2019-12-09

Huumeen kaivelua (OSWALD: NOSTALGIA, jakso 6)

Ulysses rupeaa tutkimaan Vicin näytteitä ja geenejä! Nyt eristetään supersotilaan geenit ja tehdään Vic++! Hän asettaa hälytyksen, että muistaa mennä noukkimaan salkun.

Vic sanoo, että haluaa ennen vaateostoksia tehdä selvityksen tästä eräästä jutusta. Brandon huomaa, että Vic on vieläkin aika nuutunut ja kysyy, haluaako Vic apua selvityksen kirjoittamiseen. No joo. Vic voi kirjoittaa sen Brandonin avulla ja lisätä sen jälkeen salaiset jutut.

Vic ja Brandon väsäävät raporttia mökistä SOCOMille. Se sujuu ihan hyvin, raportti näyttää hyvältä ja viimeisenä on kriittinen ”lisätietoja saa JTTF-5:n turvaluokituksella x”.

Vic soittaa Cunninghamille ja kysyy, olisiko parempi, jos hän menisi Studio Overgroundiin naisena. Cunningham epäilee, että Vic olisi kokonsa puolesta vähän liian epäilyttävä, mutta päätetään katsoa paikan päällä. He menevät isoon hyvin varusteltuun kauppaan ja hommaavat Vicille suorastaan tyrmäävän, pääasiassa punaisen asun. Hänellä on myös punainen, kiiltävä paljetti-trilby, jossa on jouluvalot.

(Hart kyselee kultistikaveriltaan yhteyksiä Chicagon kultistipiireihin. Kaveri kertoo, että irkin kautta voisi päästä eteenpäin, mutta aseta merkistökoodaus oikein. Hart asentaa clientin ja lähtee keskustelemaan, jotta pääsisi myöhemmin salaisemmille kanaville. Melkein kaikkien nickit ovat unicode-hässäkkää, kanjeja tms. Hartin nick on joku esoteerisen kasvin tieteellinen nimi ja niin pitkä kuin irkissä voi olla. Yhteisön nimi on rca*e. Hart aikoo muuttaa nickiään myöhemmin niin, että lisää siihen hiljalleen koukeroita yms. sotkua (zalgo text), jotta näyttäisi, kuin hänen nickinsä rönsyilisi ja kasvaisi kuin kasvi.)

Vic lisää raporttiinsa salaiset yksityiskohdat ja lähettää sen eteenpäin.

Studio Overground on kolmikerroksinen tiilirakennus, joka oli ennen tehdas. Than ja Joan menevät henkilökunnan sisäänkäynnille. Joan ilmoittaa ovisummerissa, että poliisi haluaisi jutella eräästä asiasta. Heidät päästetään sisään. He tapaavat nuoren miehen, Darrenin, joka vie heidät toimiston ja bäkkärin välimaastoon ja hakee Studio Overgroundin managerin Tonya Brownin, hyvin meikatun ja asiallisen latinon. Brown vie heidät oikeaan toimistoon, jossa on kyllä kivoja viirejä ja muuta klubiammattikamaa.

Joan selittää Damien Lucasin jutusta: hän kävi täällä ja sai ostettua huumeita, reverbiä. Brown ei reagoi Damienin kuvaan, ei tunne. Joan kertoo, että Damien on alaikäinen ja sai mahdollisesti huumeita Spider J:ltä eli Jacob Silas Simmonsilta. Spider J:n kuvaan Brown selkeästi reagoi.

Joan ja Than haluaisivat haastatella työntekijöitä siltä maaliskuun päivältä, kun Damien kävi siellä. Brown etsii isosta kansiostaan työvuorolistan ja kertoo, että viisi tyyppiä oli silloin töissä. Kolme heistä on nyt pian töissä ja he saavat kahden muun puhelinnumerot.

Brown sanoo, että Spider J ei ole käynyt täällä ainakaan pariin viikkoon. Se on arvaamaton ja pelottava tyyppi.

Damienista ei ole ollut juttua lehdissä. Thanilla ja Joanilla on aavistus, että huomenna kyllä on. He kertovat, että Center for the Missing Child on nyt kiinnostunut. On parempi, että Brown tekee yhteistyötä nyt tilanteen selvittämiseksi, ennen kuin mediassa alkaa näkyä enempää tietoja.

Than ja Joan haastattelevat työntekijöitä, Doraa, Emmaa ja Darrenia. Dora tunnistaa Damienin. Brown nyökkäilee, kun työntekijät näyttävät kysyviltä. Brown selvästi ohjaa tiedonkulkua täällä.

Dora kertoo, että Spider J on kuulemma entinen ammattisotilas, uhkaavan oloinen tyyppi. Ihmetyttää vähän, miten ihmiset uskaltavat ostaa siltä mitään, mutta kyllä se on saanut myytyä reverbiä. Ja koska reverb ei ole laiton, niin siihen ei ole puututtu.

He eivät ole miettineet, että Spider J kuuluisi johonkin jengiin, mutta kai se nyt on mahdollista. Olisiko sillä tyttöystävä? Joku lyhyt blondi. Ei Ella. Eikä High Sally. Tuovatko muut reverbiä kuin Spider J? No, Bad Luke ja Montana…

Bad Luke on käynyt täällä viikon sisään.

Dora jutteli Damienin kanssa joku viikko pari sitten. Se oli vähän surkeana. Jutteli sen kanssa rauhallisemmassa tilassa. Ei sillä vaikuttanut olevan kaikki hyvin, puheli sekavia. Ei ensin sanonut mitään, Dora kaiveli arkipäiväisiä, ei käy koulussa, lentää töistä. Oli peloissaan ja huolestunut. Meni kummalliseen tilaan ja avautui ajan venymisestä. Aikaa puuttuu ja löytää itsensä uusista tiloista. Oliko sillä joku psykoosi? Näkyjä joistain vieraista paikoista ja ihmisistä. Ihan kuin jotain historiaa mutta tapahtumat menee ihan eri tavalla. Dorasta siinä ei ollut mitään niin ihmeellistä. Puhu jotain kulmien pelkäämisestä.

Hämmästyvät aika lailla, kun Joan kertoo, että Damien oli alaikäinen. Joan antaa Brownille yksityisen numeron, johon hän voi soittaa, Jos Spider J tai Bad Luke tulee paikalle. Tähän numeroon kun soittaa, niin paikalle ei tule mitään ulisevaa ja vilkkuvaa maijaa, vaan vaivihkainen ja hienotunteinen siivousryhmä.

(Ulysses menee puistoon ja istuu penkille tismalleen oikeaan aikaan. Vähän myöhemmin paikalle kävelee arvokkaan oloinen valkoinen mies. Ei kyllä ole kovin vanha, ainakin 10 vuotta nuorempi kuin Uly. Hänellä on täysinäinen nahkasalkku.

Hän istuu penkille, jättää laukun siihen väliin ja on siinä hetken ja katselee patsasta. Sitten hän nousee ja lähtee. Uly vilkaisee häntä ja hänelle tulee tosi outo olo.

Hän noukkii laukun ja lähtee menemään. Laukku painaa! Hän ei kyllä saa millään tungettua tätä Brandonin postilaatikkoon. 24-h pakettipalvelu? Uly päättää lähteä kotiin. Hän tilaa taksin ja avaa laukun. Sieltä löytyy kerrospakattu kansio.

Pelikortti, herttakuningatar, jossa lukee ”OSWALD, VERNONILLE”. Lisäksi joku jännädokumentti.

Ulyn mielestä häntä ei seurata. Hän päätyy yksiöönsä ja avaa loputkin paketista. Paljon painavaan pahviin pakattua paperia, 100–200 sivua. Hän kuvaa paperit.

Ulysses nukkuu puhelimensa päällä.)

Vic ja Cunningham keskustelevat hieman taksissa matkalla. Tarkoitus löytää High Sally, Bad Luke tai Spider J. Ehkä Ella. Ostaa reverbiä. Vic kysyy, onko klubilla sallittua valokuvata. No, ei se kiellettyä ole, mutta kyllä sillä pääsee tarkkailtujen listalle… Vic asettaa johonkin rinnukseensa pienen salakuvauskameran, joka ottaa kuvan noin viiden sekunnin välein ja lähettää sen VEGAn salaiseen chattiin (erilliselle kanavalle, jotta se ei tuki muuta keskustelua).

He menevät Studio Overgroundin pääovista sisään. Kolmetoista porrasta on numeroitu roomalaisilla numeroilla. Narikassa on turvajärjestelmät ihan kunnossa Vicin mielestä. Vic jutustelee iloisesti muka-puolalaisittain ja on kovin kiinnostunut kaikesta.

Klubilla on hirveä melu. Siellä joutuu huutamaan. Lattia on mustavalkoista siksakkia. Seinällä on väärin päin oleva pentagrammi, jossa on symbolit tyypillisille alkemian elementeille ja kuunsirppi viidentenä. Klubissa on tämän alueen lisäksi sali, jossa DJ soittaa perinteisempää tanssijytää ja punaisena hehkuva kokeellisemman musiikin sali. Vic ottaa usein selfieitä yksin ja Cunninghamin kanssa ja postaa nekin VEGAn chattiin.

Cunningham, joka tunnetaan täällä Dickinä, vetää Vicin punaiseen oveen. Siellä on niin paljon savua, ja soittajat ovat kaavuissa. Musiikki ennen kaikkea tuntuu. Vic ei pysty kuulemaan Cunninghamin puhetta. Cunningham vaikuttaa tosiaan pitävän olostaan ja tanssii. Vic esittää olevansa vaikuttunut ja tyytyväinen ja lähinnä ihmettelee, millä kaikilla tavoilla ääniaallot vaikuttavat hänen kehoonsa.

Piakkoin Cunningham lopettaa bilettämisen ja vie Vicin yläkertaan. Yläkerran loungessa on punainen sisustus, joka sopii todella hyvin Vicin vaatetukseen. Seinillä on todella suuria maalauksia ihmisistä. Aleisteir Crowley, kuuluisa brittiläinen maagikko, kuulemma satanisti. Myös Helena Blavatsky, Stephen Alzis, Anton LaVey.

Jossain nojatuolissa on mies hyvin reteässä asennossa: Bad Luke. Vastapäätä hyvin laiha, vaalea blondi, joka on hiprakkainen: High Sally. Bad Luken molemmilla puolilla on mies, varmaan jotai henkivartijatyypin kaltaisia.

Vic vinkkaa Cunninghamille Lukesta ja menemme johonkin pöytään puhumaan strategiaa. Heiltä pitäisi kysellä ainetta. Annostus, alkuperä…

Bad Luke näyttää yllättävän uhkaavalta ja Vicillä on mielessään lähinnä se, kuinka nopeasti ja millä tavalla hänen pitäisi saada Luke ja apurit nurin, jos tarve vaatisi. Kun hän ja Cunningham lähestyvät porukkaa, Cunningham käy Luken kanssa jännittävän ruumiinkieli- ja tuijotuskeskustelurituaalin, jonka seurauksena he pääsevät oikeasti juttelemaan. Vic menee perässä ja yrittää näyttää uteliaan innostuneelta ja viattomalta.

Varovaisen utelun jälkeen Cunningham kysyy, myykö Luke reverbiä ja saisiko sitä. No joo… se on kyllä kallistunut. 200 taalaa per annos. Vic toteaa, että hinnalla ei niin väliä. Häneltä löytyy satasia kuin kunnon rahanvaihtopisteen kautta kiertäneeltä turistilta.

Sally kertoo, että ainetta on ollut hankala saada. Luke lisää, että sen tuottajalla on kai jotain hankaluuksia tai jotain.

Vic ja Cunninham kyselevät vielä annostuksesta. Juu, nämä ovat oikeat annostukset. Ja tämä ei sitten ole mitään huonoa kamaa niin kuin se mitä täällä joskus vähän aiemmin pyöri. Tuli kuulemma jotain ihme sivuvaikutuksia.

Kun High Sally mainitsee, että tätä ei kyllä saa Puolasta, Vic rupeaa vihjailemaan, että ehkä sitä pian saa, jos hän vaikka veisi sitä sinne… Hän sepittää jotain jostain venäläisestä verkostosta ja Luke on sen verran hyväuskoinen, että voisi myydä Vicille jonkun isomman satsin hieman katuhintaa alempaan hintaan. Mjooo…

Vic esittää edelleen uteliasta ja kyselee huumeen alkuperästä yms. Nyt mennään liian aralle alueelle.

Luke ei haluaisi koko iltaa jutustella tuntemattomien käyttäjien kanssa ja hätistelee.

Vic raportoi chattiin tiivistelmän ja sanoo, että Lukea kannattaa seurata, kun hän lähtee. Ehkä Joan voisi.

Brandon ja Joan tulevat autolla klubin lähistölle ja syövät donisteja ja kuuntelevat Abbaa.

Lopulta Bad Luke tulee ulos. Ennen Viciä ja Cunninghamia. Übertaksi tulee hakemaan Bad Luken. Joan ja randon ottavat taksin tiedot ylös. Joan lähtee ajamaan perään. Hän seuraa taksia aika pitkään.

Kerrostalon eteen. Luke ja sen kaverit menevät sinne. Hetken päästä johonkin asuntoon syttyy valo, mutta se syttyi vähän turhan pian. Mitään muuta ei tapahdu. Joan pyytää poliiseja partioimaan kerrostalolla ja vahtimaan, tuleeko kukaan niistä kolmesta tyypistä ulos. Poliiseja ei irtoa Juuri nyt, vasta neljältä. Joan ja Brandon eivät jaksa vahtia, joten he soittavat Hartille. Hart yrittää vedota lapseensa, mutta suostuu lopulta tulemaan.

Cunningham vinkkaa Vicille, kun Bad Luke on lähtenyt. He menevät etsiskelemään High Sallyä loungesta. Hän löytyy naisseurueesta nauramasta ja on vieläkin päihtyneempi.

Cunningham ja Vic jututtavat häntä, kyselevät lisää reverbistä. Spider J myi sitä täällä joskus, sitä ei ole nyt näkynyt. Se on pelottava. Vic utelee, että saako sitä muilta vähemmän pelottavilta tyypeiltä. Roofie, Montana… Entä mistä Luke sitä saa? Olisivatko ne vähemmän pelottavia? Sally alkaa kyllästyä kyselyihin, joten Vic ehdottaa, että kysy itse jotain. He juttelevat mm. Puolasta.

Jossain vaiheessa Cunningham juttelee Sallyn kanssa kaksin ja antaa tälle rahaa. Spider J:llä on tyttöystävä nimeltä Sheena Lutz.

Vic juttlee klubista Cunninghamin kanssa taksissa. Alzisilla oli klubi nimeltä Apocalypse 90-luvulla. Täällä käy porukkaa, jota kiinnostaa tämmöinen eksentrisyys.

Hart menee varjostamaan Bad Luken asuntoa. Hartia väsyttää eikä ole varma, nukahtiko jossain vaiheessa. No, hänen mielestään Bad Luke ei tullut pois. Poliisit tulevat neljältä paikalle ja Hart pääsee nukkumaan.

Keskiviikko 11.5.2016.

(Aikaisin aamulla Uly paketoi paperit ja lähettää sen kuriiripalvelulla Brandonille.)

Aamukokouksessa Hart, Vic ja Ulysses ovat hyvin väsyneitä. Brandon ja Joan eivät ole kovin freesejä. Thanilla menee varsin virkeästi.

Käymme läpi eiliset jutut.

Mitä Luken suhteen voisi tehdä?

Hart haluaa nukkua. Sen jälkeen hän voisi käydä läpi Vicin klubikuvat ja katsoa, mitä jännää okkultismia niiden taustalta löytyy.

Vic miettii, että tarkistaisi, kuka se Alzis ja hänen Apocalypse-klubinsa oli. Heti kunhan on nukkunut muutaman tunnin lisää.

Joan saa puhelun Laurelilta. Juttumme on saanut huomiota. CMC on lähestynyt. Jossain isossa sanomalehdessä on artikkeli.

Joe Dawant, eläköitynyt terveyssyistä rikostutkinnasta. Yksityinen konsultti, haluaisi tarjota apuaan. Asia on räjähtämässä käsiin, Cunninghamia on informoitu. Jos FBI:lle ja JTTF-5:lle sopii, hän voi auttaa, mutta.

Thanille soitetaan AMAA:sta. Joku väärinkäsitys? Joku CAAA:sta otti yhteyttä jostain chauchua-kulttuuritapahtumasta, mutta kun hän ei tiennyt asiasta. Than selittää, että joo, hän innostui ehkä liikaa, kun rahoitustakaan ei vielä ole. Mutta tällaisen jutun voisi järjestää.

Tranquility soittaa Vicille. Operaatio NOSTALGIA on keskeytetty toistaisteksi. Agentit Vernon ja Vien kokoukseen, muille ei kerrota. Oswald on kuollut. Hän on ruumishuoneella. Ilmeisesti sai sydänkohtauksen. Pitää mennä hänen asunnolleen ja siivota kaikki järjestöön liittyvä, joko lähettää DG:lle tai tuhota. Kun se on tehty, voi jatkaa. Selvä.

Vic soittaa saman tien Ulylle ja Thanille. Taas jää nukkuminen vähiin.

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped