2019-11-25

Lääkehuume (OSWALD: NOSTALGIA, jakso 5)

Maanantai 9.5.2016 jatkuu. Klo 13.

Brandon, Hart ja Uly ovat Benthicin labrassa.

Joan miettii jälkiruokia. Joku kutsuu Joanin toimistoon. On tullut ilmoitus, joka saattaa liittyä siihen. Joku alaikäinen poika on jotenkin vieraillut Studio Overgroundissa. Vanhemmat ilmoittivat, että poika on kadonnut, ja sen huone on tuhoutunut samalla tavalla kuin aiemmat ”räjähdykset”. Koska kadonnut on alaikäinen, tämä on herättänyt kovasti huomiota. Poika on kärsinyt masennuksesta ja jostain mieleterveydenhäiriöstä. Sai raivokohtauksia, oli pelokas. Kehittyi vanhempien mukaan nopeasti, jopa noin kuukauden aikana, oli aiemmin muuten normaali, ehkä liikkui vähän väärissä piireissä. Kansalaisjärjestö ”Center for the Missing Child” on kiinnittänyt asiaan huomionsa, joka lisännee medianäkyvyyttä. Poika on Damien Lucas, high school drop-out.

Joan soittaa heti muille, että kokous nyt, joku alaikäinen Damien Lucas on kadonnut tutuksi tulleeseen tuhoon.

Heti Joanin soiton jälkeen Vic saa SOCOMilta tiukan sähköpostin, jossa vaaditaan selvityksiä tuhoutuneesta mökistä. Sitten Cunningham soittaa Vicille ja kertoo innoissaan Damien Lucasista. Joo, Vic tietää jo. Pidämme kokouksen nyt heti ja tapaamme Cunninghamin huomenna klo 10.30.

Kokouksessa Joan on tiukkana, että nyt huume pitää saada pois kaduilta, koska nuoret ovat vaarassa. Ja jopa kuukaudessa! Vic ei silti suosittele, että tehtäisiin vielä ilmoituksia julkisuuteen. Joan väittää vastaan ja Vic on hieman hämmentynyt.

Ulysses huomauttaa maireasti, että eiväthän psykoaktiiviset aineet nyt välttämättä noin toimi. Voi kestää vuosikin…

Than kertoo, että aineen alkuperään liittyen: chauchuat käyttivät rituaalisesti ainetta liao, joka vastaa reverbiä jotenkin.

Joan haluaa silti kovasti tehdä jonkun tiedoksiannon edes poliiseille, jos ei medialle.

Thanilla on tapaaminen lääkärin kanssa. Hän on hieman huolissaan, että chauchuat saattaisivat tehdä hänelle jotain, koska heillä on hieman kyseenalainen maine, joten Vic antaa hänelle salakuuntelumikrofonin yms. laitteet. Vic ja Joan tulevat CAAA:n lähistölle odottamaan.

Vic ja Joan ajavat omilla autoillaan CAAA:n pihalle. Than jäi edellisessä korttelissa Joanin autosta. Vic huomaa, että hyvin kätketty valvontakamera kääntyy välillä kuvaamaan. Vic ja Joan jäävät omiin autoihinsa kuuntelemaan mikitettyä Thania ja työstämään paperia reverbistä poliisille.

Than menee vastaanotolle. Lääkärin toimisto on ihan kiva. Than selittää, että ehkä hänen epilepsiansa on diagonosoitu väärin. Hänen lapsuudessaan hän pakeni sodasta, ensin Vietnamissa, sitten Laosissa ja Indonesiassakin. Hän sairastui 4–5-vuotiaana pakolaisoloissa ja oli sairas useita viikkoja. Hän sai jotain perinnelääkkeitä. Mitkä oireet johtuivat lääkkeistä ja mitkä sairaudesta? Ei voi tietää. Hän heräsi kummista paikoista ja koki jotain yliluonnollista, lentäviä scifi-aluksia ja ihmiseläinhybridejä. Shukoran-kärsäolento saattoi puhua chauchuaa? Ja silloin kun hän sai epilepsiakohtauksia, ne tuntuivat kestävän ikuisuuden ja hän koki vaikka mitä ja paikasta toiseen hyppimistä.

Ja Than haluaisi jatkaa kotiseutunsa uskonnon harjoittamista.

Länsimainen lääkitys auttaa hieman, mutta ei tarpeeksi. Epilepsiakohtaukset ovat kurissa, mutta migreeniä tulee välillä. Lääkkeiden unohtaminen on riski.

Than kertoo vähän tarkemmin jännäkokemuksistaan: fantasiaolentojakin, siirtyy mahdottomaan paikkaan. Pallo, joka oli sileä ja joku huipputekninen laite.

(Pallo esiintyi vain Ulysseksen näyssä, mutta Than näki sellaisen oikeasti lapsena!)

Keskustelu jatkuu ja sujuu hyvin.

Than on aikaisemmin käsitellyt kohtauksia ja paikkahyppelyä aivojen tuotoksena, ei ole pitänyt totena jälkeenpäin. Mutta mitä jos vaikka jumalat haluavat kertoa hänelle jotain? Hän on alkanut epäillä, että onko näyissä sittenkin jotain perää. On kuitenkin välttänyt puhumista psykiatreille, koska tällaisista jutuista saa helposti psykoottisen leiman.

Bien kertoo lääkkeestä nimeltä liao. Munkit kontrolloivat sen saatavuutta. Hänen mielestään sen antaminen lapselle on vähän vastuutonta, mutta se on hallusinogeeni ja sen efektit ovat samanlaisia kuin mitä Than on kokenut. Tietysti muutkin hallusinogeenit ja kuumehoureet saavat niitä aikaan. Hän kertoo, että 90-luvulla sitä levitettiin kadulla reverbinä. Se oli heille pyhäinhäväistys.

Jos oireiden takana on liao ja joskus epilepsiakohtaus uhkaa. Hengellinen selityskin on mahdollinen: Pahoja nälkäisiä henkiä, pretoja. Kaakkois-Aasiassa on perinnetapahtumia, joissa pretoja tyynnytellään. Jos niitä lepytellään, ne eivät hyökkää. Meditaatio saattaa auttaa: ajatellaan täysin tyhjää, tai täysin sileää palloa.

Than täyttää kyselylomakkeen niin, että hän antaa itsestään hieman yksinkertaisemman kuvan, erityisesti niin, että hänen manipulatiivinen vakoilijataustansa ei käy ilmi.

Sitten Bien ottaa Thanin kädestä aura-analyysin. Siitä voi selvitellä chakroja. Bien selittää:

  • Thanin autenttinen yhteys universumiin ja omaan minuuteen ja maan magneettiseen ytimeen on ihan ok.
  • Juuri-chakran mukaan Than on jumissa tai turvaton, mutta tämäkin on vielä ok.
  • Oranssin chakran mukaan Than pystyy ilmaisemaan itseään tunnetasolla hyvin. Mutta toisaalta sulkee itsensä läheisyydeltä.
  • Solaari-chakra on kaikkein voimakkain. Itsevarma ja määrätietoinen.
  • Vihreä chakra liittyy rakkauteen ja myötätuntoon. Tämäkin on ambivalentti.
  • Kirkkaan sininen kurkku-chakra liittyy rehellisyyteen ja vapaaseen puheeseen. Se on himmeä.
  • Otsassa on indigon värinen kolmas silmä. Se on tosi iso, mutta se ei ole hyvä asia. Yliajattelun merkki. Liian paljon merkityksiä arkisille asioille. Tätä voisi hillitä.
  • Pään yläpuolella on kruunu-chakra. Kun kolmannen silmän saa paremmin hallintaan, sillä saa yhteyden korkeampiin voimiin.

Bien puhuu vielä kristalliterapiasta. Than ostaa suositellut oktaedrin turkoosikristallin ja lohikäärmeeksi veistellyn Jaden. Lisäksi mukaan tulee Bienin vastaanotolta lähtee CAAA:n paperikassissa mukaan inkivääriteetä, aromaattista jasmiini- ja piparminttuöljyä, seesamöljynenäsuihketta, muskottitahnaa otsaan hierottavaksi ja joogakirja.

Työpäivä on suunnilleen ohi ja Than päättää mennä kotiin.

Vic soittaa Tranquilitylle ja kertoo uudesta uhrista ja siitä, että Joan aikoo julkistaa reverbin laittomuuden ainakin poliisien kesken, jotta se olisi helpompi saada pois alaikäisten käsistä. Tranquility on aika vaivautunut, ei haluaisi, että niin käy vielä. Hän hommaa Cunninghamin puhelinpalaveriin ja Cunningham ehdottaa, että hän junailisi tapauksen FBI:n käsiin. Tranquility suostuu.

Muutaman ylhäälle suuntautuneen soiton jälkeen Cunningham kertoo Vicille, että junailu on onnistunut. Vic soittaa vielä Joanille ja selittää, että on parempi, että juttu ei mene vielä poliiseille (ja sen jälkeen hyvin todennäköisesti yleiseen tietoisuuteen, koska poliisit kuitenkin vuotavat), mutta FBI ottaa ainakin osan hommaa haltuun niin, että vaaraa alaikäisille voi vähentää ainakin sitä kautta.

Sitten Joan menee kotiin vuotamaan tietoa lapsilleen (pyytää erityisesti pysymään erossa reverbistä).

Vic on kulkenut koko päivän pienessä aivosumussa, joka voimistuu, kun hän menee pakuunsa ja istuu läppärinsä edessä katsomassa sähköpostia SOCOMilta. Ei pysty. Vic menee nukkumaan.

Uly, Brandon ja Hart voivat käydä iltasella Damienin talolla. Periaatteessa tarvitsisi etsintäluvan. Joan ei ole nyt junailemassa sitä, joten Hart yrittää. Ei liikene, huomiseksi saisi. No, yritetään ilman, jos vanhemmat vaikka päästäisivät ihan vapaaehtoisesti tutkimaan.

Klo 16.

Talo ei ole kovin hyvällä alueella jos ei slummissakaan, peruskerrostalo vähän nuhjuisella alueella. Vanhemmat lienevät duunareita. Brandonia epäilyttää näyttää DEA:n virkamerkkiään, koska hänen identiteettinsä saattaisi paljastua. Päättää näyttää sitä aika nopeasti.

Äiti avaa oven, on kovin itkuinen. Selitys teknisestä tutkijaryhmästä menee läpi, ei pyydä etsintälupaakaan.

Äiti vie meidät huoneeseen ja menee sitten itkemään pauhaavan TV:n ääreen. Huoneesta ei löydy mitään erityistä tyypillisen tuhon lisäksi edes lämpökameralla ja ultraviolettivalokameralla. Hart löytää rikkinäisen läppärin, jonka kovalevy on ehjä. Jos otamme sen mukaan, täytyy jättää äidille kuitti. Brandon kirjoittaa kuittiin oman nimensä, mutta hyvin epäselvästi.

Ulysses menee innoissaan purkamaan läppärin kovalevyä. Sitä on käytetty viimeksi tänään klo 10. Räjähdys sattui vähän 10:n jälkeen.

Viimeiseksi Damien oli ollut PornHubissa. On käyttänyt myös 4chania ja 8chania. Reverbistä puhutaan 4chanissa. Joku nyymi kertoo haluavansa tappaa itsensä ja pelkää kaikkia teräviä kulmia.

Löytyy yksi video kahden kuukauden takaa, jossa Damien näyttää hyvin tyytyväiseltä, selvästi masturboi, ja kertoo kuinka tämä hetki tuntuu kestävän ikuisuuden, vaikka se oikeasti on vain jotain minuutteja, yms.

Löytyy yksi tapaaminen maaliskuulta: SJ, Overground, 20:30.

Tietokoneelta saa tutkittua puhelimen sijaintihistoriaa. Löytyy vierailuja Overgroundista ja lähibaareista.

Tiistai 10.5.2016.

(Oswald soittaa Ulylle. Selvitti DEA:n kadonneen kansion sijainnin. Oswald haluaa, että Uly hakee kansion, mutta myös, että sen pystyy selittämään jotenkin, että Tranquility ei tajua, että pelasimme hänen ohitseen.

Oswald selittää, että Ulyn pitää mennä puistoon vanhanaikaisesti istuvan pitkän miehen luo. Ei puhuta mitään. Mies jättää salkun, jossa kansio on. Sitten Uly käy toimittamassa sen nimettömänä Brandonin postilaatikkoon.)

Aamukokous.

Missä reverbiä tehdään? Kuka sitä tekee? Than selittää, että Bienin mukaan sen tekeminen on vaativaa. Genetic Agricultural Productsin tiloissa se varmaan onnistuisi. Ja GAP liittyy chauchuoihin CEO:nsa Cho Tsu-Chaon kautta.

Miten pääsisimme Genetic Agricultural Productsin tiloihin nuuskimaan? Se on aika hankalaa puuhaa. Than ehdottaa järjestävänsä sinne myrkytystilanteen kaatamalla aineita vessaan. Ei kyllä kannata. Hart epäilee, että sellainen laitos varmasti esipuhdistaa jo omatkin viemärivetensä ennen kuin päästää ne laajempaan viemäriverkostoon, ja tekijä luultavasti jäisi helposti kiinni.

Ulysses menee labraan tekemään analyysia Damienin huoneen tuhoista. VMP. Tämä on jo tehty aiemmin eikä kinosta. Hän tekee jotain järkevämpää.

Joan ja Than voivat mennä Studio Overgroundiin virkamerkki ojossa kyselemään alaikäisistä huumeidenkäyttäjistä.

Joanille on poliisiasemalla hyviä uutisia. Montanan auto on nähty, oli ihan kunnossa. On ylittänyt Meksikon rajan 3.5. Ei ole tullut takaisin. Joan tekee kansainvälisen virka-apupyynnön Meksikon poliisille.

10.30 tapaaminen Cunninghamin kanssa.

Jutellaan GAP:n tutkimisesta. Ei oikein kannata tehdä vielä mitään, koska näyttöä ei ole, vain epäilyjä ja nekin perustuvat lähinnä siihen, että GAP:lla lienee teknistä osaamista ja pomolla kulttuurinen yhteys huumeen alkuperämaahan.

Pitäisikö viimeinkin mennä Studio Overgroundiin? Cunningham ei ollut aiemmin kysellyt Spider Jaysta.

Suunnitelma: Joan ja Than menevät jututtamaan Studio Overgroundin henkilökuntaa. Cunningham antaa painostuspaprin: jos eivät tee yhteistyötä virkavallan kanssa, klubi menee kiinni pysyvästi. Vähän myöhemmin illalla Cunningham ja Vic menevät klubittamaan ja urkkimaan lisää. Cunningham vie Vicin ostelemaan biletysvaatteita.

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped