1. Osa

Pelikerta 4 (S01E04) - Rakennus

I was the third brother of five,
Doing whatever I had to do to survive.
I'm not saying what I did was alright,
Trying to break out of the ghetto was a day to day fight.
Been down so long, getting up didn't cross my mind,
I knew there was a better way of life that I was just trying to find.
You don't know what you'll do until you're put under pressure,
Across 110th Street is a hell of a tester.

Resursseja

Tehtävää pelikertaa varten (Pelaajille):

 • Esitehtävä: Lue alla oleva tehtävänanto ja esitä vähintään yksi kysymys siitä. "Mitä vittua?" ei ole hyvä kysymys "Saanko puhua Fnordista?" on (vastaus: voit, mutta muista, että ihmiset, joille kirjoitat tietävät siitä ihan yhtä paljon kuin sinä, joten sitä ei hirveästi tarvitse selitellä.)
  • 1: Kuka lopulliset tekstit offgamena lukee?
   Internet, tulevat samaan tapaan sivustolle kuin muutkin tuotetut tekstit. Pääasiallinen kohde offgamena on 2. osan pelaajat, toki.
  • 2: Saako olla kuvia, linkkejä, yms vai tehdäänkö siihen malliin, että se olisi voitu toteuttaa kentällä ilman erityisiä mahdollisuuksia lähdemateriaalin käyttöön? (Kynä ja ruutupaperi -tasolla).
   Oletus on puhdas installaatio Windowsista, jossa word, mutta ei internettiä eikä skanneria. Eli tekstiä, mutta esim. muotoilu (bold/italic/otsikot) on ok.
  • 3: Kuinka tärkeän mielikuvan Katharina on raportista antanut, eli millaisella mentaliteetilla hahmot lähtevät raporttia kirjoittamaan (vaihtoehtoina esim. "Jahas, tällä ei kyllä ole juurikaan mitään merkitystä kenellekään" tai "Huh, okei, nyt pitää skarpata, mistäs aloitan?")
   "Tämä varmaan tulee lopulta katoamaan johonkin byrokratian syövereihin, mutta Katharina henkilökohtaisesti vaikutti kiinnostuneelta kuulemaan päivästä." ts. Kat on ihan rento tyyppi, mutta ei ollut läheskään koko päivää teidän lähellänne kun oli hoitamassa käytännön järjestelyjä, joten on kiinnostunut kuulemaan siitä, mitä olette tehneet ja päättäneet ja ajatelleet.
  • 4: Kuinka yksityiskohtaista raportointia on tarkoitus väsätä? Onko pituussuosituksia?
   Katharina pyytää jokseenkin "selvitystä siitä, mitä kaikkea päivän aikana tapahtui." Ei tarvitse mennä yksityiskohtiin, ellei halua. Pituussuosituksena "ei ranskalaisilla viivoilla"
 • Kirjoitustehtävä 2: Raportti. Palautus viimeistään peliä edeltävänä tiistaina pj:lle. Yksinkertaista? Kerro hahmon sanoin, mitä viime pelikerralla tapahtui. Minkälaisia tuntemuksia Croatoalle rantautuminen herätti? Mitä näkyi? Miltä tuoksui? Mitä syötiin? Mistä keskusteliin? Kenen kanssa pelattiin lentopalloa rannalla? Mikä meni hyvin? Mikä huonosti? Minkälaisia suunnitelmia tehtiin, mitä toteutettin? Minkälaisia teorioita pyörii hahmon päässä siitä, mitä on tapahtunut. Raportti kirjoitetaan Katharina Mammonin pyynnöstä kertomaan päivän tapahtumista ja toimitetaan puhtaaksikirjoituksen jälkeen Mammonin esimiehille, eli esimerkiksi pään sisällä huutavista äänistä ei hirveästi kannata ruveta puhumaan. Kuten muutkin kirjoitustehtävät, tämä on schrödingerin kissa, kunnes peli on ohi - eli se, ovatko raportit oikeasti osa pelimaailmaa selviää vasta siinä vaiheessa, jos hahmoille tulee mahdollisuus/tilaisuus kirjoittaa ne.

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped