Sotaretken ensiaskeleet


Aries, sotaveteraani

It is time at last
To counsel together in faith
To bound the spear
and the shining sword
The hour is late
It is time at last
To march to the battle plain
To stand together until the end

  • Pikaisen marssin jälkeen Kenabreksen sankarit saapuvat kasarmialueelle kuningattaren johdolla. Leirissä sata karaistunutta paladiinia odottavat, ja Neema havaitsee ilmassa tietyn jännityksen, mutta samalla myös kurinoloisuuden ja uljauden. Leirissä he tapaavat kolme spesialistia: Aron, itsevarma piiritysasiantuntijan joka "on vallanut monta linnoitusta", Sosiel, Shelynin pappi ja hengellinen johtaja sekä Nurah, puolituiseksikin iloinen vakooja ja etuvartio-ammattilainen. Aron varsinkin kiittää Noctista kädestä pitäen kaupungin pelastamisesta. Noctis aloittaa kuningattaren ja spesialistien tenttauksen sotasuunnitelmista ja huoltolinjoista- Drezenin valtaaminen saattaa kestää, ja Noctis haluaa varmistaa spesialistien ja kuningattaren ammatimaisuuden. Tarkoituksena olisi hankkia muonituksia Valasin Lahjasta, pienestä huoltokeskuksesta päivän matkan päässä ja jatkaa sieltä matkaa rajalinnakkeelle. Armeija lähtisi liikkelle parin päivän päästä, kunhan loput varusteista saapuvat.Kuningatar toivottaa heille hyvää matkaa, ja palaa takaisin Kenabrekseen, ja sieltä kohti Ustalavia armeijansa luokse.
  • Durotan ja Khadon palaavat ahjon ääreen, Noctis jatkaa tenttausta ja Neema alkaa kierrellä leiriä, tarkkailen tulevaa armeijaa jonka kanssa hän menisi sotaan. Kierreltyään hetken leirissä vanha sotamies huikkaa Neeman luoksensa. Plikoiteltuaan ja arvosteltuaan shamaania hetken, Neema lentää takaisin kaupunkiin. Majatalolla hän etsii Anevian jutellakseen tämän kanssa sotaretkestä. Noctis saa varusteupseeri/baarimikolta lahjaksi säkillisen hyödyllisiä tarvekaluja kuten parantavia juomia ja taikavaljaat. Khadon ja Durotan alkavat olla loppusuoralla jousen valmistuksessa. Kaikki käyvät nukkumaan jännityneinä tulevien tapahtumien varjostamina. Seuraava päivä kuluu valmisteluja tehdessä varustejoukkojen saavuttua, ja Neema vaihtaa vanhan moukarinsa kylmärautaiseen keihääseen ja Durotan kerää vahvemman haarniskan itsellensä. Khadon viimeistelee jousensa ja aloittaa lumoamistyöt ja Noctis haalii kasaan kaikkea terävää. Huominen ei ole enään kaukana.
  • Auringon noustessa Kenabreksen kaupungin raunioissa kaikuu satojen hevosten kavioiden korske ja kylmässä länsituulessa heiluvat Mendevin uljaat viirit. Sotajoukot ovat valmiina lähtöön. Paladiini Irabeth johtaa kärjessä spesialistien kanssa ja muut ratsastavat heidän rinnallaan. Irabeth kohottaa äänensä, ja armeija lähtee laukkaamaan kohti pohjoista tantereen täristessä. Neema laukkaa ympäri mäkiä nauttien uudesta avoimuudesta joka on mukavaa vaihtelua kaupungin harmauden jälkeen. Päivän pitkän laukan jälkeen he saapuvat Valasin Lahjaan, mutta heitä odottaa pettymys- Kaupunki on taistelun jäljiltä tuhottu ja poltettu. Noctis käy ratsastamassa kielekkäällä tutkimassa jälkiä. Neema ratsastaa kaupungin halki, tutkien henkijäämiä ja katsastaen tuhoja. Täydellinen tuhoutuminen. Noctis löytää ehjän talon kellarista omenasideeriä ja ruokaa. Armeija tekee leirin kylän ulkopuolelle, ja Neema etsii ruokatarvikkeita ja alkaa tekemään ruokaa. Durotan törmää samaan vanhaan sotamieheen joka Kenabreksessa pilkkasi Neemaa. Durotan halajaa harjoitella uuden miekkansa kanssa, ja tämä esittelee itsensä Kapteeni Ariekseksi. Sparrattuaan hetken Durotan kiittää Ariesta ja palaa muiden luokse. Noctis, Khadon, Durotan ja Neema istuvat iltaa ja syövät Neeman sapuskaa. Nurah saapuu paikalle kuin tyhjästä tenttaamaan Neemaa ja muita heidän elämästään. Lopulta Nurah katoaa yöhön, ja porukka painuu nukkumaan.
  • Aamulla alkaa ratsastusmatka kohti pohjoista ja rajalinnaketta. Mustat pilvet valuvat yli Maailmanhaavan rajojen kohti vaeltavaa armeijaa, ja Neema näkee salamoiden nousevan maasta Haavan puolella kohti taivasta ja maan liikkuvan itsestään. Noctis partioi eteenpäin ja törmää Nurahiin. Rajalinna on aivan lähellä-mutta sekin on kaatunut ja on demoninsukuisten syöveriläisten vallassa. Irabeth kokoaa armeijansa ja alkaa suunnitella valtausta. Neema ehdottaa, että heille annetaan mahdollisuus antautua. Tästä seuraa tiivis ja riitaisa väittely, joka päättyy Neeman poistumiseen paikalta. Durotan ratsastaa tämän kiinni ja alkaa vihaisesti tenttaamaan tältä selitystä.
   Jos me tapamme heitä ilman armoa, me emme eroa heistä mitenkään!
  • Durotan kuitenkin kysyy mitä vangeille pitäisi tehdä ja että tässä tilanteessa vangitsemisessa ei olisi järkeä. Neema luovuttaa, ja poistuu paikalta turhautuneena. Noctis johtaa nopean joukon sivustaan, ja Irabeth valmistelee jousiampujat mäelle jonka jälkeen ritarien ja paladiinien joukot vyöryvät huonosti valmistuneiden vihollisten niskaan. Taistelu on verinen, mutta paladiinien pyhät voimat ja uskon vahvuus koituu syöveriläisten kohtaloksi. Taistelu päättyy, ja linnakkeen tyrmistä löydetään vankeja. Ensimmäinen voitto Drezenin vapautusarmeijalle!

Tuhkan ja ruumiden seassa kulkeva Neema katselee heidän työtänsä. He kokivat minimaaliset tappiot, eikä kaikkia syöveriläisiäkään tapettu. Mutta jos he eivät ole yhtä mieltä tästä, mitä Drezenin luona voikaan tapahtua...

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped