Huumeen vaikutukset (OSWALD: NOSTALGIA, jakso 2)

Parkkihallin videon tapahtumat järkyttävät Ulya ja Hartia. Eihän noin voi tapahtua!

Vic pitää Roofielle pienen luennon tietoturvasta ja käskee laittamaan kännykän lentokonetilaan ja pois päältä. Hän ajaa porukan pienelle mökille jossain Chicagosta luoteeseen. Mökillä ei ole sähköjä tai vessaa. Aggregaatista saa tehoa telkkariin ja radioon. Kirjahyllyssä on kirjoja. Kaapeissa on purkkimuonaa.

Ja viimeinkin Roofie puhuu.

Ekstaasitapaukseen liittyy Slasher Donovan. Roofie saattoi keksiä sen juuri äsken.

Than utelee sitten reverbistä. Roofie on myynyt sitä Studio jossain. Siellä ihmisiä kiinnostaa kaikki uusi. Muutkin ovat myyneet sitä. Siitä ei ollut kuultu mitään. Roofie kokeili sitä kerran. Puolen tunnin jälkeen se alkaa vaikuttaa. Ensin hyvä olo, voimakas, iloinen. Sitten ihmiset muuttuvat mukavammaksi ja kaikkeen on kiva ottaa kontaktia. Kiva juju on se, että tulee tunne, että se jatkuu vain loputtomiin. Hän ei saanut mitään erityisiä vääriä muistoja, toisin kuin jotkut muut. Donovan tuli kertomaan, että diilereitä on kadonnut. Donovan sanoi, että aine on vaarallinen.

Roofie sanoo, että joku tyyppi kävi kysymässä, halutaanko sitä myyntiin. Musta atleettinen mies urheiluvaatteissa, ei jengimerkkejä, jotain tatuointeja kuitenkin. Spider J. Tapahtui Studio Overgroundissa. Vaikutti tuntevan Roofien. Tapahtui 2 kk sitten.

Roofie tietää, että Montana on kadonnut. Lähtenyt etelään, ei ole palannut.

Roofien mukaan reverb on möhmäistä tupakkaa. Se poltetaan piipussa.

Roofie haluaisi puhua lääkärille.

Antaa vielä yhden nimen: High Sally. Studio Overground.

Vic selittää vielä asioita selviytymisestä mökillä sähköttä yms. Hyllystä löytyy oppaita ja muuta sellaista.

Lopulta Roofie paljastaa, että on käyttänyt ainetta enemmänkin. Hänen näkökenttäänsä alkoi tulla säröjä ja halkeamia. Sitten hän lopetti käyttämisen ja säröt ovat nyt melkein hävinneet.

Hartilla ja Ulylla on nyt käytössä parkkihallin video.

Uly selvittää räjähdyksen keskipistettä. Siinä menee kamalasti aikaa, mutta hän ei millään löydä alkuperää. Autossakaan ei ollut.

Koko päivä menee. Lopulta tulemme siihen tulokseen, että video ei vastaa tapahtunutta. Siitä puuttuu pätkiä, jotain. Pitäisikö tässä nyt oikeasti 3D-mallintaa koko myrsky… Uly toteaa, että joko joku on peukaloinut sitä tai aika-avaruudessa on virhe.

Brandon ottaa yhteyttä Joel Mitchumiin (DEA-kontakti). Hän kysyy 90-luvun DEA-arkistojen katoamisesta. Brandon menee Joelin kotiin. Joel tietää, että reverbistä saatiin näyte, tehtiin analyysit ja sitten tulokset katosivat. Kukaan ei tiedä tarkalleen milloin jne. Voi yrittää selvittää.

Keskiviikko, 4.5.2016.

Cunningham soittaa Vicille ja kertoo, että hänellä on nyt tietoa Ella Smithistä.

Uly ja Hart kertovat parkkihallin analyysista. Vic katsoo Ulyn kaavakuvaa ja videota. Vaikuttaa siltä, että videota olisi manipuloitu. Hetkinen, mikä videon frame rate on?

Vic kertoo, että Roofie on nyt viety turvapaikkaan ja että hän haluaisin tavata lääkärin. Vic voi viedä Brandonin sinne.

Menemme Cunninghamin luo. Hän on käynyt Studio Overgroundilla. Ella Smith on ihan kunnossa. Smith kertoi olleensa innostunut uudesta aineesta. On saanut ostettua sitä sieltä. Kuulemma kuin esim. tanssiessa se kiva hetki kestää ikuisuuden. Opiskelee kirjanpitoa. Cunningham sai diilerin nimen, Montana. No, hän on kadonnut. High Sally mainittiin myös.

Than menee CAAA:han. Dr. Trang Duc Bian on johtaja. Than esittelee hieman kielitaitoaan ja pyytää CAAA:n avustajalta lisämateriaalia opiskeluun. Koko paketin saa parilla kympillä. Sitten Than pyytää perinteisempiä parannuskeinoja migreeniinsä. Avustaja sanoo, että kyllä hän on sellaisista kuullut, tohtori Bian voisi ehkä auttaa paremmin.

Tohtori on tavattavissa. Hän on iloinen n. 70-v mies. Than kertoo, kuinka länsimaalaiset lääkkeet kyllä auttavat mutta hyvin väliaikaisesti. Hän kertoo myös epilepsiaoireista. Alkoivat lapsena, kun hän oli sodassa pahassa paikassa ja aika sairas. Onko tässä jokin korkeampi voima pelissä. Than ei kuulemma varsinaisesti ole uskonnollinen, mutta kun nämä henkijutut ovat niin vahvasti kulttuurissa ja hankala niitä on poissulkeakaan…

Lääkäri selittää preta-hengistä. Niitä vastaan voi harjoittaa meditaatiota. Lisäksi ruokavalio voi auttaa. Bon dzow. Sitä saa ihan ravintoloista (Dragon of Black Pool Market).

Than sopii ensi maanantain iltapäivälle lääkärin kanssa tapaamisen.

Lääkäri on kotoisin Kambodzan alueelta. Than mainitsee Shukoranin. Se on joku chau-chuan jumala. Naamasta lähtee kärsä. Käsissä tummanpurppura lootuskukan näköinen.

Lääkärillä oli viilatut hampaat.

Vic ja Brandon käyvät Roofien luona mökillä. Mökillä on hävityksen kauhistus. Ei löydy mitään jälkiä muista tai siitä, että Roofie olisi lähtenyt jonnekin. Vic on sitä mieltä, että huume on tehnyt temppunsa ja saanut hänet katoamaan niin kuin muutkin. Brandon ei oikein sulata sitä ja haluaa vielä huhuilla ja jättää viestin.

Hart ja Uly yrittävät mallintaa parkkihallin tapahtumia. Hart ei tajua mistään mitään, mutta Uly saa neronleimauksen. Kun hän lisää yhtälöön viidennen ulottuvuuden, yhtäkkiä kaikki liikkeet saa menemään kivasti yhteen. Hart katselee Ulyn uskomatonta naamaa aikansa, mutta luovuttaa sitten ja menee etsimään jostain telekineetikkoa, joka pystyy tekemään jotain tuollaista.

Joan joutuu ylikomisario Laurel Berwickin puhutteluun, kun vapautti Roofien. Selittää vain.

Joan etsii tietoja Slasher Donavanista. Spider J:stä löytyy tuntomerkit, musta kolmekymppinen mies. Oikea nimi Jacob Silas Simmons, kuva. Vaarallinen, väkivaltainen. Ollut myös epämääräisissä huumepiireissä. Sotilastausta, veteraani, ehkä palkkasotilaskin.

Etsintäluvat ovat tulleet. Joan soittaa Thanille, joka on myös vapaammalla ja voi tulla tutkimaan. Joan soittaa vankilaan, jossa katoaminen tapahtui, ja pyytää lupaa tutkia selli yms.

Joan ja Than menevät jengihuoneistoon. Spanish Cobrasin klubi, kadonnut Baldy Owl. Joku vastaanottaja ottaa heidät vastaan ja saattaa heidät sinne. Huone siivottu. Hallissa on oleskelutila. Lattiassa on jäljet vanhoista huonekaluista. Ikkunoissa on vielä pahvit. 50-tuumainen TV meni säpäleiksi.

Vastaanottaja ei tiedä reverbistä mitään. Baldy Owl oli täällä usein, viisikymppinen, Arizonasta, rikostausta enemmän menneisyydessä. Hänellä oli joku intiaanikaveri Arizonasta: Turner, nainen, mekaanikko. Puhuivat joskus outoja. Baldyn kotona tehtiin kotietsintä, mutta ei siellä mitään erityistä ollut.

Creeper Miken huoneistossa ei ole ketään paikalla (asui yksin). Kiinteistöhuoltoyritys avaa oven. Asunto on edelleen tuhon vallassa. Kylpyhuone on ennallaan.

Alakerrassa oleva vanha pappa kertoo, että asunnossa kuului hirveä ryske ja mies huusi. ”Voi luoja, se on mun aivoissa!” Ennen ryskettä kuului myös vähän huutoa. Yhtään tuhon jälkiä ei ollut kuulemma päässyt alakertaan.

Than ja Joan etsivät hävityksestä huumeita. Joan löytää piipun. Pussiin!

On iltapäivä. He menevät Payason (Tran Liu) kotiin. Äiti avaa oven. Tarjoaa teetä. Äiti ei kiellä huumeyhteyksiä, mutta hän ei juuri tunnu tietävän mitään. Than kertoo reverbistä.

Äiti menee toiseen huoneeseen ja tuo sieltä pahvilaatikon. Siellä on hyvin pieni rasia, jossa on ainetta, joka vastaa Roofien kuvausta. Payason kaverit toivat sen. Äiti nimeää kaverit.

Torstai 5.5.2016.

  • Michael Lassiter, ”Creeper Mike”. Black P. Stonesista, nuori, makuuhuone tuhottu.
  • Ruben Rozenberg, ”Montana”. Gangster Disciplesistä, vain kadonnut, tuhopaikka ei tiedossa.
  • Tran Liu, ”Payaso”. Manic Latin Disciplesistä, katosi parkkihallista.
  • Enrico Royos, ”Baldy Owl”, vanha tyyppi Spanish Cobrasista, katosi jengitiloista, oli siellä yksin yöllä.
  • Andrej Rosen, ”Kolya”. Arjalainen vankilasta.
  • Rufus LaRoyal Brown, ”Roofie”. Hävisi turvamökistä.
  • Lucien Riggs, ”Bad Luke”. Latin Kingsistä, poissa.

Aamukokouksessa Vic kertoo, että Roofiekin on kadonnut hävitykseen. Than ja Joan kertovat, että saivat huumenäytteitä.

Uly, Brandon ja Vic saavat DEA:lta labran tutkimuksia varten. Uly sanoo hyvin varhain, että aine ei ole pelkästään synteettinen, siinä on jotain kasvia. Ei sientä. Osa mönjästä on MDMA:ta (ekstaasia). Kasviosaa on laimennettu ja siinä on joku jännä biologinen efekti.

Uly ja Brandon keskustelevat pitkään ja menettävät sanitya. Kasvissa ei ole mitään psykoaktiivista. Miten muka tämä voi saada kuvattuja efektejä aikaan? Brandon arvelee, että aine on jonkinlaisesta kukasta.

Brandon tajuaa heti, että aine on laitonta, koska siinä on ekstaasia.

He lähettävät tuloksia Hartille, josko hän tunnistaisi kasvin.

Seuraavaksi sitä pitäisi tietenkin kokeilla. Ulysses haluaa välttämättä kokeilla sitä. Vic tarjoutuu myös kokeilemaan, koska hän todennäköisesti kestää ainetta parhaiten ja ei ole tieteilijä. Mutta missä kokeilu tehtäisiin ja mitä laitteita käytettäisiin tutkimiseen? Aivosähkökäyrän mittaaminen olisi tosi kivaa, mutta sitä varten pitäisi hommata laitteet jostain. Ulyn labrassa tietysti on, mutta koska se on yrityksen tiloja, sinne ei kuka vain pääse. Ja kun sen aineen ottaminenkin on laitonta…

Yritetään hommata mittari jostain. Uly kuitenkin onnistuu haalimaan itselleen ainetta sen verran, että voi kokeilla sitä ihan itse yöllä.

Joan, Than ja Hart menevät vankilaan. Pääsemme katsomaan selliä. Joan ei löydä piilotettua piippua. Hart sen sijaan näkee kaiken. Punkka on siirtynyt, jokin on katkennut. Seinää on raavittu kynsillä, ovessa on viiltoja.

Vangin henkilökohtaisista tavaroista löytyy piippu, jossa on jäämiä. Löytyy myös raamattu. Tussilla ympäröity yksi jae: ”Lord, why have thou casteth off my soul? Why hidest thou thy face from me?” Muita merkintöjä on tehty siististi kynällä. Tämä yksi on tehty väkivaltaisesti.

Vierailut viime vuoden ajalta: joku nainen, jolla on sama sukunimi (Rachel Rosen, äiti); Maxym Tereshchenko.

Toinen Kolyan tuttu kertoo, että Kolya huusi sellissään ennen katoamista: ”Portaita alas virtaa verta!” ”Tämä on mennyt liian pitkälle!” ”Miten sä voit olla täällä?” Puhui kävelevistä liskoista. Ihmiset, jotka kävelevät lakeudella. Jotain panssarilaivoista. Alkoi huutaa ja toisti raamatun jaetta (se sama joka oli ympäröity).

Seuraavaksi jututetaan vankilan lääkäriä. Andrej'lla oli mielenterveysongelmia. Hänellä oli näkö- ja kuulohäiriöitä, hallusinaatioita. Neurologista vikaa ei löytynyt. Alkoi 3–4 kk ennen kuolemaa. Huumetuloksissa on välillä positiivinen tulos ekstaasista.

Vankilan pappi kertoo, että Andrej haki lohtua sanasta. Hän oli kiinnostunut Raamatun hirviöistä. Hän koki olevansa valittu. Mielenterveys oli rapautumassa. 88. psalmin 14. jae oli se, mikä häntä puhutteli siinä vaiheessa (numero on myös merkityksellinen uusnatseille). Puhui vankitovereistaan vainoharhaisesti.

Sellikäytävän valvontakamerassa ei näy mitään erikoista. Hart pinnistää kovasti ja huomaa kuin huomaakin pienen värähdyksen, joka näytti samalta kuin parkkihallin videossa! Sitä voisi ihan hyvin luulla kameran tärähdykseksi. Tai videosta on leikattu pätkä pois.

Seuraavaksi vielä vartijat. He ovat olleet kauheassa syynissä jutun takia, koska on vain paljon uskottavampaa, että he olisivat hakanneet Andrej'n kuin se, että Andrej olisi kadonnut itsekseen. Valvontakamerasta kuitenkin näkyi, että eivät he olleet siellä. Toinen vartija muistaa kuulleensa jonkun arjalaisen mainitsevan reverbin.

Miten reverbistä voisi kysellä? Arjalaisten führer tietäisi varmaan eniten, mutta puhuuko…

Hart saa Brandonin lähettämän tiedoston, jossa on kuvat ja mittaukset. No eihän tästä kännykällä saa mitään irti. Hart sanoo palaavansa asiaan, kun hänellä on oikea tietokone.

Tran jatkaa chau-chuan kielen opiskelua. Chauchuat tunnetaan myös nimillä Tochoa, Yueh-Chi, Tachoans. Chauchuat vastustavat kannibaaliskandaalijuttuja. Historiallisesti siinä on jotain perää, mikä aiheuttaa hankaluuksia ja siksi muutkin kaakkoisaasialaiset kulttuurit syrjivät. Löytyy Youtube-video (2011) Culture Wathista, kun Amanda Kline haastatteli businesstähti Cho Chu-tsaota.

Ulysses iloisesti kokeilee itse huumetta. Hän mittaa aivosähkökäyrää, veriarvoja yms. kaikkea. Aikoo täyttää testilappuihin rakseja ruutuun ja selostaa mitä tapahtuu, videoi koko touhun ja aikoo tehdä esim. tasapainotestejä ja pupillimittauksia.

Ensimmäiseen puoleen tuntiin ei juuri tapahdu mitään. Sitten syke nousee, alfa-aallot harvenevat, beta-aallot nousevat. Mahtava mielihyvän tunne. Hän tuntee kuinka nero hän on ja todellakin aivan paras ja tämä tutkimuskin on niin upea ettei mitään rajaa. Sitten hän tajuaa ihmiset, mistä niissä on kyse. Tuulettimen ääni alkaa olla melodinen, kuulostaa hienolta musiikilta. Hän ei ole kovin musikaalinen, mutta nyt hän tajuaa musiikinkin. Käyrät ja vilkkuvat valot ovat kuin taidetta.

Lopulta hän huomaa, että ajastettu juoppotestin ääni alkaa toistaa itseään ja hän alkaa mitata piippauksia testien tekemisen sijaan.

Sitten hän huomaa pöydän ääressä jonkun päällekkäisen kuvan, jossa on joku nainen poliisiunivormussa. Uly puhuu hänelle ja muille kollegoille. Yksi on Cunningham. Uly on Victor. Joku muu mies on Vulcan. Cunningham puhuttelee naista Unitynä. Ja nyt Uly tajuaa, että tässä on jotain vikaa. Sitä ennen keskustelu tuntui hyvin miellyttävältä. Sitten hän katsoo kiinnostuneena ruumishuoneella OSWALDin ruumista. Sitten on kuollut vanha nainen, jonka raajat ja iho ovat turvonneet ja mustat. Sitten se nousee ja sanoo OSWALD. Sitten hän näkee täysin sileän helmen värisen pallon, jonka sisällä on vihreä valo ja joka putoaa hänen käsistään veteen. Sitten hän on linnan edessä sotilaiden ympäröimänä ja linna räjähtää kraateriksi. Sitten hän näkee taas jonkun toisen epämuodostuneen humanoidin menemässä veteen. Sitten humanoideja vaeltamassa jäisellä tasangolla.

Ulyllä on pysynyt jonkinlainen taju itsestä ja dokumentointivastuusta.

Sitten hän herää näppäimistöltä. Kamera on edelleen päällä. Uly kirjaa taas asioita ylös. Hänellä on krapulainen olo.

Uly katsoo videota matkalla aamukokoukseen.

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped