Vastahyökkäyksen aika

We are the chosen ones, we sacrifice our blood,
We kill for honour
We are the holy ones, our armour stained with blood,
We killed the dragon,
We're the chosen ones

 • Suunnitelman toteutuksen hetki koittaa. Irabeth johdattaa joukkonsa kohti etelää, jossa he aloittavat hyökkäämällä Deskarin patsaan luona. Ennen lähtöänsä hän pyytää heitä katsomaan, onko hänen pyhä miekkansa vielä harmaalinnassa. Durotan, Khadon, Neema ja Noctis aloittavat matkansa kohti Harmaalinnaa, ja pääsevätkin sen luokse ilman ongelmia. Noctis käy hiipimäss edeltä varmistaen linnoituksen olevan turvallinen lähestyä. Ovella on vain kaksi vartijaa- pari vanhaa miestä alasti, josta toisen Noctis tunnistaa edesmenneeksi yli-inkvisiittori Hulruniksi! Noctis noteeraa myös linnakkeen seinistä valuvan mustan pihkan, mutta ei tutki sitä enempää vaan johdattaa toverinsa taisteluun vartijoita vastaan. Alastomat ukot paljastuvat piakoin demoneiksi- vermlek-nimisiksi syöpäläishirviöiksi. Niistä ei kuitenkaan ole vastusta neljälle kokeneelle soturille.
 • Ovi linnakkeeseen on kuitenkin säpissä. Noctis ehdottaa, että hän voi kiivetä pienestä ikkunasta sisään 2. kerrokseen ja avata oven, mutta Neema ei halua hajoittaa ryhmää. Ikkuna on kuitenkin liian pieni isolle Durotanille, joten Neema antaa tälle kyvyn muuttua pieneksi. Niin he alkavat kiivetä vuoron perään ylös pienestä ikkunasta. Noctis saapuu ylhäälle ensimmäisenä, ja jatkaa matkaa muita odottamatta huoneeseen, josta hän löytää kolme kappaletta demonisia kärpäsolentoja. Yksitellen huoneeseen saapuvat sankarit kuitenkin tappavat ne pian. He jatkavat matkaa linnakkeen käytäville, jotka ovat oudon hiljaisia.
 • Hiljaisuus päättyy kuitenkin pian, sillä joukko pirunsiittämiä hyökkää heidän kimppuunsa. Kun heidän rivinsä ovat harventuneet, käy päälle vielä kaksi kappaletta Deskarin pappeja ja Schir-demoni. Kun viimeinenkin demoninpalvoja on kaatunut maahan, alkaa Neema kuulustella yhtä vielä elossa olevista pirunsiittämistä. Tämä ei kuitenkaan tuota tulosta, ja pian he saavat uuden lauman vihollisia kimppuunsa- joukon Dretch-demoneita sekä pirunsiittämän alkemistin, jonka palopommit polttavat Neeman pahasti. Durotan käy raivolla miehen päälle, ja Khadon ampuu Dretchejä pois yksitellen. Alkemisti on liukas liikkeissään, mutta ei kauaa pärjää Noctiksen ja Durotanin iskuille. Kun alkemisti lopulta kaatuu, ovat kaikki voimiensa lopussa. Mutta pysähtyä ei enään voi.
 • Durotan koettaa avata voimalla huoneessa olevaa teräsovea, kun muut suuntaavat alempiin kerroksiin. Sieltä he löytävät häpäistyn kappelin, jossa on groteskeja ja kuvottavia lihaseiniä, johonka on sulatettu kiinni ihminen. Noctis päästää hänet kärsimyksistään isompia kyselemättä. Neema ja Khadon siivoavat kappelin, ja pyhyys palautuu huoneeseen. Durotan kyllästyy oveen hetkeksi, ja palaa muiden luokse. Läheisestä museohuoneesta löydetään kaksi häpäistyä ruumista, jotka myöskin siirretään kappeliin ja laitetaan kunniakkaampaan lepoon. Seuraavasta huoneesta löytyy toinen kappeli sekä outo ja kaikesta päätellen kerettiläinen alkemistin työpaja. Neeman ja Khadonin yrittäessä siivota häpäistyä kappelia, löytävät Durotan ja Noctis löytävät Irabethin miekan- ja avaimen teräsoveen!
 • Teräsoven takaa löytyy pieni kammio, jota hallitsee pedestaalille asetettu allas. Allas on suolien ja lihan täyttämä, mutta Neema kippaa saastan lattialle, ja täyttää altaan vedellä. Kuin ihmeen kaupalla allas alkaa täyttyä valolla, ja näky avautuu heidän eteensä- nainen luuharniiskassa kultaisen suojakiven edessä, musta varjoisa hahmo nurkassa ja tie heidän luoksensa avautuu. Hetken valmistelujen jälkeen he syöksyvät kohti seuraavaa huonetta. Huoneen ovi aukeaa, ja varjoinen hahmo astuu esiin- suunnaton minotauri, joka kohottaa kirveensä Baphometin nimeen! Sankarit ja peto vaihtavat kovia iskuja, ja lopulta häränpäinen hirviö kaatuu maahan. Ovi seuraavaan kammioon hakataan auki!
 • Kammio avautuu heidän eteensä, ja kultaisen suojakiven valossa he näkevät luuhaarniskaan sonnistuneen naisen. Jeslyniksi esittäytyvä demoninainen kiroaa heitä, ja taistelu alkaa. Neema juo näkymättömyysjuomansa, ja sukeltaa soturien välistä huoneeseen neutralointisauva kädessään. Jeslyn kuitenkin poistaa näkymättömyyden, mutta joutuu Khadonin nuolten, Durotanin vasaran ja Noctiksen miekkojen tielle. Neema koskettaa sauvalla kiveä, mutta mitään ei tapahdu! Jeslynin viikate heilahtaa kohti Neemaa, ja tämä väistää ja koskettaa sauvalla kiveä- ja valo täyttää huoneen kiven alkaessa halkeilla ja pyhä energia täyttää huoneen ja korventaa Deskarin oraakkelin tuhkaksi! He lentävätä korkealla taivaan ja helvetin rajalla, ja oudot näyt avautuvat heille....
 • Vuosi 4638- He näkevät syntisten miesten ja naisten palavan kokoilla nuoren Hulrunin kohentaessa tulta- II ristiretki on alkanut.
 • Vuosi 4692- Khorramzadeh, Balorien Myrskykuningas hyökkää Kenabreksen suojakiven kimppuun- kivi halkeaa, mutta Myrskykuninkaan kalpa tuhoutuu! Hopealohikäärme Terendelev ajaa melkein surmatun Balorin takaisin Maailmanhaavaan- IV ristiretki on alkanut.
 • Vuosi 4712- Kääpiösoturi Staunton Vhane pakenee Irabethia pitkin Kenabresta, kunnes lopulta kohtaa tämän Iomadaen temppelin edustalla. Kova tappelu on päättyä Irabethin tappioon, kunnes kaupunginkaarti ryntää apuun. Staunton pakenee demoniselle sirkalla takaisin Maailmanhaavaan. Kuva vaihtuu, ja kasvoton Lilitu-demoni loitsii häkin suojakiven päälle. Näky nousee taivaaseen, jossa näky muuttuu hirviömäiseksi- suojakivien energia kääntyy nurinpäin, ja demonisaatio valtaa Mendevin armeijan! Oliko tämä tulevaisuus jonka he estivät?

Areelu Vorlesh, Undarin demoninoita
 • Todellisuus repeää, ja sankarit seisovat kammiossa voimattomina, kun kuolettavan kaunis demoninainen ilmestyy huoneeseen- Areelu Vorlesh -Sarkoriksen petturi- on heidän luonaan! Nainen kehuu sankareita, ja kertoo odottavansa innolla heidän tapaamistaan. Näillä sanoilla hän jättää heidät huoneeseen- kuuden kuvottavan Babau- demonin kanssa! Taistelu kuitenkin kääntyy sankareiden eduksi heidän huomatessa olevansa pyhän energian täyttämiä. Demoni kaatuvat, mutta niin myös äärirajoille piesty Durotan. Neeman ja Noctiksen raivo on pysättelemätön, kunnes valkoinen valo pyyhkäisee kaiken.
 • Uusi näky valtaa heidän mielensä- silmien eteen avautuu näky kaikista suojakivista, ja kuinka niiden väliin muodostuu energian linjasto. Yhtäkkiä kuitenkin kivet räjähtävät heidän silmiensa edessä, punaisen voiman täyttäessä heidän näkökenttänsä. Pian kuitenkin näky siirtyy kauas pois, materian maailman tuolle puolelle Taivaan vuoren äärelle, jossa jumalainen näky naissoturista kohottaa pitkän miekkansa heidän kunniaksensa, kunnes shokki palauttaa heidät takaisin maan päälle, jossa he tuntevat sisällään kumpuavan voiman, joka on osaksi pyhyyttä, mutta osaksi jotain synkempää ja vaarallisempaa.

Heroes of the day
Legends forever\\

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped