2019-11-11

Huumenäkyjä (OSWALD: NOSTALGIA, jakso 4)

Sunnuntai 8.5.2016.

Vic saa puhelun Tranquilitylta. Sovitaan kokous maanantaiaamulle klo 7:30.

(Uly muistaa, että Oswaldin huoneiston postiluukussa ei ollut mitään nimeä.)

Vicin mieli kestää hirmuiset avuttomuuden ja väkivallan tunteet. Painajaisia on, mutta ei liian pahoja. Hän treenaa rauhallisesti ennen illan tapaamista ja kertaa arabiaa.

Cho Chu-Tsaon yhteistyökumppanifirmat:

  • Congty (elintarvikealalla)
  • D&N Foods Processing (kalaa, myös Japaniin)
  • Angimex (riisi)
  • Tam Fook Thanh

Hart viettää viikonlopun lapsensa kanssa. Hän käyttää myös hieman aikaa etsimään netistä tietoja Chicagon kultistipiireistä. Uusi ”harrastuspiiri” olisi kiva.

Brandon pyörittää klinikkaansa.

Than sosialisoi piireissään ja opiskelee hieman chauchuaa. Löytyykö kieliopista merkkejä alistamissuhteista? Oppikirjasta ei löydy, se vaikuttaa perinteiseltä oppikirjalta. Tervehdykset ja arki yms. Mikään ei viittaa siihen, mitä Colen tutkimuksissa oli. Chauchuan alkuperä on mysteerinen, ei tiedetä mistä se tuli.

Ulyn soppa-analyysi on valmis. Se on täysin pilalla. Huoh. No, soppa maistuu hyvältä. Hän jatkaa omia tutkimusjuttujaan.

Vicillä voi edelleen pahoin, vaikka henkisesti huumeesta on selvittykin. Suureläinnukutekin haittaa. Hän pyytää Brandonilta kivan piristekoktailin, joka auttaa.

Vic tapaa Jackie Bellin jossain ravintelissa, jossa voi puhua yksityisemminkin. Jackie on aika varuillaan ja haluaa tietää, miksi Simmonsiin pitäisi saada yhteys ja miten hän liittyy juttuun, ja mikä tämä juttu on. Vic selittää, että ympäri kaupunkia sattuneisiin outoihin räjähdyksiin saattaa liittyä jokin aine, ja epäillään, että Simmons tietäisi aineesta jotain tai että hänellä olisi sitä. Vic tutkii asiaa JTTF5:n kanssa.

Jackiekaan ei tiedä Simmonsin sijaintia. Mutta hän oli samassa yksikössä Academissa ja oli myös Afganistanissa. Simmons joutui Academissakin vaikeuksiin. Sitten hän pyytää sulkemaan kännykän, off-the-record.

Kolme erikoistehtävää Afganistanissa. Kahdessa tehtävässä Simmons pidätettiin. Hänellä oli luvattomia poissaoloja paikallisten pariin, meni omallakin ajallaan. Huume-epäilyjä, mutta silloin ei tehty syytöksiä. Hänellä lienee edelleen huumejuttuja. Heroiinia epäiltiin.

Sitten he viettävät loppuillan juomien ja armeijajuttujen parissa. Jackie Bell on tarkka-ampuja ja harrastaa crossfitia.

Maanantai 9.5.2016.

Vic herää täysin palautuneena. Hänen täydellinen fysiologiansa on puhdistanut huumeen ja nukutusaineen. Hän hakee Brandonin. Kokoonnumme postitoimistoon.

Tranquility kysyy, onko Oswald vaikuttanut yhteistyökykyiseltä ja muuten ok. Vic vastaa, että on. Tranquility sanoo, että Oswald on ollut vähän vaikea aiemmin, mutta hyvä jos on nyt kunnolla.

Bad Luke ja Montana ovat edelleen kateissa, eikä heitä ole pystytty jäljittämään. Montanan auton voisi ehkä jäljittää jotain kautta, ja etsiä uutisia autoräjähdyksistä tms.

Huumeen vaikutuksista puhuttaessa Ulysses selittää viidennestä ulottuvuudesta. Hart selittää, että miettikää kaksiulotteista maailmaa ja mitä tapahtuu, kun mukaan tulee kolmas ulottuvuus.

Käydään läpi Vicin huumehöyryjä. Ovatko todentuntuisimmalta vaikuttaneet tapahtumat oikeita? Se olisi hyvä tarkistaa.

Vicille ei kerrottu Kolyan raamatusta ennen kuin hän näki sen hallusinaatiosellissä.

Vicin näkemä jättiläinen oli panssarissa, inkajumalan kasvot, mutta ihmisen kaltaisen tavalla liikkuvat. Ei kuitenkaan vain ylisuuren ihmisen oloinen, jotain fantastista siinä oli.

Ulysses aikoo tarkistaa, että voisiko parkkihallin video olla manipuloitu. Hartin mielestä ei kyllä, ei kukaan voisi sitä juuri tuolla tavalla manipuloida.

Oswald tulee viimein paikalle. Hän kertaa, että 90-lukuun verrattuna aineen vaikutukset ovat erilaisia. Väkivaltaisia katoamisia oli silloinkin, mutta euforia oli uutta. Hallusinaatiot tapahtumista eivät olleet läheskään niin intensiivisiä. Osa menee ehkä väärän annostuksen piikkiin.

90-luvulla raportoitiin tutuista ihmisistä tutuissa paikoissa tai vieraita vieraissa paikoissa, eri ajoissa, tulevaisuudessa, menneisyydessä ja kaikkia yhdistelmiä. Vastaa Vicin kokemusta.

Vic listaa nimet näyistään: 1910 syntynyt matruusi James Till, poliisi Aroy Williams ja helikopteripilotti Shan, Oswaldin tuttu Oskar.

Oswald kertoo vuodesta 96, jolloin hän oli tarkkailijana. Montanalainen helikopteripilotti Shan Shea teki yhteistyötä paikallisen Aroy Williamsin kanssa. Eli he olivat ainakin olemassa, Oswald on puhunut heille ja kaikkea.

Vicin tunne James Tillin kehosta ei ollut kovin nuori. Henkilökortti oli sotilaspassi, kovin kulunut. Eli Till oli vähän vanhemmasta päästä. Oswald mainitsee, että 40-50-luvuilla oli tosiaan salainen laivaoperaatio. Kertoo siitä ehkä myöhemmin, jos saamme tarpeeksi viittauksia kyseiseen juttuun.

Oswald kertoo, että organisaatiossa piti perustaa solu nimeltä VEGA. Hän oli suunnittelemassa sitä ja se toteutui 90-luvulla. Yksi hänen oman solunsa jäsenistä oli Oskar. Oskar ei ole häntä mistään sydänkohtauksesta pelastanut, joten ehkä se sitten tapahtuu tulevaisuudessa…

Ulysses, Hart ja Brandon voivat yrittää syntetisoida huumetta ja järjestää eläinkokeita.

Than aikoo jutella Colen kollegan Matthew’n kanssa ja sitten chauchua-lääkärin kanssa.

Joan selaa Facebookia. Siellä on lapsen lähettämä jännälinkki. Jossain kommentissa on juttu Saucerwatchista ja kuinka se tuhoutui skandaaleihin. Hyvin varakas tukijasuku veti rahoituksensa ja abduktiokokemuksen kokenut tytär otettiin takaisin. Nykyään P-X (Phenomen-X) raportoi hyvin aktiivisesti Twitterissä. Infoähky on iso.

P-X on raportoinut jännäräjähdyksistä ja mm. Kolyan tarinasta. Lisäksi jutussa on paljon juttua vartijoiden käyttämästä väkivallasta vankeja kohtaan.

Joan menee poliisiasemalle ja tutkii Montanan auton reittiä ja pieniä auto-onnettomuuksia. Delegointi on hidasta.

Vic soittaa Cunninghamille ja pyytää hankkimaan laboratorion. Saimme analysoitua huumeen. Vic venyttää totuutta ja sanoo, että mittauksissa on varmaan virhe ja meidän pitäisi koittaa valmistaa ainetta itse. Cunningham on hieman epäileväinen, mutta sanoo, että onnistuu. Valitettavasti FBI:n tiloissa on yhteislaboratorio, siellä olisi muitakin. Ei sentään ruuhkaa. No joku eristävä olisi hyvä, edes verho. Vic luettelee Ulyn antaman laitelistan läpi. He käyvät laitelistaa suunnilleen kirjain kirjaimelta, kun Cunningham ei osaa sanoja. Hän kyselee mitä laitteilla tehdään, eikä Vic osaa vastata kaikkeen.

Brandon soittaa uudestaan Joel Mitchumille, DEA-kontaktilleen. Tiedot hävisivät pitkällä aikavälillä. Juttua pidettiin höpönä eikä tiedon katoamisesta välitetty kovin paljoa. Red Queen Applications (newyorkilainen firma) liittyy asiaan jotenkin. Yleensä vähäpätöistenkään juttujen tietoja ei poisteta. Tämä on selvästi varastettu. Sisäpiiriongelma, joku on petturi. Siivooja, agentti, ei voi tietää. Aikovat kysyä suoraan siltä firmalta. Jos eivät vastaa, pidättävät ja kysyvät uudestaan. Mutta firmalle ei löydy vastuuhenkilöä. Selvittelevät asiaa.

Ulysses saa puhuttua Hartillekin luvan tulla Benthicin labraan. Tehdään analyysit Vicin monituisista näytteistä. Niistä ei löydy mitään merkkiä jännähuumeesta. Kukan aineet ovat kadonneet, kuten oli odotettukin. Ekstaasia näkyy sen verran kuin oli odotettukin. Aine ei ole metaboloitunut kunnolla? Ehkä se kerääntyy elimistöön.

Käytön aikana ja heti sen jälkeen otetuissa verikokeissakaan ei ole kovin paljoa ainetta.

Than menee juttelemaan Matthew Townsendin kanssa.

Chauchuoiden varhaisista vaiheista ei juuri tiedetä. Aikaisemmat kokemukset ovat Ranskan siirtomaahallinnolta. Silloin chauchuat olivat hyvin yhteistyöhalukkaita, mutta vetäytyviä heimoihmisiä. Ei sotilaallisia tai ekonomisia intressejä. Sitten sinne lähetettiin lähetyssaarnaajia. Yhteistyöhaluisen pinnan alla oli sotilaallinen ja juonitteleva x, ranskalaisia tapettiin. Kiinalaisilla oli termi ”veitsihymy”. Hankkivat luottamuksen ja sitten pettivät. Kreikkalaiset raportoivat, että chauchuat (tochoa) ajettiin Afganistanista (aika oli mikä?). Eea persialaiset törmäsivät heihin.

Chauchuoiden kieli tukee tätä pinnallista luottamusta ja myöhempää juonittelua ja pettämistä ja vallankäyttöä. Vihollisen syöminen oli totaalisen vallan käyttöä.

Chauchuat olivat Yhdysvaltojen liittolaisia Vietnamin sodassa ja toimivat silloin yhtenä ryhmänä. Joskus 67 oli salaisia operaatioita. Kambochan puolella meni niin surkeasti, että petturuutta oli ilmassa. Jotain todisteita on hävitetty. Kokemus USAn pettämisestä varmasti aiheuttaa rasisimia.

Onko chauchuoilla jotain symbolista kannibalismia, kuten kristinuskon ehtoollinen? Symboloiko joku ruoka vihollisen lihaa? Matthew ei tiedä suoraan, mutta se on mielenkiintoinen idea.

Muita rituaalista aineidenkäyttöä? Kyllä vain, ainakin yhdestä aineesta on juttua. Yliseen ja aliseen siirtymistä, mutta myös ajan välillä liikkumista. Pyhä aine liao, erittäin voimakas psykedeeli. Sitä valmistetaan monimutkaisella prosessilla mustasta lootuksesta. Than sanoo nähneensä symbolin. Shokuran-jumalan yhteydessä. Ajattomuuden tai lomittaisen ajan symboli. Itse mustan lootuksen ei pitäisi vaikuttaa, mutta… Ainetta käyetään yleensä polttamalla. Pystyy liikkumaan ajassa ja paikassa. Aikaa rakennetaan kokonaan uudestaan. Todellisuuden rihmastoa voi muokata ja sitä muokataan.

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped