2019-10-17

Ajaton huume (OSWALD: NOSTALGIA, jakso 3)

Perjantai 6.5.2016.

Tapaamme taas postitoimistolla.

Uly vaikuttaa sairaalta. Hän sanoo, että teki viime yön omia töitään.

Vic miettii, että onko meille hyötyä siitä, että pimitämme reverbin laittoman statuksen.

Hart, Joan ja Brandon tietävät, että periaatteessa meidän pitäisi kertoa aineen laittomuudesta. Mutta jotain juttuja voi vaarantua koska poliisi tulisi enemmän mukaan ja terrorismiuhan selvittäminen saattaisi olla hankalampaa, joten päätämme olla kertomatta (vielä).

Brandon kertaa, että tiedot reverbistä katosivat 90-luvulla, ja hän sai kollegansa selvittämään asiaa. Mutta luultavasti ne katoavat uudestaan… Hän on sitä mieltä, että kannattaa pitää laittomuustieto omana tietona.

(Ulyn kollega Robert Deer Benthicin Helenan (Montana) laboratoriosta tietää juttuja.)

Than miettii, että kun reverbin kasviperäinen aine oli jotain kukkaa, hän etsii kuvan jännästä tummasta lootuksesta. Dr. Bienin vastaanotolla olleessa Shukoran-jumalan sylissä tumman purppuran, lähes mustan värinen lootus.

Hart aikoo tutkia kasviainesosaa.

Vic soittaa Tranquilitylle ja kertoo, että meillä on huumetta ja voimme analysoida

Than kertoo videosta, jossa Cho Chu-Tsao moittii Colen tutkimusta. Cho Chu-Tsao on yrityksen Genetic Agricultural Products CEO. Hart tietää, että yritys on iso, valmistaa kasvinsuojeluaineita, lisäaineita yms.

Hart ja Brandon tutkivat kasvia. Musta lootus, kasvaa Kaakkois-Aasiassa. Se se on. Mutta siinä ei ole mitään psykoaktiivista. Lisäksi huumeessa on täyteainetta, joka ei ole minkäänlainen vaikuttava aine. Aikaa kuluu kauan.

Brandon miettii, saisimmeko me valmistettua ainetta itse. Tarvitsisi ekstaasia ja mustaa lootusta, sokeria ja täyteainetta.

Brandon soittaa Thanille ja kysyy, saisiko mustaa lootusta jostain kaupasta Little Vietnamista.

Vic kaivelee tietokantoja, josko sieltä löytyisi tietoa sotilastaustaisesta Jacob Silas Simmonsista. Jalkaväessä, US Army, alikersantti (corporal). Simmonsia epäillään reverbin levittämisestä.

Vic soittaa armeijan pääesikuntaan. First lieutenant Roth vastaa. Vic esittelee itsensä Timothy Hillinä (”oikea” nimi) SOCOMista. Kertoo, että tarvitsisi tietoja Simmonsista. Simmons on ollut Afganistanissa kaksi eri palvelusjaksoa. Palvelus päättyi ikävästi: haastettiin sotaoikeuteen salakuljettamisesta. Huumeita? Todisteita ei löydetty. Tulos: palvelus päättyy: honorable discharge, eli syytteittä ei annettu. Sotilaana arvaamaton, omavaltainen. Muutamia kummallisia poissaoloja. Simmons kertoi, että on kiinnostunut toimimaan yksityispuolella. Siirtyi yksityispuolelle: Academi.

Blackwater oli yksityissotilasfirma aiemmin. Jotain epämääräistä toimintaa Afganistanissa. Nykyään sen nimi on Academi.

Vic soittaa Academiin. Sieltä vastaa joku sihteeri, joka ei anna tietoja.

Vic päättää kysellä SOCOM-yksikkönsä kapteenilta Fergus Dylanilta. Hän vastaa; tuntee tyypin Jackie Bell, joka on Academissa.

Than tutkii. Julkaisu: Amity and Norms in Chauchua Disaspora. Than soittaa Chicagon yliopistolle. Henriette Cole on kuulemma ulkomailla. Hän kirjoittaa sitten sähköpostin: Chauchua-kulttuurin tutkimusta, tarvitsisi asiantuntijatietoa.

Than saa vastauksen jo muutaman tunnin kuluttua. Cole on konferenssissa Kiinassa. Keskustelee mielellään palattuaan, kahden viikon kuluttua. Matthew Townsend paikkaa. Liitteenä keskustelua herättänyt tutkimus.

Ulysses järjestelee testaustilaa. Hän hommaa Brandonille, Vicille ja Oswaldille (O. S. Wald, höhö) vierailijalätkät.

Joan menee etsimään Bad Lukea Latin Kingsin hoodeilta. Siellä on joku iso varasto. Siellä kaksi tyyppiä tuijottaa häntä. Joan yrittää kysellä Bad Lukesta. Vähän nihkeää vastailua. Toinen hakee jonkun kolmannen. Joan selittää räjähdyksistä ja katoamisista.

Kolmas sanoo, että näki Bad Luken kaksi viikkoa sitten. Varmaan piileskelemässä. Kaipa sillä on kaikki hyvin.

Cho Chu-Tsaon yrityksen pääasiallinen tuote on elintarvikelisäaineet. Kasvinsuojeluaineita eli myrkkyjä. Uusi juttu: 2010 lähtien olleet kiinnostuneita laillisen kannabiksen kasvatuksesta. Tuo tuotteita Kaakkois-Aasiasta, muutamista firmoista z y x.

Than soittaa Matthew Townsendille. Sopii tapaamisen maanantaille yliopistolle. Sitten hän menee enonsa kauppaan ja sanoo haluavansa mustaa lootusta. Hän selittää taas jotain chauchua-hankkeesta. Black Pool -kaupasta saattaisi löytyä. Huo Zhang, elintarvikekauppias.

Than käy kaupassa ostamassa kaksi kukkaa ja siemeniä. Sitten hän menee ravintolaan syömään bon dzow’ta. Ravintolan pitäjä Chey Thuy. Hän kertoo, että bon dzow on se kastike. Tehty hermoganglioista. Tulista, tahnamaista. Than saa annoksensa. Se on hyvin tulista. Mieto lihan maku. Hän huomaamatta pussittaa lusikallisen kastiketta.

Chey Thuy on chauchua. Hän on innoissaan Thanin chauchua-kulttuurihankkeesta. Sanoo, että ei kannata antaa hirveästi painoarvoa skandaaleille.

Ulysses saa laitteet ja tilat ja soittaa Vicille. Nyt on valmista.

Tranquility soittaa Vicille. Oswald pääsee paikalle.

Fergus soittaa Vicille. Kertoo, että hänen kaverinsa voisi jutella. Hänelle kannattaa jutella sotakokemuksista, rakentaa yhteistä luottamusta ja niiden pohjalta esittää hyvin perustein tarve saada Academilla olevia lisätietoja Simmonsista.

Vic, Brandon ja Oswald tulevat Ulysseksen luo Benthicin tiloihin. Ulysses rupeaa miettimään, että hänellä on dataa itsestään ja kohta Vicistä, mutta kolmaskin vertailukohde olisi vielä kiva saada…

Vic saa päälleen kaiken maailman mittalaitteita, sydänkäyrä, aivoaaltokäyrä, jotain verianalysaattoreita yms. Ulysses selittää lisäksi kyselylapun ja koordinaatiotestin, johon Vic ehdottaa pari haastavampaakin testiä (kyynärvaaka).

Huumeen polttelu tuntuu tyypilliseltä. Heti ei tapahdu mitään. Ulyn koordinaatiotestit sujuvat hyvin.

Vic on ihan paras. Hän pystyy tekemään kaikkea. Ulykin on hieno henkilö. Täydellinen mulkku kyllä, mutta osaa asiansa, mikä on mahtavaa. Kaikki on hienoa, työkaverit, Yhdysvallat, maailma. Vic tuntee harmoniaa ja yhteyttä kaikkeen. Hän selittää kaiken muille.

Kun Vic kävelee viivaa pitkin, hän tuntee kylmää. Vaikka hänellä on kengät, tuntuu kuin hän olisi paljain jaloin. Sitten keltainen lattia, sitten menettää väriä, alkaa tuntua betonia. Sama tuntuu käsilläkin. Vic jatka selostamista ja onnistuu vielä olemaan kiinni tutkimustilanteessakin.

Brandon tekee neurologsia testejä jalkapohjien ja kämmenien tunnolle. Tuntemus on heikompi. Sen sijaan betonilattia tuntuu kovin hyvin.

Vic on muutaman neliön tilassa. Hän kääntyy valoa kohti. Laboratoriossa ei kuitenkaan ole Vicin näkemää valoa. Vic on sellissä. Siellä on rikottuja huonekaluja. Jossain on raamattu. Vic poimii sen. Hallusinatorinen ympäristö antaa selkeän haptisen vastuksen. Siinä on ympyröity Psalmien jae 88:14…

Ulkona on vankilan piha. Siellä lainehtii vettä. Vic nojaa ikkunalautaan, joka ei ole enää betoninen vai teräksinen. Laivan hytti? Uppoamassa.

Hälytyssireeni. Ulysses käskee Viciä katsomaan vaatteitaan. Matruusin uniformu. Nimilapussa lukee Till. Taskusta löytyy henkilötodistus, James Till, Yhdysvaltain laivastossa. Syntymävuosi on 1910. Pitäisi päästä pois uppoavasta laivasta! Vic avaa oven.

Sitten Vic on helikopterissa vuoren yllä, hyppäämässä? Poliisin univormu. Virkamerkissä on nimi Williams. Siviilihelikopteri viime vuosituhannelta. Vic katsoo lentäjää, joka on pelästynyt ja hämmentynyt. ”Mitä sä teet?!”

Vic selittää jotain, olevansa sekaisin. Helikopterin lentäjä sanoo olevansa Shan ja lopettavansa tehtävän suorittamisen nyt.

Jossain pimeydessä. Kuuluu kojootin ulvontaa. Sataa vettä. Ei ole kylmää.

On musta puku päällä, ei henkilöpapereita. Suihkussa on joku vanha mies. Näyttää Oswaldilta. Oswald lyyhistyy, katsoo Viciin ja sanoo ”Oscar?” Vic menee auttamaan. Hän selostaa yhä tapahtumia muille.

Kun Vic avaa oven kylpyhuoneesta käytävään, hän menee paniikkiin. Häntä ajetaan takaa. Metsätie, auto. Hän haluaa piiloutua puuhun. Jotain mittalaitteita irtoaa. Vic yrittää pakottaa itseään rauhoittumaan.

Muut keskustelevat, pitäisikö Vic rauhoittaa ja koe lopettaa. Vic voi mielestään jatkaa ja Brandonkin on lopulta sitä mieltä, vaikka hän jo melkein tökkäsi rauhoittavia.

Vic tietää, että kuolee. Sitten tunne katoaa.

Edessä on kolmemetrinen kokohaarniskoitu ihmishahmo. Horjuu. Vicillä on tosi primitiivisiä vaatteita. Miekka vyöllä. Tunika, sandaalit. Hänen pitäisi tappaa hänen viereltään juoksemaan lähtenyt tyyppi. Hän ei suostu. Willpoweria menee.

Vic menee taputtamaan (ilmeisesti kuolevaa) jättiläistä. Nyt se onkin kasvi. Ei vaatteita. Useat puut liikkuvat. Niitä kaatuu. Outoja puita. Täysin tuntemattomia puita. Häntä ajetaan taas takaa.

Nyt Brandon on sitä mieltä, että koe pitää lopettaa. Mittausten mukaan Vic on hirveän stressin alaisena.

Viciä painetaan maahan. Hän vastustaa. Ei onnistu, hänet syödään. Aaaargh!

Vic makaa lätäkössä, taivas on violetti. Taju menee. Willpower on kulutettu yhteen pojoon.

Brandonin mielestä Vic pitäisi viedä hänen klinikalleen toipumaan.

-7 sanitya, temporary insanity, exhausted. Nyt tarvitaan lepoa. Kaikkeen -20.

Muutkin heittävät sanitya. Brandon epäonnistuu: -2 sanitya. No olipas huono idea kokeilla huumeita vapaaehtoisesti. Muut saavat Viciin bondin.

Oswald on kiitollinen, että sai olla mukana. Hän on kyllä järkyttynyt siitä, että Vic näki hänen saavan sydänkohtauksen. (Antaa yhteystietonsa yksityisesti Ulylle hyvin merkitsevän katseen kera.)

Ulysses selostaa tutulle vahtimestarilleen, että kaikki on hyvin, nyt pitäisi saada koehenkilö muualle lepäämään. Vahtimestari on vähän huolissaan mutta ei juuri rupea vastustamaan.

Brandon ja Than ajavat Vic takapenkillä klinikalle. Brandon soittaa klinikkansa hoitajalle, että nyt on toipuva huumeidenkäyttäjä tulossa.

Joan tulee kaupan kautta ja aikoo kokkailla. Ulysses käy kotonaan poimimassa oman datansa ja tulee myös klinikalle. Than on hyvin väsynyt ja menee taksilla kotiin. Than saa nukuttua.

Yöllä kahvia menee. Joan paistaa lättyjä ja lähtee sitten kotiin.

Hoitaja jää seuraamaan Viciä. Brandon menee takahuoneeseen nukkumaan.

Ulykin menee kotiin nukkumaan.

Lauantai 7.5.2016.

Tranquility yrittää ensin soittaa Vicille. Ei saa kiinni, joten soittaa Joanille. Joan kertoo mitä tapahtui. Tranquility pitää vähän outona, että Oswald oli yllättynyt. Joan sanoo, että Oswaldin kanssa kannattaa puhua varovaisesti, koska Vic näki hallusinaatiossa Oswaldin saavan sydänkohtauksen.

Klinikalla hoitaja lähtee nukkumaan. Tranquility soittaa Brandonille. Brandon kertoo, että Vic sai voimakkaita hallusinaatioita ja hän päätti antaa rauhoittavaa.

Vic herää ja hänellä on aivan hirveä olo. Hän muistaa suunnilleen mitä tapahtui. Hän jää päiväksi klinikalle lepäämään.

Hart tutkii Cho Chu-Tsaon firman yhteistyökumppaneita. Raaka-aineen tuottajia. Mitään epämääräistä ei ole tapahtunut, mitään ei ole pitänyt käännyttää takaisin.

Ulysses käy dataa läpi. Annos taisi olla liian korkea. Alkupään oireet luultavasti ekstaasin takia, hallusinaatio taas jotain ihan muuta. Muiden käyttäjien hallusinaatiot ovat olleet lievempiä. Vaikuttaa silti olevan, että tässä on kaksi erotettavaa ainetta, ekstaasi ja hallusinogeeni.

Mitä jos se vaikuttava aine on toisessa ulottuvuudessa? Jos molekyylillä on joku jännä haara jossain muualla.

Vicin hallusinaatiot hyppivät enemmän kuin Ulylla. Vicin näyt olivat epämiellyttävämpiä ja fyysisempiä. Vicillä ei ollut ajan venymistä, vaikka ajassa hyppimistä olikin.

Than muistaa bon dzow -näytteensä. Hän soittaa Ulylle ja kysyy, voisiko sitä tutkia. Than kiikuttaa sen Ulylle, joka tunkee sitä testeihin. Siinä menee pitkään.

(Uly soittaa Oswaldille. He tapaavat Oswaldin kotona, esikaupunkialueella kerrostalossa. Oswaldin luona on äärimmäisen siistiä.

90-luvullakin oli ajassa takaisinpäin hyppäämistä tai omien kokemusten läpikäyntiä. Euforiaa ja kiihtyneisyyttä ei ollut silloin.

Ulysses kertoo, että kokeili huumetta itsenäisesti. Hän kertoo tapaamisesta toimistossa, jossa oli Cunningham, Victor, Vulcan ja Unity. Tunteeko Oswald näitä henkilöitä? Oswald sanoo, että tämä on järkyttävää.

Hän kertoo jaoksesta, jossa toimivat Vulcan, Victor ja Velvet. Valvova agentti oli Unity. Eivät liity tähän tapaukseen eivätkä toimi tässä SSG:n osastossa. Tranquility ei halua, että olemme kontaktissa Owswaldiin ilman hänen kontrolliaan. Kaikki organisaatiossa ei välttämättä ole sitä miltä näyttää. Kaikki eivät välttämättä ole samalla puolella. Oswald haluaa aidosti tehdä yhteistyötä meidän kanssamme. Mikä Ulyssestä kiinnostaa tämä.

Uly toivoi, että aineesta olisi hyötyä hänen omassa tutkimuksessaan. Mutta olihan se hyvin mielenkiintoista, ihan kuin pääsisi matkustamaan ajassa. Uly kertoo hohtavasta pallosta, olisi voinut tehdä sille tutkimuksia. Se meni veteen ja tuli ylös.

Oswald sanoo, että on saattanut nähdä pallon. Hän kertoo vuonna 96 tehdystä tutkimuksesta. Hän oli silloin toimineiden agenttien valvojana.

Ja Uly näki Oswaldin kuolleena ruumishuoneella. Eikö olekin jännää?

Oswald sanoo, että ettehän te ole voineet nähdä niitä agentteja menneisyydessä. Pyytää Ulyä kuvailemaan toimistoa. No, siellä käytettiin älypuhelimia, ei ainakaan kovin kaukana menneisyydestä. Cunningham näytti kovasti itseltään.

Oswald toteaa, että chauchuat ovat korruptoitunut kansa ja heihin ei kannata luottaa. Olisi niin hienoa päästä vertaamaan tuloksia 90-luvun tuloksiin. Mutta kun ne ovat kadonneet.

Oswaldkin on kiinnostunut elämän pidentämisestä. Varsinkin jos tämä aine sittenkin auttaisi. Onko Uly tutkinut henkiinherättämistä? No ei nyt ihan vielä. Oswald mainitsee projektin Arc Dream. Se liittyi myös elämän pidentämiseen. Se on äärimmäisen salainen. Sitä tutkiessa voi törmätä ihmisiin, jotka haluavat siivota tutkijan hengiltä.

Oswald sanoo, että tämä keskustelu oli luottamuksellinen.)

Uly saa tulokset bon dzow’n analyysistä. Hermokudosta. Juu. No nämähän olivat kannibaaleja. Mihinkäs ne ihmiset ovat kadonneet? No soppaan! Sieltä ei löydy mustaa lootusta. Ei selviä tarkalleen minkä eläimen hermokudosta se on. Jonkun kädellisen. Pitänee käydä itse syömässä ja ottamassa parempi näyte.

Uly soittaa Thanille ja kertoo innoissaan, kuinka haluaisi paremman näytteen, että saisi selville oliko se oranki vai ihminen. Than on hieman pisteenä ja heittää sanityä. Uly kysyy, saako sieltä ruokaa mukaan. No kai…

Than kysyy enoltaan, että käytetäänkö Kaakkois-Aasiassa apinoita ruokana. No ei yleensä, mutta ei se mahdotonta ole.

Vic tuntee olonsa paljon paremmaksi myöhemmin, mutta ei tarpeeksi hyväksi, että voisi tavata Fergusilta saadun kontaktin. Hän soittaa tyypille ja sanoo, että ei pysty tänään. Selittää, että työn alla olevaan tutkimukseen liittyvä huoli/stressi/työmäärä on juuri nyt liikaa. Sopii toisen ajan.

Joanin siskolla on grillijuhlat. Joan leipoo!

Ulysses menee hakemaan annoksen bon dzow’ta ja panee senkin tutkimusten alle.

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped