Äärirajoilla

They burned down the heavens,
They burned down the land,
A raging inferno,
In ashes we stand.
They burned up our children,
Who were never born,
They burned up our future.
To pieces we're torn,
All hope forlorn.
|Horgus Kvern, kauppias

  • Selviytyjistä retkikunnaksi muuttunut ryhmä jatkaa matkaansa kaupungin eteläosiin, kohteenaan aluksi kauppias Horguksen kartano jonka jälkeen Railonvartijoiden kirjasto. Matkalla he huomaavat oudompia tuhon jälkiä- tuhkajokia, aivan kuten jonkin tulinen voima olisi pyyhkäissyt lävitse tuhoten kauken tieltään. Tuhkaisista virroista löydetään myös ihmisluiden jäämiä-täysin puhtaaksi kaluttuina. Saavuttuaan Horguksen kartanolle, he huomaavat sen olevan täysin kunnossa- syynä tämän kylmäraudalla vahvistetut muurit. Talon suojista löydetään myös Horgus, kunnossa ja turvassa. Horgus maksaa heille palkkion tämän suojelemisesta, ja Durotan suostuttelee tämän auttamaan temppeliritareita, ja Horgus antaa avaimen yhteen hänen varastoistaan. He kuulevat tältä myös huhuja, joista häiritsevin oli Hulrunin, kaupungin johtajan kuolema. Ryhmä ja Horgus eroavat hyvissä väleissä.
  • He jatkavat matkaansa kohti etelää, kunnes he kuulevat outoa ääntelyä. Nurkan takaa läytyy oudon ja makaaberin näytelmän esitys, jossa Quasit-pikkudemonit koittavat pakottaa joukon pelokkaita vankejaan taistelemaan hengestään kultistien ja ritarien puvuissa. Quasitit koittavat ajaa vankinsa hyökkäämään uusien tulokkaiden kimppuun. Noctis ja Durotan ovat valmiita taisteluun, mutta Neema on eri mieltä- äänensä ja sumuloitsun avulla hän saa vangit tiputtamaan orjuuden kahleensa, ja Noctis ja Durotan koittavat saada Quasitit kiini mutta nämä karkaavat. Vangit kiittävät henkensä pelastamisesta, ja Durotan neuvoo heitä menemään Horguksen kartanolle suojaan.
  • Lopulta he saapuvat kirjastolle, he huomaavat sen olevan lähes täysin raunioina. Outo riimu hohtaa maassa, josta selkeästi on lähtenyt jonkin kaltainen loitsu. Kun he avaavat kirjaston ovet, he löytävät ainoasta ehjästä huoneesta joukon selviytyjiä-neljä pirunsiittämää, kaksi railonvartijaa ja parrakkaan ritarin, jolla on Iomadaen symboli kilvessä. Mies kysyy heidän nimiään ja uskollisuuttansa, ja tämä jättää ryhmän häiritsevän itsetutkiskelun tilaan hetkeksi, kunnes Noctis ilmoittaa taistelevansa demoneita ja niiden palvelijoita vastaan ja muut ovat samaa mieltä. Mies kuitenkin vetää yllätykseksi aseensa esiin, ja haastaa Durotanin kaksintaisteluun Lordi Deskarin nimessä. Durotan ottaa haasteen vastaan, mutta niin tekee myös Noctis, joka haluaa tappaa Deskarin palvelijan. Neema koittaa saada tätä rauhoittumaan ja antamaan Durotanille kaksintaistelun kunnian, mutta Noctis tönää Neeman maahan, ja käy ritarin kimppuun. Durotanin kohottaessa aseensa neljää miehen palvelijaa vastaan, ja nämä ampuvat puoliörkin täyteen nuolia. Neemalle saa riittää, ja taisteluhenget täyttävät pienen salin ja täydellinen taistelu on käynnissä. Ritari ja Noctis taistelevat, mutta Ritarin vahvat iskut kaatavat Noctiksen maahan. Durotan on kuitenkin kaatanut tässä ajassa jo omat vihollisensa, ja iskee vasaransa ritarin kilpeen niin kovaa että kilpi uppoaa miehen naaman ja tappaa tämän. He saavat tietää että Railonvartijat teurastettiin kokonaan, ja ainoastaan kolme on jäljellä Kenabreksessa- Aravashnial ja kaksi akolyyttia. He keräävät Railovartijoiden tiedon jäänteet ja suuntaavat kohti turvataloaan.

Deskarin Ritari
  • Saavuttuaan takaisin suojapaikkaansa, he raportoivat Irabethille, ja tämä on huolissaan. Horguksen varastosta saadaan kuitenkin varusteita, ja vapautetuista vangeista uusia sotureita. Noctis mainitsee myös Syväläiset ja heidän tarjoaman apunsa, jonka Irabeth ottaa ilolla vastaan. He käyvät lopulta nukkumaan, ensimmäisen kerran pitkään aikaan turvassa ja ilman vartiovuoroja nuotion valossa. Aamulla he päättävät lähteä tutkimaan Hosillan kirjeessä mainittuja turvataloja. He luovuttavat Yanielin miekan ennen lähtöään Irabethille, ja suuntaavat kohti "Topaasiluolaa", Alkemistinkauppaa pohjoisessa. Talo paljastuu tyhjäksi, mutta kellarista löytyy demonitemppeli ja vahvoja ansoja, jotka pakottavat nelikon perääntymään. He suuntaavat seuraavaksi kohti Estrodin tornia.
  • Estrodin tornilla onkin vihollisia, ja oven vartijat pääsevät heiltä karkuun sisälle. Sisältä he löytävät joukon Baphometin pappeja sekä puna-ihoisen pirunsiittämän nimeltä Faxon, joka komentaa miehensä hyökkäämään. Faxon koittaa polttaa Neeman loitsullaan, ja tämän epäonnistuttua keskittyy Durotanin kiroamiseen ja lumoamiseen. Papit kaatuvat toinen toisensa jälkeen, mutta taistelu on pitkä ja Noctis ehdottaa perääntymistä Durotanin juostua pois paikalta Faxonin käskystä. Lopulta Faxon kuitenkin kaatuu, ja he ovat voitokkaita, mutta samalla he ovat voimiensa lopussa.

Estrodin torni on vielä tutkimatta, mutta kuinka paljon kuritusta neljä soturia voivat kestää ennen hajoamista?

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped