Pimeyttä pimeämpää

Tyly kylmyys hyytäköön sydäntä, kättä,
vilu olkoon haudassa kiven alla,
jääkööt kivivuoteelle enää heräämättä,
kunnes kuun ja päivän valo sammuu kaikkialla.
Tuuli musta tähdille koituu kuolemaksi,
tänne kullan päälle jääkööt makaamaan,
kunnes Musta Ruhtinas nostaa kättä kaksi
yli meren kuolleen ja kuihtuneen maan

  • Mystisen viestin jälkeen turhautuneet sankarit aloittavat tehokkaamman etsinnän, yrittäen löytää illuusio-ovia ja seiniä. Kauaa tätä ei ehditä tehdä, sillä maa alkaa järistä ja vihreät hohtavat railot aukeavat seinään ja lattiaan. Kivipöly täyttää käytävät, ja joukkio perääntyy ylemmälle tasolle. Päästyään kellarista ylös, huomaa Khadon silmäkulmassaan sinisen lentävän valoperhosen, joka kiitää syvemmälle maan alle. Noctis juoksee edeltä jo ulos, sillä Neema haluaa nähdä mitenkä tilanne kehittyy ja Khadon seuraa katseellaan sinistä valoa, joita muut eivät näe. Noctiksen päästessä ulos hän näkee mitä on tekeillä. neljä suunnatonta vihreää railoa avautuu valopatsaiden alla neljästä kaupungin suunnasta. Irabeth epäilee jonkun avaavan ovea Rahisevaan Railoon, Deskarin valtakuntaan. Aika evakuoida.
  • Lähes katatoninen Khadon raahataan pois linnakeesta, ja Neema alkaa pohtia ratkaisua tilanteeseen. Khadon suuntaa pajallensa Durotanin kanssa avustamaan evakuoinnissa. Durotan on huolissaan yhä oudosti käyttäytyvästä Khadonista. Noctis lähtee etsimään mahdollista railon avaajaa ghuulien kaupungin porteilta, mutta huomaa tämän olevan väärä olettamus: railot ovat maan alla avautuneet, ja lonkeroita ja kamalia demoneita valuu siitä ulos ja repivät ghuuleja kappaleiksi. Durotan pyytää Neemaa puhumaan Khadonille. Khadon ja Neema toteavat sinisen valoperhosen olevan jumalainen väliintulo, ja lähtevät seuraamaan sitä. Durotan noutaa Noctiksen ja joukolla suunnataan taas maan alle. Sininen valo johdattaa heidät salaovelle, jonka Durotan murtaa. Valoperhonen kuitenkin katoaa, ja matka jatkuu maan alle, pimeydessä.
  • Maan alta löydetään leimuava suunnaton ahjo, ja huoneen kuumuus on tappava. Khadon pelkää upean ahjon olleen korruption välikappale. Matka jatkuu huoneen ylitse, ja seuraavasta salista löydetään messuavia henkilöitä: Useita Schir-demoneita ja salamantereita sekä tuntematon pirunsiittämä nainen. Taistelu alkaa, ja nainen heittää tulimyrskyjä ja salamoita sankareiden niskaan. Neema epäonnistuu karkottamisloitsussaan, sillä he ovat käytännössä syöverissä mutta viholliset ovat silti tappiolla. Mutta vihollisia saapuu paikalle lisää, muun muassa Theruk Nul, karkuunpäässyt vampyyri. Khadon kaatuu hetkeksi salamantereiden hyökkäyksiin, mutta Theruk palaa tuhkaksi Neeman loitsussa. Noctis pudottaa neljä vihollista salamannopeassa hyökkäyksessä, ja lopulta pirunsiittämä kaatuu myöskin. Väsyneinä he huomaavat vihreiden railojen katoavan. Rituaali on keskeytetty!
  • Tutkittuaan huoneen päättävät he jatkaa alemmaksi, toivossa että Uljauden Miekka löytyisi sieltä. He laskeutuvat hiljaiseen pimeyteen, jossa painostava ilmapiiri nostaa kylmän hien Neeman otsalle. He lankeavat ansakuoppaan, mutta se on vain hetkellinen hidaste. He avaavat viimeisen kammion oven, ja saapuvat luolaan joka on täynnä mustia varjoja. Kaiken keskellä seisoo hirveä musta olento, ja Neema astuu eteenpäin, kutsuen tätä nimeltä ja vaatien tätä luovuttamaan mustan liemen. Olento hymyilee hirvittävästi, ja viiltää käteensä haavan josta valuu mustaa verta, viittoen Neemaa puoleensa. Neema kuitenkin vastustaa, ja huutaa sotahuutonsa. Väsyneet taistelijat eivät kuitenkaan kestä demonin edessä. Noctiksen leikatessa olentoa, paljastuu sen sisältä Aron, loppuun kidutettuna ja hänen elämänsä päättyy Neeman tulipatsaaseen. Eustoyriax valtaa Neeman ruumiin, mutta Durotan onnistuu karkottamaan tämän. Mustat varjot käyvät kuitenkin ylitsepääsemättömiksi, ja sankarit vetäytyvät.
  • Palattuaan maan päälle lyötyinä, saavat he kuitenkin sankarien vastaanoton. Railot katosivat, ja armeija ja Drezen on pelastettu! Mutta ryhmä ei jää juhlimaan, vaan vetäytyy kuulustelemaan Neemaa. He vaativat vastauksia: tunsiko Neema demonin, ja mistä oli kyse? Neema selittää mustien juomien tarinan, ja mitenkä demoni vaikutti hänen mieleensä. Khadon on epäileväinen, mutta Noctis on raivoissaan. Kutsuen Neemaa petturiksi ja demonipalvojaksi, hän kieltäytyy yhteistyöstä tämän kanssa. Durotan kuitenkin seisoo siskonsa rinnalla. Noctis käy ilmoittamassa Neeman teot Irabethille, joka on huolissaan sillä sankareiden maine on kasvanut suureksi. Iomadaen Lähettiläät, sanovat ritarit. Irabeth ei ryhdy toimiin. Noctis palaa, ja Durotan ilmoittaa että huomenna tuhoamme Eustoyriaxin, ja sen jälkeen hän ja Neema jättävät paladiiniarmeijan. He käyvät levolle pelon ja epäilyksen vallassa.
  • Aamulla he valmistautuvat hyvin. Neema hakee Taivaanhengen avuksensa, luoden valoa pimeyteen. Irabeth antaa juomia avuksi, ja sankarit siirtyvät takaisin maan alle. Pimeyden oven luona he valmistelevat viimeiset suojauksensa ja paukkaavat sisälle. Varjodemoni ei ole yksin, heikommat demonit ovat tulleet sen avuksi. Alkaa hurja taistelu. Eustoyriax luo varjoista tulipalloja ja salamoita, mutta Neema sytyttää demoni hohtamaan pimeydessä tähden lailla. Khadon pommittaa demoneita nuolilla, ja Noctis ja Durotan käyvät raivolla päädemonin kimppuun. Neema muuttuu jättiläiseksi, mutta samalla demonit vievät Noctiksen aseet telekineettisillä kyvyillään. Eustoyriax lopulta pakenee, seikkailijoiden raivoksi. Painostavan pimeyden kadotessa huomaa Neema hohtavan valon seinässä. Durotan murtaa seinän, ja sen takaa löytyy punakultainen lippu, joka hohtaa kirkasta valoa huoneeseen. Mustat varjot väistyvät huoneesta ja Neemasta. Uljauden Miekka on löydetty.

Eustoyriax, myyttinen varjodemoni.

Pois häivy, haudanhaamu, katoa aurinkoon!
Käperry kylmään usvaan, niin kuin tuuli nyyhkivä
puhaltaa yli marron maan, taa vuorten kaukaisten.
Älä ikinä enää lähesty! Jätä luolasi tyhjilleen!
Häviä, unohdukseen jää, pimeyttä pimeämpään,
ikuisesti teljetyn portin taa, kunnes maailma parempi on.\\

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped