Linnoituksen vartijat

in the dark we must find our own way
though we know the winding path leads to the grave
still battles left to fight
we must keep our pride until the end of time

  • Voitokkaan taistelun jälkeen Irabeth siirtää joukot linnoituksen sisäpihalle, mutta ei uskalla hyökätä suoraan demonilinnaan, vaan kokoaa joukkonsa lepoa varten. Durotan kerää palkkionsa ja nylkee kimeiran ruumiin, Noctis lähtee etsimään lisää vihollisia ja Neema ja Khadon lähtevät etsimään leposijaa. Khadon löytää sepän pajan, jota hän alkaa välittömästi puhdistamaan. Neema kasvattaa taikuuden voimalla pienen lehdon, ja vetäytyy mietiskelemään. Myöhemmin Durotan ja Noctis liittyvät seuraan, ja Durotan kyselee Neemalta miten tämä sai taikuutensa takaisin. Neema on kovin hiljainen. Myöhemmin he saavat kuulla Aronin, piiritysspesialistin, kadonneen taistelun aikana.
  • Irabeth ja hänen jäljellä olevat kapteeninsa kokoontuvat nelikon kanssa lehdossa. Irabeth ei halua hyökätä suuna päänä linnoitukseen, sillä miestappiot voisivat olla liian kovat. Hän uskoo pienen ryhmän selviytyvän paljon paremmin, ja herättävän vähemmän huomiota. Armeija valtaa porttituvan, ja avaa siten tien sankareille linnakkeen sydämeen. Aronin katoaminen herättää keskustelua, ja myöskin petturuuden vaihtoehto nostetaan esiin. Irabeth ei kuitenkaan suostu leimaamaan miestä vielä petturiksi. Sotasuunnitelma on selvä, nyt levolle. Yöllä Durotan herää lehdosta, ja huomaa puun oksalla istuvan hahmon. Siivekäs nainen, jolla on Desnan symboli, varoittaa ääni väristen heitä olemaan hyökkäämättä linnaan. Kirkonkellojen kumahtaessa nainen kuitenkin katoaa. Durotan herättää Neeman ja Noctiksen, mutta tilanne ei auka keskiyön tunneilla.
  • Aamun koittaessa on armeija jo vallannut porttituvan, ja tie on auki. Pitkä käytävä joka johtaa linnaan on verinen, sillä eilisen suuren taistelun karkurit on naulattu seinään. Saavuttuaan sisälle he joutuvat välittömästi hyökkäyksen kohteeksi- jousiampujia piilossa! Noctis johdattaa heidät sivukujalle, mutta Durotan putoaa ansakuoppaan. Kun iso puoliörkki on saatu pois kuopasta, juoksevat he käytävää pitkin eteenpäin. Sen päästä he löytävät oven, jonka takana odottaa uusi taistelu- örkkejä jousien kanssa sekä Vrock-demoni. Örkit kaatuvat nopeasti, mutta Vrock tuottaa ongelmia. Vrock kutsuu avukseen joukon Haudanvartijoita, golemien kaltaisia konemiehiä. Vrockin kaaduttua kaatuvat myöskin haudanvartijat yksitellen.
  • Levättyään hetken jatkavat he matkaa. Noctis kuulee oven takaa ääniä, ja potkaisee sen auki ja rynnistää sisään... nähdäkseen joukon paladiineja liehittelemässä alastonta naista, joka näyttää kovin paljon Iomadae-jumalattarelta. Illuusio ei kuitenkaan kestä kauaa, vaan nainen muuttuu Syöjättäreksi, ja käskee lumottuja paladiineja hyökkäämään. Noctis ja Neema koittavat iskea miesparkoja tajuttomiksi, Khadon ampuu demoninaista pyhillä nuolillaan ja Durotan lyö taisteluraivossaan paladiineja maahan. Syöjättären kadotessa on kaksi paladiinia vielä hengissä, mutta kaksi on kaatunut kuolleena maahan. Neema sättii Durotania tästä, joka on selvästi järkyttynyt. Ruumiit ja haavoittuneet käydään viemässä porttitupaan, mutta matka linnakkeeseen saa jatkua.

Jestak
  • Vastaan tulee iso asevarasto, jota aletaan penkoa. Khadon löytää itsellensä ison mithral-kilven ja lumotun pitkämiekan, Durotan kääpiöiden tekemän rintapanssarin ja Neema haltiahaarniskan. Kun muut varustavat itseään, tutkii Khadon eteenpäin, yrittäen löytää tietä linnakkeen koillispuolelle jossa Stauntonin ja Uljauden Miekan pitäisi olla. Kun haarniskat on puettu päälle, jatketaan matkaa. Kahden oven kohdalla päätetään hajaantua hetkeksi, ja Durotan ja Neema avaavat oven. Sen takaa odottaa pieni joukko väkeä: Useita Babau-demoneita ja Sarkorilaista sukujuurta oleva kellid-soturitar, Jestak. Jestak kohottaa miekkansa, mutta Neema koettaa puhua tämän kanssa. Nainen ei kuitenkaan suosut kuuntelemaan puhetta "eteläisten tovereilta" ja käy taisteluun Durotanin kanssa. Kaksi raivopäätä lyövät yhteen suuret miekat heiluen. Neema käy taisteluun babauta vastaan, ja pian Khadon ja Noctis liittyvät taisteluun. Khadon auttaa Neemaa, mutta Noctis käy häiritsemään Durotanin ja Jestakin kaksintaistelua, Durotanin harmiksi. Veri lentää ja miekat kalahtavat yhteen monesti, kunnes nainen lysähtää polvilleen antautuneena. Neema kohottaa äänensä armon puolesta, mutta Durotanilla on vain yksi sana sanottavana: "Lok'tar ogar!" Miekan heilautus irrottaa Jestakin pään tämän hartioilta. Durotan lyyhistyy itsekkin maahan väsymyksestä. Kun demonit on tapettu, menee Neema virvoittamaan veljeään, mutta samalla raivoissaan huutamaan tälle. Sisarukset huutavat hetken toisilleen, Durotan puolustaen tekoaan Gorumin nimessä ja Neema tuomiten teon sukulaisuuden ja toisen mahdollisuuden nimessä. Matka pysähtyy hetkeksi, sillä kaikki tarvitsevat parannusta. On aika vetäytyä.

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped