Elementtien Talossa

But darkness builds up in her mind
As a cold breeze moves across the sky
In battle sworn to die
She unsheathes the blade with fire in her eyes


Luulabyrintin temppeliherra
  • Jeskerin, kadonneen papin, etsiminen on alkanut. Sankarit aloittavat vaelluksen kohti kanjonia, joka pitää ylittää että he pääsevät lähellekkään tulivuorta joka on keskellä laavamerta. Hetken kuljettuaan he törmäävät tuttuihin-Anweniin ja tämän partioon. He kertovat olleensa odottamassa Nurahia ja tämän ryhmää, mutta he eivät ikinä saapuneet. Anwen pyytää heitä pitämään asian muistissa ja etsivät puolituisen. Jatkettuaan matkaa he löytävät leirin- tuhotun sellaisen. Teltanromut ovat maahan tallattuja ja hieman palaneita, ja ruumiita lojuvat erämaassa. Neema löytää maasta ouden metallisen palan, joka hetken pähkäilyn jälkeen paljastuu valtavaksi hämähäkin jalaksi. Kellid kavahtaa kalpeaksi, sillä uskoo sen kuuluneen Numerialaiselle teräslukille, jotka vainoavat hänen kansaansa etelässä. Noctis uskoo partiolaisista osan kuolleen lävistykseen kyseisen jalan toimesta. He jättävät leirin taakseen, jatkaen matkaa kohti kuilun reunaa.
  • He löytävät oudon pyöreän kuopan, joka tuntuu jatkuvan loputtomiin. Sen ääreltä löytyy kivinen alttari, joka kantaa Baphometin tunnusta. Noctis uskoo köytensä riittävän, ja alkaa valmistautua matkaan alaspäin. Neeman mukaan rukoilemalla alttarin äärellä, Baphomet takaa pääsyn alas. Sitä voi myös huijata taikuudella, ja Durotan päättää koettaa sitä. Tämä ei kuitenkaan onnistu, vaan hurjan pamauksen saattelemana Durotan katoaa. Neema ja Khadon jäävät seisomaan paikoilleen kauhusta kankeina. Durotan taasen huomaa olevansa luisessa labyrintissa, ja kuulee mahtavan karjaisun kaikuvan käytävillä. Durotan kuitenkin ratkaisee Labyrintin varsin nopeasti, ja huomaa olevansa toisella maailmantasolla. Hän kuitenkin paiskautuu taas maailmojen lävitse ja tömähtää takaisin toveriensa luokse. Noctis ei tästä pahemmin välitä, vaan on jo laskeutunut köysiensä kanssa kuilun pohjalle ja tajuaa sen olevan kulkureitti kanjoniin.
  • Muiden onnistutta laskeutumaan alas onnellisesti, kulkevat he kanjoniin. Kanjonista he löytävät toisen luolan, aivan suuaukon edustalta. Neema tuntee temppelistä hohkaavan kodin ja kaipuun tunteen, ja joukkio siirtää suuntansa kohti sitä. Astuttuaan sisälle Neema kuitenkin tajuaa, että luola oli joskus pyhä- nyt se tuntuu häväistyltä ja rumalta. Hetken kuljettuaan eteenpäin, löytävät he joukon tunkeilijoita- Luulabyrintin temppeliherroja, jotka ovat luultavasti korruption takana. Neema käy raivoissaan heidän kimppuunsa, manaten tulta ja kirouksia ritarien niskaan. Ritarit kaatuvat nopeasti, ja he alkavat etsiä reittiä eteenpäin. he koluavat lävitse monet kammiot, löytäen makuusijoja ja keittöitä, ja lopulta he löytävät uuden käytävän joka johtaa syvemmälle. He löytävät myös lähialueiden kartan, jossa on maininta "Viherportista" jja siitä, kuinka "Vang on asettanut suojauksensa" ...
  • Lopulta he saapuvat pääsaliin, jossa suunnattomat pilarit esittävät eri elementtejä ja kunnioittavat heitä. Salin perällä olevalla valtaistuimella he näkevät naisen, joka nousee seisomaan. tämän jaloissa lepää olento, joka näyttää lohikäärmeen, kotkan ja lehmän risteytykseltä. Nainen esittelee itsensä Zanedraksi, ja puhuttelee Neemaa siskonaan ja kutsuu tämän rinnalleen palvomaan Baphometia. Neema kutsuu naista Jumalankutsujaksi, ja haukkuu tämän petturiksi ja kerettiläiseksi. Taistelu alkaa! Neema käskee tappaa kutsujan, jotta jumala katoaisi, mutta Durotan ja Noctis käyvät eidolonin kimppuun raivolla. Paikalle ilmestyy myös Mihistu-niminen pahahenki, joka sitoo Neeman maahan. Tappelu päättyy lyhyeen, sillä Khadonin jousi alkaa taas laulamaan ja sekä Zanedra että tämän eidolon kaatuvat maahan nopeasti.
  • Samassa he tuntevat puhtaan voiman pyyhkäisevä ylitsensä, ja valo täyttää synkän salin. He näkevät suunnattomien elementaalien ilmestyvän saliin- tulisia käärmeitä, jäisiä jättiläisiä ja pyörremyrskyjä ihmisten kasvoilla- mutta myös jonkun muun voiman. Salin päässä olevalla valtaistuimella istuu suunnaton hahmo teräksissä haarniskassa- Gorum. Tämä tervehtii Neemaa, ja tämän jälkeen kuvajainen katoaa, jättäen jälkeensä vain lauman pienen pieniä elementaaleja. Kun hetken kaikki tuntuu hyvältä, tilanne muuttuu: Katto alkaa kuhista pienistä madoista, ja musta varjo peittää salin. Madot muodostavat suun, joka alkaa puhutella heitä pilkalliseen sävyyn. Ääni esittelee itsensä Xanthir Vangiksi, ja kertoo odottavansa innolla tapaamista, ja näyttää Nurahin, joka on hänen vankinaan. Hetken vihjailun jälkeen ääni katoaa, ja madot tipahtavat katosta. Elementtaalien työ ei kuunaan lopu. Neema tajuaa Xanthirin olevan kuvottava Mato joka Kulkee.
  • Elementit näyttävät Neemalle vielä pienen salin, jossa on kirkas lähde ja puutarha. Neema tajuaa sen taikuuden, ja ottaa mukaansa yhden siemenen. Näin hän pystyy kasvattamaan oman lehtonsa, ja matkaamaan näiden kahden välillä. He päättävät mennä nukkumaan turvallisessa salissa. Samalla päätetään lähettää viestiä kotiin, Neeman korppi Ashaak sopii tähän työhön hyvin. Korppi liihottaa matkaan, mutta palaa pian, kertovan tiellä olevasta lohikäärmeestä. Noctis, Khadon ja Durotan juoksevat ulos innolla, mutta peto on liian kaukana. Lintu ei kuitenkaan suostu matkaan, ja Noctis jää yöhön vartioimaan. Yöllä hän näkee oudon hahmon nousevan railosta, mutta se kipittää tiehensä ennen kuin miesehtii reagoida. Aamulla he jatkavat matkaa kothi tulivuorta.

Zanedra, Jumalankutsuja

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped