Vic on 26-vuotias erikoisagentti, joka osaa useita kieliä.

  • Näyttää kovin ruskettuneelta valkoihoiselta, mutta vaikuttaa tarkemmalla tutkiskelulla omaavan jotain mongoolipiirteitä.
  • Lyhyehkö musta tukka, ruskeat silmät.

.

.

.

.

.

Alla niin salaista ettei mitään rajaa.

.

.

.

.

.

.

.

.

Tausta: Vic (silloiselta nimeltään Tanja) syntyi vuonna 1990 Venäjällä salaisessa tukikohdassa pari sataa kilometriä Jakutskista pohjoiseen. Hänen seuranaan oli kolmekymmentä muuta lasta, jotka hänen tapaansa oli tehtailtu Neuvostoliiton salaista geenimuokkausprojektia varten. Heitä kasvattivat joukko tutkijoita, armeijan kouluttajia ja psykologeja. Heidät kasvatettiin kaikkien tarjolla olevien mahdollisuuksien mukaan älykkäiksi, oma-aloitteisiksi, itsenäisiksi ja kykeneviksi. Jopa heidän yksilölliset eronsa otettiin huomioon, joten fyysisesti lahjakas Vic sai enemmän taistelukoulutusta, kun taas hänen paras ystävänsä Mirja oli erityisen kiinnostunut tieteistä ja sai opiskella niitä enemmän kuin monet muut. Heistä piti tulla vakoojia, agentteja, operatiiveja, soluttautujia; valtion pelastajia. Heille tehtiin lapsesta saakka selväksi, että he olivat erityisiä, kaikin tavoin parempia kuin tavalliset ihmiset ja harjoittelulla heidän kykynsä ylittäisivät alojensa parhaatkin mestarit.

Lapset koulutettin jo varhain tekemään yksinkertaisia ja myöhemmin yhä monimutkaisempia operaatioita. Jakutian metsissä, vuorilla ja hylätyissä kylissä oli paljon mahdollisuuksia harjoitella ampumista, ajamista ja selviytymistä mutta myös taistelullisempia tehtäviä kuten räjähteiden asentamista, salamurhaamista ja varastamista. Psykologisia keinojakaan ei unohdettu, vaan koulutukseen kuului ihmispsyyken ymmärtäminen, vuorovaikutus, valehtelu ja niin pois päin. Luonnollisesti he oppivat myös pitämään itsellään tiedon siitä, mitä he olivat kotilaitoksessaan vahingossa kuulleet.

Kun he olivat vasta murrosikäisiä, heidät lähetettiin jo kentälle oikeisiin tehtäviin Tsetsenian toiseen sotaan. Aluksi hommat olivat yksinkertaisempia: salamurhaa henkilö X; soluttaudu pakolaisten joukkoon, etsi henkilön Y paperit, varasta ne ja pakene, sabotoi tankki Z. Myöhemmin enemmän aikuisilta näyttävät nuoret saivat myös selvempiä soluttautumistehtäviä.

Lapset ja heidän kanssaan usein työskentelevät aikuiset kutsuivat heidät sitovaa projektia vain Projektiksi. He kuulivat toki usein muiden projektien ja organisaatioden nimiä, ja kun heille lopulta koulutuksissa kerrottiin suorasukaisesti vähemmän salaisista asioista ja hieman hämärämmin joistain salaisemmista, he eivät vieläkään saaneet tietoa Spetsialni Vieditsivo 8:sta, josta he olivat kuulleet puhuttavan yllättävän usein. Teini-ikäisinä he olivat jo oppineet painostamaan aikuisia, ja lopulta heille kerrottiin juuri ja juuri sen verran, että heidän pahin tiedonjanonsa saatiin sammutettua, mm. että SV8 on kuulemma GRU:n alaisuudessa ja oli eräs Projektin toimellepanijoista. Eräs lapsista otettiin jopa suoraan mukaan SV8:n toimintaan, mutta juuri sen takia, että hän pystyi pitämään suunsa supussa kavereidensakin seurassa.

Englantia suht hyvin osaavana Vic oli usein valepakolaisena länsimaisten avustajien leireissä ja turvapaikoissa ja yleensä lähinnä uteli, salakuunteli ja sabotoi. Hän suoritti saamansa tehtävät huolella, mutta länsimaalaisten sanat jäivät kytemään hänen aivoihinsa. Hän keskusteli asioista usein Mirjan kanssa. Toimiko Venäjä oikein? Mitä hyötyä heidän tekemistään asioista oikeasti oli? Jos he kerran olivat niin kykeneviä ja valtion pelastajia, eikö heidän olisi pitänyt tehdä jotain tähdellisempää?

Se, mikä lopulta ajoi Vicin loikkaamaan, oli ilmastonmuutos. Hän ei kestänyt katsella, kuinka Venäjä tuhlasi luonnonvaroja ja saastutti maata ja ilmaa. Sen sijaan hän oli nähnyt, kuinka Yhdysvaltain presidentti ainakin yritti saada jotain kunnollista aikaiseksi. Siispä hän ja Mirja päättivät Tsetsenian sodan päätyttyä lavastaa kuolemansa ja loikata Yhdysvaltoihin.

Vuonna 2009 Vic ja Mirja oli lähetetty Kiinaan tehtaaseen, jonka epäiltiin olevan kulissi jollekin armeijan laitokselle. Uskomattomien käänteiden kautta tehtaassa tapahtui räjähdys, jossa kuoli useita ihmisiä, joiden ruumiit tuhoutuivat lähes kokonaan. Koska sekä Kiinan ja Yhdysvaltojen armeijalla oli ollut siellä sotilaita, joiden sijainti siellä oli erittäin salaista tietoa, kuolleiden lukumäärää tuskin koskaan saadaan selville. Vic ja Mirja sen sijaan onnistuivat vakuuttamaan jäljelle jääneet amerikkalaiset sotilaat siitä, että he halusivat mieluummin palvella Yhdysvaltoja kuin Venäjää.

Kuulustelut ja testaukset Yhdysvalloissa kestivät kaksi vuotta. Vic kertoi amerikkalaisille pitkälti kaiken sen mitä tiesi, joskin pienen osan siitä tasolla “tiedän tämän asian ja kerron sen myöhemmin, jos sitä oikeasti tarvitaan”. SV8:n hän mainitsi kerran ja koska häntä ei uskottu, hän ei puhunut siitä enempää. Oman alkuperänsä hän selitti hieman tavallisemmaksi kuin se oikeasti oli.

Kolmannen vuoden ajan he olivat täydennyskoulutuksessa ja arviointikeikoilla. Heti Yhdysvaltain salaisen palvelujen testit selvitettyään Vic otti ja haki tehtäviin SOCOMiin. Haastattelijana toiminut vanha lääkäri Timothy Blackwell haastatteli hänet ystävällisesti ja tarjosi sitten jotain ihan muuta työtä, sillä SOCOMiin ei kuulemma otettu naisia. Vic hämmentyi siitä ja sanoi tiukasti, että nähdään vuoden päästä. Hän päätti ruveta tarpeeksi mieheksi ja hommasi itselleen testosteronilääkityksen.

Mirja kyllästyi ja sanoi, että hän ei halua olla enää missään tekemisissä armeijoiden kanssa. Hän meni täysipäiväisesti yliopistoon opiskelemaan ilmastotieteiden tohtoriksi. Vic kokeili myös onneaan yliopistossa ja meni huvin ja loman vuoksi läpi sieltä, missä aita oli matalin, ja suoritti tietotekniikan kandidaatin tutkinnon. Tohtoriksi päästyään Mirja muutti Etelämantereelle tutkijaksi. Vic auttoi häntä muuttamaan ja lupasi käydä siellä lomallaan kerran vuodessa.

Kahden ja puolen vuoden päästä Vic haki uudestaan SOCOMiin uuden identiteetin avulla. Eri haastattelija haastatteli hänet hyvin tiukasti, hyväksyi uuteen työpaikkaan ja lähetti hänet jatkohaastatteluihin ja lääkärin tutkimuksiin. Vic oli etukäteen ottanut selvää, että hänet tulisi tutkimaan sama lääkäri, joka oli aiemmin haastatellut häntä ja joka oli edennyt johtotehtäviin SOCOMissa. Timothy Blackwellin hämmästys oli suuri, mutta Vicin käräyttämisen sijaan hän totesi, että menkööt. Lisäksi lääkäri oli hyvin kiinnostunut Vicin alkuperästä ja sai lopulta Vicin kertomaan asioita salaisesta tutkimuslaitoksesta Venäjällä ja antamaan kudosnäytteitä.

Kun Vic oli kerran hoitanut erään epäsuorasti lääkäriltä hänen eteensä tippuneen keikan, joka sisälsi , lääkäri kertoi hänelle Delta Greenistä harvinaisen suoraan ja pyysi häntä liittymään organisaatioon. Vic suostui. Siitä lähtien hän on aina välillä ottanut osaa tiettyihin erityistehtäviin, mikä on ollut hänelle mieleen, sillä hänestä oli alkanut tuntua, että SOCOMin palkkalistoilla ei ollut tarpeeksi tekemistä. Hän oli jopa harkinnut kaivavansa esiin vahnan identiteettinsä ja hakevansa töihin FBI:hin.

SOCOMin keikoista suurin, jossa Vic oli osallisena, oli jokin aika sitten Ukrainassa.

  • Ei osoitetta, asuu jäteruokaöljyllä kulkevassa pakettiautossa tai hotellissa, posti ohjataan johonkin laatikkoon.
  • Käyttää vain erittäin hankalasti jäljitettäviä liittymiä ja useita valetilejä netissä. Ottaa tietosuojansa erittäin vakavasti.
  • Käyttää lähes aina hansikkaita.

Tietää nimet:

  • Ennen 2010: Kenraali Korabelnikov (GRU), nykyään evp.
  • Sen jälkeen: Eversti Vladimir Arbatov.

12 17 15 16 17 15

Army—4th Military Information
Support Team (MIST)
MISTs deploy into countries with active groups that have
ideologies hostile to the United States and work to undermine those ideologies through psychological operations
and material/monetary support of friendly organizations.
PROFESSIONAL SKILLS:
» Alertness 50%
» Athletics 50%
» Bureaucracy 30%
» Drive 40%
» Firearms 40%
» First Aid 30%
» Foreign Language (choose one) 40%
» HUMINT 50%
» Military Science (Land) 40%
» Navigate 40%
» Persuade 50%
» SIGINT 40%
» Unarmed Combat 50%
Choose one from:
» Art (choose one) 40%
» Computer Science 40%
» Craft (choose one) 40%
» Foreign Language (choose another) 40%
BONDS: 3
SUGGESTED BONUS SKILLS: Athletics, Foreign Language, Psychotherapy, SIGINT.
EQUIPMENT: See TOOLS OF THE TRADE: SPECIAL OPERATOR (page 85).

language: English choose: computer science

bonus skills: survival, espanja, kiina, forensics, search, firearms, arabia, athletics

SPECIAL OPERATOR: Dog tags, assault carbine with holographic sight, targeting laser and sound suppressor, six spare magazines in a chest rig, medium pistol in a holster, two spare magazines in a chest rig, two fragmentation hand grenades, two smoke grenades, two “flash-bang” stun grenades, combat knife, flexible cuffs, tactical body armor, Kevlar helmet, tactical light, goggles or sunglasses, night vision goggles, military-band radio with earpiece and throat microphone, multitool, compass, field dressing, and GPS.

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped