Vaeltajat raunioissa

I can smell the fire
Hear the hammers and the wheels
I can feel the fear inside of me
No birds are singing
No sound of the trees
The growing darkness all around me

  • Päästyään pinnalle selviytyjät katsastavat ympäristöään etsien jotain merkkiä toivosta. Demoneita, kirkumista ja ihmisiä kahleissa. Kun muut vasta keräävät itseään, on Noctis jo noussut ylös ja karjuu kuolemaa vihollisille ja rynnäköi eteenpäin. Neema johtaa rammat ja taisteluun sopimattomat suojaan, kun taas Durotan ja Khadon lähtevät Noctiksen perään. Noctis löytää pian vihollisen, ja käy raivokkaasti kultistijoukon kimppuun. Noctis kestää hetken aikaa, kunnes väsymys vie voiton ja mies kaatuu maahan. Durotan kuitenkin kaataa miehen kimpussa olevat fanaatikot, ja Khadon niittaa jousellaan karkuunjuoksijat.
  • Sillävälin Neema johtaa loput joukosta raunion suojaan, jossa hopeinen valo hohtaa. Neema löytää kivien seasta hopeisia suomuja, jotka hohkaavat taikuutta. Raunion suojasta löydetään turvapaikka, jossa voidaan levätä jonkinlaisessa suojassa. Pian Khadon ja Durotan saapuuvat, ja Noctiksen haavoja aletaan hoitamaan. Samalla mietitään jonkinlaista suunnitelmaa. Yhdessä tuumataan, että apua on saatava ja selviytyjiä on varmasti kaupungissa. Aravashnial kertoo järjestönsä kirjaston sijaitsevan etelässä ja sieltä voisi saada apua. Anevia taasen haluaisi löytää puolisonsa, joka on temppeliritari ja on varmasti jättänyt jonkun viestin heidän kotiinsa idässä. Myös Horgus haluaisi päästä kotikartanollensa. Päätös on kuitenkin hyvin kaikkia miellyttävä- Anevain talon kautta Horgukselle, josta Railonvartijoiden kirjastoon.
  • Levon jälkeen Noctista informoidaan faktoista, ja ryhmä lähtee liikkelle. Lähimaastossa näkyy kuitenkin haarniskoituja hahmoja. Noctis käy tutkimassa, ja huomaa heidän olevan ritareita. Liittolaisia he eivät kuitenkaan ole, sillä näky jonka Noctis todistaa ei ole ritarillista- joukko tappaa fanaatikon käskystä nuoren immen, ja poistuvat paikalta. Asiaa ei päätetä juuri nyt tutkia enempää. Matka jatkuu läpi raunioiden ja tuhkan, kunnes matka katkeaa demonien hyökättyä. Joukkoa Dretch-demoneja seuraa vuohidemoni, joka iskee Khadonin maahan. Demoni kaadetaan lopulta, ja Khadon parannetaan.
  • Lopulta he saapuvat Anevian talolle. Varovasti edeten he siirtyvät taloon, ja Neema ja Durotan ihmettelevät ympäristöä. Hetken etsinnän jälkeen he löytävät ohjeen temppeliritarien suojatalolle,, jonne he päättävät siirtyä. Horgus protestoi, ja kun hänen talolleen ei mennä välittömästi lähtee mies tiehensä näkymättömyyssormuksen turvin. Hetken kuluttua lopun ryhmän lähdön keskeyttää kuitenkin synkkä ääni, joka herjaa Aneviaa ja puhuu menneistä asioista. Pian tyhjyydestä lentää tulinen säde joka kaataa Anevian. Näkymättömyydestä tulee esiin puoliörkki koristeellisessa haarniskassa. Durotan ja Noctis käyvät raivoissaan uuden vihollisen päälle, ja Khadon antaa tulitukea taustalta. Neema kutsuu taisteluhenkeään ja pian hurja vihollinen on lyöty maahan. Anevia parannetaan tajuihinsa, ja tämä kertoo historiastaan miehen, Vagorgin, ja puolisonsa Irabethin välillä. Anevian muutti naiseksi puskavelho Jokivaltakunnista, jotta tämä pääsisi vihollisiaan karkuun. Heidät oli ymös aikoinaan pelastanut Jäätyneen Suden klaanin Vanha Shamaani Neeman ja Durotanin yllätykseksi.

Irabeth Tirabade, paladiini
  • Ryhmä jättää Anevian talon taaksensa ja suuntaavat nyt kohti turvataloa. Hetken kulkemisen jälkeen he saapuvat kiviselle majatalolle, jossa tunnussanan sanottuaan pääsevät he sisälle. Turvatalossa on kymmeniä ritareita sekä Kenabreksen selviytyjien johtaja Irabeth Tirade, puoliörkki. Hän kiittää Anevian pelastamisesta, ja vannoo auttavansa nelikkoa miten vain pystyy. Hän kertoo myös että Kuningatar Galfrey on lähettänyt armeijan Kenabrekseen, ja Irabeth aikoo avata heille tien kaupunkiin. Hän pyytää apua, mutta Durotan sanoo että heillä on vielä tehtävää. Horgus täytyy löytää, ja Aravashnialin toivetta päästä kirjastolle pitää kunnioittaa. He saavat parannusta ja tarvikkeita ritareilta, ja lähtevät takaisin kaupungin raunioihin.

He ovat olleet onnekkaita tähän asti, mutta kauanko kestää ennen kuin synkemmät voimat kääntävät katseensa neljään seikkailijaan, jotka vaeltavat kuolleen kaupungin sydämessä?

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped