoleva. Selaa kännykkäänsä. Pitkä ja laiha kukkakeppi, harmaanruskea huonosti istuva puku, ehkä likainenkin. Hirmuinen kuminaama, ilmehtii lukiessaan.

Brandon on vartaloltaan keskiarvoinen. Lääkärin oloinen, irlantilaisverta, punertava tukka, siisti punertava parta. Hermostunut, koska yleensä viranomaissuhteet hoidetaan piilossa. Miettii, että ”Toivottavasti kukaan ei nähnyt, kun tulin tänne…” Selailee puhelintaan hieman hermostuneesti.

Hart tervehtii Thania ensin. Hän tervehtii muita vähän mitäänsanomattomasti. Pukeutunut tuulipukuun, mukana käsilaukku. Napostelee sitten tarjolla olevia ruokia ja seuraa mielenkiinnolla Ulyn ilmeitä.

Anastasia tulee paikalle muutaman minuutin myöhässä. Hän on noin 50-vuotias valkoinen nainen. Edustaa SSG:tä täällä. Hän kertoo meille tehtävästä.

Chicagossa on alkanut joku jännä uusi aine ”reverb” levitä. Aine on kuulemma hallusinogeeni, erittäin harvinainen, mutta tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun aineeseen on törmätty. Siitä ei ole lainsäädäntöa, eli sitä ei ole kiellettyä käyttää tai myydä. Chicagoon on levinnyt sitä yllättävän paljon, ottaen huomioon miten harvinainen se on. Levisi useiden eri viiteryhmien kautta, eri jengit sopassa, jengeillä ei tekemistä toisentsa kanssa. Jakeluverkosto on monimutkainen, joten DEA alkoi tutkimaan sitä. Sitten asia siirtyi Oikeusministeriöön (DoJ).

DEA on onnistunut takavarikoimaan tilikirjoja. (Bradon on tehnyt haastatteluja ja vahvistanut asioita. Brandon on havainnut vaikutuksissa sekavuutta. Joku potilas on sanonut käyttäneensä jotain ihmeainetta, koki deja vuta yms. Ei yliannostuksia.)

DOJ vahvisti alustavan havainnon, että verkostoa ei voi jäljittää, alkuperää ei voi selvittää. Ja koska aine on toistaiseksi laillinen, ei voi tehdä pidätyksiä sen perusteella.

Kun he tutkivat verkostoa ja jengien rakennetta yms., kävi ilmi poliisitutkinta-asioita kuitenkin. Verkostoista oli hävinnyt väliportaan työntekijöitä, diilereitä. Yksi on täysin kateissa. Kaikki muut ovat kadonneet hyvin merkillisesti ja savuna ilmaan. Heidän olinpaikoissaan on tapahtunut hyvin väkivaltaista toimintaa. Vaikuttaa kuin lekalla olisi pantu kaikki murskaksi. Huonekalut, seinät, lattiat. Paikoissa ei ole mitään verta. Eräs arjalainen oli sellissä, joka on nyt remonttikunnossa. Vartijat raportoivat metelistä.

Ja SSG on toiminnassa mukana nyt. Tämä ei tosiaan ole ensimmäinen kerta, kun huume on esiintynyt. 90-luvulla oli luultavasti sama aine, mutta DEA:n tutkimukset ovat kadonneet. DEA haluaa aloittaa uuden analyysin, mutta heillä ei ole näytettä. DOJ:n eläkkeellä oleva asiantuntija tutki tapausta silloin. Hän on tulossa paikalle. Ihan näillä hetkillä… Anastasia hermostuu pikkuisen, kun asiantuntija on myöhässä.

Brandon kysyy, minkä takia ainetta ei kriminalisoitu. Haluttiin kyllä, mutta aine katosi ja ilmeisesti sitten siitä ei enää välitetty tarpeeksi. Joan muistaa, kun oli uusi poliisi ja ainetta ja koko juttua ihmeteltiin.

Anastasia listaa epäiltyjä verkostoja.

 • Aryan Brotherhood (vankiloissa, erikoisuus, ei mitään yhteyksiä muihin)
 • Black P. Stones (afroamerikkalainen järjestö, kuuluu laajemaan jengiyhteisöön People Nation)
 • Gangster Disciples (vähän juutalaista, kattojärjestö Folk Nation)
 • Latin Kings (People Nation, yhteyksiä meksikolaiseen huumepoppooseen)
 • Manic Latin Disciples (Folk Nation)
 • Spanis Cobras (FN)
 • Vice Lords (PN)

Kaikilla jengeillä on historiaa, toimivat jo 90-luvulla tai aiemmin. KAikkien toiminta suppeni paljon 90-luvulla, kun jengi- ja huumeongelmia ratkottiin.

Kaakkoisaasialaista rikosjärjestöä ei ole taustalla. On silti epäilyjä, että huume olisi tuontitavaraa kaakkoisaasiasta.

Uly toteaa, että jengien nimet ovat ihan pöljiä. Anastasia vastaa, että näkisitpä jengiläisten nimet.

Tämä on TOP SECRET. Teemme yhteistyötä DEA:n ja Chicago PD:n kanssa. Kunhan puhumme tarpeeksi korkeassa asemassa olevalle, meille annetaan toimintaoikeudet.

Lopulta ovelle tulee vanha 70-v mies, hieman hutera mutta liikkuu ihan hyvin. Anastasia tervehtii häntä ja hän istuu Joanin viereen. Anastasia kertoo, että asiantuntija on OSWALD, veteraani. Häneltä on tullut tieto 90-luvun reverb-jutuista.

Oswald kertoo, että reverb oli pieni ilmiö silloin. On puhuttu, että se olisi synteettinen, mutta hänestä se on luontoperäinen, kasvista tai sienestä. Mutta kun ne alkuperäiset analyysit ovat kadonneet. Joten aineesta olisi todella hyvä saada näyte. Hallusinogeeni, mutta psykedeelinen osa, jossa käyttäjä looppaa jotain tilannetta, vahva deja vu. Hänen mielestään oli maahantuontitavaraa, kaakkois-Aasiasta. Tarkka maa ei tiedossa, mutta ehkä eteläosasta. Silloin oli aasialainen verkosto, kiinalaisia, vietnamilaisia. Chauchua-vähemmistö, jota syrjitään aasialaisten sisälläkin. Niillä on oma järjestö USAssa, CAAA, ja oma piirinsä Little Vietnamissakin (Than asuu siellä).

Uly tutkii chauchuaa kännykällä. Hän löytää kannibaalijuttuja ja muita skandaalitavaraa. Lisäksi Vietnamin sotaan liittyviä juttuja.

Oswald jatkaa: SSG:hän liittyy erikoisempiin uhkiin, ja nyt on huoli, että tämä uusi aine altistaa käyttäjän yliluonnolliselle uhalle. Yliluonnollinen väkivalta ja katoaminen vastaa sitä mitä 90-luvulla tapahtui.

Joan kysyy kadonneista. 5 kpl, eri jengeistä. Jengien suhtautumista katoamisiin ei ole tutkittu. Varmaan spekulointia maallisista syistä yliluonnolliseen. Ovat kadonneet ympäri kaupunkia. Suhtautumista olisi hyvä tutkia.

Vic kysyy, onko voimankäytöstä jäänyt mitään jäämiä, esim. lekalla lyömisestä jäisi lekan hiukkasia moukaroituun kohteeseen. Anastasia sanoo, että ei. Jokin tuntematon voima asialla. Hart kysyy paineaallosta, voisiko se olla ilmaa? Ei vaikuta siltäkään. Hart vitsailee, että on selvästi käytetty Voimaa. Ulysses naurahtaa. Anastasia huokaa.

Cunninghamille ei saa kertoa mitään yliluonnollisista jutuista, mutta hänelle pitää kertoa sen verran, että tutkimus etenee. Hän on FBI:stä, joten häntä voi käyttää hankimmaan resursseja FBI:ltä.

Vic kysyy tietoturvasta. Kaikille omat suojatut kännykät, joissa on turvalliset sovellukset tiedonjakamista varten. Asia hoidetaan. Ja nyt kaikilta GPS pois päältä.

Brandon kysyy aineen oireista. Se oli kuulemma aiemmin maltillisesti euforisoiva, nykyään vaikuttaa olevan hyvin euforisoiva. Meidän pitäisi saada ainetta itse, tutkia tai kokeilla itse. Uly kommentoi, että kunhan hankitaan niin minä kyllä kokeilen. Joo, niin…

Joan sanoo, että voisi kysellä poliisilaitoksella.

Than haluaisi artikkeleita ja muita juttuja kyseiseen huumeeseen liittyvistä jutuista, jotta voisi ottaa niitä esille ihmisten kanssa.

Vic miettii, että arjalaiset vankilassa tuskin puhuvat muille kuin valkoisille. Hän voisi periaatteessa teeskennellä olevansa jengin jäsen, mennä tapamaan jotain vankia ja pyytää tätä kertomaan tapauksesta sen mitä tietää. Jos ei muuta niin ainakin sen, millainen tunnelma jengillä ja vankilassa on nyt.

Anastasia kutsuu Hartin erikseen. Hän kertoo, että ryhmä on toiminut yhdessä aiemminkin, enemmän tai vähemmän. Hän kertoo koodinimistä. Hart ehdottaa heti Voldemortia. Jos ei vitsailla… Voldie? Ei. Virgil kelpaa.

Tänään on klo 15 tapaaminen Cunninghamin kanssa.

Uly lähtee samantien kotiin tutkimaan.

Brandon lähtee klinikalleen.

Hart, Than, Joan ja Vic menevät poliisilaitokselle. Kello on 11. Joan muistuttelee poliiseja lounaasta ja venyttelystä.

Menemme rikostutkija Daven huoneeseen. Hän etsiskelee reverbistä. 90-luvulta ja ihan viime aikoina. Hän tulostaa materiaalin, ei ole paljoa. Katoamiset 90-luvulta ja nyt. Kadonneet, jotka Joan tuntee (poliisilaitoksella käyneitä ongelmanuoria):

 • ”Creeper Mike” Black P. Stonesista, nuori, makuuhuone tuhottu.
 • ”Montana” Gangster Disciplesistä, vain kadonnut, tuhopaikka ei tiedossa.
 • ”Payaso” Manic Latin Disciplesistä, katosi parkkihallista.

Joan voivottelee, että lupasivat pysyä kaidalla tiellä, miten tässä näin kävi…

Muut tyypit ovat:

 • ”Baldy Owl”, vanha tyyppi Spanis Cobrasista, katosi jengitiloista, oli siellä yksin yöllä.
 • Arjalainen vankilasta.

Than pyytää asettamaan katoamiset kartalle.

Joan pyytää etsintäluvat jengitiloihin ja kotiin. Byrokratiassa kestää, huomenna ehkä saadaan luvat.

Vic kysyy arjalaisten hierarkiasta… Vankilasta varmaan saa paremmin tietoa.

 • ”Roofie” on pidätettynä. Mitä hän tietää?

Meillä on nyt tulostettuna rikostutkimukset katoamispaikoista ja kadonneista.

Uly etsii pääuutiset lehdistöstä, mitä reverbistä on mainittu ja tulostaa ne.

Brandon kaivelee muistiinpanoistaan ja miettii kontakteja. Joku nuori opiskelijanainen, Ella Smith (oikea nimi?), ohjattiin hänelle. Oli ollut jollain klubilla bilettämässä.

Menemme FBI:n tiloihin. Cunningham on marjaisen hajuinen ja androgyynin oloinen. Tyylikäs kuvioitu paita, kiiltävät housut ja vaatteet. Tunnettu keikarina, kolmekymppinen. Harvinaisuus FBI-agentiksi. Aikamoinen ego, mutta ystävällinen.

Hän kertoo meille huumeesta juttuja, jotka Anastasia jo kertoi.

Uly sanoo, että nurin menneistä autoista voisi hankkia vakuutustietoja.

Brandon mainitsee Ella Smithin. Cunningham voisi ottaa Ellan ja klubin etsinnän hoitaakseen. Brandon ei muista tarkalleen kuka toi Ellan. Todennäköisesti joku aiempi potilas.

Reggie hoitaa meille virka-auton.

Reggie etsii tietokannoista Ella Smithiä. Löytyy kuva! Pidätetty kauan sitten huumeiden hallussapidossa, ekstaasia. Löytyy tiedot. Reggie lupaa hoitaa homman hienovaraisesti. Ei saa missään nimessä mainita, että Reggie sai tietonsa Brandonilta, koska luottamuksellisuus.

Päätämme mennä parkkihalliin tutkimaan. Vic ajaa virka-autoa, jossa Uly istuu naama kiinni ruudussa. Hart ja Joan menevät omilla autoillaan. Than menee jonkun kyydillä.

Brandon tutkii jotain? Firma nimeltä Tong Shukoran.

Poliisin raporteissa on kuvia parkkihallista. Ostoskeskuksen parkkihalli. Vartijat ovat heti yhteistyöhaluisempia, kun Joan on mukana. Tuhopaikka on toisessa kerroksessa. Katosta on lähtenyt paloja irti, esineitä on siirtynyt, vaurioita pinnoille.

Uly kysyy jotain.

Uly ja Hart tutkivat tarkemmin. Itse keskipiste on parissa parkkiruudussa, sitten se on jatkunut eteenpäin ja ilmeisesti sitten oli tapahtunut ketjureaktio ja useampiakin voimajysäyksiä on tapahtunut.

Vartija kertoo, että alueella on ollut muitakin jengi-iskuja. Juuri tässä hallissa ei ole kyllä ollut. Tapauksesta on valvontavideokuvaa. Se on helpoimmin saatavilla poliisiasemalla.

Poliisiasemalla Joan pyytää Davea käymään läpi valvontavideon parkkihallista.

Videossa näkyy yksi mies, hyvin oletettavasti Payaso, kävelemässä autolle. Häviää kuvasta hetkeksi. Sitten auto luhistuu, vääntyy, halkeaa täysin odottamattomasti. Hyppää kattoon, jolloin katto menee osittain rikki. Auto kierii ympäri, toinen auto liittyy seuraan. Sitten on kuin hurrikaani. Homma kestää noin minuutin.

Hart miettii, mitkä kaikki vauriot ovat aiheutuneet itse voimasta ja mitkä muiden esineiden törmäyksistä. Näkisiköhän sen tutkintaraporteista?

Joan pyytää selvittämään Payason liikkeet.

Vic tajuaa, että videon ulkopuolella on myös tapahtunut jotain.

Poliisiraporteissa on lisää yksityiskohtia. Auton koriin on isketty kuin valtavalla machetella. Myös pienempiä viiltoja. Metallisuikaleita. Kolme autoa meni romutettavaksi, muihin autoihin tuli pienempiä vaurioita.

Täysin tuhoutuneen auton omistaja on Tran Liu. Joan tietää, että se on Payason oikea nimi. Vietnamilainen.

Uly ja Hart innostuvat tutkimaan vahinkojen jäliä enemmänkin. Uly haluaa tehdä laskelmia voimista, Hart haluaa verrata mikä vaurioista on muiden esineiden, autojen yms. aiheuttamaa ja mikä mystisen voiman.

Emme saa videomateriaalia suoraan käyttöömme. Uly yrittää kuvata sitä omalla kännykällään. Joan huomauttaa toimintatavoista ja Vic tietoturvasta. Uly huokailee. Joan laittaa byrokratian rattaat pyörimään, että saisimme videonkin.

Roofie tarvitsisi varmaan suojelua. Hän oli todella hädissään. Hän melkein myönsi jotain. Mainitsi paikan Studio ... Round, tyyppi Damien Lucas. Damien käyttää kaikkea ja luultavasti osti Roofielta. Roofie sanoi itsekin käyttäneensä. Poliisin mielestä Roofie on ihan varmasti syyllinen ekstaasikauppaan. Joan sanoo, että sosiaalityöntekijä olisi parempi jututtaja, toisessa ympäristössä. Mutta poliisi voisi tarjota sitä turvaa…

Vic sanoo, että hän voi kyllä piilottaa Roofien, jos tarvitsee.

Than menee juttelemaan tutuilleen. Sen jälkeen enonsa luo. Enolla on Asian Market -kauppa. Than rupattelee ja kysyy sitten Tong Shukoranista. Eno kertoo, että oli maahantuontifirma. Toivat kaakkois-Aasiasta. Chauchuaiden juttu. Joku tosi hyvä businessnainen, Chou, omisti firman. Firma toi ihan kaikkea, ei pelkästään ruokaa. Eno ei tiedä mitä sille tapahtui.

Than tietää, että chuachauilla on oma kieli, hyvin obskuuri mutta ihan opeteltavissa. Shukoran on joku jumala.

Hart menee illaksi kotiin lapsensa luo.

Uly menee labraan tutkimaan elämän pidentämistä. Hänen firmansa Benthic tukee tutkimusta. Jossain vaiheessa hän törmää karmeaan ongelmaan ja hakkaa päätään seinään sen kanssa. Hän menettää 6 willpoweria ja saa järkyttävän tatin otsaansa.

Than opiskelee chuachaun kieltä. Netistä löytyy vähän nihkeästi materiaalia, mutta CAAA-yhdistykseltä saisi. Chuachau-American Association jotain.

Tiistai, 3.5.2016.

Menemme aamulla postitoimistoon.

Anastasia kertoo prioriteetit:

 • Vahvistakaa reverbin vaikutukset. Onko jotain yliluonnollista?
 • Paikantakaa reverbin lähde ja leikatkaa se, jotta se ei leviä.

Sitten käymme läpi tutkimukset:

 • Parkkihallissa tuhoja. Paineilma saisi kyllä aikaan sellaista, mutta ei ilman isoja laitteita. Saimme tutkintaraportit, näimme videon.
 • Arjalaiseen yhteydenottamisesta keskusteltiin.
 • Brandon kertoo Ella Smithistä, Cunningham tutkii.
 • Than kertoo Tong Shukoranista. Anastasiaa kiinnostaa.
 • Payason liikkeitä selvitetään, oikea nimi Tran Liu.

Joan kertoo Roofiesta. Voisikohan hän kertoa lisää reverbistä, jos hänen mahdollista tulevaa tuomiotaan lievennetään yms. Tarvittaisiin lisää lakiteknisiä temppuja. Tai Than voisi vain sanoa auttavansa; persoonallaan pyytää ainetta. Joanin alullepanema lakijumma kestää kauan.

Than tunnistaa Tran Liun heti, kun on oikea nimi ja kuva. Hän aikoo käydä jututtamassa tämän tuttuja.

Anastasia aikoo kysyä Oswaldilta Tong Shukoranista.

Parkkihallin raporteista selviää, että autot olivat päätyneet paikkaan, jota valvontakamera ei ollut kuvannut. Hart huomaa, että tutkintaraporteista ei selviä, mikä vaurioista on esineiden ja mikä voiman tekemää.

Hart pyytää Ulya tulemaan taas parkkihalliin, niin he voivat tutkia lisää. No, niin kauan kuin itse ainetta ei ole saatavilla, Uly voi vain tutkia parkkihallia.

Joanista olisi parasta, jos Than jututtaisi Roofieta nyt.

Saamme uudet laitteet ja Vic pitää tunnin luennon tietoturvasta.

Joan ja Than menevät poliisiasemalle. Joan toteaa, että Than, sosiaalityöntekijä voisi nyt jutella Roofielle. Poliisit mielellään pitäisivät Roofieta vielä sen yhden päivän, hän on iso linkki ekstaasikauppaan. Heitä ei oikein kiinnosta huumekauppiaan kohtalo sinänsä. Joan perustelee asiansa ja suostuvat päästämään Roofien päivän etukäteen.

He menevät hakemaan Roofien. Hän kertoo yllättäen reverbistä. Ihmisiä, jotka ovat olleet reverbin kanssa tekemisissä, ovat kadonneet. Häntä ei kiinnosta Joanin ja Thanin juttelu elämän korjaamisesta. Hän sanoo olevansa täysin viaton ekstaasikauppaan.

Sitten Joan ja Than tarjoavat Vicin tarjoamaa suojelua. Roofie on heti kiinnostuneempi. He soittavat Vicille, joka on jossain metsässä treenaamassa. Vic voi hoitaa asian ja kysyy, haluaako Roofie turvalliseen hotelliin vai jonnekin kauemmas. Haluaa kuulemma maalle.

Than saa hyvän yhteyden Roofieen karismallaan sillä aikaa, kun he odottavat Viciä jossain paremmassa tilassa kuin kuulustelukopissa.

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped