Hiljainen Kaupunki

Deep in the crumbling walls
The souls of the cursed will fall
Though kingdoms will fade, decay
The ghosts of the past shall stay
Locked away


Muinaisen Rainhartin Langennut haamu.
  • Seuraavat päivät kuluvat lähinnä Drezenin "arjessa." Noctis jatkaa lähialueiden puhdistusta kultisteista ja demoneista, Neema kunnostaa itselleen talon "Kellid-lähetystöksi" ja jatkaa juttutuokioitaan Jorannin kanssa. Durotan ja Khadon jatkavat jumal-ahjon kunnostusta, mutta ilman tulosta. Neeman avulla he saavat kuitenkin kontaktin ahjon henkeen, ja tämä saadaan manifestoitumaan ahjosta ulos. Henki paljastuu Throgur-nimiseksi kääpiöksi, jonka Vhanen veljekset olivat uhranneet ahjolle. Thorgur jäämistöt haudataan maahan, mutta henki ei ole tyytyväinen ennen kuin Jorann on tungettu samaan pätsiin missä hän on palanut.
  • Tällävälin Noctis jatkaa kulkuaan erämaassa yhä pidemmälle. Hän kulkee läpi elastisen maa-alueen, jossa maa joustaa kuin patja. Täältä hän suuntaa Auringon Unohtamalle Järvelle kohti pohjoista. Ennen kuin Noctis kuitenkin pääsee järven rannoille, hän näkee tuhotun karavaanin jäänteet, kivettyneitä ihmisiä ja suunnattoman pedon. Valtava traakki, jonka silmät ovat sokeat ja suomut ovat ruosteiset ja halkeilevat. Hirmukäärme kuitenkin lentää pois paikalta, jättäen Noctiksen yksin erämaahan. Noctis päättelee karavaanin olleen matkalla kohti itää, Drezeniin.
  • Saavuttuaan takaisin, tulee Dreeniin myös uusi kuljetus tavaraa idästä. Tämän kuljetuksen kimppuun oltiin tosin käyty, ja paljon oltiin menetetty. Selviytyjät kertovat demonisten villi-ihmisten käyneen heidän kimppuunsa, ja välittömästi tehdään suunnitelma näiden pysäyttämiseksi. Kun karavaani seuraavan kerran lähtee liikkeelle, lähtevät neljä sankaria mukaan turvaksi.
  • Seuraavana päivänä Noctis tekee uuden retken erämaahan, ja ottaa tällä kertaa vahvistuksia mukaansa, kuten Nurahin. He koittavat löytää traakin pesää, mutta eivät onnistu tässä. Sen sijaan he löytävät kivikaaren, johonka on kaiverettu nimi Reinhart. Sillävälin kaupungissa Neema jututtaa Jorania Thorgurista ja ahjosta. Kääpiö ei koe syyllisyyttä, sillä jos hän ei olisi tunkenut Throguria, Droskarin ylipappia, ahjoon olisi Staunton työntänyt Joranin sinne. Neema koettaa suostutella tätä katumukseen ja anteeksipyyntöön, mutta tämä vaikuttaa toivottomalta.
  • Noctiksen palattua hän kertoo näkemästään, ja pyytää Durotania mukaansa traakin tapporeissulle. Neema protestoi, ja kysyy Irabethiltä tämän hankkeen viisaudesta. Irabeth puoltaa ideaa, mutta Neema uskoo tämän olevan turhaa pedon ärsyttämistä. Irabeth kertoo kuitenkin toisesta työstä- Drezeniin saapuneen Erastilin papin katoamisesta. Seuraavana aamuna Neema sanoo jäävänsä tutkimaan papin katoamista, mutta kuullessaan Rainhart-kaiverruksesta suostuu hän kuitenkin lähtemään mukaan.
  • Kuljettuaan pitkin erämaata he lopulta saapuvat kivikaaren luokse. Nimi hämmentää Khadonia, ja hetken tutkiskelun jälkeen jatketaan matkaa kuitenkin kivikaaren taakse kanjoniin. Syvästä kanjonista löytyy lopulta hiljainen kaupunki. Kun nelikko kulkee kylän halki, ei se esitä minkäänlaisia elämän merkkejä, ei jälkiä taisteluista eikä ruumiista. Pääkadun päässä kohoaa kappeli joka on pyhitetty Gozrehille ja Desnalle, ja sieltäkään ei löydetä mitään vastauksia. Neema tutkii taloja, ja huomaa näiden olevan täydellisen tyhjiä-ei vaatteita, ei astioita. Aivan kuin elämä ja ihmiset olisivat vain poistuneet kaupungista. Noctis suuntaa hautuumaalle, ja harppoo kohti isoa kryptaa. Yhtäkkiä maasta kohoaa valkea haamu, joka katsoo Noctista tuimasti ja valittaa korkealla äänellä. Noctis perääntyy, ja kertoo muille. Khadonin saapuessa kalmistoon kohoaa henki maasta taas, ja puhuttelee häntä. Hän kertoo mustasta pahasta alhaalla, joka ei anna heille rauhaa. Olento on Langennut, aave joka on kuollut pahan vallassa. Khadon avaa tien kryptaan, ja nelikko marssii maan alle tutkimaan pimeitä käytäviä.
  • Maan alla on pölyistä, ja monien Rainhartien ruumiit lepäävät seinäupotuksissa. Hetken kuljettuaan he pääsevät isompaan huoneeseen, jossa onkin jo joku-nimittäin siivekäs lepakkomainen Nabasu-demoni. Demoni kirkaisee, ja Durotan ja Noctis jähmettyvät välittömästi. Neema kutsuu taivaallista tulta demonin niskaan, mutta olento kestää loitsun. Khadon vapauttaa loitsullaan Durotanin, ja tämä käy raivoissaan demonin päälle. Käytävästä heidän takaa kuuluu ääniä, ja pian Neeman kimppuun juoksee harmaa ja kuivunut olento, jonka silmät ovat vain mustat savuavat kuopat. Neema tunnistaa olennon Bodak-epäkuolleeksi ja käy olennon päälle. Pian Noctiskin vapautuu demonin loitsusta ja käy Nabasun päälle. Bodakin katse imee elämänvoimaa, ja Neema kärsii tästä eniten vaikka taisteleekin olentoa vastaan urheasti. Nabasu kaatuu Durotanin miekkaan, ja Noctis pistää Bodakin hengiltä.
  • Langennut aave ilmestyy Khadonille, ja henki johdattaa hänet kirkon edustalle. Hän kertoo yrittäneensä tappaa Nabasun, mutta oli epäonnistunut tässä. Kirkon edustalta aletaan kaivamaan, ja täältä löydetään arkku jossa on lukuisia esineitä, mukaanlukien sotakirves, jonka Khadon oli nähnyt unessa. Tavarat otetaan mukaan jonka jälkeen suunnataan takaisin Drezeniin.

Haudan häpäissyt Nabasu.

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped