1. Osa

Ensimäinen osa kampanjaa pelataan vuoden 2009 loppupuolella / vuoden 2010 alussa 4 hengen pelaajaporukalla, jonka jäsenet pystyvät sitoutumaan n. joka toinen viikko pelattavan pelin tahtiin ja kirjoittamaan pelipäiväkirjaa pelikerroista. Ensimäisessä osiossa käytetään erityisesti sitä varten luotua systeemiä. Pelin painopiste tulee olemaan hahmojen välisellä kanssakäymisellä ja henkilökohtaisilla ongelmilla, enemmän kuin suuren mysteerin ratkomisella (vaikka se on koko ajan läsnä ja sitä tutkitaan, se on toivottavasti enemmän backdroppina)

Ensimäisen osion pelaajahahmot ovat eurooppalaisia tutkijoita. Osa tutkimusryhmää, joka on lähetetty Kaupungin raunioille ja selvittämään mitä siellä oikein on tapahtunut.

1. osassa tulee olemaan n. 6-8 pelikertaa, riippuen pelaajien pelityylistä ja -innostuksesta. Peli siis todennäköisesti kestää Lokakuusta Tammi-Helmikuuhun. Tämän lisäksi hahmojenluontiin varataan yksi ilta.

Ensimäisen osan konkreettisena tuotoksena on kasa 1. osan hahmojen (eli pelaajat hahmoinaan) kirjoittamaa päiväkirja- ja muuta materiaalia Kaupungin tutkimuksista. Tämä materiaali toimii 2. osan pelaajien (ei hahmojen) lähdeteoksena siihen, mikä Kaupunki ehkä voi olla.

Hahmot

Sarjakuva hahmonluontisessiosta

Punaisella kirjoitetut asiat hahmoista ovat vielä pelaajan määrittelemättä

Pelit

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped